Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Топ Потребители


Популярно съдържание

Showing content with the highest reputation since 25.12.2020 от всички места

 1. 6 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  Биткойн блок 666 666 от вчера съдържа следното съобщение:
 2. 6 points
  vamp111

  Стандартът Биткойн

  "The Bitcoin Standard" на български език, може да поръчате тук: https://bitcoinstandard.bg/ *ако някой много я иска, но няма пари да си я купи, да не се срамува, да ми пише на лично, с радост ще му я подаря!
 3. 4 points
  THX1138

  Биткойн новини от света

  Висша наглост. Deutsche bank - изпрани 1 трилион долара, Danske bank - 200 милиарда евро, но не, погледнете биткойн. Абсурдно е шефката на централната банка да третира биткойн като действащо лице, а не като средство. Доларът и еврото занимават ли се със съмнителен бизнес и перат ли пари?
 4. 4 points
  THX1138

  За цената на биткойн

  От 2017 следя форума и умишлено не се регистрирах, за да избегна такива като теб, но след подобна арогантност не успях да се въздържа. Във форума има много хора, с чиито мнения съм съгласен и много с които не съм, но ти си един от тези които без значение на каква позиция е оставя изключително неприятно впечатление. И точно ти пишеш за чаткане, разбиране, старши итн....Тонове недостъпна информация За ДАНС ли работиш? Сигурно си много важна личност в твоята паралелна реалност, но в интернет форумите хората съдят по теб по това което пишеш, а то определено не е в твоя полза. По темата - аз излязох напълно малко преди 30. В едно нещо се убедих след толкова четене - краткосрочните движения са чист хазарт и чертаенето на графики може да действа успокояващо за някои, но е толкова полезно колкото рисунка на спасителен пояс помага на удавник.
 5. 4 points
  vamp111

  Bitcoin Аrt

  Благодаря за прекрасния подарък на @AdamKadmon Най-ценното нещо е, когато човек може да прави нещо със ръцете си. Обещавам да съхранявам всичките си частни ключове в тази кутия и да не я изгубя в инцидент с лодка... Всеки който иска да си я поръча, наистина е с уникална разработка, може да му пише на лично.
 6. 4 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  ето предния бул рън, само тези дето гледат фейсбук и слушат ютуб как да търгуват си мислят, че в момента се случва нещо неочаквано, невъзможно или изобщо нездравословно
 7. 4 points
 8. 4 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  @Facira детето ми се сети за теб и пита това бул тренд ли е или бер
 9. 4 points
  ivan

  За цената на биткойн

  Като свършат койните по-борсите и няма ордери, как се намират други. Координирано борсите свалят цената с изсипването на количество(в случая даже малко) и забиват цената надолу. Всички които са влезнали лонг на марджин им удря стоповете и тогава на спот цена те правят селл(понеже им се задейства стопа) за да им се затвори позицията. така акулите купуват тези койни, които те са взели на заем за да играят на тото/марджин 1:100 или 1:10 и даже 1:5(в случая) така акаулите просто купуват нещо от пазара. което е било взето от друг преди на по-ниска цена. Но пък няма лошо разни хорица, които искат да печелят, да ги обират, след като се мислят за много умни, че ще надхитрят казиното. Винаги ще има такива и винаги ще ги обират. За мен е ок да акумулират акули, това че дребна риба се опитва да открадне плячка на акула си е нейна работа(винаги ще има такива). пс. Важно е да се рабере, купуваш колкото можеш и това е. HODL. Всеки който иска да отиде напред във влака си поема рисковете. Важното е че сега пътя на цената е разчистен за 40к ако ли не и за 50к @Facira Ако нещо ги притесняваше Тетър за делото им на 15 както казваш. Можеха просто да не напечатват още 5млрд+ можеха да продадат биткойни и да имат резерв който да покажат, можеха много неща да правят. А те просто продължават да си печатат... не разбирам какво очакваш да се случи. Тетъра не знам с какви лицензии е и по какъв начин е регулиран от сащ. Но не мисля, че сащ имат проблем с него. Не мисля, че ще се случи изобщо нещо на тези дела и тн... Предлагам ти да си отвориш една нова тема Тетър и да публикуваш всички неща там, аз ще преместя последният ти пост там защото е дълъг добре написан и явно си вложил труд в него и явно темата тетър си заслужава собствена тема.
 10. 4 points
  Facira

  За цената на биткойн

  половината неща са излишни, няма да коментираме тесла балона и тематиката ти. тук говорим за една нова парадигма, чиста и свободна от познатата ни парична политика до ден днешен, но дали е такава, каквато ни я представят. защото в момента няма нищо децентрализирано от това, в което ни карат да вярваме сляпо. "becouse everything is based on crypto proof instead of trust" абсолютно!! идеята на Сатоши е наистина проста за разбиране, приложима и не би имала никакви съмнения, след като всичко е прозрачно и доказуемо пред всички. "the root problem with conventional currency is all the trust that's required to make it work" а това днес звучи доста познато дори в крипто света, като стейбълкойните и по-точно Тетър. Тетър ни предлага единствено тяхното "доверие", а хората искат единствено доказателство и прозрачност, "instead of trust".... ⬇⬇⬇ "crypto proof", нали това ни носи криптото или да продължаваме да се правим, че всичко е наред, въпреки че повечето предпочитат да се правят, че няма проблем, когато цифрите растат, а други дори не са забелязали какво се случва. ако това са напечатаните пари вливащи се в обръщение, то тогава Тетър е федералният резерв на криптото = същият скам, но превзел тази нова парадигма, Биткойна. ⬇⬇⬇ институционалните инвеститори... когато Тетър е инструмента за няколко от най-големите борси, които да манипулират пазара с лекота, буквално създават графиките и данните, които искат да ни покажат... wash trading, споделени API-та и много клонирани борсови скриптове, които ЦЗ няма никакъв проблем да добавя в CMC стига да расте илюзията за огромен пазар. да предложим, че само днес всеки тетър си е сменил притежателя 6 пъти... seems legit Тетър има най-големия обем на търговия, Тетър е първенеца не Биткойн. Целия пазар се върти около Тетър и който успее да разбере това, трябва тръпки да го побиват, когато си спомни мисълта за това. И само да затвърдя, че аз не съм против Биткойн и криптото, аз съм против измамата в която са се превърнали. Тетъра ще е този, който ще срине пазарите, когато бъде спрян, а делото им е на 15ти този месец, след като беше отложено предния път за документи, които не можаха да предоставят на съда. Очаквам да стигнем 45-50к до 15ти, а exit scam-а, нещо невиждано досега. Тетър е Биткойн!
 11. 4 points
  Честита нова година майор Михов.
 12. 4 points
  Facira

  Честита новата 2021 година!

  Пожелавам на всички, бъдете живи и здрави, защото другото се купува и постига. @vamp111 да продължава да е така отдаден във форума и да просветлява. @ivan също да продължава с бичи хопиума, за да го провокирам с контра-мечи хопиум и повече активни потребители през новата година.
 13. 3 points
  ivan

  Биткойн новини от света

  Абсурдна новина от ройтерс или не. Просто следващото нагоре ще много стабилно.
 14. 3 points
  Гари

  Биткойн новини от света

  Направих грешката да си изгубя половин час да го изгледам. Безхаберни и безкултурни дрънканици. Grayscale Bitcoin Trust било хеджфонд, който играел и на късо??? Айде бе. И базира всичките си изводи на база търговията на SME, която е голяма борса, но обемите там не са много показателни за биткойн, а и се търгуват фючърси без реална доставка. Прав е само за едно - след такова бясно покачване е нормално цената да върне или поне да консолидира, така смятат и хеджфондовете и затова имат повече къси позиции. Но пък хеджфондовете невинаги печелят. Понягога smart money се оказват не толкова смарт. Случвало се е неведнъж.
 15. 3 points
  axl100

  За цената на биткойн

  Aко имах 100К бтк щях да направя собствен крипто проект и да го помпя за години.
 16. 3 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  @ivan Уолстрийт Джърнъл и Файненшъл Таймс
 17. 3 points
  Pistolero

  За цената на биткойн

  Тези обеми значат само едно: че хазарта върви с пълна пара.... няма вече идеологии и борба, всичко е комар...
 18. 3 points
  j2002ba2

  Биткойн новини от света

  За цената на копането:
 19. 3 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  малко фъд, че не дипнахме достатъчно м/у другото новината излезе преди 2 седмици, чак сега решиха да я публикуват, явно да постигнат някакъв ефект https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-11/fca-warns-crypto-investors-they-risk-losing-all-their-money аз от 2015-та се опитвам да изгубя всичките си пари....
 20. 3 points
  Pistolero

  За цената на биткойн

  хората (се) продават (себе си)... заради придобивки са готови да следват по-строги и противоречащи на съзнанието им правила, да им бъде затягана примката и да се примиряват... дали за по-високи приходи, по-добър комфорт... пример е това, че живеем в градовете, дишаме смог, ядем ГМОта и плащаме високи данъци и сметки... обаче имаме по-висока доходност и се съобразяваме с всичките негативи за този "хубав" стандарт.... защото сме изнежени вече, което обаче ни превръща в продажници... просто се продаваме за някакъв комфорт, който ни вреди...
 21. 3 points
 22. 3 points
  Радвам се за това, че познах ! Нека, не се радваме на първа печалба, победата ще бъде пълна, когато достигнем 500к , 1млн. и още нагоре, докато се приеме BTC официално в целия свят и разгроми прогнилата финансова система !
 23. 2 points
  vamp111

  Глобални тенденции

  https://mises.org/wire/great-reset-and-plans-global-war-savings
 24. 2 points
  при такава сума следва: първо от банката ти връщат превода към борсата, второ уведомяват трибуквената агенция едно и трибуквена агенция две, закриват ти сметката по общите условия и после от агенциите ти звънят по телефона да те питат добре ли си как си и започват с неудобните въпроси.
 25. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

 26. 2 points
  Гари

  За цената на биткойн

  В средата сме https://www.blockchaincenter.net/bitcoin-rainbow-chart/
 27. 2 points
  Аз държа там малко под 5% от койните си. Определено не са само за американци. Тегля до 1 път месечно колкото е безплатно без такси. Преди време направиха някакви гадни промени по сайта и сега навигацията стана малко сложна, но иначе всичко е точно. Държа по толкова за лихви и в Celsius и в Coinloan. При тях тегленето е съвсем без такси, ако щеш тегли всеки ден. Като функционалност сред подобните платформи определено Coinloan е номер 1, защото можеш да внасяш и теглиш фиат, да конвертираш между различни валути, има P2P лендинг, както и прост депозит и т.н. всичко, което можеш да се сетиш.
 28. 2 points
  Криптовалутата биткойн като пари – монетарен анализ чрез регресионната теорема на Лудвиг фон Мизес Автор: Владимир Сиркаров https://www.facebook.com/vladimir.sirkarov резюме: https://www2.uni-svishtov.bg/dialog/title.asp?title=1584&fbclid=IwAR0OQF0dyUWbiS8IgLjjK0d-tuL9pq7naCwOL7MrUv4_jp1s1U31PMotfmk# статията прикачена в PDF p1584__DialogueBook4bul2020_65_78.pdf
 29. 2 points
  hpz

  Биткойн новини от света

  @Pistolero е доста умен човек, аз много го уважавам. Възхищавам му се на смелостта и успеха със 100x. Неприятно е, че прави грешни предположения. Каквито и техники да се ползват, срещу течението не се печели. Аз самият съм в една непереспективна къса отворена сега. Чакам 34500-35200 за дълги и нов ATH. Ако не позная - не се смейте
 30. 2 points
 31. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  И хората от тетър в какво ще бягат? етериум ?
 32. 2 points
  Pistolero

  За цената на биткойн

  а ако гръмне Тетъра, м/у 5-8К
 33. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  Цената Декември 2021 ще е м/у $50К и $80К според кол опциите, които разглеждам в момента
 34. 2 points
  Kрипто счетоводителката на живо:
 35. 2 points
  hpz

  За цената на биткойн

  @bersi, не че нещо но вече 8 мнения имаш от регистрация и дразниш. "много ги чаткаш нещата", но до първата по-сериозна загуба. Всички в началото "много ги разбират" и са големи инвеститори. Това е приятелски съвет, недей да спориш с по-старшите и се замисли, че има защо да ги говорят тези неща. И няма да седнат да ти се обосновават с всички тонове информация до която имат достъп, а ти не. Има 2 доста тиражирани варианта: 1. 32 -> 41-48 (30-33 се изкупува от китове за продажба над 40к) 2. 24-28 -> 35-39 и обратно (победа на банките) Пак казвам, не е идеален момент да се търгува. В момента е казино, може да се играе с рейнджа, но си е рисковано за по-големи влизания. п.с. След голяма печалба на късмет обикновено следва още по-голяма загуба на късмет. Психологически всеки е уверен след успех и влиза по-дълбоко и по-смело.
 36. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  Според маниаците във Фесйбука, тренда се е изхабил (каквото и да значи това) повечето от тях обаче (подобно на Факира) не знаят какво е тренд, някой силно вярват, че като тръгне нагоре и върви само нагоре без корекции (колкото и математически невъзможно да е това) Аз нищо не разбирам от ТА, но по маркет настроенията на хората си мисля, че това е ДИП, който си заслужава да бъде изкупен и е добре да заредим за новия стимул, който Байдън ни е приготвил и това ще ни изстреля до нов ATH, но както казах вече аз нищо не разбирам от финансови пазари и други подобни неща, а и повечето маниаци като и напишеш пада или се качва очакват да се случи от днес за утре...
 37. 2 points
  batibon

  За цената на биткойн

  Не бях точно аз... регистрация, първо мнение чисто информативно....проблесна сигнал за продажба...и някак си съвсем случайно втори линк с превъзходството на етер...мирише...
 38. 2 points
  ivan

  За цената на биткойн

  Обяснава за баккт на 10:30мин и пълни глупости изобщо не знаеше къде е било обявавяването и кое пропадане защо е било и тн... Обяснява нещо без да посочва правилните интервали на графиката. И накрая посочи пропадането след като Китайския президент обяви че китай ще възприеме блокчейна. Технически маниак. А сегашното пропадане, голямо чудо... Нормално както на 30к така и на 40к... Предстои да видим следващото на 50 и какво ще е движението
 39. 2 points
  olivar

  За цената на биткойн

  Поредния разбирател....
 40. 2 points
  ти на х3 не можешда устискаш, на 300 сигурно ще получиш масиран инфаркт...
 41. 2 points
  Johny_Domino

  Биткойн новини от света

  Американската икономика предстои да се наводни с долари https://cointelegraph.com/news/as-biden-preps-3t-stimulus-bitcoin-could-be-set-to-erup
 42. 2 points
  vamp111

  "В Tether ние вярваме" - USDT

  Представи си да си продам биткойните за бързо топящ се леден куб Приятелю, аз не съм спрял да купувам от $235 през 2015-та, днеска като гледам е $41К даже не мога да ги сборувам числата, не ме интересува, колко да продам и после какво да правя с тези хартийки? Питай ме дали съм продал 1 биткойн, за да си купя нещо материално, кола, апартамент, каквото се сетши... От години не съм спирал да живея под наем и да карам кола на лизинг, слабо ме интересува дали 1бтк = $1К или $100К 5 години чакам не да поскъпне Биткойн, ами да няма нужда го продавам. Кефи се на това приключение, твърде вероятно е да е единственото подобно в живота ни, вози се и надолу и нагоре, ако утре отиде на нула, благодари, че си бил част от това нещо.
 43. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  Португалия не облага личен доход придобит от търговия с криптовалути, за фирмите не облагат с ддс Швейцария не облага личен доход придобит от търговия или копаене на криптовалути, за фирмите СЕ облага с данък печалба Беларус не облага търговията и копаенето с данък, когато можеш да докажеш, че е лична инвестиция (не фирмена) Малайзия не облага търговията с криптовалути Сингапур не облага търговията с криптовалути Малта не облага с никакъв данък транзакциите и покупките на криптовалути, също и придобитите биткойни от копаене, също не облага продажба ако в актива е било инвестирано преди по-дълъг период от време (не съм сигурен дали година или две) Германия не облага с ддс биткойн транзакциите, също придобити преди повече от 1 година не се облагат с данък печалба (става дума за Биткойн за други криптовалути не знам) България облага с 10% данък върху печалбите от търговия с криптовалути, третира се като печалба от търговия на всеки друг борсов актив
 44. 2 points
  kmeta

  Биткойн новини от света

  По скоро нещо по практично: Присвояват си тетъра и най вече печтането му а тия келеши дето досега се занимаваха с това ги изхвърлят като мръсни котета през прозореца.
 45. 2 points
  filchef

  Честита новата 2021 година!

  Пожелавам на всички здраве ,щастие и пълно чорапче с ВТС. Мир на земята и цената на ВТС в небесата.
 46. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  На този ден преди 12 години беше дадено началото на една нова ера, благодарете на всички божества, сили, духове, звезди и кой в каквато магия варва, че сте част от това епично приключение. https://twitter.com/danheld/status/1327264959865098241
 47. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  най-големия дарк нет пазар, зарязва БТК за сметка на Монеро https://dark.fail/whitehouse
 48. 2 points
 49. 2 points
 50. 2 points
  Pistolero

  Биткойн новини от света

  аз пък ще кажа да не се вкарвате в тоя хазарт, защото всички сме им яли сопите.... теорията винаги се различава от практиката...
×
×
 • Създай нов...