Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Топ Потребители


Популярно съдържание

Showing content with the highest reputation since 13.05.2021 in Мнения

 1. 8 points
  Reduced transaction fees. The transaction data size for making complex Bitcoin transactions is dramatically reduced. That means transaction fee costs for using more complex Bitcoin wallet features (such as multisig, or time-locking) will decrease significantly. It will be much cheaper to send a transaction from your Bitcoin multisig wallet! Increased privacy. With Taproot and Schnorr signatures, Bitcoin wallets with more complex spending conditions, like a multisig wallet or one that uses time-locking, will no longer be distinguishable from simple single signature wallets unless they spend the funds using their "uncooperative / recovery" spending conditions. This will let more complex wallets "blend in with the crowd" better from the perspective of on-chain analytics. More wallet functionality. Developers can work on creating vaulting logic that is better protected against permanent loss by having multiple timelocked redemption conditions. As an example of this, you could create a 3 of 5 multisig wallet that "gracefully degrades" to a 2 of 5 wallet if you don't move funds from that wallet for 5 years. This would allow you to recover your Bitcoin even if you lose 3 of your 5 keys! In a situation like this, the privacy benefit of Taproot is important - you wouldn't want someone else knowing that this is how your wallet is set up simply by looking at your on chain data. + New LN Payment Points Part 1: Replacing HTLCs with PLTC https://suredbits.com/payment-points-part-1/ Payment Points Part 2: “Stuckless” Payments Payment Points Part 3: Escrow Contracts Payment Points Part 4: Selling Signatures Често задавани въпроси от Елън и други умни и не чак толкова умни хора: В: Защо се прави всичко това, като може просто да ползваме по-голям блок и по на често? О: Защото трябва да използваме максимално ефективно мястото в блокчейна. пс. Ако някога ДВГ-тата не им бяха слагали подобрения като турбо, интеркулер, инжекционно впръскване и тн. сега щяхме да караме коли с ДВГ-та като на влак(локомотив), и да си мъкнем по една цистерна като ремарке с гориво. пс2. Колкото и ефективно да използваме ДВГ-тата и да ги подобряваме е нормално да имат физически лимит, който да не може да се надмине, както и при блокчейна(записани транзакции на мегабайт). И за тази цел не е необходимо да се увеличава блока на блокчейна а да се изнесат микро транзакциите и не чак толкова само микро на друго място, това място се нарича LN и SideChain, транзакциите се записват на друго място и не стоят във блокчейна, което позволява милиони мигновени плащания в секунда с нищожна такса! Нещо което не предлага никой Алткойн!
 2. 5 points
  Гари

  За цената на биткойн

  Не ви е виновен Мъск, пазарът си беше избушен прекалено нагоре още от март. И някои хора тук предупреждаваха, че такъв срив е много вероятен. Всякакви индикатори го подсказваха, но никой не им обръщаше внимание. Къде е сега Иван да обясни как на борсите биткойните свършват и вече няма продавачи. И какво стана със S2F модела за цената, която вече трябваше да е над 100 хил. Вече е късно за продаване, сега по-скоро трябва да се купува. Ако някой пита дали сме на дъното, не сме. Дъното е някъде около 25 хил. Но може и да не стигнем дотам.
 3. 4 points
  vamp111

  Български банки и крипто валути

  @Goku братле няма да те лъжа, тук никой не плаща данъци
 4. 3 points
  AdamKadmon

  За цената на биткойн

  Добре дошъл в "криптото" Казвам ти го за да се почувстваш по-добре, понеже останах с впечатлението, че искаш подкрепа. Ти си влязъл на 25-30к с някаква сума, с която на 60к едва ли си бил милионер ( просто предположение) Сега си представи тези които са влезли когато биткойна не е имал цена, и са притежавали между 5000-10 000 койна и са ги продали на 5 $ Ето на това му се вика пропуснати ползи. Успех !
 5. 3 points
  menimax

  За цената на биткойн

  Здрасти на всички, които си стискат. На 15-ти излизат данните за инфлацията в Щатите за последния месец. Миналия месец, седмица преди обявяването започна спада на криптото и крашна точно след обявяване на данните. Мъскито и той тогава точно се включи. И медиите и ооо чудо и края на света, само дето нямаше слънчево изригване. Смятам, че нарочно го удариха, за да могат да купят като за последно на тези цени и да се подсигурят за това, което предстои. Моите сметки са, че каквото и да става тази седмица ще е показателно за тренда който предстои. Ако тази седмица криптото се покачи аз лично разчитам на тренд нагоре след 15-ти, отново допълнен с медийни простотии в подкрепа нагоре. Почти невъзможно ми се струва инфлацията им да е намаляла. И със сигурност всичките напъни за световен минимален данък и cbdc/дигитални валути на централните банки/ дразнят много хората с пари. Рано или късно ще клекнат, но е много вероятно възходящия тренд да се допълни от покачване на лихвите много скоро. Стоковите пазари ще паднат, имотите също и то в условия на прогресираща инфлация и крайно малоумни данъчни и монетарни решения. Все още имам повече доверие в биткойн, отколкото на банките. Това е моята гледна точка, може да е грешна. Интересно ми е какво е вашето мнение. Също ако има хора които биха се доверили на крипто на PoS, може ли да споделите защо?
 6. 3 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  за тези, които с години са стояли зад кашона на dust 2, чакането ни най-сетне се ще се отплати https://decrypt.co/72575/bitcoin-gamers-zebedee-bitstamp-counter-strike-cs-go
 7. 3 points
  Facira

  Биткойн новини от света

  обикновен FUD от големите, за да оберат малките и слабите ръце, а 50% промоция е повече от добър вход и както виждаме долу уикенда борсите бяха заредени с кеш, за да изкупуват същите тия, където продават панически и да не отиде на 0 с туита на Мъск(долния манипулатор, компанията му е един балон, а патентите му са на 100г+, буквално той и компанията му са една лъжа), бана на Китай който го слушаме от 2013та и винаги приключва с експоненциален растеж за бтц, просто големите искат да ни вземат стотинките евтино. после разследването на байнанс, за пране на пари и укриване на данъци, за мен не е изобщо учудващо, още миналата година споменах, че се изнасят(или поне опитват заобиколно) от САЩ, заради потенциалните им бъдещи проблеми със закона, отново FUD, бавните и корумпирани регулатори, нищо няма да направят. същото и със скорошните новини около тетър, че не бил напълно бакнат(никога не е бил и на половина), но отново е само за да ни вземат койните евтино. JP morgan през два дни си сменят мнението за бтц, явно конкуренция на Мъск-а ще стават и така... стискайте койните и купувайте на всеки по-голям дип, 50% не са за изпускане.
 8. 3 points
  menimax

  За цената на биткойн

  На някой направиха ли му впечатление следните събития: -Цената удари рекорден връх и започна тренда надолу (невъзможно е да е изтекла информация от ФЕД за инфлацията, това няма как да стане, никак:)) -След седмица ФЕД излизат с инфлация за април от 0.8% и 0.9% (4 пъти над прогнозната и яко прогресираща спрямо предходните меци, яко нагласена - реалната е много по-голяма) -Часове след това Мъскито решава да даде старт на срив на крипто пазара (не е само биткойн, всичко си пада пропорционално) Според мен съвпаденията са прекалено големи. Основно обръщам вминамие на САЩ, като това не се слъчва единствено там, но лично мнение - това е водещо за световната икономика в момента и в близко бъдеще. ФЕД каквото и да правят в идните месеци ще вдигнат лихвите. Това ще срине стоковите пазари, подсилено с "евнтуалното" одобрение от Конгреса на великите мисли на Байдън, богатите да плащат повече. Всички тарикати са наясно за какво иде реч тази и другата година и няма да е само долара. По-големите тарикати сега изритаха по-малките и яко се подсигуриха. ЕК си правят планове за уеднаквяване на данъците в ЕС /отново повишаване близко до това с САЩ. Имотния пазар в САЩ показва реалното ниво на инфлация. Голяма част от инвеститорите не получават приходи вече близо година, няма да получават и до края на тази. Лихвите ще им се вдигнат. След това няма да има кой да им плаща наеми, защото нямат да имат работа. Вдигането на данъците на 50% ще осигури една сигурна безработица от хрантутници на държавна издръжка. Освен това най-вероятно ще премахнат и 10/31 дан.облекчение - ако досега ако продадеш имот и с печалбите купиш по-скъп имот - не дължиш данъци, това ще ваши само за имоти не с печалба от 500к, а с продажна цена до 500к. Каквото и друго да се случва, месе ли се администрацията прекалено много в един пазар - той винаги рухва. Само криптото има възможност да е изключение. Очаквам още по огромно прехвърляне на богатсво, от това от последната ковид година. Крипто валутите ще изиграят много голяма роля и имат най-голям потенциал за хората, които не са или не искат да се обвързват с политици. Има и такива, да. Или поне тези, които не вярват достатъчно на инвестициите си в политици. Тази година ще гледат да надуят криптото на PoS, ще има рибоци които да се хванат. В крайна сметка там ще има истинско зануляване /веднъж и завинаги/. Аз лично ще ги шортна яко в даден момент.
 9. 3 points
  Цитат: "Когато успееш да накривиш рогата на биковете и то няколко пъти не забравяи да оскубиш и козината на мечките и то няколко пъти. Не им чупи рогата на биковете и не дери кожите на мечките да не останеш без клиенти." :От ненаписаната ми още книга "Наръчник на младият мошенник"
 10. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  този Уикенд миньорите заключват Тапруут, което ще рече, че може да очакваме активация през Ноември. Знаете ли кое е преди Ноември ? Октомври
 11. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

 12. 2 points
  ivan

  Биткойн новини от света

 13. 2 points
  vamp111

  Aurora(AOA)

  жалко, че няма (facepalm) емотиконка
 14. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  за тези, които са прочели, че Американските служби са хакнали биткойн портфейл, мисля, че от достатъчно време сте тук и наясно, че това няма как да стане не мисля да отделям повече време на тази "новина"
 15. 2 points
  Гари

  За цената на биткойн

  Опасенията от инфлация са си реални, обаче трябва да имаме предвид и това, че без печатането на пари всъщност щяхме сме в много силна дефлация. Новите технология и изобретения снижават себестойността на всички производства, така че много стоки стават по-евтини. Тия смарфончета, които сега си носим в джоба и които струват 300-400 лева, са по-мощни от изчислителния център на НАСА, с който пратиха хора на Луната. И това е така не само за техниката. Техноличния прогрес поевтинява и храните - разработват се нови по-продуктивни сортове зърно, по-ефикасни торове, пестициди, хербициди. Което вдига добивите. Глобалното затопляне също помага заради по-високите нива на въглероден диоксид в атмосферата, който за растенията е храна. Сетете се и за петрола. Преди 10-15 години щеше уж да свършва, излизаха разни прогнози за бъдещия апокалипсис, цената беше стигнала 150 долара за барел. Но дойде шистовата революция и се оказа, че има колкото искаш петрол и газ. Сега много се говори за медта, как станала супердефицитна, цената й скочила със 100%. Но онзи ден чета, че някаква компания Jetti Resources вече е разработила технология за извличане на мед от халкопирит, с която достъпните за добив количества мед се увеличават стотици пъти. Колкото и да ненавиждам всичко, което представлява и прави Федералният резерв на САЩ, съм съгласен, че причинената от масираното печатане на пари през миналата година инфлация ще е само временна. Разбира се, ако печатането остане на някакви предкрисни нива. То никога няма да спре, това е ясно.
 16. 2 points
 17. 2 points
 18. 2 points
 19. 2 points
  TheRocket

  Hopium Diaries - Dystopian Dreams

 20. 2 points
  @Mcfaronq нещо такова да: портфейл->борса-> икард-> дск или ползваш някой наш чейндж като алткойнс.бг
 21. 2 points
  vamp111

  Глобални тенденции

  @Гари всичко и чета, направо ми взривява мозъка, после търся разни книги... постоянно съм заровен в информация, онзи ден гледам детето ми станало на 3 години вече
 22. 2 points
  Е вчера закупих на цена от 27 500 евро . Натоварих колата и тръгвам пак на пазар за алтове . И когато продам алтовете за допълнително количество биткойн, пак ще е на цена над 50к
 23. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  @dilieff по принцип повечето подобни неща са пълни глупости и не вярвам в такива, но в случая не бих се учудил да е така. Както банковия елит ползва пандемията за прикритие на така наречения "great reset" така и китовете ползваха Елън Мъск да прикрият действията си срещу друг такъв. Както винаги прайс екшъна в Биткойн (и крипто) се определя от движенията, които китовете създават. (представяш си един кит с 8000 биткойна, в тази малка капитализация какво може да направи само като пляска с опашката си) Та един такъв John J BROWN успя да стигне $400 000 000 нереализиран профит и от както сме пробили АТН-а от предния цикъл е на първо място в Битфинекс, в момента същия с на - $200 000 000 UPNL Та горе написаното, че това е война между китове е напълно така и като добавим туитовете на Елън Мъск, Китайския ФЪД и така или иначе овърлевъридж пазара си имаме перфектната избухлива смес за една катастрофа. Разбира се, сега не е момент човек да се паникьоса ами да осмисли добре, къде е сгрешил, защо и как да не го прави повече.
 24. 2 points
  map6283

  За цената на биткойн

  Бойното ми кръщение мина :-D Може ли някой по-запознат да сподели какво точно се случи ? :-)
 25. 2 points
  Johny_Domino

  За цената на биткойн

  Long Term Holder графиката показва такива, които са придобили BTC-та преди Януари 2021 и не са ги изхарчили. Предлагането на LTH нараства. Това е още един сигнал, че новите се намират в "panic sell", старите - акумулират.
 26. 2 points
  Имах предвид, LN като скорост сравнен с L1 на алткойоните. А иначе че има LN при други като Litecoin има но реално, това е копие на направеното във биткойна. Има и L2 и при етериума, но той на практика не се ползва, понеже токъните почти няма как да вървят там, защото са замислени да бъдат в L1, а при биткойна идеята е смарт договорите и токъните по начало да са в L2 и да имам как да се ползват там.
 27. 2 points
  Johny_Domino

  Биткойн новини от света

  Много актуално, въпреки че е от преди 3 дни
 28. 1 point
 29. 1 point
  vamp111

  Bitcoin Energy Fud

  интересен тред, който развенчава всички митове и легенди, че биткойна е лош за околната среда и трябва да премине към POS между другото всеки, който си мисли, че е така, по-добре да си изтрие профила от тук и да чете във ФБ
 30. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

 31. 1 point
  vamp111

  За цената на биткойн

  @Гари https://www.zerohedge.com/markets/yellen-admits-inflation-about-soar-says-it-will-be-plus-society + въпрос, за технологиите и изобилието. Щом днес е по-лесно, по-бързо и по-евтино да се произведат домати, защо цената им се покачва?
 32. 1 point
  Биткойн конференцията в Маями явно е от значение
 33. 1 point
  тези, които си мислят, че Lightning технологията е обречена, просто не са си направили труда да си отворят очите ~150 нови активни нода се добавят към мрежата на седмица (НОДа не канала, НОДа) https://bitcoinvisuals.com/lightning
 34. 1 point
  vamp111

  За цената на биткойн

  @veznata на достатъчно дълъг период от време всички модели биват инвалидирани, точно това е най-вълнуващото, яздиш вълната до където те отведе и всеки един момент може да се разбиеш в камъните
 35. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

  развръзката ще е през Октомври
 36. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

  Индия ънбанва криптото
 37. 1 point
  Johny_Domino

  Биткойн новини от света

  Bitcoin is officially a new asset class: Goldman Sachs
 38. 1 point
  Divan

  Вицове и смешки

  Продължение
 39. 1 point
  batibon

  Вицове и смешки

  Много правилно...Хубави вицове пишеш...остави ни по-дълго да се наслаждаваме на всеки от тях...и да го оценим по достойнство...
 40. 1 point
  vamp111

  Глобални тенденции

  все забравям да пусна този тред, прочетете го, дава ясна представа какво се случва в момента и какво предстои да се случи
 41. 1 point
  AdamKadmon

  За цената на биткойн

  Първо никой не говори за това ДАЛИ ще улучи следващия път, а за това, че този топ се е развил на 90% точно така, както го е казал още като бяхме на 50к. Тези анализи не знам защо ги даваш като пример, тъй като те нямат нищо общо с въпроса. И за да отговоря, не казвам, че точно този топ Е манипулация, а че съм на 100% сигурен, че всяко едно движение МОЖЕ да е изманипулирано. Може утре координирано да се изтеглят стотици хиляди койни, както може и след 15 минути да се вкарат пак толкова. Борсата може да си сложи каквито си иска ордери от стени във всяка една секунда, ти няма как да знаеш дали тея зелени и червени цифрички които се сменят за части от секундата са реални, това са централизирани структури които могат да правят каквото си искат. Могат да ти изключат зеления бутон, както могат и червения. Могат да изключат заради "трафика" и да си видиш парите пристигнали в акаунта след 2 дни, въпреки, че те са там след 15 минути, просто не са ти ги изписали като цифрички. Всичко това могат да го направят за теб и мен, и в същото време да е друго за този с 5000 койна вътре. Не може ли пък най-големия копач да отиде в централата на Койнбейс и да се разберат нещо с Brian на по кафе? Ти кажи ми как може да си сигурен, че това за 11 години не се е случвало ? Че когато говорим за майнинг си представяме едни китайци, до едни реки дето от време на време се наводняват, си стоят там кротко и никой не ги притеснява ( освен природните стихии) и когато си решат си продават по малко колкото да си покрият тока ? Да твърдиш, за толкова нов пазар, с толкова много шарани в него, който вече беше трилион капитализация, че няма манипулация в него е мека казано наивно, поне за мен
 42. 1 point
  batibon

  За цената на биткойн

  Вълнички от цопнато камъче... https://decrypt.co/71743/crypto-stocks-nosedive-as-bitcoin-crashes?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap Просто схемичка... https://school.stockcharts.com/doku.php?id=market_analysis%3Athe_wyckoff_method
 43. 1 point
  Гари

  Глобални тенденции

  Тая мацка разбира нещата. Интересни са й анализите, всеки месец пуска по нещо.
 44. 1 point
  vamp111

  Глобални тенденции

  съветвам всеки да прочете треда
 45. 1 point
  stanimirbi

  За цената на биткойн

  Съгласен съм.Скока в цената на биткойн февруари и март беше ненормален. В един момент тогава около връх 58к се заредиха много на брой къси свещи опитващи да пробият нагоре,но се усещаше слабост на биковете.След това няколко напъна нагоре до 64к от пуснати новини,но това беше засега.Не сме стигнали върха още...Като беше писал тук някой - "страхувайте се,когато другите са алчни и купувайте,когато останалите ги е страх".Много вярно май
 46. 1 point
  Wabi

  За цената на биткойн

  8 милиарда долара в ликвидации, просто не е имало достатъчно пари по борсите, за да се изкупи всичко и съответно ордър бука пада надолу докато намерят някой с пари Напомня ми на септември 2017-та с Китайския фъд И след 1 сецмица всичко ще е 70% нагоре пак...
 47. 1 point
  Johny_Domino

  За цената на биткойн

  Китовете акумулират в момента BTC. Графиката показва "адресите за натрупване" - дефинират се, като адреси, които имат поне 2 входящи транзакции и никога не са изразходвани средства от тях. Адресите от борси, на миньори и изгубени се отхвърлят.
 48. 1 point
 49. 1 point
  vamp111

  Глобални тенденции

  Китайската Комунистическа Партия, не знае колко хартиени юана имаш в джоба, но знае точно колко дигитални имаш, кога и за какво си ги харчиш и ако не те харесат могат да ти ги вземат.
 50. 1 point
×
×
 • Създай нов...