Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Днес
 2. vamp111

  За цената на биткойн

  всички пръцкат в едно гърне брат.... Окекс, Хоби, Финекс, Бинанс, Кракен и т.н. всяка година топ лидерите на борсите и бизнесите свързани с биткойн се срещат на Little Saint James Island, Вирджинските острови, за да обсъдят плана, който винаги е бил да завземат света...... Tony Gallippi, Charlie Shrem, Barry Silbert, Dave Clarkson, Erik Vorheers, Yifu Guo, Phil Potter, Giancarlo Devasini, Dustin Trammell, Wences Casares, Chandler Guo, WangChun, Michael Gan, Changpeng Zhao, Jean-Louis van der Velde, Jesse Powell, Leon Li, Gavin Andresen, Jed McCaleb, Ashley Barr, Jiang Zhuoer, Micree Zhan, Haipo Yang....
 3. ivan

  За цената на биткойн

  Спред мен едва ли някой си държи тетъри на компютъра. Тетъра е Битфинекс хитър ход да заобиколят USA забрани или регулации или атаки. Всички борси, които са като бинансе и не ползват фиат за да избягат от регулации не напразно са избрали тетъра като решение за спекулантите. Едва ли някоя борса, ще си стартира бизнеса с тетър без да знае, че насреща ще може да получи долари ако се наложи. Всичките са яко оплетени, борси, миньори... и тн.. И не мисля, че ще се прецакат взаимно на този етап.
 4. vamp111

  За цената на биткойн

  малко трудно му се разбира диалекта, но казва доста истина https://tradersz.com/detail_page.php?id=643
 5. vamp111

  Биткойн новини от света

  Bitcoin yearly lows: 2011: $1 2012: $4 2013: $65 2014: $200 2015: $185 2016: $365 2017: $780 2018: $3,200 Bitcoin yearly volatility: 2011: 16% 2012: 11% 2013: 14% 2014: 13% 2015: 8% 2016: 5% 2017: 6% 2018: 7%
 6. AdamKadmon

  За цената на биткойн

  Дали са си продали BTC, или направо са изсипали количество тетъри и са казали имаме $ в банката, които ги обезпечават ?
 7. ivan

  Биткойн новини от света

  Schnorr идва. То е ясно, че ще трябва да се тества добре преди да се пусне при биткойна, та един тест при КЕШ изглежда хубава новина Явно от другия месец ще се води активиран там. Да ли ще го пуснат при Лайткойн? Може би лятото при Биткойн.
 8. ivan

  За цената на биткойн

  Тетъра няма никакъв проблем. Всичкият страх, който се създава е за да се бутне и да може друга борса да наложи нейн стейбълкойн. За в бъдеще 2-3-4 години долара няма да изчезне или фиата, но трансферите чрез стейбълкойнове ще се увеличават и всеки иска от пая който държи swift в момента. Тези 2 милиарда в тетъри за мен е ясно че няма толкова долари. Но те и не трябват. Всички борси са създадени от собственици на много биткойни за да могат лесно да си продадат една част от тях. Същото е с Битфинекс, тези тетъри реално са тяхна собственост, както и доларите зад тях. Тоест те самите са си продали техни биткойни получили са тетъри а преди това са продали тетърите на тези които са им дали доларите. Тоест от тези 2 милиарда, 1 милиард и отгоре няма кой да ги иска да ги обръща в долари защото самите битфинекс са собствениците им. Това е борса която е възстановила 100ци хиляди биткойни след хака им. Най вероятно са един или няколко човека които са копали едно време с домашният комп и имат едно хубаво количество. А сумата 2 мрлд се държи за респект, че са най големият стейбълкойн. Поне така си мисля. Пък кой знае може и да стане някой проблем.
 9. vamp111

  За цената на биткойн

  тетър е просто един алткойн, който набра популярност след като битфинекс спряха търговията на биткойн с/у долар и представиха този виртуален долар (тетър) благодарение на него видяхме $19К през 2017.... дали е подкрепен от нещо или не, аудит не е показан и все пак според мен е доста взривоопасен, сам виждаш за каква част от обема на търговията отговаря....
 10. Вчера
 11. Последната седмица
 12. AdamKadmon

  Глобални тенденции

  Всъщност интересното е, че това се е случвало многократно в историята, като започнем от антична Гърция. Явно, просто не искаме да се научим. Друго интересно е, че нито една валута, която не е обвързана със златото не е просъществувала, и всички са се опитали да преборят времето, като просто се създават повече пари. Защо смяташ, че Американците са по-умни и по-малко алчни от всички цивилизации преди тях( тях дори не можем да ги наречем цивилизация) и техния свещен $ ще оцелее през следващите 20-30 год ?
 13. AdamKadmon

  Глобални тенденции

  Това не са ли доларите, които се държат в обръщение извън U.S ? " The Adjusted Monetary Base is the sum of currency (including coin) in circulation outside Federal Reserve Banks and the U.S. " В такъв случай е много логичен чарта, понеже Русия и Китай се усетиха отдавна и разпродават доларовите си резерви постоянно. Което означава, че тези $ се връщат в U.S, и точно това ще доведе до инфлация на валутата им. Т.е дори те да се спрели да си създават $, в един момент огромното количество $ по света, ако започне да се връщат при тях, ще настъпи инфлация. От всичко печатано през годините, при тях остават 50% от парите, останалите се пръскат по света (ползват ги, за да си купуват хубави неща) и за това не се усеща поскъпване на суровините в U.S- пари има повече, цените на стоките се запзва. Лошото, е когато тези $ по света започнат да се връщат ?
 14. AdamKadmon

  Глобални тенденции

  А какво мислите за тези чертежи, и като цяло за този човек Mike Maloney ?
 15. Гари

  Глобални тенденции

  Спука се балона на ипотечните облигации. Изгледай филма The Big Short и ще разбереш.
 16. hpz

  Глобални тенденции

  @Гари какво се случи 2008г. ? Какво наложи толкова рязка промяна? Как изобщо се появи тази "стратегия"? Много добре казано: "те си купуват с тях разни хубави неща от чужбина". Защото според мен тази стратегия последва началото на информационното покоряване на света. И окрупняване на бизнеса. Изчезване на средната класа в световен мащаб и "приватизиране" на монополи и олигополи. Днес вече няма много независими марки и компании. По 1-2 компании са на върха на: автомобилните компании, компаниите за всякаква техника, софтуерните компании, хранителната индустрия. Всяка от по-известните фирми лидери в дадена област (дори странен пример като JBL, AKG и т.н.) са притежание на по-известна компания. Тя пък е част от друга по-голяма. И стигаме до 5-10 фирми които движат света. И ФЕД естествено "нямат нищо общо с тях"!
 17. hpz

  Глобални тенденции

  Само да добавя нещо. Печатане реално няма. По вярно би било "изтегляне и повторно наливане". Практически обаче нещата са доста по-прости. Тотален контрол над цифрите. Хартиите вече са малък процент спрямо електронните транзакции.
 18. AdamKadmon

  За цената на биткойн

  Не ползвам Тетър, но попаднах на инфо, че имат промяна в политиката на ползване. Общо взето пише, че освен че е подкрепен от фиатна валута в банки, е подкрепен и от валутите и токените които се купуват с него. Т.е печатат тетър, купуват с него BTC, и вече автоматично тези тетъри са подкрепени с тези BTC. Някой да знае дали е точно така ?
 19. AdamKadmon

  Глобални тенденции

  Ясно се виждат вълните да, и ясно се вижда, че преди 2008 само са печатали, защото има само право покачване, но след 2014 няма право изтегляне. Т.е освен изтегляне има и печатане, защото е зигзагообразна линията нали така ? Или ако приближим преди 2008, ще видим, че там линията също е зигзагообразна, просто сега е в пъти по-голям съплая и на фона на преди 2008, там вече съплая изглежда като постоянно нарастване.
 20. Гари

  Глобални тенденции

  Защото ФЕД започна да бори кризата с вливане на ликвидност във финансовата система. Имаше три етапа количествени облекчения, трите вълни ясно се виждат. Тогава казваха, че това е временно наливане, което ще се изтегли когато икономиката се стабилизира. много хора, в това число и аз, мислеха, че това са празни обещания, които няма да се сбъднат. В Щатите много се коментираше как се задава много висока инфлация и че ФЕД няма exit стратегия. Не че са изтеглили обратно цялата ликвидност от 2008-2014 г., това сигурно няма и да стане, но тези катастрафални последици, които се очакваха, засега ги няма, а exit стратегия явно има. Периодът преди 2008 г. може да се нарече нормален за съвременната система на фиатни пари - умерено наливане на нови пари, по 100-200 млрд. долара годишно, които по различни пътища стигат до американските компании и инвестиционни банки и те си купуват с тях разни хубави неща от чужбина.
 21. vamp111

  За цената на биткойн

  Тетър прави това което най-добре може
 22. hpz

  За цената на биткойн

  Много се качи обема! Не знам ботове ли са, какво е... ама от мен да знаете - ботовете не търгуват помежду си!
 23. hpz

  Глобални тенденции

  Защото преди 2008 плавно са ни източвали. Но кое е истина и кое не - вече и на себе си не вярвам. Кое е колония на САЩ и кое - не... и от кога... Това са нерешими задачи. Последната версия е, че САЩ е сменила режима в Китай преди 30-тина години, като експеримент. При такива американски президенти и история - звучи много логично да е поредният им експеримент. Ама дали това правителство днес е под техен контрол или има разцепление и какво и как, аз мисля, че може да го каже човек, който всеки ден знае утрешната цена на Биткоин. Кризата от 2008 е като кризата от 1931. Не знам каква е идеята, но като гледам резултата - обедняване на всички, а килипир за някой ложи. А уж официалната версия е, че хартийките не могат да надскочат себе си, т.е. реалните ресурси на Земята. Интересно ми е @Гари какво мисли по тези въпроси. За мен те са без отговор.
 24. vamp111

  Биткойн новини от света

  още един шедьовър https://www.whatbitcoindid.com/podcast/andrew-poelstra-on-bitcoin-math-research
 25. vamp111

  Ripple

  за мен $ = сатоши, т.е. таргета ми за рипъл е 589 сатошита, не долара!
 26. https://1ml.com/statistics LNbig, вече с ново име LNOneYear днес добавиха 100 биткойна към мрежата Честит Първи Рожден Ден на The Lightning Network, бъдещето на анонимните мобилни мигновени транзакции!
 27. AdamKadmon

  Глобални тенденции

  Защо преди 2008 линията е права, а след кризата става такава назъбена ?
 1. Зареди още активност
×