Jump to content
hash.bg - биткойн форум

LuckyBG

Members
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

LuckyBG last won the day on November 1 2020

LuckyBG had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,857 profile views
 1. Мисля, че няма да имаш друга такса - освен тази на Binance от (до 0,9% от сумата, като не е ясно колко ще бъде ... максимума е 0,9%). За карти, издадени от български банки тази такса се определя от банката издател на картата, но средно ТАКСАТА за превалутиране при трансакции във валута, различна от валутата на сметката е в размер на 0,25% от сумата, т.е. тази на Binance (VISA) не е никак малка :). П.С. Освен да пробваш с някаква сума (100 лв. примерно) и след това да дадеш информация за всички нас
 2. Здравей, от доста време преводи по сметка в Binance не са достъпни!!! Банките ги "саботират" и изисквания по регулации за липса на лиценз за работа в ЕС. Наличните варианти са само през дебитна/кредитна карта, но там има комисионна към издателя на картата - VISA/Mastercard. Интересно е към каква банкова сметка си успял да наредиш парите, предполагам е превод в ЕВРО. Сигурно след известно време ще ти го върнат, но колко време ще отнеме не е ясно.
 3. vamp111, ти е отговорил вече. И в icard, и в revolut в полето "payment reason", т.е. "ОСНОВАНИЕ " копираш "reference code: XXXX" от съответната борса и изпращаш.
 4. Предлагам ти вариант с конвертиране от BTC към друга криптовалута, която има ниска такса за транзакции: XLM (Stellar) или LTC. 1. В Blockchain.com конвертираш BTC в XLM (Stellar). 2. Правиш Withdraw на XLM към български exchange, който работи със Стелар: www.altcoins.bg 3. Получаваш си парите по 3 начина: EasyPay, ePay или по банкова сметка. Таксата за изпращане на XLM или LTC са минимални: 0.00001 XLM или 0.001 LTC. По-скоро ще имаш малка загуба при конвертирането от BTC към някоя от тях. Успех.
 5. Има ли някъде информация, кои хардуерни или софтуерени портфейли поддържат такава допълнителна пасфраза? Ledger виждам, че поддържа ... но кои други?
 6. Извинявам се, че не е по темата, но бихте ли споделили КАК се прави сийд с допълнителна 25-та дума? Четох преди време, че при Трезор има такава допълнителна защита, но не ми стана ясно как се прави. Доколкото знам, но може и да греша, при Ledger няма такова въвеждане на 25-та допълнителна дума (той сам си генерира думите и ти трябва само да ги запишеш и потвърдиш, не ги променяш или допълваш)? Някой ще сподели ли своя опит, ако го е правил?
 7. Банките не допускат депозити до борси. Варианта е през финтех компания, като междинно звено. Такива са icard, Revolut и други. Правиш си акаунт в някой от тях, получаваш сметка в ЛЕВА и дебитна карта, правиш си сметка в EURO (повечето позволяват безплатно по няколко сметки в различни валути). И тук имаш 2 варианта: - От твоята банка правиш банков превод в лева към финтех компания (имаш такса за междубанков превод в лева 1-2 лв.), след това във финтех компанията превалутираш в EURO (в Revolut през работни дни е най-изгоден курса, icard имат фиксиран курс) и правиш SEPA превод в EURO към акаунта на борсата. От icard таксата е 0,50 EURO. - ако имаш сметка в Revolut, можеш да заредиш сума в лева през дебитната си карта от банката (без такса). След това превалутираш в EURO (без такса в рамките на месечния лимит - до 2000 лв. и 0,5% ако го надвишиш) и следва SEPA превод в EURO към акаунта на борсата (от Revolut е без такса). *При втория вариант, всичко може да се случи в рамките на минути (зареждането на Револут през дебитна карта е незабавно, превалутираш с едно натиската на бутон и изпращаш към борса (в рамките на 5 минути парите са там). Всички тези операции (без превалутирането в ЕВРО, ако си надвишил месечния лимит в зависимост от плана) са безплатни, т.е. няма да ти струва нищо!!!
 8. Дали ще допуснат приемането на криптовалутите не е правилния въпрос, въпросът е КОЙ и КОГА ще се адаптира по-бързо към дигиталните пари? Все повече международни институции, включително и Еропейският съюз говорят за въвеждането на дигитално ЕВРО, за дигитален Долар и т.н. Китай вече тества дигиталния юан, така или иначе фиатните пари ще изчезват постепенно в следващите години. Това означава, че и криптовалутите ще печелят все повече привърженици и адопшъна ще расте. Ранно или късно и банките ще се нагодят към това и ще минат в сферата на дигиталните услуги, ще посъкратят физическите офиси и персонал и ще станат като съвременни финтех компании, т.е. ще предлагат повече дигитални услуги и съпорт към тях.
 9. С цел да бъдем полезни за начинаещите, бих препоръчал да се насочат към т.нар. "Софтуерни портфейли" за съхранение на Биткойн и Криптовалути, онлайн портфейли, защото са по-лесни за ползване, не са нужни ИТ умения и опит за настройване и работа с тях, достатъчно сигурни и надеждни са. След време, когато добият достатъчно познания в областа на криптовалутите, могат да се насочат и към хардуерни порфейли (физически устройства за съхранение) с цел по-голям личен контрол и сигурност за средствата си. В тази връзка ще си позволя да дам линк към сайт, направил класация за НАЙ-ДОБРИТЕ СОФТУЕРНИ портфейли за Биткойн и Криптовалути. Best Bitcoin & Cryptocurrency Wallet Apps Разгледайте, прочетете, пробвайте и си изберете някой от посочените. Смятам, че който и да си харесате, едва ли ще имате проблеми откъм сигурност и защита на средствата си, ако спазвате елементарните правила за сигурност. Предполагам, че портфейл за Андроид ще бъде най-удобен за начинаещите, но не трябва да забравят да си съхранят на сигурно място RECOVERY PHRASE за възстановяване на портфейла.
 10. Имах впредвид, с какво Binance е по-лош вариант от Kraken ако говорим за борси?
 11. А BINANCE като по-голяма борса не е ли вариант? В Blockchain.com имаш освен паролата за достъп до акаунта си (верификация със СМС, мейл или 2FA по твой избор) и възможността (според мен това е едно от задължителните неща, които трябва да се направят) да си архивираш портфейла (средствата) с т.нар. recovery phrase (12 думи), тези думи са ти ключа към портфейла и един ден можеш да си осигуриш достъп до средствата с всяко едно приложение (портфейл), зареждайки тези думи. Нищо не те задължава да ползваш само приложението или сайта Blockchain.com. Проблема, ако може да се нарече проблем, е че ако сървърите на Blockchain.com паднат по някаква причина, временно няма да имаш достъп до стредствата си, но това важи за повечето крипто борси и online wаllet услуги.
 12. COINBASE - предлагат поредната награда в размер на 43$ - БЕЗПЛАТНО за токена BAND!!! Достатъчно е да изгледате 3-те урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДАТА. Поставям линк, ако някой иска да се включи и няма нищо против да ползва моя линк: Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 13. Да, програмата е стара, но повечето криптовалути и токени не бяха достъпни за клеймване - по една или друга причина Не се знае и сега, до кога ще ги има .... сигурно като свършат предвидените за раздаване койни и ще ги спрат отново.
 14. COINBASE - имат програма, наречена "Earn crypto while learning about crypto", с която искат да популяризират разчлични криптовалути (предлагани и в тяхната платформа). Отскоро са отключени бонусите (наградите) и за европейските потребители. Достатъчно е да изгледате по няколко урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДА в съответната криптовалута в акаунта си. НАГРАДИТЕ варират: от няколко долара до десетки такива и ги получавате напълно БЕЗПЛАТНО!!! В тази връзка ще поставя няколко линка, ако някой иска да се включи в програмата и няма нищо против да ползва моите линкове: Compound (COMP) - може да спечелите 59$ (19$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. EOS (EOS) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Stellar (XLM) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. (НОВО!!!) Има и още няколко криптовалути, за които ще бъдете наградени с по няколко долара ако изгледате презентациите за тях. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. (Нужно е да се ползва всеки един от линковете преди да се гледа видеото за съответната криптовалулта). Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 15. Ledger Nano поддържа много криптовалути, включително и BTG и BCH(BCC) - виж. Как си прехвърлил биткойните си към Ledger-а, като си направил транзакция изпращайки ги от стария портфейл (block.io) към новия адрес (Ledger-a) или си импортнал в Ledge-a частния си ключ (фраза)? Ако е втория вариант, сигурно заедно с биткойните, вече BTG и BCH са ти налични в Ledger-a. В списъка на валутите, които поддържа Ledger-a вдясно има препратки към Tutorial (Documentation) за всяка една от тях - прочети и ще намериш решение на твоя проблем. Ако е първия вариант: ето ти линк към твоето питане: How to get BCH if my BTC were on another wallet during the fork? и още. Успех.
×
×
 • Create New...