Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Tronald Dump

Members
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Tronald Dump last won the day on February 17 2018

Tronald Dump had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,379 profile views

Tronald Dump's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

117

Reputation

 1. някой има ли подал вече декларация? моите приходи са много и са по банков път така че не мога да не подам. само се притеснявам, че ще съм сред малкото подали и от НАП вместо да се радват че има и съвестни хора, да не почнат да се заяждат за някви дребни детайли (примерно грешки в закръглянето на стотинките при покупка или продажба) или нещо такова..
 2. тук съм написал една статия по въпроса, надявам се да ви е полезна. ако не е за правилния раздел, извинете ме ::) https://cryptohydra.com/trading/painful-lessons-and-rules-of-thumb-i-learned-while-reading-books-and-trading-cryptocurrencies-turning-into-a-trading-system/
 3. Да, ако ги реинвестираш се прехвърля всичко за следващата година
 4. ще ги чакам те да ми кажат че е трябвало и ще платя там няква глоба ако има и така, но продължавам да мисля че за инцидентно няма основание за рег.
 5. Моето мнение е абсолютно идентично. Пазя си бележките от входовете в банката и изходите през банката. Входове и изходи само чрез крипто.бг. Трейдването е почти невъзможно да се сметне защото са хиляди трейдове на 8 борси.. (въпреки че по новия закон в Щатите искат да се смята всеки трейд) - ЗДДФЛ предвижда това и казва така - в случаи в които е трудно смятането, смятат се общите входове спрямо общите изходи и се слага 10% на чистата печалба, ако има такава. Пазиш си ако имаш документи за придобиване на парите с които си влязъл (примерно продажба на имущество, злато и тн) всичко в една папка и така. И трейд историята от борсите в краен случай. Въпреки че в ликуи борсата я трият като мине един месец, което е много тъпо.
 6. според мене направо купи имот с криптото, без да го обръщаш във фиат първо. тъй като са малко тия имоти, после ще трябва да продадеш имота де.. а и ще трябва да докажеш произхода на средствата с които си закупил първия (предполагам)
 7. ако са в последователни дни или в периоди от рамките на една седмица или две седмици, се водят "свързани транзакции" и се третират като една транзакция.
 8. аз доколкото разбрах това за оборота се счита само, ако тоя оборот е направен при някаква редовна дейност (а редовна дейност не е определено от закона и е на базата на оценка случай по случай) според мен ако си продал 2-3 пъти биткойн в годината, се води инцидентно, а не дейност. щото тва е ненормално, аз ако се регистрирам по ддс понеже една година в живота си съм продал за толкова, трябва да почна да плащам по 200 на месец да ми водят счетоводство сутрин като си купя кроасан ли...
 9. има си подсекция на форума за "кранчета" и за реферални линкове - https://hash.bg/forum/forum/23-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8/
 10. можем ли да спекулираме върху Петро?
 11. DBET ги помпа Crypto Coiin Trader FB групата, която има 2 много влиятелни хора в нея, в момента са на Етър Делта само и тепърва предстои големи ексчейнджи. за тоя койн се говори от много време насам, ще управлява някаква платформа за залагания и такива неща. Скоро ще го пуска Японски ексчейндж с базова валута УСД, в този ексчейндж това ще е 1 от 4 крипто. Етър Делта е много страшна и хората не смеят да купуват от нея, но като влезе в човешки борси очаквам увеличение от 2 до 10 пъти (дори и за кратко) Биткуенс се ребрандираха на Етхос, скоро ще пуснат платформата си - универсален уолет, предикшънс, крипто индекс, Съпоман ги поддържа и ги припомпва от време на време Хедж имат макс съплай 5 милиона токена, и ще бъдат първият крипто индекс (крипто20 по подобие на s&p500) и все още се продават на лайняни борси на цена почти като тази от ИЦО Бела са невероятни смотаняци и не деливърват изобщо и не си спазват срокове и нищо, след 8 месеца на 5000-15000 сатоши, в момента са на 1200 сатоши. в момента стартират бета тестване на белакам.ком (като инстаграм но получаваш пари за лайкове) с много красив редизайн и после масс адопшън ЕВЕНТУАЛНО - та, на 1000 сатоши, ако белакам стане успех, има много пари да се направят, но шансът за това е малък като дисклеймър: държал съм и съм продавал от тези крипто, и бих купил от тях отново, но временно съм излязъл от крипто. В момента държа единствено малко количество ДБЕТ.
 12. DBET, Hedge, Bitquence много висок риск - Bela
 13. аз си продадох всичко, което имам (оставих малко каше) не защото мисля, че биткойн или алтовете ще пропаднат, ами защото БГ банките започват да правят много мъчен изхода към фиат (за средноголеми суми) и съм се наплашил.
 14. кажи честно, че са написали "пример за такива криптовалути са bitcoin, onecoin и др" - как можаха точно onecoin да дадат за пример :Д
×
×
 • Create New...