Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Топ Потребители


Популярно съдържание

Showing content with the highest reputation since 15.04.2021 от всички места

 1. 2 points
  Адмирации за гения ти, не се шегувам само нещо да допълня: Да си наясно, че като гененрираш сийд със самурая те виждат мастер пъблик ключа, това го има на сървърите им, т.е. транзакциите ти към настоящите и всички генерирани в бъдещето адреси прилежащ към този сиид са известни на самурая. Също като го триеш приложението, надявам се да триеш и този файл от директорията им /0/Documents/samourai/samourai.txt можеш да провериш дали си го изтрил, като си свалиш пак самурай дадеш да създадеш нов портфейл, ако не те пита за "restore from backup" *на мен ми бъгна веднъж, всеки път като създавах чисто нов уолит ми даваше едни и същи думи, съответно ги терминирах и доста време не ги ползвах. *можеш да комбинираш, като създадеш сиид да видиш пъблични ключ и да го импортнеш в SENTINEL друго тяхно приложение предполагам го знаеш, така имаш достъп до койните на сийда ти до там, че може да виждаш дали са там и да пращаш по тези адреси (така нареченото watch only)
 2. 2 points
  vamp111

  Биткойн новини от света

  Изглежда доста сериозна част от мощностите в БТК са изключени, това води до бавни и скъпи транзкации. Резултата, най-големия дроп в трудността на копане Причината до колкото разбирам е инспекция на фермите в провинцията Xinjiang в следствие на някакво наводнение в мина за въглища по-рано тази седмица https://edition.cnn.com/2021/04/11/china/xinjiang-coal-mine-accident-intl-hnk/index.html
 3. 2 points
  vamp111

  За цената на биткойн

  ти и останалата част от човечеството се надяват на същото
 4. 1 point
  ivan

  Биткойн новини от света

  Нищо лично всеки си има поглед и позиция и е хубаво да си я защитава. Просто попита за на други мнението и аз го дадох. Продължаваме напред с биткойн/алт пазара. И колкото и да вярвам нещо, няма как да знам какво ще стане със сигурност. пс. Мен едни еос-и ми се въртят още от 100 годинии та се чудя кога ще направят реклама по телевизията да скочи и да ги обърна във биткойни.
 5. 1 point
  hideboom

  В ХОРЕМАГА СМЕ !!!

  В хоремага една интересна статия за четене Стив Джобс За Живота, Успеха И Смисъла Иноваторът и гений Стив Джобс промени представите ни за мобилни технологии. Създателят и движещата сила на Apple до смъртта си интегрираше иновативния си подход и се стремеше да промени визията, която всични ние имахме за дигиталните устройства. И успя. Прочетете я ако имате желание има интересни неща.
 6. 1 point
  @LuckyBG обикновено "25-та дума" както казваш, се казва "pass phrase" при повечето портфейли. например влез в този сайт и пробвай https://iancoleman.io/bip39/#english избираш език English, от падащото меню 24 думи. после BIP49 кликваш Generate и ще ти създаде мнемоник с 24 думи, скролни на долу и забележи примерно първия публичен ключ генериран. сега където пише BIP39 passphrase (optional) си напиши някаква дума или няколко такива, и ще видиш как се променя целия seed, publick i privat key. съответно адресите, които си видял също ще са различнини най-сериозната защита срещи брутфорсване е допълнителната дума, разбира се обаче при опит да достъпиш койните ще изпиташ малко затруднение защото не всички портфейли поддържат въпросните пасфрази
 7. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

  https://www.wsj.com/articles/cryptocurrency-giant-binance-hires-former-top-bank-regulator-11618912800?
 8. 1 point
  hpz

  За цената на биткойн

  Аз затова си стоя на дълго от 57к от поне 2 седмици и не ми пука и на 40 да падне. Левъридж под 1 е много яко! Дарителите сигурно почват да го осъзнават. Докато има спонсори, цената ще дропи. Пазар!
 9. 1 point
  ivan

  Биткойн новини от света

  Вече и в CNBC, май тази новина за сега остава доста подценена, но си мисля, че ще бъде началото на истинският бул рън, който предстои! Как може да се тълкува високо поставен служител на китайската партия шев банката в Китай да казва биткойна/ и други са инвестиция? Дали китайската банка ще инвестира в инвестицията? Нали държат Дълг на САЩ, долари евра и какво ли още не, та едни %ти няма ли да обърнат в биткойни. Ще видим ли надпревара на централни банки и правителства да инвестират в нов тип резерви?
 10. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

  всеки с акъла си би купил директно БТК, даже не мисля, че това ППП имаше нещо друго за цел освен да им осигури паричките да си накупят царевица
 11. 1 point
  ivan

  Биткойн новини от света

 12. 1 point
  Facira

  За цената на биткойн

  *безработен ?
 13. 1 point
  rippleche

  За цената на биткойн

  Къв е тоя...?
 14. 1 point
  Johny_Domino

  За цената на биткойн

  Продавайте всичко! Yordan MIcikulev каза, че всичко ще пропада оттук насетне.
 15. 1 point
  vamp111

  За цената на биткойн

  $10 миларда ликвидации общо за 24ч между всички борси забележете премията на фючърсите под спота, хората просто са ненормални с този левъридж ..
 16. 1 point
  ivan

  Биткойн новини от света

  Какви шефове директори ще са на най-гоялмата крипто борса в света, ако виждат по-добра инвестиция от това да си държат парите в акции на компанията, която управляват, при условие, че много добре знаят кой и кои корпорации инвестират и какви запитвания и намерения имат. Какво ли може да е това по-добро нещо Само за пример Илън не си продава акциите за да купи биткойни а купува с наличният кеш (но той все пак не вижда какво се задава само гадае, като нас, а тези в койнбейз виждат). Ама знаем ли, може да си купуват петрол, злато, апартаменти, тесли..... абе маниги тези глупаци те от 2012-2013 са влезнали в криптото та сега ще се занимават да купуват, глупаци... Може би сега виждат потенциала на додге... и най-нкарая са си отворили очите и ушите и са чули "истините" на Питър Шифт.
 17. 1 point
  ivan

  Биткойн новини от света

  Както казах, разпродават и обръщат във биткойни..., Плебса от стриит улицата продължава да купува акциии... Но и те ще минат на додге в един момент упс биткойн имах предвид, някъде сле 100к та до 1млн Пс. Това с разнообразието на кошницата, ще изчезне, това да не са всички яйца в една кошница ще остане за динозаврите. Малко ще го разберат.
 18. 1 point
  vamp111

  THE FATF IS LOADING THE GUN

  Инсталираш си https://bitcoin.org/bg/download това е пълен нод (без лайтнинг) *изисква 350+ GB място на HDD Вече може да валидираш собствените си транзакции, скоро ще започне и сигнализация за активирането на Тапруут, може да вземеш участие във втората револщция на потребителите над миньорите. Повече нодове, повече сигурност на мрежата! Мискиране на Десктоп: 1. Инсталираш си https://wasabiwallet.io/#download това биткойн портфейл с койн селектор и миксер 2. Създаваш си нов портфейл, към него пращаш койните, които си закупил през KYC ексчейндж или борса 3. Миксираш ги 4. Миксирани койни ще се появат на нов портфейл. В хардуерния ти портфейл генерираш толкова нови адреса, колкото брой транзакции (utxo) виждаш в портфейла с миксираните койни. 5. Пращаш всеки отделен оутпут на нов адрес, по различно време с различна миньорска такса (Това затруднява чейнанализ фирмите) П.с. Ако от хардуерен портфейл (в твоя случай леджър) пращаш към Уасаби, после преди от Уасаби да ти пратиш към леджъра, го ресетни, за да генерира чисто нов сийд Миксиране на телефона (за андоирд) 1. Инсталираш си https://samouraiwallet.com/download биткойн мобилен портфейл с множество прайвъци опции 2. Пращаш койните от Леджъра ти там, пращаш обратно към ресетнат леджър със всички активирани (платени) опции Самурая имат и DOJO това е собствен нод, към който можеш да си вържеш мобилния портфейл и да си валидираш транзацкиите сам, към който ако инсталираш Whirlpool към него (говоря за десктоп) може да миксираш койни още по-качествено от Уасаби Самурай имат много различни опции за замаскиране на транзакции (повечето платени) PayNym, Ricochet, Stonewall, Stonewallx2, Cahoots и др. ТУк може да видиш как през мобилния телефон миксират чрез Whirlpool За всички мискери плащаш такса! Не малка, но с тенденция да стане по-висока за в бъдеще, когато правителствата порявят още по-голям интерес към койните на хората. Всички трибуквени агенции по света и у нас си сътрудничат, всички борси регистирани в Европа (като Кракен и Битстамп) са длъжни да сътрудничат на тирубквени агенции, след като и Божков наду свирката у нас, съвсем скоро на НАП ще им стане интересно, кой какви авоари държи по крипто борсите. Първите ударени ще бъдат тези, които ползват дебитни карти на борсите, като Бинанс картата, Крипто.ком картата и т.н. Това не е шега, рано или късно ще се случи!
 19. 1 point
  vonko1988

  За цената на биткойн

  Аз ще се надявам да падне до 30 да ида на шопинг
 20. 1 point
  Банките не допускат депозити до борси. Варианта е през финтех компания, като междинно звено. Такива са icard, Revolut и други. Правиш си акаунт в някой от тях, получаваш сметка в ЛЕВА и дебитна карта, правиш си сметка в EURO (повечето позволяват безплатно по няколко сметки в различни валути). И тук имаш 2 варианта: - От твоята банка правиш банков превод в лева към финтех компания (имаш такса за междубанков превод в лева 1-2 лв.), след това във финтех компанията превалутираш в EURO (в Revolut през работни дни е най-изгоден курса, icard имат фиксиран курс) и правиш SEPA превод в EURO към акаунта на борсата. От icard таксата е 0,50 EURO. - ако имаш сметка в Revolut, можеш да заредиш сума в лева през дебитната си карта от банката (без такса). След това превалутираш в EURO (без такса в рамките на месечния лимит - до 2000 лв. и 0,5% ако го надвишиш) и следва SEPA превод в EURO към акаунта на борсата (от Revolut е без такса). *При втория вариант, всичко може да се случи в рамките на минути (зареждането на Револут през дебитна карта е незабавно, превалутираш с едно натиската на бутон и изпращаш към борса (в рамките на 5 минути парите са там). Всички тези операции (без превалутирането в ЕВРО, ако си надвишил месечния лимит в зависимост от плана) са безплатни, т.е. няма да ти струва нищо!!!
 21. 1 point
  Това май не е точната тема. Иначе, май повечето хора на този етап размишляват как да изкарват, а не как да вкарват
 22. 1 point
  vamp111

  Биткойн новини от света

  хората просто не издържат да грешат и да губят пари
 23. 1 point
  Гари

  Биткойн новини от света

  First Inverse Bitcoin ETF to Debut for Betting on Crypto Plunge Най-после ETF за всички предричащи, че цената на биткойн ще падне до нула. Да инвестират и да правят пари.
 24. 1 point
  ivan

  За цената на биткойн

  M1 парите ще ги схруска скоро, после М2, после акциите, после и най невярващите...
 25. 1 point
  Само за инфо: Преди малко за проба изтеглих от моята карта Бинанс 10 лв. от банкомат на Булбанк.Никакъв проблем-отчете ми веднага теглене на 5.11 евро - т.е. без никаква такса.След това купих на жената една кутия цигари от магазина като я ползвах безконтактно - никакъв проблем. Топ-ъпнах си валута евро най-отгоре и си тегли от еврото без да ми пипа останалите.Първото ми пазаруване от крипто...
 26. 1 point
  Tzveto99

  Биткойн новини от света

  It's inevitable
 27. 1 point
×
×
 • Създай нов...