Транзакции с Ledger Wallet

Дата на публикуване: 08.11.2015

Работата и извършването на биткойн транзакции с Ledger Wallet е лесен и интуитивен процес . След като вече сте създали своя портфейл, отворете Ledger Wallet Chrome App и включете своето Nano устройство в USB порта на вашия компютър, за да влезете в портфейла си.

паир1

Както виждате, портфейлът е с много изчистен дизайн. Може да създавате много различни Сметки (accounts) в него, например „Пари за екскурзии“, „Биткойните на Мишо“ и прочие посредством бутона Add an account  горната дясна част). Всяка сметка си има собствен и уникален биткойн адрес, чрез който може да я захранвате посредством Crypto.bg например.

Едва ли може да обясним всички функции на портфейла в една статия. Ако имате въпроси, може да ни попитате в коментарите отдолу, във форума ни, или пък да си поръчате асистанс на място.

Тук ще покажем как се извършват двете основни транзакции с Ledger Wallet – изпращане и получаване на средства.

Как да захраним портфейла с биткойн

Изберете бутона Receive от горната лента. Ще се отвори следният прозорец.

рециеве1

Ако ще купувате биткойн от борса в България или чужбина, трябва  да копирате своя биткойн адрес, показан в дясно на bitcoin address to receive и да го копирате на мястото, на което ви питат къде да ви пратят биткойните.

Ако пък ще получавате плащане от човек, просто му покажете QR кода, който е пред вас. Можете да изпратите информацията чрез e-mail или да я принтирате на хартиен носител чрез двата сини бутона в долната лява част на екрана.

Как да платим с Ledger Wallet

След като изберете опция Send, ще видите следния прозорец:

сенд1

Срещу „Amount” напишете количеството биткойни, които искате да изпратите. „Recipient Bitcoin Address” е адресът, на който искате да изпратите биткойни. „Account to debit” е падащо меню, от което трябва да изберете акаунта, от който искате да изпратите биткойн. „Transfer Fees” е опция, с която избирате колко да е мрежовата такса за извършване на транзакцията. При нужда от спешно потвърждаване (още в следващия блок) изберете High; в случай, че нямате нужда от спешен трансфер, можете изберете Standard или Low, за да платите по-малка такса. Във всеки случай говорим за стотинки, така че не го мислете много.

Полето „Total Spent” показва колко биткойни общо ще излязат от портфейла ви. Ако имате уеб камера, можете да сканирате QR кода на получателя като кликнете камерата в долния ляв ъгъл на диалога. Щом въведете всичко правилно натиснете Send” и изчакайте докато транзакцията се обработи и завърши.

Без иметанс 1

Ако пък сте послушали съвета ни за сигурност и сте свързали телефона си със своя Ledger Wallet, за подсигуряване на достъпа, ще видите следния прозорец:

транс2

Tова съобщение Ви показва, че е изпратено запитване за потвърждение към свързания телефон, което изглежда по следния начин :

Screenshot_2015-11-06-15-40-08

Единственото, което остава, е да потвърдите транзакцията чрез Confirm”.

транс 3

Както споменахме, ще се радваме да отговорим на всички въпроси, които може да имате. Ако се интересувате как да подсигурите портфейла си посредством потвърждение в мобилния си телефон (Android или iPhone), моля продължете със следната статия: Ledger wallet за телефон.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE