Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/17/2018 in all areas

  1. Тук е спекула, не инвестиция. И понеже това е така, дългосрочно вероятността да си нагоре или надолу е точно толкова, колкото и дали ще се падне черно или червено. Спекула е, защото цената не зависи от нищо друго, освен дали има повече желаещи да спекулират спрямо преден момент във времето или обратно (т.е. типична пирамида). А ако е да разчиташ на себе си, то става, но както правех аз: 1. съвестта да се примири с факта, че печалбата ти е за сметка на загубата на по-глупави от теб; 2. това работи при максимум 5 минути напред предвиждане с малко изместване на вероятността в твоя полза, следователно за да се натрупа добра печалба трябва да се правят 1000 или повече сделки на ден, т.е. да се търгува и докато си във WC и аз се радвам че се оттървах, от тогава направих някои доста по-интересни неща Сега за спорта - мисля че вървим към 5000 (до 0-2 дни) и след това по-вероятно да се върне на 6000 в рамките на 5-10 дни, т.е. шанс за едни 20% печалба. Обаче на 5000 ако ентусиастите този път не са достатъчно може да катурне и надолу и тогава и до 3000 може да стигне без проблем обаче това е по-малко вероятно. Нещо такова (гледам това което направих на http://banki.link още си работи - "бъдещи цени"):
    1 point
  2. Дъното ще дойде като се занулят всички мошенически алткойни, зад които не стои абсолютно нищо. А такива са 99% от всички. Като отвориш CoinMarketcap на Coins трябва да излизат само 4-5 валути, а токените, които са все още без работещ продукт, трябва да бъдат с 5 млн. капитализация макс. Лека полека се приближаваме към този момент, но все още има пълни измишльотини, които струват милиарди като BCH, EOS, IOTA...Още с поне 50-60 млрд. трябва да спихне капитализацията на алткойните преди биткойна да почне отново да расте. Толкова пари се набутаха в тия шитове, толкова разработчици си загубиха времето вместо да усъвършенстват биткойн. Толкова проекти се оказаха измама, че сега ни трябва повече време, за да се върне имиджа на криптовалутите като цяло. И много работа, така че платежите с биткойн да станат толкова лесни, колкото сега е да напазаруваш в магазина с дебитна или кредитна карта. Иначе дебилчетата, цъкащи по цял ден във Фейсбук и Инстаграм няма да се справят. Но големият проблем е да се убедят хората и търговците да използват биткойн. Това, което се случи с цената в последните години е най-неблагоприятния вариант - бързи покачвания нагоре със 100% годишно, когато никой не продава, последвани от спад, когато пък никой не ги иска и търговците се отказват от биткойн. Това НODL е може би правилна, но твърде егоистична стратегия - чакаш другите да свършат работата, а ти само да кяриш. Ако си ентусиаст за криптоидеята трябва да използваш биткойн и за покупки. Трябва да се модернизира НОDL с харчене при покачване на цената. Имаш някакво количество биткойни, цената в долари се качва с 20%, ти използваш за някакво плащане 10% от койните си. Или нещо от този сорт.
    1 point
  3. В момента всички новинарски сайтове, вестници, електронни издания, медии и институции подвластни на банковия картел, хора сляпо вярващи в "по-добрия" или "следващия" биткойн, интернет тролове и др. бълват помия срещу него, за да може цената да се свали под заветните $5000, една доста притеснителна психологическа граница. Всичко това е защото ТЕ са уплашени, страх ги е, защото Биткойн е дошъл за ТЯХ! Дали ще успеят да свалят цената до $5-4-3-2000 няма никакво значение ако сте с правилните мотиви заставайки зад БТК и нищо от това не би трябвало да ви притеснява. На спекулиращите с цената, успех, следват интересни месеци!
    1 point
×
×
  • Create New...