Как да купя биткойн?

Дата на публикуване: 22.06.2014

ВАЖНО: Съдържанието на тази статия, макар и валидно като цяло, е вече доста изостанало спрямо развитието на crypto.bg. За това ви препоръчваме да следвате следното, винаги актуално упътване за покупка или продажба на биткойн в България.

Стъпките за покупка на биткойн са три:

 1. отворете си биткойн портфейл;
 2. въведете биткойн адреса си в Crypto.bg и получете код за плащане;
 3. платете сумата по избрания от вас начин и ще получите биткойните.

Целият процес в Crypto.bg е напълно автоматизиран и максимално анонимен -не се нуждаете дори от регистрация. Към момента може да платите с кеш в каса на EasyPay, на всеки CashTerminal в страната, в клон на Първа инвестиционна банка, с банков превод, онлайн през Epay.bg.

Ето повече подробности за всяка от трите стъпки.

1. Безплатен и анонимен биткойн портфейл

Ако нямате още биткойн портфейл, отворете си такъв в Jaxx.io – предимствата му са изложени в следната статия на сайта ни: Jaxx.io – универсален биткойн портфейл. След като го инсталирате, ще намерите биткойн адреса си  по средата на екрана както е показано тук:

Можете лесно да копирате адреса си (ограден е в червено на картинката отгоре и разбира се, различен от показания) като натиснете иконката за копиране, намираща се в дясно от него. Този адрес ще трябва да го предоставите на crypto.bg, за да получите закупените биткойни по него.

2. Поръчка на биткойн от Crypto.bg

Сега отворете Crypto.bg – най-удобния сайт за покупка на биткойн в България.

Тук трябва да последвате пет прости стъпки. Започнете като изберете червения бутон по средата:

 

На следващия екран можете да въведете или сумата в левове, за която искате да закупите биткойн, или сумата биткойни, от която се нуждаете. После изберете бутона Продължи:

crypto.bg-enter-bitcoin

Ще се озовете на следния диалог:

Тук избирате как ще ви е най-удобно да преведете парите към crypto.bg.

Ако платите в клон на Първа Инвестиционна Банка или с банков превод към сметката на crypto.bg при тях, ще е най-изгодно за вас. Другите методи имат комисиона на стойност 1.2% от сумата, която се носи от вас. Клонове на ПИБ има във всички по-големи молове, където обикновено работят дори в събота и неделя до 22 часа.

Местоположение на касите на EasyPay може да намерите тук, а тези на CashTerminal тук.

Не на последно място, може да платите онлайн и чрез ePay.bg (от микро-сметка или карта).

След като изберете начина за плащане, в следващата стъпка ще трябва да укажете биткойн адреса, на който Crypto.bg да прати закупените биткойни, както и имейл адрес за връзка с вас. Не подценявайте имейл адреса – на него ще получите информация за статуса на поръчката ви, евентуални проблеми с нея, както и платежните детайли.

 

Изберете бутона Продължи и ще видите пълна справка за поръчката ви, както и молба да споделите принципите на сайта. Обърнете внимание на избора „Автоматично преизчисление при промяна на курса“. Ако го оставите селектиран,  ако цената на биткойн на световните пазари се покачи във времето между поръчката ви и получаването на парите от crypto.bg, системата автоматично ще преизчисли сумата биткойни, които да ви прати, по актуалния курс на сайта в момента на постъпването на парите при тях. Също така, ако преведете различна от заявената сума левове, системата отново ще пресметне отново биткойните, които да ви прати.
Ако желаете, можете да махнете чавката от този избор. Тогава при всяко отклонение ще получите имейл от системата с линк, през който ще можете да укажете, дали да ви се преизчисли поръчката или да си получите левовете обратно по удобен за вас начин.

 

Подробности за левовото плащане

С това поръчката ви е завършена. На следващия екран ще видите указания как да извършите плащането, според избрания метод за плащане:

 1. Ако сте избрали банков превод, ще ви се изпишат номера на сметката (IBAN) както и основанието за превода. Направете превод или платете с кеш на всяка каса на ПИБ като внимавате да напишете точно указаното основание. Последвайте този линк за Подробности относно покупката на биткойн по банков път.

  В случая е важно да запишете в основанието на превода или касовия депозит номера, изписан в червено.

  ВНИМАНИЕ! Опцията за покупка по банков път вече не е възможна.

 2. Ако сте избрали EasyPay или CashTerminal, ще се озовете на подобен на следния диалог, където ясно е обяснена процедурата по плащане с тези методи:
  Хубавото на тези методи е това, че винаги можете да внасяте пари по вашия клиентски номер… Без дори да трябва да отваряте сайта crypto.bg  преди това. Клиентският ви номер е свързан с биткойн адреса ви в системата на crypto.bg и всеки постъпил лев по него автоматично се обръща в биткойни, които се пращат на биткойн адреса ви. Забележете, че биткойн адреса ви за получаване в Jaxx.io се сменя всеки път, след като получите биткойни по него, но това не означава, че предните адреси не са валидни. Вашият портфейл съдържа всички ползвани биткойн адреси и всички те са валидни за получаване на биткойни в портфейла ви.
 3. И последно, ако сте избрали да платите онлайн с ePay.bg, трябва да знаете, че този метод изисква предварителна верификация по настояване на ePay. Подробности можете да прочетете тук: Как да закупим биткойн с ePay.

Ако сте избрали онлайн плащане с ePay, ще получите по имейл линк, чрез който да направите плащането.

Отговори на всички вероятни въпроси можете да потърсите на  FAQ Crypto.bg.

 • мерси !

 • Pingback: Биткойни за демократичното образование у нас - Hash.bg()

 • Kriss

  https://www.eobot.com/new.aspx?referid=122036
  Best way to start mining with invest!!!Buy power – win money!!!

 • M.D.M

  http://freebitcoinbg.no-ip.info безплатни биткоини от сайтове скоро ъпгреид и бонуси за всеки нов потребител + скоро ще има и реферална система за сега без регистраций .Работи се по новата визия на сайта и допълнителни криптовалути -за сега има включени Биткоин (140 сайта) Литекоин (32 сайта) Догекоин (55 сайта) .
  ЗАБЕЛЕЖКА:
  1.НЕ се инвестира в сайта!
  2.НЕ се изискват пари или друго капиталовложение-всичко е безплатно!
  3.НЯМА нищо незаконно.
  ако имате въпроси E-MAIL>>> miromont1234@gmail.com <<<може да напишете своя скаип или фейсбоок за по ефективен отговор и по добра дискусия

 • Pingback: Crypto.bg с един милион лева оборот - Hash.bg()

 • Az sum si

  Като се има предвид, че повечето банки ти искат 50-70лв за превод в чужбина а с bitcoin става въпрос за стотинки си е направо подигравка с клиентите от страна на банките.

 • something

  В менюто ПРЕДПЛАТЕНИ УСЛУГИ на касите на EasyPay няма търговец с име „Покупка на биткойн от Крипто БГ“

  • 100% има, просто някои служителки са „слепи“ или не са 100% част от EasyPay. В такива случаи ги карате да се обадят на централата на EasyPay в София да им разяснят къде сме точно…
   Ако не, пишете на help@crypto.bg с информация за касата и ние ще се разправяме…
   Мерси и съжаляваме за неудобството

 • Tsvetomir Nedelchev

  Когато купуваме биткой от ВАС каква е скоростта на вашата транзакция, възможно най-бързата ли е?

  • Мартин

   Информация за таксите по транзакциите черпим от тук: https://bitcoinfees.earn.com/

   Последните транзакции, които сме изпратили са с такса от по 350 до 400 сатошита на байт. Ето една примерна, която е изпратена в 10:29 и къ момента вече има 4 потвърждения: https://blockchain.info/tx/a4768900173a5cfaf4c57fd5dcb8e3e11b7e93f0c3fbcc50d9818e518c21d2eb

   Надявам се, че това дава отговор на въпроса ви :)

 • Тони Христова

  Кеш терминал на ул. Летоструй 61 няма.

 • Sladkaa Buxtichka

  В момента всички сайтове са спряни за покупка на биткойни .. Може ли информация от къде мога да си закупя биткони и с кредитна карта . Благодаря ви предварително

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE