Crypto.bg с един милион лева оборот

Дата на публикуване: 01.05.2015

Осем месеца след откриването си, към април 2015-та Crypto.bg обяви един милион лева оборот, който е постигнат чрез 2200 поръчки от близо хиляда клиента. Новината сама говори за това, че биткойн набира все по-голяма популярност у нас, особено като се има предвид, че още няколко сайта предлагат подобна услуга, а и не малко българи предпочитат да търгуват на световните борси. Сборът от оборотите по всички тези борси е сигурно поне милион на месец, ако не и повече.

Както се казва, „първият милион е най-труден„, а по-долу ще споделим доста от новостите в crypto.bg, с които сайтът се надява да бъде в помощ на своите клиенти.

Автоматизирани банкови разплащания

Чрез предлагането на банкови разплащания посредством Първа инвестиционна банка може да се каже, че crypto.bg отвори клонове в повечето големи молове и стотиците клонове на банката в страната. Най-големият принос от тази функционалност е това, че таксите са нула за клиенти на банката или максимум левче за другите. Възползвайте се.

Забавено пращане на койните, платени на каса на EasyPay

Нашенският „гений“ отново е намерил поле за изява посредством следния способ: след като са получили код за плащане от сайта, умниците отиват на каса на EasyPay, където някак си успяват да изчакат касиерката да потвърди плащането, преди да са ѝ дали парите. След това си плюят на петите, защото потвърждението за плащане вече е стигнало до сървъра на crypto.bg и биткойните пуснати. За да се спре тази практика, от сайта са въвели 45 минутно забавяне на изплащането на биткойните, така че да има време за спиране на транзакцията. С други думи, ако ви трябват спешно биткойни, ползвайте друг метод за плащане – например с плащане на каса в клон на ПИБ.

Възможност за предприемачи

Както може да се види от първите теми в новия форум, предприемачески настроените фенове на биткойн могат да се възползват от вече постигнатото в crypto.bg и да добавят сами свои продукти към него. Примери са изграждането на собствен front-end, shopping cart с биткойн, разпространение на услугата в други държави и каквото още се сетите.

Ако пък ви дразни не особено приветливия изглед на crypto.bg, предложете по-хубав и функционален такъв, за което ще ви платят с биткойн.

Графики за покупко-продажбите в сайта

Наскоро crypto.bg започна да публикува в реално време графики за обемите на обработените сделки в сайта:

buy-sell-cryptobg

Предвид масовия характер на сайта, тези графики може да служат като добро прокси за настроенията към цената на биткойн в момента. Макар че, както се вижда от скрийншота по-горе, последните дни българите са доста мечи настроени към цената, а тя взе че се вдигна най-сетне.

Ако искате да видите, как работи crypto.bg, прочетете следната статия: Как да си купя биткойн?

 • Aneta Taneva

  Поздравления за инициативата,
  При покупка на биткойни от крипто ми направи впечатление, че бизнес процеса изисква ходене на каса. За фирми които ползват Интернет банкиране, това не е нужно и единствено трябва да се даде банковата сметка за превод на парите и покупка на биткойни.
  Аз така процедирах и покупката пак стана.

  • Здравей Анета,
   Някои от начините ни за плащане в бизнес процеса изискват ходене до каса…. за хората, които нямат друг начин, как да се разплащат.
   Crypto.bg обаче предлага и два начина за онлайн плащане – през ePay и онлайн банкиране.

 • o4obo4o

  Здравейте! В момента работя над един faucet rotator. Може ли в скоро време да го публикувате, моля?
  Благодаря предварително!

  За контакт:
  chrisyalamov@hotmail.com
  @CYalamov – Twitter

  • Ами пиши ни като е готов за публикация, няма проблем :)

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE