Jump to content
hash.bg - биткойн форум

pastet89

Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Posts posted by pastet89

 1. Данъците нямат връзка. Може да си откриеш банка на нерезидент в чужбина и да не плащаш данъци там. Просто обикновено е по-трудно отварянето на такава сметка. В Лихтенщайн и Швейцария има банки, които срещу съответната сума и такси ще ти отворят веднага, но излиза меко казано солено. Има и нещо по средата като нормални банки, които просто са крипто френдли в някои други държави, но трябва да положиш малко повече усилия.

 2. Аз като цяло ги знам тези опции, но искам като бял човек да си тегля без ограничения през банка. Явно ще е в чужбина.

  За Банкера се чудех дали имаш конкретна история, понеже само за ИКОто четох, че са били нелоялни, иначе като платформа за преводи имаше много хубави отзиви. Но мерси за инфото, по-добре човек да е внимателен, така че засега ще страня от тях.

 3. On 12/21/2021 at 11:01 AM, ivan said:

  И аз се регнах във Vivid Money, но чета смесени отзиви за тях, включително хорър истории със замразени сметки и недостъпни пари.

   

  Засега поне от отзивите Bankera ми изглежда по-ОК, но и там още не съм пращал и съм в процес на верификация.

 4. On 11/16/2021 at 10:24 AM, vamp111 said:

  Icard получиха банков лиценз тази година, може да забравите да ги ползвате, блокираха ми 75 сметки с карти при тях

  Това е новина! На мен преди около 2 седмици ми спряха трансфер от Кракен и поискаха обяснение. Дадох им скрийшот от Кракен, след това го пуснаха. И след това още 2 трансфера, без даже да ме питат.

   

  Може ли повече инфо какво и как са ти блокирали? А и това за банковия лиценз не го виждам на сайта им, там си седи EMI, някакъв линк имаш ли?

 5. 5 hours ago, Guest въпрос said:

  Някой знае ли меснитните борси кои банки ползват, че тях не ги блокират?

  Те как оперират нали също ползват кракен и т.н.

  +1

  Четох за societe generale expressbank и Алианц, че било ОК, но инфото е отпреди години. Ако може някой да потвърди.

 6. Нещо малко офтопик, но все пак свързано с темата:

  https://www.economic.bg/bg/a/view/tyrgovijata-s-bitkojn-veche-shte-iziskva-registracija-v-nap-i-taksa-119879

  Това нали не важи за трейдърите, които ползват борси (а не предлагат услуга като борса или чейндж)?

  Защото, технически погледнато, и те са "търговци на криптовалута", но май заглавието на статията е некоректно.

 7. On 4/27/2020 at 5:04 PM, vamp111 said:

  седмичната не изглежда най-добре за царевицата <_<

   

  изтеглен файл1.png

   

  Напълно съм съгласен и допълвам с два индикатора:

  Краткият стокастик циклично е много точен за такива големи таймфреймове. Но най-важното е, че очевидно сме ударили резистанс точно в 50 МА.

   

  week.png

 8. САЩ ще напечатат 2 трилиона долара, за да ги раздадат на населението заради икономическите последици от коронавируса.

  Сякаш пукането на балона на долара е все по-близо. След това остава да се види дали наистина биткойнът ще замести златото веднъж завинаги, друга конкуренция за него няма да има. До 2 години може да стане много весело.

 9. Аз не знам за моментния срив, но като цяло мисля, че навлизаме в нова ера на криптото. И в бъдеще и да има скок в цената, той ще е от друго естество. Досега цените се помпаха надолу и нагоре от емоциите на хората относно една нова технология, и големия ѝ потенциал, който обаче за момента няма реално приложение в живота (освен като дигитално злато). Затова и цената лесно слизаше и се качваше - защото няма реално покритие, освен разходите на миньорите, и валутите нямат стойност сами по себе си.

  Мисля, че спекулативната ера приключва и навлизаме във фаза, в която ще умрат най-накрая 90% от алтокойните, а ще оцелеят тези, които имат реално приложение в живота. И тяхната цена би могла да скочи, но този път и да го направи по друг начин, по-естествено (и може би по-бавно), но ще се задържи, защото ще има покритие. Примери: рипъл (може да се ползва от банките), проекти разработени върху dapps платформата на етереум, които имат реално приложение (тоукънизация на недвижими имоти например) итн.

  Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън. А и когато пазара чака бул ръна много време и той не идва, накрая цената почва да пада - защо, ами защото ако ние сме пазара и ние чакаме тоя бул рън и ние самите не го направим, той няма откъде да дойде (а както казах, не виждам нова спекуланти да влязат вече на пазара), и като няма да се купува, остава да се продава. От друга страна, големите играчи вече вземат насериозно криптото с тея борси в Швейцария и Bakkt в САЩ, които ще отварят, и е крайно време да го регулират. Така че сигурно в близко бъдеще вече ще навлезе мейнстрийм, но цената няма да хвърчи така нагоре-надолу, защото ще се трейдва на големи обеми.

 10. И аз благодаря. В крайна сметка май човекът се е набутал, защото е минал през фиат на борсата, а койнбейс е свързан с американския НАП или нещо от сорта и праща сигнали там кой какво прави (ако съм прочел вярно).

 11. Попаднах на тази статия: https://www.ccn.com/tax-nightmare-student-invested-5k-in-ethereum-now-owes-400k-in-taxes/

  Очевидно този студент е бил длъжен да плати този данък заради печалбата върху 2017-та година, въпреки че никога не е кеш-аутнал във фиат дори цент. На мен това ми се струва много странно. Мислех си, че може да инвестираме в крипто и да стоим вътре години, накрая като кешираме, теглим чертата, и колкото сме напред - плащаме данък. 

   

  В БГ или ЕС има ли ясен закон за това? Тук така, както го описвам ли е, или като в САЩ - трябва всяка година да се плаща данък върху печалбата (и ако е така, как се смята тя без кеш аут, защото на мен ми се струва много съмнително от НАП да тръгнат да смятат цената на алткойни, които дори нямат фиат маркет а минават през цената на етер итн.)?

 12. Начинът по който пишеш ми влияе достатъчно, за да спра да чета това, което пишеш. Искрено се надявам да си под 18 години  и да не е късно за съвета, който ще ти дам - научи български, ако искаш някой да те възприема насериозно, а и далеч не само за това! 

  И да, единствената причина да отворя темата ти, беше неграмотното ѝ заглавие.

 13. Аз копая само дарк от 1 месец, заради температурата. Надявам се като пуснат асиците за скрипт и копаенето с карти се обезмисли за лайткойни, повечето майнери да се преместят на дарк и да му вдигнат трудността, а оттам и цената. Майче той е първия Х11 алгоритъм и най-известната Х11 валута.

 14. Драстично паднаха обемите на търговия на тези валути. Например Lotto  преди месец завърташе 30 биткойна за 24 часа, сега не достига и един. С другите алт ситуацията е подобна. За съжаление в момента търговията с бота би била чиста проба загуба на време. Извинявам се ( най-вече на Ники, защото той си загуби времето да пише бота), че така се получава, но когато го предложих се печелеше добре от тази стратегия. Ако се увеличат обемите ( не го вярвам) пак ще се печели.

  Ти пък... 

  Времето не е загубено, нали все пак е някакъв опит. След известно време може да излезе нова възможност и да напишем нов бот. Надявам се обаче дотогава криптси да е умряло и да търгуваме на друга броса.  :lol:

×
×
 • Create New...