Review Category : Биткойн

Защо Биткойн ще успее – част 4

Към Част 1, Част 2 и Част 3 от поредицата „Защо Биткойн ще успее“ Голяма част от поредицата беше свързана с паричния характер на Биткойн.  С получените знания до тук, в четвъртата част на статията „ Защо Биткой ще успее“, ще разгледаме някои от най-често срещаните заблуди относно Биткойн. Биткойн е балон Биткойн, както и всички пазарно-ориентирани парични средства, притежава добавена стойност. Добавената стойност е това, което поражда общата критика, че Биткойн е „балон“. Всички парични стоки обаче имат добавен стойност. Всъщност именно тя е определящата характеристика на всички парични средства. Парадоксално е, че паричната стока може едновременно да е балон и да е подценена, ако е в ранните етапи на своето развитие. Биткойн е твърде волатилен Нестабилността на цената на Биткойн е резултат от неговото възникване. През първите няколко години от съществуването си Биткойн беше като стотинка, а всеки голям  купувач – като близнаците Winklevoss – можеше да предизвика голям скок в цената му. С нарастването на възприемането и ликвидността през годините, волатилността на Биткойн намалява пропорционално. Когато Биткойн достигне…

Read More →

Категории: Анализи, Биткойн, Най-новото, Приложения на биткойн
Етикети: , , , ,

Биткойн като социална съпротива

Биткойн е социална съпротива, която за разлика от тези преди нея разполага с непробиваема технология и се развива от най-добрите софтуерни специалисти в света.

Read More →

Категории: Анализи, Биткойн
Етикети: , , , , ,

Биткойн като API за парите

Ако сте се запитвали какво ви дава биткойн и как да се възползвате от него, си отговорете на въпроса – какво бих сторил ако имах API за парите?

Read More →

Категории: Анализи, Биткойн
Етикети: , , ,

Биткойн регулация – кауза пердута?

Да регулираме ли биткойн или не – това е въпросът, стоящ пред всички правителства пред света. Защо тази задача обаче се оказва така сложна, може да прочетете в този прекрасен анализ от Ariel Deschapell за CoinDesk.com.

Read More →

Категории: Биткойн
Етикети:
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE