Jump to content
hash.bg - биткойн форум

pastet89

Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

pastet89 last won the day on May 2 2020

pastet89 had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,628 profile views

pastet89's Achievements

 1. Плюс 0.5 - 1% лихва от баланса на година. И 250-500k начален депозит.
 2. Данъците нямат връзка. Може да си откриеш банка на нерезидент в чужбина и да не плащаш данъци там. Просто обикновено е по-трудно отварянето на такава сметка. В Лихтенщайн и Швейцария има банки, които срещу съответната сума и такси ще ти отворят веднага, но излиза меко казано солено. Има и нещо по средата като нормални банки, които просто са крипто френдли в някои други държави, но трябва да положиш малко повече усилия.
 3. Аз като цяло ги знам тези опции, но искам като бял човек да си тегля без ограничения през банка. Явно ще е в чужбина. За Банкера се чудех дали имаш конкретна история, понеже само за ИКОто четох, че са били нелоялни, иначе като платформа за преводи имаше много хубави отзиви. Но мерси за инфото, по-добре човек да е внимателен, така че засега ще страня от тях.
 4. @veznataМоже ли повече инфо? Аз пък най-много на тях разчитах, досега като цяло само хубави неща съм чел за тях.
 5. И аз се регнах във Vivid Money, но чета смесени отзиви за тях, включително хорър истории със замразени сметки и недостъпни пари. Засега поне от отзивите Bankera ми изглежда по-ОК, но и там още не съм пращал и съм в процес на верификация.
 6. @vamp111 Мерси, това е повече от достоверно! Не разбрах само, Icard са затоворили твои лични 75 сметки, или банките са ти ги затворили, като свързани с ICard? И най-важното: сега как теглиш фиат?
 7. Това е новина! На мен преди около 2 седмици ми спряха трансфер от Кракен и поискаха обяснение. Дадох им скрийшот от Кракен, след това го пуснаха. И след това още 2 трансфера, без даже да ме питат. Може ли повече инфо какво и как са ти блокирали? А и това за банковия лиценз не го виждам на сайта им, там си седи EMI, някакъв линк имаш ли?
 8. Ако тази седмица затвори над 12К, ще е за пръв път от декември 2017. В момента седмичната изглежда много добре.
 9. +1 Четох за societe generale expressbank и Алианц, че било ОК, но инфото е отпреди години. Ако може някой да потвърди.
 10. Ама не разбирам, защо и как оставаш без банка? Запорират ти сметката, закриват я, или просто отказват превода? И на какво основание?
 11. Защо да не може да се тегли към банка?
 12. Нещо малко офтопик, но все пак свързано с темата: https://www.economic.bg/bg/a/view/tyrgovijata-s-bitkojn-veche-shte-iziskva-registracija-v-nap-i-taksa-119879 Това нали не важи за трейдърите, които ползват борси (а не предлагат услуга като борса или чейндж)? Защото, технически погледнато, и те са "търговци на криптовалута", но май заглавието на статията е некоректно.
 13. Напълно съм съгласен и допълвам с два индикатора: Краткият стокастик циклично е много точен за такива големи таймфреймове. Но най-важното е, че очевидно сме ударили резистанс точно в 50 МА.
 14. САЩ ще напечатат 2 трилиона долара, за да ги раздадат на населението заради икономическите последици от коронавируса. Сякаш пукането на балона на долара е все по-близо. След това остава да се види дали наистина биткойнът ще замести златото веднъж завинаги, друга конкуренция за него няма да има. До 2 години може да стане много весело.
 15. Аз не знам за моментния срив, но като цяло мисля, че навлизаме в нова ера на криптото. И в бъдеще и да има скок в цената, той ще е от друго естество. Досега цените се помпаха надолу и нагоре от емоциите на хората относно една нова технология, и големия ѝ потенциал, който обаче за момента няма реално приложение в живота (освен като дигитално злато). Затова и цената лесно слизаше и се качваше - защото няма реално покритие, освен разходите на миньорите, и валутите нямат стойност сами по себе си. Мисля, че спекулативната ера приключва и навлизаме във фаза, в която ще умрат най-накрая 90% от алтокойните, а ще оцелеят тези, които имат реално приложение в живота. И тяхната цена би могла да скочи, но този път и да го направи по друг начин, по-естествено (и може би по-бавно), но ще се задържи, защото ще има покритие. Примери: рипъл (може да се ползва от банките), проекти разработени върху dapps платформата на етереум, които имат реално приложение (тоукънизация на недвижими имоти например) итн. Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън. А и когато пазара чака бул ръна много време и той не идва, накрая цената почва да пада - защо, ами защото ако ние сме пазара и ние чакаме тоя бул рън и ние самите не го направим, той няма откъде да дойде (а както казах, не виждам нова спекуланти да влязат вече на пазара), и като няма да се купува, остава да се продава. От друга страна, големите играчи вече вземат насериозно криптото с тея борси в Швейцария и Bakkt в САЩ, които ще отварят, и е крайно време да го регулират. Така че сигурно в близко бъдеще вече ще навлезе мейнстрийм, но цената няма да хвърчи така нагоре-надолу, защото ще се трейдва на големи обеми.
×
×
 • Create New...