Да подкрепим Читанка с биткойн

Дата на публикуване: 24.09.2015

Наскоро сайтът chitanka.info отново имаше проблеми с Матрицата и бе свален от интернет за десетина дена. Подробности за случая може да прочете във форума на сайта, както и това, че вече всички можем да подкрепим Читанка с биткойн на адрес 1Em92wfJvyhfeMsPMRjqnV36Rucsq63h38.

Справка в блок веригата на биткойн показва, че до момента са постъпили едва 0.4216 биткойна, дарени от само седем входящи транзакции (към 24/9/2015). Основната причина за това не е незаинтересоваността на обществото, е все още слабото познание относно биткойн и неговия прогрес у нас. С тази статия ще покажем колко лесно всъщност е да бъдат подкрепени, без дори да има нужда да знаем дори какво е биткойн адрес или портфейл.

Анонимна подкрепа  с пари в брой през CashTerminal

Може да изпратим елементарно пари в брой към chitanka.info като отидем до който и да е автомат на CashTerminal (има ги във всяка метро станция, офисите на Вивател, магазините Била и т.н. – подробна карта тук) и изберем от началното меню Други плащания (в долния десен ъгъл), а след това изберем логото на Crypto.bg:

Избор на crypto.bg в CashTerminal

На следващия екран въвеждаме клиентски номер 101010 (той е свързан с дарителския биткойн адрес на chitanka.info: 1Em92wfJvyhfeMsPMRjqnV36Rucsq63h38) и след това вкарваме колкото пожелаем банкноти или монети в апарата на обща стойност поне 1 лев. До няколко минути  след това дарението ще бъде заверено в биткойн сметката на Читанка, което всеки може сам да провери на следния адрес: https://blockchain.info/address/1Em92wfJvyhfeMsPMRjqnV36Rucsq63h38 (както и всички други движения по този адрес).

Ако желаете да ползвате услугите на CashTerminal, за да зареждате собствени биткойн адреси, може да прочетете подробно упътване за това на следния линк: Как да купя биткойн посредством CashTerminal

Ако има интерес от съграждани в чужбина, те могат да ползват отново crypto.bg за покупка на биткойн по адреса на chitanka.info (1Em92wfJvyhfeMsPMRjqnV36Rucsq63h38) чрез банков превод – кликнете тук за упътване как става това.

Надяваме се, че екипът на „Моята библиотека“ ще внедри още повече възможностите на биткойн в тяхната платформа, като например хората да могат да даряват директно на авторите на книгите или на издателствата, които са платили за авторските права и превода на книгите. Екипът на hash.bg и crypto.bg ще помогне с каквото трябва в тази насока. Може да се помисли и за това да се купи анонимен хостинг посредством биткойн, така че бъдещи опити за сваляне на сайта да бъдат предотвратени в зародиш.

  • От 0.4 на 1.4 биткойна за 10 дена след тази статия. Значи можело…:)

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE