Jump to content
Уважаеми потребители на hash.bg, преди да публикувате въпрос, мнение или тема, проверете за вече съществуваща такава или подобна, алтернатива е подфорума - Биткойн въпроси и отговори. Нека форумът има спретнат вид за всеки влизащ. ×
hash.bg - биткойн форум

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Последният час
 2. Благодаря, ще прочета още веднъж да навържа внимателно пътищата.
 3. страхотно виде, как може да ползвате Самурая (за андроид) като колд сторидж мисля, че @ivan за първи път ми каза, че ползва тази древна японска техника на съхранение
 4. Днес
 5. От горе посочените гласувам за АлткойнсБг, в миналото винаги съм бил скептичен към бг чейнджовете, поради ред причини, но във времето АлткойнсБг се доказаха като най-големи професионалисти с напълно легитимен бизнес.
 6. Вчера
 7. пускаш заявки в bonex.bg, crypto.bg, xchange.bg, altcoins.bg за продажба на биткойн до 29337 лева във всеки сайт, това са близо 120К на ден. това е и основното теглене. икард метал имат лимит на АТМ 8к лева/ден и 10К/месец (могат да се вдигнат). бинанс карта има лимит 290 евро теглене на АТМ. да, това не са големи суми но може с течение на времето да се натрупат и оттам. в bestchange.com има доста опции и там към колко банки у нас могат да се кешират поне 10к/ден спокойно. има и доста опции още но тук споменавам само тези които аз знам и съм прилагал и след които може да се каже че парите ще са узаконени у нас след плащането на данъка 10%.
 8. това какво значи две различни суми и двете на ден ? А кои са 'тях' нещо не връзвам Благодаря.
 9. https://wirexapp.com/r/981872fa78194bc19ee1c521d6efa8ef Wirex е платежната карта прави крипто и традиционните валути равни. Преобразуване на валути и крупто в реално време, нулеви такси за обмен и до 2% награди в криптовалута за всички разходи. При регистрация през линка и верификация ще получите 10 евро в WXT токъни, които можете да преобразувате в друга крипто или фиат. Остават 7 свободни бонуса през линка, при регистрация, също може да използвате своий собствен реф. линка за да получите оше WXT тоъкъни. Изплащат се до 30 работни дни и ще получите имейл от тях. Промоцията е валидна до 16 май.
 10. аз гледам фактите, а именно че може от тях да обмениш 30000 лева на ден х 4 = 120К на ден! още повече банките не връщт преводи оттам, получаваш и доста от изипей на момента ако имат наличност и т.н. за мен всички други възможности са "допълнение". а именно икард метална карта, бинанс карта и през bestchange.com. вероятно при някаква по-голяма адопция (дано да е по-скоро) нещата ще станат много по-лесни, но засега е това. ако говорим вече за голямо количество биткойни и суми нещата се променят.
 11. Последната седмица
 12. Да, прегледах моментните цени на bonex.bg altcoins.bg crypto.bg Но попаднах на интересна статия https://www.altcoins.bg/blog/dani-petkanov-vs-lyubomir-zhechev-nasheto-stanovishte ...може би RTotevBG ще каже какво е сега положението с банките и преводите, все пак е в крипто кухнята...освен ако не е професионална тайна...
 13. в настоящият момент най-евтино е да купиш през бонекс бг
 14. на мен платеният данък на автомобила ми свърши работа
 15. А като цяло от къде е най-ок(изгодно, лесно, сигурно) за хората от България да купуват и продават криптовалута - от кракен, от бинанс, от койнбейс или от някъде другаде?
 16. Не се занимавай с това. Виж https://www.nicehash.com/marketplace Не е покана за инвестиция, просто поразгледай възможностите на шарения пазар и тогава вземай решение. 95 % от такива сайтове са скам.
 17. Някой пробвал ли го е, да сподели мнение?
 18. какво по-лесно да дадеш определена сума пари кеш на някой, а той да ти прати от телефона си директно бтц на твоя телефон ($USDT по-лесно и бързо) да си стиснете ръцете и кой от където е
 19. Не е ли най-лесният начин да се разменят тетъри в борсата срещу долари/лева? Това някой си да купи, на каква цена и подбни ми звучи абсурдно трудно. п.с. Банките ако не си наврат носа навсякъде, не са те. Данък въздух, защото живееш!
 20. едно време ги вземахме през локалбиткойнс без документи, размяна на място, но цената беше 300-400 долара за койн. после като излязоха тия борси вече даваха документи в банката. за тия които за вземали основно тогава също не е зле цените тогава 4000-5000 долара са пренебрежими към сегашните, така че разликата на 10% между притежание и печалба не е толкова голяма. аз лично нямам познати които да купуват на 25-30К. смятаха че са изпуснали влака. то вече други хора се качват на тоя влак. що се касае за това как може да се развият нещата в бъдеще може и така да стане. но може и след 10 години биткойна да е без стойност. никога не трябва да се самозабравяме!
 21. Във всеки момент можеш да ги узакониш като платиш 10 процента, на това което имаш, не на това което си спечелил. Но иначе и края ти, под дюшега и харчиш също не е лош Ако искаш да купуваш апартаменти ще трябва да правиш размени за бтк което може и по някакъв начин пак да спести данъка. Аз по-скоро го виждам в бъдеще с независима валута, данъците да се събират само чрез данък имоти и земя и да са супер сериозни, но за сметка на това няма ддс няма данък печалба и тн. Но пък и цените едва ли ще са по-ниски.
 22. принципно е така, но на практика все още не е. когато с тях може да купуваш имоти, земя, да плащаш в магазина и т.н. тогава да. дотогава дори да предположим (напълно реално е) е че това е най-добрият начин за съхранение на стойност и нещо повече - очевидно повишаваща се стойност във времето, то има ли безсмъртни които могат да си позволят да "държат" докато живота им на земята минава без да се насладят на стойността на тези активи. да, държахме доста години вече но всичко си има граници. тая година до края трябва да се разтоварим. ако е рекъл Господ и падне цената както е било в миналото, пак ще влезем в играта. Но няма как да държим вечно.
 23. Хубави въпроси. Какво разбираш под законни пари...хартийките на банките ли... Биткойн ако не е инвестиция, какво друго ще е... Вместо средство за разплащане се получава преобладаващо средство за съхранение на стойност... Узаконяват, преобразуват, легализират, изпират, приемат друга форма за разплащане.... Това е нов вид актив, акции, пари, стока.... преходен период... който може чака, който не може пробва начини...
 24. и в крайна сметка как се узаконяват парите така? как може да ги инвестираш щом не са през банка легализирани? освен ако не ги сложиш под дюшека и не ги харчиш за ядене, пиене, екскурзии и развлечения.
 25. И това казваш е лесно за средностатистическия човечец?
 26. без коментар... https://www.cnbc.com/2021/05/07/bank-of-englands-bailey-crypto-investors-risk-losing-all-their-money.html
 27. цената може да се потиска чрез фючърси до там до колкото спот търговците решат, реално спот-а е това което контролира движението даже и в момента може да видиш как всички дъмпове предизвикват ликвидации за стотици милиони фючърси, а отдолу всичко се изкупува спот т.е. сме във фаза на акумулация и когато това свърши ще последва експанзия и нов атн, съответно нови нива на съпорт и резистънс и така до безкрай ЕТФ-а не е лошо, деривативи има от 2017-та, някой хора си обясняват краша с тях, за мен просто нормален пазарен цикъл, който твърде вероятно никога повече да не видим, корекции до 40% да защо не, но 80% не бих казал..
 28. Попаднах на тази статия преди време и реших да я споделя с вас , изглежда доста хитра и предполагам ще е сполучлива Цялата статия може да прочетете тук: Искате да спестите пари? Ето как! 1. Изберете тренировките у дома, вместо абонамента за фитнеса 2.Избягвайте да пазарувате твърде много храна 3.Ограничете похапването навън- Колкото и изкушаващо да звучи да се впуснем във вечеря навън след работа, това е действие, което е редно да ограничим поне до веднъж седмично, ако искаме да спестим пари. Хранането навън е изключително приятно, но и излиза доста по-скъпо – съчетайте ограничаването му с това да се научите да готвите или да експериментирате повече с продуктите вкъщи. Така, от една страна, ще се радвате на вкусна домашно-приготвена вечера, а, от друга – ще съумеете и да позаделите някоя и друга сума.
 1. Зареди още активност
×
×
 • Създай нов...