Jump to content
hash.bg - биткойн форум

flex

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

830 profile views

flex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Може да е защото Виталик иска да ограничи броя на етерите https://www.coindesk.com/vitaliks-serious-joke-case-ending-ethereum-inflation/ или защото sharding is coming https://www.coindesk.com/vitalik-releases-partial-proof-concept-ethereum-sharding-tech/
 2. ethereum контрактите се пишат на езика solidity. Тук може да пуснеш обява за задачата си https://www.upwork.com/o/jobs/browse/skill/ethereum/ Аз сега се уча да пиша контракти.
 3. Тук има доста хора и се събират на живо всеки месец https://www.facebook.com/groups/550409705136927/ Аз разцъквам по малко техническата страна на проблема и може да пробвам ICO някога. В началото като нямаш опит най-важно е идеята, с която да привлечеш някой който разбира повече. Може да е някаква еко или социална кауза.
 4. Токените по принцип са начин за финансиране на идеи/проекти. Значи трябва да имаш идея, описваш я в whitepaper https://hackernoon.com/how-to-write-a-good-white-paper-for-ico-tips-and-examples-42d71c3fa4fe трябва да имаш екип който може да я реализира и да и правиш маркетинг. Това си е доста работа, но може да ти помогне network effects - освен финансиране проектът може да получи реална работа или маркетинг от включилите се. Самата капитализация е броя на токени умножени по текущата цена по която се търгува на борсите. Повечето токени обаче се обезценяват с времето и трябва да си доста убедителен за да ти повярват хората че не си пирамида.
 5. радвам се, metamask оневинен ли е? А как се качва токен за търговия в борса?
 6. Този ми харесва как разсъждава и прави препратки за допълнителна информация https://www.youtube.com/watch?v=TKgHi5l292E&list=PLm1c1P803e_2XMU9o16S7TWNPZQCGepfN
 7. http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html Напълно нормално е към падежа на фютчъра да се изравни със спот цената. А докато падежа е далеч би трябвало да зависи от лихвените проценти, т.е. разликата дали да държиш фютчърс или биткойн идва от това дали искаш да затваряш пари в позицията.
 8. В terms and conditions пише че са само за американски граждани.
 9. При мен излиза без проблем, че имам 0 от твоя токен. Ето ти javascript как да показваш притежаваните токени, http://jsfiddle.net/bdLehocw/9/ Но едва ли ще е по-надеждно от metamask, защото кода използва информацията от него, просто е по-достъпна от metamask. Може да ти се струва че се губят токени защото трябва да си в акаунта и мрежата в която са токените за да се виждат. Друга възможност да изчезват е ако нода който използа metamask е проблемен, тогава можеш да пробваш с друг, например локален.
 10. Прати връзка към ICO, което има интеграцията която искаш. Искаш на сайта ти, инвеститорите да виждат колко токени имат?
 11. Този портфейл защо е? В туториалите, които прочетох сега, казват да се пращат етери от MyEtherWallet. С този портфейл ще могат директно да пращат етерите от сайта на ICO за удобство ли? Също е добре, ICO да има някакъв бизнес план, white paper. Аз например си мислих за едно DAO с ICO, което да събере етери и да купи един апартамент, който да се дава под наем. Но има доста неясни неща - кой ще е собственик на този апартамент в имотния регистър, и кой ще изповяда сделката при нотариус и с етери или трябва банкова сметка. Трябва нотариуса да може да проверява в блокчейна какво точно е упълномощен представителя да прави с парите, апартамента. Когато тези въпроси се решат, криптовалутите ще станат по-мощни от фиата. Идеалния вариант е имотния регистър да каже че собственика е дадения етереум адрес.
 12. Разглеждах Dai, доста сложно ми се стори - имат много койни WETH, PETH, DAI, MKR. Всяко от тях трябва да обменяш за което ще плащаш спред, мрежови такси и за бг, хората може би ще предпочетат да са вързани към евро ако не към лев. Освен това имат наказателна такса - 13% при ликвидация. Освен това проблемът с локалното кеширане остава - трябва бг борса с нисък спред.
 13. И аз като размишлявах върху идеята за криптолев стигнах до извода че криптолев не е решение, или пък може би е. Много е важно да изброим проблемите и да кажем кои от тях искаме да решим с криптолев. Сега набързо мога да нахвърля следните проблеми: - Банките блокират преводи към чуждестранни борси. - Банките искат скъпи такси за преводи в чужбина - Банките са бавни - превода отнема дни. Какъв е обикновения сценарий: Някой иска да купи крипто, превежда пари от банката до чуждестранна борса, обменя на борсата и си изтегля койните от борсата. Имаме двама души в България, които искат да направят сделка и за целта ангажират банка и борса в чужбина - звучи доста заобиколно. Сега се виждат следващите проблеми: - чуждестранните борси не приемат левове в български банки. - няма български борси които да приемат левове в български банки. Ако има борса която работи с национални преводи няма да има нужда от криптолев. Криптолева може да е решение ако: Стамен направи борса за криптолев или го изкупува почти без спред, и в същото време криптолев се търгува в международна борса. Т.е. чрез тесен спред в криптолев, постигаме тесен спред за останалите крипто валути в чуждестранните борси. Всички горни проблеми могат да се обобщят в едно - хората търсят най-тесния спред. Ако не те интересуват разходите по обмяната, можеш да наемеш някой да му дадеш парите да отиде в чужбина и да ти захрани сметката във борсата. Ако този някой те измами, наемаш друг а загубените пари ги слагаш в графа разходи по обмяната (спред), която не те интересува.
 14. https://www.ruskov-law.eu/sofia/article/bitcoin-pravo-danyci.html За сключване на сделки с "биткойн" не е необходимо издаване на лиценз от КФН за извършване на инвестиционна дейност и предоставяне на инвестиционни услуги по смисъла на чл. 5, ал. 2 и 3 ЗПФИ. КФН дава заключение, че с оглед описания от заявителя бизнес модел и предмет на дейност, нормите на ЗПФИ биха били приложими към тази дейност, само ако тя има за предмет дейности, свързани с предлагането на финансови инструменти, чийто базов актив е "биткойн" като например договори за разлика или деривативни инструменти, за което е необходимо притежаването на лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Ако дружеството няма намерение да извършва такива сделки с базов актив електронни валути, то дейността му няма да подлежи на лицензиране от КФН.
 15. Той и лиценза това иска, прозрачност и (малко) бумащина. Но какво е бумащината - просто вид paper wallet. Законът е консенсус постигнат в парламента. Биткойн балансът ти е консенсус постигнат в блокчейна. Ако законът и блокчейна са в консенсус, това означава че цялата държава работи по правилата на блокчейна и обратното - блокчейна работи законно - win-win ситуация. Ако не е законно, банките ще спират преводите, цената на обмяната ще калкулира съдебни разноски, престой в затвора, ще има FUD, бизнесът ще стои настрана. Когато ти изземат парите защото дейността е незаконна, фактически финансираш врага си Незаконните неща са по-волатилни (или печелиш много или губиш много) а нали ние искаме stable coin? Смарт контрактите са измислени защото хората искат правилата (законите) да се изпълняват буквално и бързо. А всеки миньор е съдебен заседател. Ако системата можеше да функционира само във виртуалното пространство, тогава наистина нямаше да има значение дали е законно. Но целта е интеграция със статуквото за да може да се вземе пазарен дял.
×
×
 • Create New...