Jump to content
hash.bg - биткойн форум

metaflute

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by metaflute

 1. Разбрах, ето просто обяснено: https://www.cryptocoinsnews.com/litecoins-price-rises-segwit-heads-activation/
 2. В момента е малко под 75. Минало ли е границата в последния час и ако да, какво следва? Трябва ли да се задържи над 75% за цял период или може да е около тази граница?
 3. Аз имам едно предложение. Направете един курс за търговия на крипто пазарите. Платен, за начинаещи и средно напреднали. Така може да се подкрепи и финансово инициативата. Аз бих се записал.
 4. @shaolinfry цитиран от Чарли Лий: I heard @JihanWu is adding up to 900G @BITMAINtech L3 scrypt miners to stop @litecoin segwit https://t.co/04m7jlMSky
 5. Както се шегуват в туитър - Soon #Litecoin UASF? $LTC
 6. Затова пък, за големите алт трейдъри, това беше знак да купуват - пак от коментари в туитър. Ще се моткат, но ... голямата помпа там няма как да не се случи според мен.
 7. Някой има ли представа защо се качва? Алтовете почервеняха ... да не е заради новите разкрития около asicboost?
 8. Original twitter message: https://twitter.com/Excellion/status/849573754657153024
 9. STRATIS някак ускори темпото. Амброид е много голям звяр. Всеки негов коментар е като поглед в бъдещето
 10. Първоаприлска шега? https://www.cryptocoinsnews.com/bitcoin-reaches-a-grand-compromise-on-the-scalability-debate/
 11. От утре - Япония: http://www.coindesk.com/japan-bitcoin-law-effect-tomorrow/ Това успях да намеря.
 12. В чата на Полониекс се твърди, че това е бултрап. Според мен вече мина.
 13. Малко гласове от Лондон Източник: Twitter
 14. Има тема за litecoin. както и да е. Преди няколко дни подкрепата за SegWit скочи изненадващо на над 50% (макар, че в момента пак си е малко над 20). В същото време койнбейс са обявили, че ще започнат да работят с litecoin. За по-пресни новини не съм чувал.
 15. Според мен става дума за всички нодове, а не само активните към настоящия момент. Не мога да намеря къде, но бях попадал на подобна статистика, но я даваха разбито - спящи + активни. Добавено: търсих, но не можах да намеря нищо
 16. Как става това поглъщане, след като кодът е отворен и примерно за Lightning мрежата вече има 6 имплементации? За какво поглъщане става дума след като най-големите независими умове на тази територия, публични личности, вече открито не само са се обявили за SegWit, ами и го удариха на подигравки (Жизъса), само Ник Сабо ще спомена. А от другата страна закани от китаец, който като има два хангара и си мисли, че е хванал Онзи за шлифера.
 17. Още Хал Фини е писал за проблемите, довели до сегашния конфликт. Тези проблеми са били абсолютно ясни. Ако Вер малко от малко следваше тяхната мисъл ... тази на създателите на Биткойн, досега SegWit щеше да е приет: Оригинален източник: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2500.msg34211#msg34211
 18. Nick Szabo‏ In 1998, my bit gold design featured separate settlement (on-chain) and payment (off-chain) layers. Цитат от: https://twitter.com/NickSzabo4/status/846116902833303552 Човекът още миналия век е разбрал какво трябва да се направи. А за тези, които смятат, че Ник Забо е Сатоши, това може би ще е малко или много успокоение.
 19. Като стана дума за конкуренция, това са 6 отделни имплементации на протокола Lightning Network: Amiko-Pay Eclair (ACINQ) lightningd (Blockstream) lit (MIT Digital Currency Initiative) lnd (Lightning Co) Thunder (Blockchain.info) Дани, примерът с Нокия не е много основателен. Нокия изтърва позицията си на първи, заради това, че не успя да се адаптира към пробива на смартфоните с тъчскрийн. Подобни примери вероятно има много, но има и много примери за обратното - удържане на позицията на Първи - Гугъл, Фейсбук. Наистина Биткойн е в криза и предстои да видим дали ще я преодолее. Подобни примери, обаче не са доказателство за това, което ще се случи. Повишената динамика на пазара също не може да докаже нещо повече от това, че всички осъзнават кризата, а шило в торба не стои .... не, че не са ценни алтовете. Напротив, трябва да ги има и това разширява обхвата на пробива на тези технологии, доближавайки ги още повече до реалността.
 20. Screenshot of a bitcoin lightning network explorer in development by @acinq_co. (tweet by Kile Torpey)
 21. Ако SegWit ускори adoption-а, тогава Сулио и Пулио с 1 БТЦ в портфейла ще направи картинката доста по-различна В крайна сметка SegWit не е склад за черни дни, а ще добави към мрежата потенциал, който никога преди това не е бил виждан в Биткойн.
 22. Не трябва да забравяме огромного количество BТU, което ще се изсипе за продажба. Дори е възможно продажбите на Вер и комунистическата дружина начело с Ву да са като лек повей пред това, което ще се изсипе в личния им блокчейн. (Псувня по време на хардфорк: И дано Сатоши си продаде койните в блокчейна ти. )
 23. Това, което разбрах е, че: Ако разполагаш директно с частните си ключове, ще можеш да ги използваш в BTU портфейл. Иначе ако портфейла ти е от новите, не ми е много ясно - май трябва блокчейн.инфо да излязат с решение при форк. Преди няколко дни се бях притеснил също. С Ledger wallet съм. Според мен доколко бързо би се справил с достъпа, зависи изцяло от това дали притежаваш частните ключове натюр, а не чрез 24-те думи. Ако са натюр - теглиш BU портфейл и достъпваш. Също трябва да се внимава дали Вер ще форкне без replay protection. Ако стане така, лошо. Трансферите ще вървят успуредно без значение в коя блокверига си изпратил/получил койните. Т.е. ако платиш на някой 2 BTC след форка, ще си му платил и 2 BTU. Дано не бъркам, но както казах не се чувствам технически запознат и някой може по-обстойно да обясни.
×
×
 • Create New...