Упътване за инсталация на Ledger Wallet

Дата на публикуване: 08.11.2015

В тази статия ще ви запознаем със стъпките, които трябва да изминете, за да създадете своя Ledger Wallet чрез Ledger Nano. Ако сте от малкото хора, които не ползват браузера на Google Chrome, ще трябва да направите нелекия избор, дали искате да го инсталирате, за да ползвате биткойн портфейла на Ledger.

Инсталация на Ledger Wallet App за Google Chrome

За да ползвате Ledger Nano се нуждаете от браузера Google Chrome. Ако нямате такъв, моля инсталирайте от тук .
След това отворете тази страница в Chrome и кликнете на следния линк – Ledger Wallet Chrome App, за да инсталирате приложението на Леджър за Хром:

ledger-chrome-app

Изберете синия бутон в горния десен ъгъл.

След това, за да ви е максимално удобно, може да го стартирате от Start менюто на компютъра си като го отворите  и почнете да изписвате Ledger (ако сте с Windows, за Mac не знам, но ще се радваме, ако ни покажете, за да обновим инсталацията). Ето как изглежда на моя windows 7:

ledger-chrome-app-windows

 

Може да сложите тази икона на десктопа си, дори да я закачите на Ленатата със задачите или както там са кръстили Task bar-a на български.

Инсталация на Ledger Wallet

След като го стартирате за първи път, ще видите следния екран:

Стартиране на ledger Wallet

Сега включете своето Ledger Nano устройство в един от USB портовете на вашия компютър. Тогава ще видите следните две опции пред вас :

Без име

Изберете първата опция Create a new Wallet. Пред вас ще се отвори следният диалог:

Без име3

Това е предупреждение, че не трябва да създавате своя портфейл на компютър, за който не сте сигурен, че е чист. Ако имате съмнения относно сигурността на вашия компютър, ви съветваме да използвате Ledger Starter при създаването на вашия портфейл.

Ако сте сигурни, че компютърът ви е чист, натиснете Continue в долния десен ъгъл на прозореца, за да преминете към следващата стъпка.

Без име4

Тази стъпка изисква да създадете своя PIN код. Ако желаете, той може да бъде генериран от самия софтуер (Automatic PIN CODE), но може да изберете опцията Manual PIN CODE и да създадете собствен PIN код, който лесно да запомните. Във всеки случай е важно да запомните този код!

Без име5

След като въведете  PIN кода натиснете „Continue”, за да продължите напред към следващата стъпка.

Без име6

Тук трябва да потвърдите PIN кода, който избрахте в предишната стъпка, като го въведете отново и натиснете „Continue”, за да продължите към следващата стъпка.

7

Това е може би най-важната стъпка в целия процес. Софтуерът ще конфигурира 24 случайно избрани думи, които внимателно трябва да запишете на своя Recovery sheet (върви в комплект с Ledger Nano), точно както са подредени и изписани на екрана пред вас. Тези думи ще са ви нужни в случай на кражба или загуба на Nano устройството, затова Recovery sheet-а  трябва да бъде съхраняван отделно от него. Не е лоша идея да копирате този лист с думи поне още веднъж и да го дадете на родители или много близки хора, които няма да злоупотребят с него. Друга идея е да срежете копията на две части и да дадете всяка част на различен човек, така че никой да не може да възстанови портфейла с неговата половина.

Преди да продължите напред е препоръчително да проверите написаното от вас за грешки, тъй като това е единственият път, когато ще ги видите и имате възможност да ги запишете. Ако сте готови нека преминем напред към стъпка 5.

Без име8

Тук трябва да потвърдите, че сте записали правилно думите, като попълните съответните полета с думите от своя Recovery sheet и натиснете „Continue”.

Без име9

Приключваме операцията посредством „Finish”. В случай на съмнение относно предишни стъпки, не е късно да кликнете „Cancel“ и да започнете процеса отново. Иначе изчакайте, докато софтуерът конфигурира вашия Ledger Wallet.

Без име10

За да отворите вашия портфейл, моля, изключете Ledger Nano и след това отново го включете в някой от USB портовете. Вече сте готови да извършвате входящи или изходящи транзакции от своя Ledger Wallet. За да разберете как посетете Транзакции с Ledger Wallet

Ако имате проблем с нашите обяснения, изгледайте следното видео:

  • Kayhan Ozcakici

    how can I buy in varna?

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE