Jump to content
hash.bg - биткойн форум

LuckyBG

Members
 • Мнения

  133
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

LuckyBG last won the day on Ноември 1 2020

LuckyBG had the most liked content!

1 Последовател

Относно LuckyBG

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Последни посетители

914 профилни разглеждания
 1. С цел да бъдем полезни за начинаещите, бих препоръчал да се насочат към т.нар. "Софтуерни портфейли" за съхранение на Биткойн и Криптовалути, онлайн портфейли, защото са по-лесни за ползване, не са нужни ИТ умения и опит за настройване и работа с тях, достатъчно сигурни и надеждни са. След време, когато добият достатъчно познания в областа на криптовалутите, могат да се насочат и към хардуерни порфейли (физически устройства за съхранение) с цел по-голям личен контрол и сигурност за средствата си. В тази връзка ще си позволя да дам линк към сайт, направил класация за НАЙ-ДОБРИТЕ СОФТУЕРНИ портфейли за Биткойн и Криптовалути. Best Bitcoin & Cryptocurrency Wallet Apps Разгледайте, прочетете, пробвайте и си изберете някой от посочените. Смятам, че който и да си харесате, едва ли ще имате проблеми откъм сигурност и защита на средствата си, ако спазвате елементарните правила за сигурност. Предполагам, че портфейл за Андроид ще бъде най-удобен за начинаещите, но не трябва да забравят да си съхранят на сигурно място RECOVERY PHRASE за възстановяване на портфейла.
 2. Имах впредвид, с какво Binance е по-лош вариант от Kraken ако говорим за борси?
 3. А BINANCE като по-голяма борса не е ли вариант? В Blockchain.com имаш освен паролата за достъп до акаунта си (верификация със СМС, мейл или 2FA по твой избор) и възможността (според мен това е едно от задължителните неща, които трябва да се направят) да си архивираш портфейла (средствата) с т.нар. recovery phrase (12 думи), тези думи са ти ключа към портфейла и един ден можеш да си осигуриш достъп до средствата с всяко едно приложение (портфейл), зареждайки тези думи. Нищо не те задължава да ползваш само приложението или сайта Blockchain.com. Проблема, ако може да се нарече проблем, е че ако сървърите на Blockchain.com паднат по някаква причина, временно няма да имаш достъп до стредствата си, но това важи за повечето крипто борси и online wаllet услуги.
 4. COINBASE - предлагат поредната награда в размер на 43$ - БЕЗПЛАТНО за токена BAND!!! Достатъчно е да изгледате 3-те урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДАТА. Поставям линк, ако някой иска да се включи и няма нищо против да ползва моя линк: Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 5. Да, програмата е стара, но повечето криптовалути и токени не бяха достъпни за клеймване - по една или друга причина Не се знае и сега, до кога ще ги има .... сигурно като свършат предвидените за раздаване койни и ще ги спрат отново.
 6. COINBASE - имат програма, наречена "Earn crypto while learning about crypto", с която искат да популяризират разчлични криптовалути (предлагани и в тяхната платформа). Отскоро са отключени бонусите (наградите) и за европейските потребители. Достатъчно е да изгледате по няколко урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДА в съответната криптовалута в акаунта си. НАГРАДИТЕ варират: от няколко долара до десетки такива и ги получавате напълно БЕЗПЛАТНО!!! В тази връзка ще поставя няколко линка, ако някой иска да се включи в програмата и няма нищо против да ползва моите линкове: Compound (COMP) - може да спечелите 59$ (19$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. EOS (EOS) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Stellar (XLM) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. (НОВО!!!) Има и още няколко криптовалути, за които ще бъдете наградени с по няколко долара ако изгледате презентациите за тях. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. (Нужно е да се ползва всеки един от линковете преди да се гледа видеото за съответната криптовалулта). Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 7. Ledger Nano поддържа много криптовалути, включително и BTG и BCH(BCC) - виж. Как си прехвърлил биткойните си към Ledger-а, като си направил транзакция изпращайки ги от стария портфейл (block.io) към новия адрес (Ledger-a) или си импортнал в Ledge-a частния си ключ (фраза)? Ако е втория вариант, сигурно заедно с биткойните, вече BTG и BCH са ти налични в Ledger-a. В списъка на валутите, които поддържа Ledger-a вдясно има препратки към Tutorial (Documentation) за всяка една от тях - прочети и ще намериш решение на твоя проблем. Ако е първия вариант: ето ти линк към твоето питане: How to get BCH if my BTC were on another wallet during the fork? и още. Успех.
 8. FreeBit.co.in - безплатни BTC | Uulotto.com - безплатни BTC | Coinbase.com - безплатни XLM

 9. Можеш да си ги получиш без проблем. Освен Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) ще получиш и Bitcore (BTX) - всичко в портфейла Coinomi - чети тук. П.П. Обяснение за добавяне на монетите в портфейла Coinomi.com и конкректно как да добавиш Bitcore (при BCH и BTG е идентично) - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!!
 10. А защо не ги обърнете направо в Coinomi - през вградения Exchange: Changelly (тук го поддържат вече). Като се извади таксата на борсата и за транзакцията и ще се получи почти същия резултат, а тук става без допълнителни занимавки?
 11. Какво се случва с DOGE и DASH? Защо DASH-a се изстреля толкова високо и дали ще расте още, има ли някакви предпоставки за този скок? П.П. Между другото портфейла Coinomi.com поддържат тази нова шитня Bitcore - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!! След което, ще ви се добави автоматично в баланса стойността, която ви се полага, ако койните Ви са били в техния портфейл в деня на сплита - Блок #492820 Гледам, че цената на Bitcore в момента е около 17лв. ... да му се чуди човек, кой ли пък го купува това "нещо" )
 12. Coinomi.com днес пусна монетата, вече е налична в техния портфейл. Информация как да я получите - тук. А всеки, който е имал биткойни в деня на сплита при тях (блок 491407) получава автоматично съответното количество BitcoinGold. Ако не ви се чака по другите портфейли, процедурата тук е същата както при BitcoinCash. Това са всички борси, портфейли и басейни, които поддържат BTG - тук.
 13. Някой може ли да каже какъв точно може да бъде проблема ако оставим биткойни в blockchain.info? Каква е опасността и кой портфейл или борса евентуално като алтернатива бихте препоръчали? В сайта bitcoincore.org, на позиция #48 пише, че Blockchain.info e готов и поддържа SegWit. Стамен какво има впредвид с това, че няма имплентиран такъв? П.С. Извинявам се, че питам за такива неща, но напоследък не ми остава време да следя нещата, а и с толкова много форкове, станахме луди да местим напред-назад монетки
 14. От днес и потребителите на Blockchain.info имат достъп до притежаваните от тях Bitcoin Cash (BCH). Могат да ги задържат, да ги пратят към друг BCH адрес или да ги обменят директно срещу BTC или ETH.
 15. От днес и потребителите на Blockchain.info имат достъп до притежаваните от тях Bitcoin Cash (BCH). Могат да ги задържат, да ги пратят към друг BCH адрес или да ги обменят директно срещу BTC или ETH.
×
×
 • Създай нов...