Jump to content
hash.bg - биткойн форум

LuckyBG

Members
 • Мнения

  127
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

LuckyBG last won the day on Юни 7 2016

LuckyBG had the most liked content!

1 Последовател

Относно LuckyBG

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Последни посетители

818 профилни разглеждания
 1. Ledger Nano поддържа много криптовалути, включително и BTG и BCH(BCC) - виж. Как си прехвърлил биткойните си към Ledger-а, като си направил транзакция изпращайки ги от стария портфейл (block.io) към новия адрес (Ledger-a) или си импортнал в Ledge-a частния си ключ (фраза)? Ако е втория вариант, сигурно заедно с биткойните, вече BTG и BCH са ти налични в Ledger-a. В списъка на валутите, които поддържа Ledger-a вдясно има препратки към Tutorial (Documentation) за всяка една от тях - прочети и ще намериш решение на твоя проблем. Ако е първия вариант: ето ти линк към твоето питане: How to get BCH if my BTC were on another wallet during the fork? и още. Успех.
 2. FreeBit.co.in - безплатни BTC | FreeDoge.co.in - безплатни DOGE | CoinFaucet.io - безплатни Ripple

 3. Можеш да си ги получиш без проблем. Освен Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) ще получиш и Bitcore (BTX) - всичко в портфейла Coinomi - чети тук. П.П. Обяснение за добавяне на монетите в портфейла Coinomi.com и конкректно как да добавиш Bitcore (при BCH и BTG е идентично) - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!!
 4. А защо не ги обърнете направо в Coinomi - през вградения Exchange: Changelly (тук го поддържат вече). Като се извади таксата на борсата и за транзакцията и ще се получи почти същия резултат, а тук става без допълнителни занимавки?
 5. Какво се случва с DOGE и DASH? Защо DASH-a се изстреля толкова високо и дали ще расте още, има ли някакви предпоставки за този скок? П.П. Между другото портфейла Coinomi.com поддържат тази нова шитня Bitcore - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!! След което, ще ви се добави автоматично в баланса стойността, която ви се полага, ако койните Ви са били в техния портфейл в деня на сплита - Блок #492820 Гледам, че цената на Bitcore в момента е около 17лв. ... да му се чуди човек, кой ли пък го купува това "нещо" )
 6. Coinomi.com днес пусна монетата, вече е налична в техния портфейл. Информация как да я получите - тук. А всеки, който е имал биткойни в деня на сплита при тях (блок 491407) получава автоматично съответното количество BitcoinGold. Ако не ви се чака по другите портфейли, процедурата тук е същата както при BitcoinCash. Това са всички борси, портфейли и басейни, които поддържат BTG - тук.
 7. Някой може ли да каже какъв точно може да бъде проблема ако оставим биткойни в blockchain.info? Каква е опасността и кой портфейл или борса евентуално като алтернатива бихте препоръчали? В сайта bitcoincore.org, на позиция #48 пише, че Blockchain.info e готов и поддържа SegWit. Стамен какво има впредвид с това, че няма имплентиран такъв? П.С. Извинявам се, че питам за такива неща, но напоследък не ми остава време да следя нещата, а и с толкова много форкове, станахме луди да местим напред-назад монетки
 8. От днес и потребителите на Blockchain.info имат достъп до притежаваните от тях Bitcoin Cash (BCH). Могат да ги задържат, да ги пратят към друг BCH адрес или да ги обменят директно срещу BTC или ETH.
 9. От днес и потребителите на Blockchain.info имат достъп до притежаваните от тях Bitcoin Cash (BCH). Могат да ги задържат, да ги пратят към друг BCH адрес или да ги обменят директно срещу BTC или ETH.
 10. Колегата е обяснил точно ситуацията, когато имате достъп до частните ключове на адресите в портфейла си, но Blockchain.info не предоставят тази информация, а имат само Recovery phrase за целия портфейл. В тази връзка имам няколко въпроса: 1. Coinomi - не е ли opensorce или само ранните версии са били (в CryptoCompare я показват като opensorce)? 2. Coinomi - пише, че поддържа 78 криптовалути (доста повече от jaxx). Не е ли добра колкото jaxx и може ли да й се довери човек (все пак е само за Андроид, което май не е много надеждно)? 3. Blockchain.info обещаха да дадат достъп до BCH в порфейлите на своите потребители, но все още няма такъв. Обещаният срок е 8 седмици, броени след 22 август и края наближава. Да чакаме ли още или да вземем нещата в "свои ръце"? Как е най-удачно да се постъпи в този случай? Ако искаш и занапред да ползваш Blockchain.info за портфейл трябва да направим следното: 1. Експортираш Recovery Phrase (12 думи) от текущия ти Blockchain.info (BTC) портфейл 1. 2. Създаваш нов Blockchian.info Bitcoin (BTC) портфейл 2 (не нов адрес в стария портфейл 1). 3. Прехвърляш всички биткойни от стария потрфейл (портфейл 1) към новия (портфейл 2). Изчакваш поне 2 потвърждения! Сега стария портфейл 1 е вече празен. 4. Създаваш Bitcoin Cash (BCH) портфейл в BTC.COM 5. Импортираш Bitcoin Cash с Recovery Phrase (12 думи) от портфейл 1. (няма риск за биткойните, който вече сте преместили в нов портфейл 2 с нова фраза за възстановяване) И явно трябва да забравим за стария портфейл, тъй като въвеждайки фразата за възстановяване сме го компрометирали. Има ли по-лесен начин от предложения по-горе или да се чака Blockchain.info да вградят достъпа до Bitcoin Cash (BCH) в портфейла си?
 11. За по-голяма сигурност, ако изпратиш някаква сума от текущ адрес, разликата (рестото) се получава в генериран автоматично НОВ адрес (който пак е твой и е под твой контрол), т.е. с един частен ключ имаш неограничен брой биткойн адреси. В твоя случай, ти си изпратил биткойни от 1BtsFwixCBPCeRH1RotkGmfWboY95xf76N и "рестото ти" се е върнало на НОВ твой адрес: 1F6CjBzVWEK4fdo2UUwmKB6ksaCEzjP44D. Ако влезеш в акаунта си в blockchain.info, трябва да видиш общата сума биткойни, която притежаваш във всичките твои адреси, т.е. да видиш този остатък, който ти "липсва" - 0.00444521 BTC.
 12. Добре е да се правят такива статии, анализиращи тенденциите и процесите в света на криптовалутите. Полезно е за хора, които сега навлизат в криптовалутите, да бъдат информирани за ползите и рисковете. Обаче, трейдърите (спекуланти) няма да са съгласни с изводите от статията, тъй като за някой от тях това е много успешно и печелившо "занимание". Също така е вярно и че тези "пазарни игри" не са за всеки и много малко са спечелилите, а повече са загубилите и разочарованите Цената на всяко нещо, включително и криптовалутите се определят най-вече от пазара - търсене/предлагане. За съжаление обаче, този пазар е силно деформиран и изкривен (манипулиран) от търговците (спекуланти) и борсите. Тази спекула, рефлектираща върху волатилността на цените, със сигурност вреди най-много за навлизането на сериозни инвестиции в света на критовалутите и забавя тези процеси.
 13. Разбира се, че "НЕ"! Ти си "подправката" в този форум, както се казва - солта и най-вече черния пипер . Понякога си доста пиперлив, остър и дори груб в изказванията си, но ние тук не сме малки деца (поне повечето), за да се засягаме и правим на сърдити. Всеки има право на мнение, всеки мисли различно... Друг е въпроса дали всеки може да аргументира и защити с доводи своите разсъждения. Без теб, 4ук4е, danisapfirov, St0ky и още няколко други колеги, които пишете редовно тук, ще настане ужасна скука. Предполагам, че Стамен най-вероятно от съображения да възстанови добрия тон във форума те е помолил да си по-умерен и не толкова рязък в изказванията си. Успех на всички.
 14. Ето малко нова информация по темата: Накратко с няколко думи, сайта Recyclix.com е под контрол на група, която "документално" е присвоила фирмата с подправени документи и е източила някаква (значителна) сума от нейна сметка и в момента старите собственици се борят да решат проблема. Затова Ви препоръчват да не вярвате на информацията на стария сайт, а да следите информацията на блог страницата на Ecorevolution.com и в тяхната Facebook страница. Ето няколко важни линка: 1. Ecorevolution.com 2. Достъп до вашите профили имате от тук: Ecorevolution.com 3. Recyclix България (Facebook българска група) 4. Recyclix.com (Facebook официална група) В акаунтите си ще видите, че отпадъците са "продадени" и имате съответната сума в баланса си. Тази сума най-вероятно е 25% от продажната цена за отпадъка на съответния цикъл на преработка, до който сте стигнали (т.е. в самото начало с цена 0,20€, след това 0,40€ и в края на цикъла на цена от 0,60€). Тези пари са в Баланса за оттегляне и ако сте верифицирали акаунта си ще може да си ги изтеглите. Възможен е само един начин за теглене - към банкова сметка!!! Успех.
 15. Здравей, SStoeV, напоследък има проблеми (ако трябва да сме точни, такива се появиха от началото на март, но от сайта обещават те да бъдат решени до юни месец), подробно можеш да се запознаеш от писаното във Facebook: 1. Recyclix България 2. Recyclix.com Накратко: От Recyclix твърдят, че в пожарът от 27 февруари в Полша, които е документиран от полските медии, са изгорели огромни количества тяхна суровина за обработка, т.е. пластмасата, която потребителите са платили за обработка!!! (не е потвърдено обаче, че собствеността, която е унищожена е на фирмата, която стои зад сайта). Твърдят също, че е имало застраховка за подобен род щети, но няма да покрие напълно загубите. Застраховани са били дълготрайни материални активи (сгради, съоръжения и машини), а не суровините, които обработват и точно в това е проблема, защото са изгорели огромно количество закупена (платена) суровина. Затова предложиха т.нар. План за възстановяване, с който е предвидено нормалната работа на платформата да се възстанови до към юни или поне да намерят начин да компенсират потребителите. Решиха да продължат да работят, но с намален капацитет, поради липса на суровина и средства за компенсиране на тази огромна загуба. Затова намалиха на всички потребители (блокираха) част от обработвания отпадък - различни обеми (30-50% и повече, според това каква част от инвестициите се е изплатила). Обаче, явно нещата са станали по-сериозни от това, което са си мислили. И тъй като скриха новината за пожара (за около седмица), а след като се разбра много потребители панически и масово взеха да продават отпадъците си и да си теглят парите!!! Това, вече създаде още по-голям проблем! Компанията нямаше достатъчно ресурс да покрие и обработи тези парични потоци и започнаха проблеми със забавени плащанията. Назначили са външни специалисти, които да оценят щетите, да вземат решение и да оздравят фирмата. Старият състав на фирмата временно е отстранен, за да се направи независим външен одит на фирмата, след който да се вземе решение как ще се компенсират потребителите. Спрени са всички парични потоци!!! Не може да се депозира, не може да се тегли или да се рестартира цикъл на обработка. Твърдят, че в такава ситуация това е най-доброто решение за излизане от кризата. Да оценят щетите и да се направи план за действие (оздравяване, възстановяване). Имаше идея да предоставят акции на потребителите срещу блокираните отпадъци, но какво ще се случи занапред не е ясно ... Явно ще чакаме до юни, за да разберем какво ще се случи със сайта. Успех.
×
×
 • Създай нов...