Манията биткойн фосет

Дата на публикуване: 13.06.2014

По-редовните посетители на сайта са забелязали, че вече имаме нов форум: Биткойн фосети. Думата фосет идва от английската faucet, която пък означава кранче (за вода). Идеята на тези сайтове е, че подаряват биткойни (или други крипто валути) на всеки свой посетител за всяко негово посещение в рамките на определено време, обикновено един час.

Радваме се, че все още не сте затворили страницата, вземайки статията за лоша шега или поредната пирамида. Фосет сайтовете не са поредното гениално откритие на биткойн индустрията, а една доста стара идея от началото на интернет, която обаче става рентабилна и смислена едва с появата на биткойн.

Идеята, за която говорим, е „показване на банери срещу заплащане“. Проблемът на този бизнес модел до преди биткойн беше точно частта с разплащанията: от една страна не съществуваше платежен метод, който да е достъпен за всички в цял свят, а поддържането на много платежни традиционни методи и техните такси правеха бизнес модела на пух и прах. Имаше такива сайтове, но повечето от тях фалираха (като взеха събраните пари на хората, защото минималната сума за изплащане беше често около $50).

Вече се сещате как крипто-валутите решават тези проблеми. Фосет сайтовете са хиляди и почти всички от тях плащат на момента или веднъж на седмица. Първият и най-популярен такъв сайт е Freebitco.in, като вече имаме и Упътване за ползването му в нашия форум.

Ползи от биткойн фосетите

Ако им бях обърнал внимание в началото (а аз бях толкова предубеден спрямо тях, че никога дори не си направих труда да ги погледна), първата статия в Hash.bg щеше да бъде за фосетите. Причината е, че фосетите са прекрасен начин за разпространение на биткойн идеята, особено в по-бедни страни като нашата. Макар и наградите да са малки, хора, прекарващи няколко часа в интернет, могат да си докарват около $20-$30 на месец в биткойни при цена $400.

За това и в следващите седмици ние силно ще засилим дейността си в тази област: ще ви представим най-добрите биткойн фосет сайтове в интернет, инструменти за игра и други яки неща (някои от които и ние разработваме).

Във всеки случай се надяваме, че всеки един от вас ще опита поне един фосет и след това ще го покаже на всеки свой познат, за който сметне, че е подходящ (мислете за млади хора или жени с много свободно време и достъп до компютър/мобилен телефон).

От една страна ще им дадете ново хоби, от друга страна ще спомогнете за бързото разпространение на биткойн сред българите. И не забравяйте да отговаряте на въпроса „И какво ще ги правя тези биткойни?“ с „Пази ги и след 10 години може да си милионер, а ако искаш ги продай в https://crypto.bg и си плащай интернета с тях.“

Накратко за бизнес модела на фосетите

Логичният въпрос, който всеки преживял какви ли не пирамиди българин си задава е „Как така? Кой раздава пари на вятъра?“. Отговорих на този въпрос във форума, от който ще видите, че всъщност това е доста доходоносен бизнес: Колко печелят биткойн фосетите?

Stay tuned for more…

 • Дани

  На този адрес http://www.fin-surf.net/p8300 има сайт, с който се печели min 400 000 сатоши (12-15$) на ден, което е много повече от всеки фосет. (Има изплащане и в Биткойни). На принципа на автоматичното сърфиране е и е без никакви вложения. За мен е невероятна находка.

  • bitz

   гледам че си постнал преди 2 месеца ,получавал ли си нещо от тоя сайт за този период от два месеца защото четох много негативни коментари относно сайта по горе .

   • s3ll7ik

    изобщо нищо не е получил, сайта обещава по 15 USD на ден :)))) ами се чудя защо държат такива измамни спамове

 • гого

  Изглежда твърде добре!Аз се зарегистрирах преди няколко дни и имам начислени $54.Това истина ли е или..?Някой да сподели,моля!

 • stamen

  Ами пробвай да ги изтеглиш, като пристигнат, пиши във форума, за да може всички да забогатеем :)

 • гого

  Според правилата на сайта могат да се теглят над $100.Аз ще имам право за нареждане някъде към понеделник 8.12.След това май трябва да чакам 30.12 за да ги преведат и ще пиша …..стискайте палци!

  • dimi ki

   някой тегли ли?

 • I na men mi e interesno dali e realno koito ima svedenie da kaje stava li ili e pulna izmama

 • Алекс

  Сайтът не плаща на 22.11.2014 съм заявил, че искам да изтегля натрупаната сума в размер на 110$, според правилата парите трябваше да пристигнат за не по-малко от 15 дни, минаха повече от 20 дена и няма изглед да получа тия пари :)

 • гого

  имаше още няколко коментара,защо ги скрихте?

  • Беше се прецакала Disqus-контролата и явно са писани в стандартната контрола на WordPress и сега като върнахме Disqus не се показват :(

 • shadowbit

  Аз да си кажа имам много полза от тези фосети като цъкам 2-3 дена нон стоп изкарвам по 5-6$ от всякакви crypto валути :) Препоръчвам го на всеки , всеки който има желание може да си изкарва по някакви къси 50-70 лв

 • reamon73

  ето едно кранче и от мен,плаща в blockchain проверено е,има и супер игра с колело на късмета http://boomfaucet.com/?r=44226 приятна игра

 • Petar

  През 2017 все още има сайтове които плащат обещаното, аз изпробвах неколко сайта, сатошитата се сабират в микро портфейл и след като достигнете минимума можете да теглите директно към биткойн адрес, вижте повече тук http://bitcoin-bulgaria.blogspot.com/2017/12/bezplatno-bitcoin-kran.html

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE