Jump to content
hash.bg - биткойн форум

bundjak

Members
 • Мнения

  65
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

Скорошна репутация

 1. Like
  bundjak got a reaction from nike09 in 200$ подарък в криптовалута!   
  Гледам и в Български форум за Криптовалути има тема за Coinsbit и аз типично по Български да се намърдам тук наготово.

  Както стана преди с Blockchain, Coinbase, Keybase, Etoro и т.н. ... добре познатата борса Coinsbit прави AirDrop от собствената си криптовалута и раздава 2000 CNB за регистриране и проверка на вашия акаунт, който според прогнозите ще възлиза на 200 долара от от 24 декември.
   
  КАК ДА ПОЛУЧИТЕ 2000 CNB
   
  1. Регистрирайте се с този линк: https://coinsbit.io/referral/b5e0c4d6-dff8-45f8-8f61-9bb530d3344c
   
   
  важно:
  - Необходимо е да се регистрирате чрез реферален линк, моя или друг, ако не го направите чрез реферален линк, няма да получите 2000 монети.
  - За да потвърдите имейла, проверете папката си „СПАМ“ или „нежелана поща“, защото много пъти имейла пристига там.
   
  2. След като се регистрирате, потвърдете акаунта си с поисканите данни и документи (те са типични за всяка борса).
   
  важно:
  - В момента на проверката ще се появи опцията да заредите личната си карта / паспорт / шофьорска книжка, и Ще бъдете помолени за снимка, на която сте написали COINSBIT.IO и текущата дата на деня, в който се регистрирате (това е чудесен метод за сигурност, така че всеки, който има вашите лични документи, не може да се регистрира, представяйки се като вас) и подпис най долу.
   
  3. Това е всичко, веднага след като бъдете валидирани (1-7 работни дни), ще получите 2000 CNB в портфейла си, въпреки че няма да можете да ги купите или продадете до деня на старта, който ще бъде на 24 декември.
   
  КАК ДА ПОЛУЧАВАМЕ ПОВЕЧЕ
   
  След като се регистрирате и качите необходимите документи, докато чакате да бъдат верифицирани, можете да изпратите вашият реферален линк и за всеки приятел или член на семейството, който поканите и верифицира акаунта си, ще получите допълнително 1000 CNB, а вашият приятел ще получи 2000 CNB. Например, регистрирах брат си и майка си и тъй като те не се интересуват от света на криптовалутите, аз спечелих 3000 CNB ( 2000+1000 ) с всеки от тях.
   
  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
   
  Безопасно ли е?
  Напълно Coinsbit е регистрирана и регулирана борса в Европа, по-специално в Естония (страна, която има за цел да се утвърди като една от европейските страни, към които се обръщат криптовалутните компании). Там има високо ниво на сигурност , за да се блокират хакерски атаки.
   
  Защо трябва да чакам до 24 декември?
  Валутата на CNB все още не циркулира, сега те раздават част от нея, както във всеки Airdrop, а по-късно монетите ще отидат в продажба на цена от 1 CNB = 0,10 USD. От 24 декември те ще бъдат в обращение и можете да ги продавате, да ги обменяте за друга валута, която ви харесва повече, и т.н.
   
  Истина ли е, че 2000 CNB ще бъдат $ 200?
  Да и не. Това е официалната цена, която ще има валутата, когато борсата стартира продажбата, но когато свободният пазар започне на 24 декември, може да се окаже, че стойността е по-висока или по-ниска, както при повечето криптовалути стойността й в долари е МНОГО променлива. Така че е възможно цената да е по-ниска, отколкото очакват всички, имайте това предвид.
   
  Не забравяйте, че валутата на конкурентния пазар (Binance) е достигала цена от 30 долара и е започнала от 0,10 долара - може да се спечелят много пари!
   
   
  Ще кача изображение, за да ви покажа пример за това, което можете да спечелите само само за 7 дни, използвайки вашият реферален линк. 

                                      ,, Най-добрият начин да се чувстваш добре е да помогнеш на някой друг да се чувства добре. ''
   
  Успех !!!

 2. Like
  bundjak reacted to ivan in EOS - информация за може би новият блокчейн, който ще измести ETH   
  Хората и екпите които стоят зад bitfinex мисля, че са доста (като бройка) и имат ресурса да създадат много повече от binance и eth. В следващ момент може да попиша повече (преместя други публикации тук.)
  Последното им след. като направиха голямо представяне на EOS, и и бета представянето им на DEX, им е, че яко настъпват гейм индустрията. Може би много от нас не са геймъри или някога са били. Да разкажа какво е характерно за днескашните игри(от един приятел чух). Големите компаниите гледат да ти продадат играта евтино да те зарибят и вътре в нея ти да купуваш неща с истински фиатни пари и от това те в рамките на година две изкарват много повече от теб вместо само една първоначална такса.
  Сега представете си, че тези пари бъдат заменени с крипто. Представете си, че и малки екипи от разработчици ще имат възможност да разработят игри без да е необходимо да се занимават с дистрибуция/лицензии за платежни системи и тн.. Една игра достигнала до 1млн човека би им донесла много пари. За да е още по-интересно, нека играта да не е само да взима комисионна. Примерно откриваш меч биеш се правиш го по силен меча и го продаваш после за крипто. Създателят печели от комисионната ти-геймъра от играта. Не знам как беше с крипто котките, но мисля, че тя бяха доста примитивна игра. 
  Както и да е, вече е налице първата инструкция за такъв тип игри, които могат да се базират върху EOS. Очаквам голяма употреба на EOS-а, представете си догодина средата/края да видим игра която да запали на 1млн а 100 млн човека, които се борят да изкарат пари от тази игра! 
  За хубост всичко това може да се разработи и върху Биткойн, но за жалост самият той още не е готов технически. Да се надяваме това да стане до година-две-три.
 3. Like
  bundjak reacted to hjzagf4sb in Преброяване на дивите зайци...   
  Трябваше да има опция - "Няколко пъти на ден"
 4. Like
  bundjak reacted to Wabi in Биткойн новини от света   
  В България първо трябва да обясниш на половината запитвани какво е борса, валутен курс, блокчейн и чак тогава 210 човека ще признаят, че имат койни
 5. Like
  bundjak reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  BTC hashrate new ATH

  явно хората дето продължават да набиват пари в хардуер са тъпи да копат умрял койн като биткойн....
 6. Like
  bundjak reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  в шорт търм ще има още да виждаме нагоре надолу, само че преди халвинга и преди олимписките игри в Япония, ще видим пак сериозна акумулация, 2020-2022 ще се види истинския потенциал на тази мрежа, иначе @stamat е прав, всичко тука е гадаене, ММ какво е намислил само те си знаят.
  в момента има борба между момчетата от уолстриит и китовете в крипто търговията. едните шортят другите и обратно, най-голямата акумулация, която може да се види, не си мислете, че тези които продаваха от върха по пътя надолу, не са си напазарили обратно койните, че и отгоре, съответно и по-алчните които търсят още по ниско да напазарят. ТОП адресите от Декември 2017 са с МНОГО повече койни в момента от колкото бяха тогава, сравнете само първите 3, единия е на Финекс колд сториджа...
  ФА, който всички ползват е с история от 2014 год. и предричат две годишен мечи пазар и слизанки до $2-3К абсолютно невалиден, даже толкова малко история не бих могъл да ползвам за ФА, да не кажа, че тогава биткойна и като цяло крипто са били на съвсем друго ниво. Всички сравнения с нея година са безпочвени, даже и да стигне 2-3К това няма нищо общо с пазара който е следван тогава
  и така, който се счита за трейдър може да си язди влакчето и да се опитва да изкара някой стотинка отгоре (царевица или фиат няма значение), който се счита за инвеститор, то значи да си купи каквото е решил и да чака, даже и 1-2 год. не са никак много като се има на в предвид, че крипто прави x2, x5, x10, x100, х1000 и отгоре, не знам в какво друго би инвестирал човек с такъв риск/печалба съотношение, нищо подобно до сега не е съществувало, освен може би Интернета...
  чета в другия форум, че тука сме били някак си радикални, че сме считали само биткойн за инвестиция и т.н. нека само да обясня, биткойн максималист, наистина означава някой, който отдава значение само на биткойн и всичко друго е само рампа за набиране на повече биткойн, ако е така, то аз наистина се считам за биткойн максималист. наистина не вярвам, че някой е копирал технологията и е създал нещо по-добро, за необразованите и техничеки неграмотните, които ще кажат, високи такси, бавни транзакции, блокстриийм, бла-бла бла даже няма да си правя труда да обяснявам за 700 път.
  Но, едно голямо НО нека никой не мисли, че смятам, че биткойн ще измести традиционната финансова система, ще стане глобъл резърв кюренси, ще затрие банките, долара  и т.н. за мен просто биткойн и крипто ще си намерят ниша, която да запълнят, като например най-важното за мен качество е да бъдеш собстваната си банка и да разполагаш с парите си навсякъде, по всяко време. Банките никога няма да решат да изкупят биткойн от вас/нас правейки ни мулти милионери, много от тях вече ползват блокчейн технологията, много от тях ползват вече токени, който още не ползват, пък вече работят по стартирането на такива, бъдещето е в безкешовото плащане, със или биткойн намесен там.
  биткойн е просто една нова технология едва на 9 год. рисковите капиталисти инвестират в него, защото виждат бъдеще, чрез развитие, вижда разбира се и печалби във фиат.
  считайте го, че участвате при къци и това е вашия шанс да завъртите колелото на късмета. Искам някой да ми каже в какво да инвестирам например 20 000лв в България, нещо от което наистина може да се спечели, макара и с риск, последно като проверявах тези пари не стигаха да отвориш Дюнер на Златни Пясъци/Варна.
  печатането на много фиат с цел погасяване на задължения, води до обезценяването му, повечето фиат в циркулация издува цените на физическите стоки, имоти... цикъла завършва с прибирането на излишъка от фиат към издателя му, това е инфлация неизбежна, самата система е обречена, този цикъл се повтаря през годините и води до крах в икономиката в световен мащаб, няма спасение от това нещо, целия свят функционира благодарение на този цикъл, собствеността просто си сменя собствениците.
  биткойн, не е спасение от това нещо, а просто експеримент чиито потенциал още не сме видели.
   
   
   
 7. Thanks
  bundjak got a reaction from Dobrin in За цената на биткойн   
  Не знам дали ако някой те е прочел и разбрал може да прави 4-5% лесно, но ако изгледаш това видео и следиш wallet adres, на този със 192 000 бтц - със сигурност ще познаваш всекки път преди цената да тръгне надолу.
   
   
 8. Like
  bundjak reacted to vamp111 in Litecoin   
  https://litepal.io/ 
  стартира 01/04 (не шега)
  пригответе се за ПАМП

 9. Like
  bundjak reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  THE REAL FLIPPENING:


 10. Like
  bundjak reacted to stamen in Атаките на BCash срещу Биткойн   
  Много добра статия за БКеш, целите, методите и проблемите им:
  https://medium.com/@btcWolves/bch-heading-towards-the-abyss-f1b2b9ec41f1
 11. Like
  bundjak reacted to metaflute1 in Вицове и смешки   
 12. Like
  bundjak reacted to stamen in Идеята зад новото crypto.bg   
  Here we go again....за сега само с покупки през КешТерминал....
  https://community.crypto.bg/t/topic/2077
   

 13. Like
  bundjak got a reaction from Sundy in Български банки и крипто валути   
  От 2011 г. оперирам само с ДСК

  ПРЕПОРЪЧВАЛ съм я на много приятели.

  След като преди 2 дни затвориха сметките на 2-ма приятели едностранно само с уведомително писмо ( подписано от двамата генерални директори ) в клона директорчетата нищо не знаеха.Официалния мотив е неплащане на такси по сметката ( въпреки, че се плащат автоматично ).Второто писмо съобщава, че по еди си кой член от договора сметката се закрива едностранно от банката.

  Но това не беше всичко.
  След 6 години съвместна работа и дори действащ лизинг ( остават ми 11 месеца да приключи лизинга ми с ДСК ) от днес и аз съм със затворена сметка.
  Естествено в кварталните клонове пак нищо не знаят.От по-високо ниво научих как стоят нещата ( въпреки, че не се дава никаква гласност )

  Всички сметки при които се установи свързаност с криптовалути се затварят едностранно и за да не могат да бъдат осъдени в официалното писмо не се пише причината, а се изтъква член от договора по силата на който банката има право да прекратява едностранно договорите с клиентите си.


  Ами сега очаквам да ми затворят и личната сметка та да се мотивирам да отида до Сърбия и да си отворя там сметки на фирмата и на физическото лице.
  Голям страх, шаш и паника са тези банки, а си представям как след 2-3 години ще ни молят да си открием сметки с какво ли не залъгалки ама както казваше дядо ми ,,късно чедо, мандалото хлопна''
 14. Like
  bundjak got a reaction from mouseee in Български банки и крипто валути   
  Да но по договор банката може да прекратява едностранно договорите с клиентите си. Нарочно не пишат в писмото опериране с криптовалути за да нямаш довод да ги съдиш
 15. Like
  bundjak reacted to stamat in Български банки и крипто валути   
  В новата версия има ново бутонче горе/ляво "BUY/SELL" и се показва пътят на парите.
  http://banki.link
 16. Thanks
  bundjak reacted to vamp111 in ЩЕ ГО БЪДЕ ЛИ БИТКОЙНА? за всички песимисти моля пишете тук.   
  4. всъщност 1/2 от капитализацията е, така че почти не го е достигнал и това е само защото хората си купуват шитни като рипъл вместо биткойн, техен проблем
   
   
 17. Like
  bundjak got a reaction from vamp111 in transaction failed on Jaxx   
  Преди около 2 седмици имах същия проблем с Jaxx за изпращане на ltc.И даже писах тук за помощ. Нито reset cache, нито десинсталиране и инсталиране наново помогнаха.Проблема беше в Jaxx.

  Свалих си Electrum-LTC за MAC OS  ( предполагам и на Windows работи безпроблемно )и с частните ключове от Jaxx-LTC импортнах адреса в Electrum-LTC и си наредих транзакцията.После JAXX се оправи, но продължавам да ползвам Electrum-LTC ( и таксите може да си нагласяш ).Jaxx сложиха много монети и не могат да насмогнат да работят върху всички и много често се излагат.Преди 6-7 месеца имаха същия проблем със ETC.

  Но като мобилен вариант Jaxx си остават супер удобни и не съм чувал за подобен алтернативен портфейл.

   
 18. Like
  bundjak reacted to j2002ba2 in За цената на биткойн   
  Това означава, че blockchain.info е скапан сайт, който не може да покаже нещо смислено при OP_RETURN.
  https://blockchair.com/bitcoin/transaction/34927a361f97e0b3a2c471f02b982f1e2c29b57b1af85bb3c0e3a6ac6a5f1584
 19. Like
  bundjak got a reaction from vamp111 in Предстоящи форкове на Bitcoin   
  Предстои LTC fork и новата монета ще е Litecoin Cash (LCC). За един 1 LTC към 19/02/2018 ще получаваме 10 LCC. 
  Интересното е, че ще се копае на SHA256.

  Официален сайт: https://litecoinca.sh/
  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2876538
 20. Like
  bundjak got a reaction from stamen in Идеята зад новото crypto.bg   
  Прочетете добре какво е написал, Стамен

  Криптолева е винаги 1=1 към Българския лев, независимо от цената на Биткойн или другите алтове.
  Тоест ако днес 1 бтц струва 14000 лева = 14 000 криптолева

  ако утре е на цена 30 000 лева = 30 000 криптолева


  Тоест ако имаш налични 30 000 криптолева - те винаги ще могат да се обменят за 30 000 Български лева - независимо какви са цените на крипто валутите ( все едно да ги имаш в банковата сметка )

  След като ще са обезпечени в публичен адрес със Биткойн, значи че по всяко време можете да купите или продадете на Marketplace ( Crypto.bg )  криптолева.

  Аз разбирам схемата така

  КУПИ БИТКОЙН -Ани иска да си купи биткойн на цена 30 000 лева

  1. купува си за 30 000 лева 30 000 криптолева - от наличен потребител в MarketPlace ( ако няма такъв в този момент crypto.bg - казаха, че ще купуват или продават чрез няколко приятели  значи винаги ще има възможност за купуване или продаване ) - превежда парите по банкова сметка на Иван ( ( потребител в marketplace -ако няма такъв в началото-ще бъде към някой от crypto.bg )
  2.с придобитите 30 000 криптолева си купува 1 биткойн от crypto.bg и получава в своя wallet.

  ПРОДАЙ БИТКОЙН-Ани иска да продаде биткойн на цена от 40 000 лева

  1.продава биткойн за 40 000 криптолева на crypto.bg
  2.придоботите 40 000 криптолева продава на наличен потребител в MarketPlace - ( ако няма такъв в този момент  crypto.bg - казаха, че ще купуват или продават чрез няколко приятели - значи винаги ще има възможност за купуване или продаване ) - получава 40 000 лева по банковата си сметка от Иван ( потребител в marketplace -ако няма такъв в началото-ще бъде от някой от crypto.bg )

  Доколкото разбирам, Стамен в първия си пост ясно казва, че Crypto.bg- винаги ще купува или продава криптолева ( значи около 10-на души приятели на Crypto.bg- физически лица с налични 1-2 биткойн и налични 100 000 лева в банковите си сметки-ще бъде добър старт - ЕСТЕСТВЕНО ЗА ТЯХ ГАРАНТИРА crypto.bg -със налични биткойн в публичен адрес )

  Аз така си го представям старта и макар и трудно ще го бъде.Довериeтo изградено през последните 2 години в Crypto.bg струва повече отколкото - купища договори и гаранции.

  Всички мои приятели на които кажа да си купят от crypto.bg -по този начин ще го направят без да ме питат за гаранции ( защото аз им го гарантирам ), а за мен не са нужни гаранции защото Стамен ми го гарантира 

  Никой не е длъжен да ползва точно този нов вид обмяна.

  Да се научим да се доверяваме е една от най-трудните задачи в живота.Най-добрият начин да разберем, дали можем да имаме доверие на някого, е да му се доверим.


      „Мъдрите хора се доверяват на идеи, не на обстоятелства." – Ралф Емерсън
 21. Like
  bundjak reacted to skd in Ripple   
  XRP за момента официално е втората по капитализация валута. Честито на инвеститорите! За мен обаче това е неморално и ненормално, като се има предвид каква валута е рипъл. Да не говорим пък, че централизираната валута може да бъде емитирана както си иска в един момент от компанията-майка. За пореден път се убеждавам, че мнозинството в криптовалутите от 2017 г. вече не е съставено от хора с вяра в децентрализираните технологии и съответстващите им токени, а повече от спекуланти и търговци, водени от единствена движеща сила - жаждата за печалби. А хората просто хукват след даден тренд за някой и друг лев и моментално зарязват инвестицията, в която вярват.
  Един интересен материал за размисъл: https://cointelegraph.com/news/ripple-becomes-largest-altcoin-as-bitcoiners-issue-warnings
 22. Like
  bundjak reacted to stamen in Litecoin   
  и аз така мисля
  това, което сега наблюдаваме, е много подобно на 2014-та, когато лайткойна от центове стигна чак до $40
  аз купих на $26 и продадох на $10 - когато и написах статията Лайткойнът е балон
   
  новата вълна новозапалили се преживяват същото - "Биткойн е революция, много е скъп, има други, лайткойнът е евтин" и купуват...
   
  от друга страна, биткойнът тогава не беше пълен и скъп. Сега обаче е. Другите валути може би поемат търсенете на блокчейн спейс, което света изисква... 
   
  така че, макар да съм съгласен с Новограц, засега не си продавам малкото лайткойни които имам...
 23. Like
  bundjak reacted to skd in Биткойн новини от света   
  Едни хора, които малко разбират, обясняват на други хора, които нищо не разбират, за какво става въпрос.
 24. Like
  bundjak reacted to stamen in Всичко за - www.blockchain.info   
  Защото си ползвал предния, а 1779 е нормално начало за биткойн адрес :-)
 25. Like
  bundjak reacted to stamen in За цената на биткойн   
  аз нямам против да стане, ти вярваш ли обаче, че Биткойн Кеш ще задмине и замени Биткойн?
×
×
 • Създай нов...