Jump to content
hash.bg - биткойн форум

gosho13

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gosho13

 1. Доколкото знам в декларацията за доходите на физически лица има някакво "приложение 5" и там пишеш "продажба на крипто валути" - пишеш сумата в лева и това е - но не съм го правил още - като намеря някой грамотен счетоводител ще се консултирам дали има идеи по въпроса... първо тегленето да се измисли как да става и тогава по-сериозно ще търся счети.
 2. stamen, мислите ли че ще може някога да възобновят българските крипто-борси работа в близко бъдеще? Дори не през банка, а през ePay примерно?
 3. Мен точно обръщането във фиати ме интересува - искам по някое време да започна да обменям във фиати и да ги харча - легално - с деклариране, плащане на данъци и т.н.
 4. Привет, Какви са вариантите ако искам да изтегля 10 000 евро примерно от някоя борса (кракен, полониекс), да си ги преведа на сметка в БГ (цкб примерно) така, че да мога да си ги декларирам пред нап и да си платя 10% рекет на подобието на държава, за да си ги харча легално? Ако е само за 60 евро такса ме урежда мисля.
 5. Благодаря за отговорите ! Ще проуча къде може да се сменят ETH за BTC - на първо четене не се ориентирам но ще почета повече по темата. Иначе съм "облачен" миньор и на BTC (53 тера хеша мощности) и на ETH (60 мега хеша), но както можеше да се очаква реалността не е като обещанията и доходността хич я няма в обещаните размери, да не говорим тия месеци като намалее наполовина наградата за блок дали въобще ще я има. Поне беше интересен експеримент и се пообразовах покрай това и станах фен на идеята. Имам 30-тина ЕТН за продаване сега, но не бързам - като станат 100-тина тогава по-сериозно ще търся купувач, но ако stamen има предложение може да пробваме и сега - и продажба и размяна за ВТС
 6. Привет, Имам известно количество Etherium и искам да знам къде мога да ги продам - както биткойните в crypto.bg или подобен сайт - дали има български такъв сайт, който може да ми ги преведе в сметка в ePay или по банкова сметка в лева или засега има само чужди такива сайтове? Дали се предвижда някой от сайтовете, които предлагат покупка и продажба на биткойни в България да започне да предлага възможност за купуване/продаване на Etherium?
×
×
 • Create New...