Jump to content
hash.bg - биткойн форум

flex

Members
 • Мнения

  25
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение


Скорошна репутация

 1. Like
  flex got a reaction from rippleche in За цената на Ethereum   
  ethereum контрактите се пишат на езика solidity. Тук може да пуснеш обява за задачата си https://www.upwork.com/o/jobs/browse/skill/ethereum/
  Аз сега се уча да пиша контракти.
 2. Like
  flex got a reaction from cryo13 in Идеята зад новото crypto.bg   
  Той и лиценза това иска, прозрачност и (малко) бумащина. Но какво е бумащината - просто вид paper wallet.
  Законът е консенсус постигнат в парламента. Биткойн балансът ти е консенсус постигнат в блокчейна. Ако законът и блокчейна са в консенсус, това означава че цялата държава работи по правилата на блокчейна и обратното - блокчейна работи законно - win-win ситуация.
  Ако не е законно, банките ще спират преводите, цената на обмяната ще калкулира съдебни разноски, престой в затвора, ще има FUD, бизнесът ще стои настрана.
  Когато ти изземат парите защото дейността е незаконна, фактически финансираш врага си
  Незаконните неща са по-волатилни (или печелиш много или губиш много) а нали ние искаме stable coin?
  Смарт контрактите са измислени защото хората искат правилата (законите) да се изпълняват буквално и бързо. А всеки миньор е съдебен заседател.
  Ако системата можеше да функционира само във виртуалното пространство, тогава наистина нямаше да има значение дали е законно. Но целта е интеграция със статуквото за да може да се вземе пазарен дял.
 3. Like
  flex got a reaction from stamen in За цената на Ethereum   
  Да, коините по-принцип са едни числа без покритие, в началото може чисто спекулативно да поскъпват но ако нямат реална полезност ще се занулят.
  Дори спекулативното поскъпване е в следствие на това че пазара се опитва да калкулира дали коина ще намери реално приложение в близките години.
  Полезността на коина ще накара хората които не се интересуват от тях, да ги купуват за да ползват предлаганите с тях услуги. Иначе просто сегашните фенове ще въртят едни пари - zero sum game. А другото е разширяване на пазара (броя на потребителите).
 4. Like
  flex got a reaction from stamen in Създаване на собствен ICO в Етериум   
  Наложително е да се направи един етереум токен който да е 1:1 с лева. Ако още няма такъв...
 5. Like
  flex got a reaction from vamp111 in За цената на Ethereum   
  Тези които са инвестирали в хардуер оптимизиран за PoW не са съгласни с PoS.
  Иначе и на мен не ми е много ясно защо PoS да носи повече децентрализация. То за да си мощен в GHz трябва да си мощен и в пари/ETH.
  Децентрализацията май идва от това че копачите няма да печелят повече като влязат в пул, и следователно няма да влизат и ето ти децентрализация.
  Според една статия миньорите в пул постигат по-добра доходност заради economy of scale при купуване на хардуер, елекричество. А когато доходността ти зависи от stake в етери влизането в пул се обезсмисля.
  Всъщност PoS не цели да намали централизацията, а да направи централните играчи незаинтересувани (губещи) от атака.
  Изискването за етери в нодовете създава ново търсене на етери и става лавинообразно - купуваш етери за да печелиш още повече етери от копаене. А изкопаните не бързаш да ги продаваш защото ти носят пропорционална доходност. Това отваря път етера да изпревари биткоин.
×
×
 • Създай нов...