KryptoKit – гениален и сигурен биткойн уолет

Дата на публикуване: 28.09.2014

KryptoKit беше един от първите биткойн инструменти, които загатнаха колко по-лесно ще стане разплащането в интернет, когато крипто-валутите станат стандарт. Създателят на KryptoKit – Antoni Di Lorio – създаде обаче нова компания, която пусна Jaxx като наследник на KryptoKit. Jaxx не само е достоен наследник, но към 2017-та е най-добрият портфейл в интернет. Кликнете на следния линк, за да преминете към него  – силно ви го препоръчваме – Jaxx портфейл – предимства и ръководство за инсталация

.

.

.

.

.

KryptoKit е възможно най-елементарният биткойн уолет, който може да притежавате, като същевременно е мега функционален и напълно сигурен. Единствено условие: работи само с браузера Google Chrome.

КриптоКит е идеален за начинаещите в биткойн и за редовните биткойн потребители. Както се казва must have! 

Ето нагледно как се инсталира и ползва KryptoKit. Ако свикнете с него и ви хареса, може да си инсталирате и неговото копие за  Dogecoin, създаден от Janislav Malahov.

Инсталация на KryptoKit

КриптоКит е разширение на Chrome и за това се инсталира през Web Store-a на следния линк: KryptoKit Bitcoin Wallet . След като изберете синия бутон + FREE в горния десен ъгъл, КриптоКит ще се появи със следната иконка в десния горен ъгъл на браузера ви kryptokit-1. При първото му отваряне, ще бъдете помолени да направите бързи движения с мишката, за да се внесе случайност при генериране на адреса ви. Бум, имате биткойн портфейл, който е само толкова малък: kryptokit-2 Полето Your Address съдържа вашия нов биткойн адрес – честито! Ползвайте го по предназначение и го заредете с биткойни.

Ползване на КриптоКит

КриптоКит е толкова елементарен и интуитивен, че не е необходимо да четете как да го ползвате. Все пак може да си доставите удоволствието като изгледате това наистина кратко филмче, което освен удобството на КриптоКит показва също така колко по-лесно се пазарува онлайн с биткойн, отколкото с кредитни карти, PayPal и прочие (да не говорим колко по-сигурно е).

За сигурността

Вероятно сте начинаещи в биткойн света, за това колкото и да ви го обясняваме с научни термини, едва ли ще ви се изясни как точно КриптоКит пази частния ви ключ. Но ето няколко факта за него, които трябва да ви успокоят:

 • КриптоКит е софтуер с отворен код, всеки може да провери какво точно се случва вътре и до сега никой не е пропищял за съмнителен код;
 • Всички транзакции се подписват от браузера ви, така че частният ви ключ никога не напуска компютъра ви;
 • Портфейлът поддържа виртуална клавиатура, през която да си вкарвате паролата, ако се съмнявате за вируси.

Все пак, портфейлът е до толкова сигурен, до колкото спазвате някои правила при ползването му.

За какво да внимавате

Ако споделяте компютър с някой друг, непременно трябва да си сложите парола. Иначе всеки може с 2 клика да ви опразни портфейла без следа. Може да ползвате портфейла и на други браузери, освен вашия, но това става чрез Import/Export функциите. Може още в началото да си създадете Brain wallet и да си запишете или (ако можете) да запомните поредицата от думи – по този начин може да съхранявате портфейла си на листче или в главата. Друг недостатък на този КриптоКит е, че не може да се ползва от мобилен телефон или таблет. Още веднъж, за подробен обзор на подходящите биткойн портфейли според нуждите ви в биткойн разплащанията прочетете статията Най-добрият биткойн портфейл. Ако имате каквито и да е въпроси, можете да попитате във форумната ни тема за KryptoKit.

 • Aleksandar Domon

  Четох, Четох, пак нищо не разбрах, как да си направя bakcup на портфейла,
  Четог тук.. не ми помогна особена..
  http://hash.bg/backup-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B0/

  Ако се случи нещо с компа ми, как ще достигна до КриптоКит портфейла от друг комп. ?

  • Този линк, който си дал, е за друг портфейл.
   За KryptoKit, като го отвориш, долу в ляво има едно зъбно колелце, е което влизаш в Settings:
   С това ще ти се отвори картинката, която е показана по-долу. И там има линк да свалиш бекап файла, който после го пазиш на различно от компа ти място :)

   • Aleksandar Domon

    хмм.. понеже го изтеглих, а .. а тук на татък как да процедирам, нямам микаква представа…

 • gergana vasileva

  kak da si izteglia parite ot bitcoin portfeil v debitnata karta ili bankova smetka

 • Rositsa Hristova Hristova

  Заправих си паролата на портфейла. Какво да правя?

  • Коя парола по-точно? Backup нямаш ли?
   Ако нямаш, трябва да се опиташ да си я спомниш. Ако не можеш, биткойните са загубени – все едно да си загубиш столевката на улицата… С разликата, че при биткойн никой не печели загубеното.

   • Rositsa Hristova Hristova

    Не нямам Backup. Мога ли да си направя на този портфейл? И сега какво мога да направя, за да си ползвам портфейла по преднадначение, за теглене на биткойни и т.н.?

    • За да си направиш бекап, трябва да имаш достъп до портфейла. Бекапа е за това – да възстановиш загубен достъп. За съжаление, трябва да се направи, преди да е загубен портфейла.
     Не знам и за коя парола на КриптоКит точно говориш, ако може да поясниш…

     • Rositsa Hristova Hristova

      Тази на самия портфейл. Където е опцията Remove Password. Но разбрах за Backup, макар, че и там процедурата ми е сложна. Е поне парите не бяха много няма и 1$, губила съм къде повече ще го преживея. А как да си направя нов портфейл на Kryptokit?

     • За един долар си научила страхотен урок :)
      Просто деинсталирай и инсталирай после наново КриптоКит и първото нещо, което ще направиш…. backup :)!

     • Rositsa Hristova Hristova

      Как да деинстарирам портфейла? И как да си направя Backup на новия?

     • Rositsa Hristova Hristova

      Захванала съм се със сфера в която нямам почти никакви знания. УЖС.

     • Вина за това имаме ние, че не обясняваме достатъчно много и добре… Най-добре потърсете някой, който разбира, да седне да ви обясни. А скоро ще организираме събития Биткойн 101, на които ще показваме нагледно и помагаме на всеки да си отвори портфейл и да го бекапне…

     • Rositsa Hristova Hristova

      Благодаря за съветите. Аз много ще чета от този сайт понеже виждам, че има много информация в сферата на крипто валутите и свързаните с тях неща. А къде да го търся този експерт хич нямам идея, но благодаря.

     • Rositsa Hristova Hristova

      Искам уведомления за тези събития Биткойн 101, ако е възможно, за да присъствам, ако ми е възможно.

     • Следи ни форума, там ще има 100% информация :)

     • Rositsa Hristova Hristova

      Добре благодаря.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE