Jump to content
hash.bg - биткойн форум

vamp111

Administrators
 • Posts

  9,897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  761

Posts posted by vamp111

 1. Ако искате да плащате данъци просто си попълнете в годишната данъчна декларация, че сте спечелили определена сума пари от това и си платете 10% данък печалба. Ако сумата не е голяма, никой няма да тръгне да рови и да ви иска повече информация, дори напротив, държавата ще е щастлива, че доброволно сте решили да си платите данъците.

  АКо сте ползвали (дори само за изход) български чейндж бюра, мой съвет е да си платите данъците в противен случай рискувате да бъдете глобени.

  ТУк може да намерите повече информация
  https://www.taxmonkey.bg/

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/pravo/2022/03/16/4321768_danuchnoto_oblagane_na_dohodi_ot_sdelki_s_kriptovaluti/

 2. https://seekingalpha.com/news/3800220-conoco-feeding-bitcoin-mine-north-dakota?

   

  Енергийният гигант Conocophillips, копае биткойн, чрез пилотния си проект Bakken Bitcoin, като захранва биткойн майнъри с излишния газ ( който в противен сличай би бил просто изхвърлен в атмосферата) 

  Колко дълго още докато и други компании се усетят да го правят ?

  F3C86C6B-E07D-4EE0-823C-8A9870508796.jpeg

 3. Как би изглеждало, ако глобални, цифрови, твърди, програмируеми пари с отворен код се монетаризират от абсолютна нула
  https://allenfarrington.medium.com/wittgensteins-money-7cac8d0635cf

  Биткойн е пари, не технология! - според последният доклад на Fidelity
  https://www.fidelitydigitalassets.com/bin-public/060_www_fidelity_com/documents/FDAS/bitcoin-first.pdf

  jjjjjjjjFKd0gFcUYAMe95k.jpeg

 4. Ел Салвадор ще издава "Volcano Bonds" облигации обезпечени с биткойн и тъгувани на конвенционална борса
  https://blog.blockstream.com/el-salvador-to-issue-1b-in-tokenized-bonds-on-the-liquid-network/
  Битмекс си купуват банка в Германия
  https://decrypt.co/90602/bitmex-looking-acquire-one-germanys-oldest-banks
  Блокстрийм пускат миньорски облигации
  https://blog.blockstream.com/blockstream-mining-note-tranche-8-now-live-on-bitfinex-securities/
  Битфинекс стартира борса за търговия на токенизирани ценни книжа
  https://www.bitfinex.com/securities/posts/697
  ФТХ набират капитал, чрез IEO
  https://ftx.com/intl/psyoptions-ieo

  Не можете да си предсавите масивното количество пари, които ще бъдат наляти в индустрията.

  Глобалната надпревара за биткойн започна!

  И разбира се поздрави от Jack Dorsey, за всички фенове на шиткойните, бяхте изиграни от силиконовата долина :lol:
  https://startupsandecon.substack.com/p/you-dont-own-web3-a-coinbase-curse

 5. На 13.01.2022 г. at 22:04, Baintinca написа:

  Здравейте, общност, как сте? Намерих вашия уебсайт при търсенето. Тук съм, за да намеря полезни съвети. Аз съм на 31 години и работя в Германия, обичам работата си, но като другите хора искам да инвестирам в нещо и да получавам пари. Четох за форекс за крипто, но съм новак в това. Можете ли да ми помогнете със съвет каква информация да прочета, преди да инвестирам в нещо? Благодаря много.

  Инвестирай в Биткойн, нищо друго. Третирай го като вирутална спестовна сметка. Това бъдещето. https://www.lopp.net/bitcoin-information.html

 6. Някой хора ме питат, защо съм зарязал форума. Бих могъл да попитам същото и за тях. И все пак като оправдание ще кажа най-банално, че нямам толкова време. Играта се промени. Стана по-динамична, по бърза и много по-скъпо струваща. А единственото нещо по-оскъдно от Биткойн, е времето! Може би и другите като мен са започнали да ценят времето си повече. Времето, времето, времето прекарано във форума обаче си остава безценно. Седем години прекарани тук ме научиха на много и понеже темата е цената на биткойн, ще започна с нея.

  Цената на Биткойн няма да спре да расте. В свят на постоянен излишък, Биткойн е абсолютна оскъдност. Непрестанно нарастващо търсене, срещу все по-намаляващо предлагане. Най-простото математическо уравнение. Когато цената расте, притежателите на биткойн се радват на увеличващата им се покупателна способност, когато цената пада, се радват на "промоцията" и възможноста да натрупат повече сатошита. Наречето го култ ако щете, може би религия или просто притежателите вече знаят отговора на математическото уравнение. 

  Веднъж щом вземеш оранжевото хапче, светът ти се променя. Всички са гледали филма "Матрицата", направиш ли избора с хапчето се случва точно това. Изключваш се от матрицата и започваш да виждаш през всичката глупост, която света ти поднася. Колкото по-надълбоко ровиш в заешката дупка, толкова по фалшиво ти се вижда, дъно няма, но има един момент в, който осъзнаваш, че до сега си живял целия си живот в лъжа. Точно този повратен момент не само променя възгледите ти, променя теб самия по такъв начин, че отключваш съзнанието си и като черна дупка започваш да извличаш информация от вселената, започваш да задаваш правилните въпроси и стигаш до правлните отговори, тези, който се крият под повърхността на ежедневието. 

  И от там както казах, въпросте започват и никога не свършват. В стремежа си да намериш отговори на всички тях, задълбаваш все по-дълбоко, а там те чакат още повече въпроси. Защо въпреки излишъка от храна има гладни? Защо въпреки излишъка от пари има бедни? И точно излишъка е отговора. В свят на безкрайно, необезпечено принтиране на пари, излишъка от такива, прави всичко останало оскъдно. От там почваш да четеш Мизес, Ротбард и Хайек и стигаш до извода, че щом поправиш парите, може да поправиш всичко счупено и развалено в този свят!

  Миналата година Ел Салвадор прие биткойн като официално платежно средство. Тази година още 2 държави ще я последват. В следващите 10 години Ел Салвадор ще се првърне в един модерен Сингапур на Централна Америка.  Все още сме в зората на Биткойн. Не пилейте времето си, имате само един живот за живеене! Моя съвет към всички е да започнат да четат и най-важното да третират биткойн като дигитална спестовна сметка в джоба ви. По този начин ще се предпазите от шума и ще се фокусирате върху сигнала!

  2022-ра ще бъде още по-вълнуваща. Успех на всички!

   

 7. The Times 03/Jan/2009  Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks

  Честит 13-ти Рожден Ден, Биткойн!

  210 екзахаша изчислителна мошност осигуряващи 99.99% сигурност и достъпност на мрежата
  80 милиона потрбители по целия свят извършили 700 милиона транзакции
  1 трилион долара капитализация

  Биткойн предефинира значението на думата частна собственост, истински чист капитализъм в суров вид. Дигитална Швейцарска сметка в джоба ви. Не конфискуем, неудържим, безграничен, не подлежащ на ценузра.

  Всеки сам си заслужава цената на, която влиза, но рано или късно всички ще влязат! 

  bbbbbbbbbbbbbbbbbbEqyeRSbXMAEyLPJ.jfif

  EqyeRSbXMAEyLPJ.jpg

 8. Преди 16 часа, pastet89 написа:

  Данъците нямат връзка. Може да си откриеш банка на нерезидент в чужбина и да не плащаш данъци там. Просто обикновено е по-трудно отварянето на такава сметка. В Лихтенщайн и Швейцария има банки, които срещу съответната сума и такси ще ти отворят веднага, но излиза меко казано солено. Има и нещо по средата като нормални банки, които просто са крипто френдли в някои други държави, но трябва да положиш малко повече усилия.

  Bank Fritz в Лихтенщайн поддръжката на сметката е 250 франка на година

 9. На 17.12.2021 г. at 12:12, pastet89 написа:

  @vamp111 Мерси, това е повече от достоверно!

   

  Не разбрах само, Icard са затоворили твои лични 75 сметки, или банките са ти ги затворили, като свързани с ICard?

   

  И най-важното: сега как теглиш фиат?

  имах 75 верифицирани потфейла в Icard, свързваше ги фирмен акаунт. От Icard ми ги затвориха

  фиат не тегля, защото нямам банкови сметки, ползвам altcoins.bg да обменям стейбъли

 10. @pastet89 познавам Христо Георгиев (собственик на Icard, Ipay, LeoPay, TransCard)  и дъщеря му Ивелина, както и началника на сигурността им Ангел. По достоверни източници нямам!

  за Банковия лиценз търси в нета сигурно има статии, на мен ми затвориха 75 акаунта, като свързани, въпреки, че всички бяха на различни лица, но пък една фирма

  имам трансфери от 2000 евро до 400 000, от 2016-та насам съм ги ползвал, пуснах 2х 10 000евро и там ги спряха, освободиха ми ги, но ми закриха сметките

  друго нямам какво да кажа.

 11. мисля, че имаме време макс до края на Декември да акумулираме спот колкото койни можем

  нивата с ликвидност са явни, нямам никаква идея какво значи тази рисунка, на 4 годишното ми дете е:lol:

  Съпорта е 50WMA ако някой се чуди 

  BTCUSD_2021-12-16_14-37-45.png

×
×
 • Create New...