Jump to content
hash.bg - биткойн форум

iivanov2

Members
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно iivanov2

 • Ранг
  Newbie

Последни посетители

336 профилни разглеждания
 1. Вместо крипто лев, може да ползвате Dai койн, крипто монета със стабилен курс, приблизително 1$ с леки колебания, търгува се на няколко борси, всички доста малки, има история малко повече от 1 година.
 2. Лоша новина, днес пак се заинтересувах да видя какво става с крипто-лева върху Komodo/BarterDex оказа се че са спрели развитието, цитирам: изглежда имат информация, че правителствата се готвят за блокчейн базирани пари, но какво точно ще представляват не е сигурно, сигурно ще има някаква форма на контрол/запор при необходимост, идентификация на самоличност, контрол върху парите в обръщение. Това ме подсеща за платформи като stellar, ripple, hyper ledger. Предтоят интересни времена, бурни времена, децентрализирани времена, неща като Petro.
 3. Не е нужно да създавате крипто лев, вече има такъв и реално е вързан към лева, платформата е Komodo, към нея има и децентрализирана криптоборса - BarterDEX, освен криптолев има още 31 крипто-фиатни валути, включително евро, долари и т.н. Механизма за връзване към реална фиатна валута доколкото разбрах позволява да се гарантира стойноста на крипто-фиатната валута до спад от 90% на биткойн, нещо такова. Посокато в която мислите ми харесва, защото рано или късно изглежда ще ни допре яйцето ... В банковия свят има една услуга - акредитивна сметка, използва се когато няма доверие между две фирми. Например аз искам да поръчам машина от Китай за 1000 000 лв. но не вярвам на китайската фирма на 100%, че ще ми достави машината, а и те не ми вярват че ако ми я доставят ще им платя, затова превеждам парите на определена банка, с предварително описани условия, които ако се случат (машината да бъде доставена, доказано с документи), банката превежда парите на китайците, съответно има и опции за диспут ори опити за измама и т.н. Варианта който сте описали в крайна сметка пак опира до банките, а ние мразим банките нали? Аз си мисля за нещо друго, но тогава вие (крипто.бг) няма да вземате комисионни или поне толкова много. Система в която всеки който иска да купува или да продава се регистрира с лична карта, СМС потвърждение на телефон и т.н. практики от KNOW-YOUR-CLIENT. Така всеки който иска да търгува с мен ще може да види моите данни и аз неговите, и обратното, ако аз искам да видя данните на някой той ще може да види моите, няма да има вариант някой да гледа данните на друг, без да предостави своите (така е в Естония). При моя сценарий сделките ще бъдат с крипто левове, така си гарантираме спокойствие от волатилност, като двете страни с разбират кой взема комисионната и в какъв размер. Всеки може да си определи лимит, защото при валутна сделка с непознат в кеш винаги ще има едно притеснение, да не ти бият два шамара и да ти вземат кеша или да ти пробутат фалшиви банкноти, затова ако някоя от страните се притеснява ще се срещат на оживено място, например в мола, близо до охраната, където има камери и естествено размера на обмена може да е малък - 100 лв или кой колкото си прецени. Сделките с кеш ни пазят от следене от неприятни хора като полицаи, данъчни и др. гадове Но си е притеснително, аз съм правил подобна сделка с познат и пак ми беше притеснено, но ако няма друг начин, ще се наложи, ще се правят в малък обем и това е. В последствие ако се изгради доверие между две страни, може да се увеличат обемите, все пак и при ползване на крипто.бг първия път всеки си е казал - ще пробвам пък каквото стане Има и вариант групово дело срещу дадена банка за дискриминация, може би си струва, защото си е най-удобно.
 4. Днес останах втрещен, когато SoftUni пубикува евент за лекция, свързан с Понци схемата (разбирай финансова пирамида) OneCoin. Възможно ли е сериозна и авторитетна организация, по мое мнение, като СофтУни, да промотира понци схема? След като изказах мението си, веднага бях баннат от евента и вече нямам достъп до него, от официалния си фейсбук профил. Цензурата покрай тази монета е много силна, защото става въпрос за огромна по размер измама. Ще започна с това кой стои зад създаването на монетата. Има специално създадено видео за това, може да го прегледате (около 2 минути е): https://www.youtube.com/watch?v=qmBhrTXHMlw Та създателите на тази понци схема са хора, които имат богат опит в създаването на понци схеми. Новото в случая е че използват българската гражданка Др. Ружа някоя си, за да регистрира фирма в България, тъй като тук лесно могат да се измъкнат от наказателно преследване (не сме като белите страни, имаме корумпирана съдебна система и смешни глоби 10 000 лв за организиране на понци схема). Схемата работи по следния начин. Привличат хора, които плащат определени суми пари (някои пакети стигат до 19 000 евро!!!) като в замяна получават токени, onecoin (разбирай цифрички в компютъра) и някакво обучение за криптовалути. На всеки няколко месеца цената на OneCoin нараства а количеството ви койни се удвоява (пари от нищото?!?!). Съответно създателите организират борса, на която участниците могат да си продадат койните. Парите за изплащане на печалбите идват единствено от новопривлечените инвеститори (финансова пирамида). За момента борсата работи, защото създателите изкуствено създават пазарно търсене и изкупуват монетите на хората, които са достатъчно умни, за да излязат от пирамидата навреме, като използват пари от новоривлечени инвеститори. Според описанието на OneCoin, когато бъдат добити всички 2 млрд монети, борсата ще стане публична (аз подозирам че ще стане по-рано) и тогава цената на onecoin ще се определя от съотношението пазарно търсене/пазарно предлагане. Само че всички инвеститори до момента или по-голямата част, вече няма да имат стимул да държат монетите си, понеже няма гарантирано увеличаване на цената на onecoin и ще решат да продават и да си получат печалбата, лошо няма, лошото е че никой няма да иска да купува onecoin (създателите вече ще са на някой остров и няма да изкупуват) и според закона за търсенето и предлагането, цената ще се отправи сремително към нулата, точно каквото е логото на монетата OneCoin. Гениалното в случая е че създателите ще се измъкнат от наказателно преследване, понеже ще обвинят пазара за спада в цената и то реално е така, а наивните инвеститори ще си бъдат виновни сами, поради ниската си финансова култура. За смешката централизирана криптовалута няма да коментирам, това е дълга тема, по-важно беше частта с измамата/заблудата. Та това ми е мнението за OneCoin. Считам че ръководството на СофтУни е било подведено и този семинар трява да бъде прекратен.
×
×
 • Създай нов...