Jump to content
hash.bg - биткойн форум

LuckyBG

Members
 • Мнения

  135
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

LuckyBG last won the day on Ноември 1 2020

LuckyBG had the most liked content!

1 Последовател

Относно LuckyBG

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Последни посетители

1023 профилни разглеждания
 1. Банките не допускат депозити до борси. Варианта е през финтех компания, като междинно звено. Такива са icard, Revolut и други. Правиш си акаунт в някой от тях, получаваш сметка в ЛЕВА и дебитна карта, правиш си сметка в EURO (повечето позволяват безплатно по няколко сметки в различни валути). И тук имаш 2 варианта: - От твоята банка правиш банков превод в лева към финтех компания (имаш такса за междубанков превод в лева 1-2 лв.), след това във финтех компанията превалутираш в EURO (в Revolut през работни дни е най-изгоден курса, icard имат фиксиран курс) и правиш SEPA превод в EURO към акаунта на борсата. От icard таксата е 0,50 EURO. - ако имаш сметка в Revolut, можеш да заредиш сума в лева през дебитната си карта от банката (без такса). След това превалутираш в EURO (без такса в рамките на месечния лимит - до 2000 лв. и 0,5% ако го надвишиш) и следва SEPA превод в EURO към акаунта на борсата (от Revolut е без такса). *При втория вариант, всичко може да се случи в рамките на минути (зареждането на Револут през дебитна карта е незабавно, превалутираш с едно натиската на бутон и изпращаш към борса (в рамките на 5 минути парите са там). Всички тези операции (без превалутирането в ЕВРО, ако си надвишил месечния лимит в зависимост от плана) са безплатни, т.е. няма да ти струва нищо!!!
 2. Дали ще допуснат приемането на криптовалутите не е правилния въпрос, въпросът е КОЙ и КОГА ще се адаптира по-бързо към дигиталните пари? Все повече международни институции, включително и Еропейският съюз говорят за въвеждането на дигитално ЕВРО, за дигитален Долар и т.н. Китай вече тества дигиталния юан, така или иначе фиатните пари ще изчезват постепенно в следващите години. Това означава, че и криптовалутите ще печелят все повече привърженици и адопшъна ще расте. Ранно или късно и банките ще се нагодят към това и ще минат в сферата на дигиталните услуги, ще посъкратят физическите офиси и персонал и ще станат като съвременни финтех компании, т.е. ще предлагат повече дигитални услуги и съпорт към тях.
 3. С цел да бъдем полезни за начинаещите, бих препоръчал да се насочат към т.нар. "Софтуерни портфейли" за съхранение на Биткойн и Криптовалути, онлайн портфейли, защото са по-лесни за ползване, не са нужни ИТ умения и опит за настройване и работа с тях, достатъчно сигурни и надеждни са. След време, когато добият достатъчно познания в областа на криптовалутите, могат да се насочат и към хардуерни порфейли (физически устройства за съхранение) с цел по-голям личен контрол и сигурност за средствата си. В тази връзка ще си позволя да дам линк към сайт, направил класация за НАЙ-ДОБРИТЕ СОФТУЕРНИ портфейли за Биткойн и Криптовалути. Best Bitcoin & Cryptocurrency Wallet Apps Разгледайте, прочетете, пробвайте и си изберете някой от посочените. Смятам, че който и да си харесате, едва ли ще имате проблеми откъм сигурност и защита на средствата си, ако спазвате елементарните правила за сигурност. Предполагам, че портфейл за Андроид ще бъде най-удобен за начинаещите, но не трябва да забравят да си съхранят на сигурно място RECOVERY PHRASE за възстановяване на портфейла.
 4. Имах впредвид, с какво Binance е по-лош вариант от Kraken ако говорим за борси?
 5. А BINANCE като по-голяма борса не е ли вариант? В Blockchain.com имаш освен паролата за достъп до акаунта си (верификация със СМС, мейл или 2FA по твой избор) и възможността (според мен това е едно от задължителните неща, които трябва да се направят) да си архивираш портфейла (средствата) с т.нар. recovery phrase (12 думи), тези думи са ти ключа към портфейла и един ден можеш да си осигуриш достъп до средствата с всяко едно приложение (портфейл), зареждайки тези думи. Нищо не те задължава да ползваш само приложението или сайта Blockchain.com. Проблема, ако може да се нарече проблем, е че ако сървърите на Blockchain.com паднат по някаква причина, временно няма да имаш достъп до стредствата си, но това важи за повечето крипто борси и online wаllet услуги.
 6. COINBASE - предлагат поредната награда в размер на 43$ - БЕЗПЛАТНО за токена BAND!!! Достатъчно е да изгледате 3-те урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДАТА. Поставям линк, ако някой иска да се включи и няма нищо против да ползва моя линк: Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 7. Да, програмата е стара, но повечето криптовалути и токени не бяха достъпни за клеймване - по една или друга причина Не се знае и сега, до кога ще ги има .... сигурно като свършат предвидените за раздаване койни и ще ги спрат отново.
 8. COINBASE - имат програма, наречена "Earn crypto while learning about crypto", с която искат да популяризират разчлични криптовалути (предлагани и в тяхната платформа). Отскоро са отключени бонусите (наградите) и за европейските потребители. Достатъчно е да изгледате по няколко урока (видео, в рамките на минути), да отговорите на поставените под урока въпроси и ще получите НАГРАДА в съответната криптовалута в акаунта си. НАГРАДИТЕ варират: от няколко долара до десетки такива и ги получавате напълно БЕЗПЛАТНО!!! В тази връзка ще поставя няколко линка, ако някой иска да се включи в програмата и няма нищо против да ползва моите линкове: Compound (COMP) - може да спечелите 59$ (19$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. EOS (EOS) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Stellar (XLM) - може да спечелите 50$ (10$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. Band Protocol (BAND) - може да спечелите 43$ (3$ от гледане на уроци и 40$ от поканени приятели) - линк. (НОВО!!!) Има и още няколко криптовалути, за които ще бъдете наградени с по няколко долара ако изгледате презентациите за тях. Благодаря на всички, които ще използват поставените от мен линкове. (Нужно е да се ползва всеки един от линковете преди да се гледа видеото за съответната криптовалулта). Тези линкове могат да се ползват, както от НОВИ, така и от вече регистрирани потребители на Coinbase. Успех на всички.
 9. Ledger Nano поддържа много криптовалути, включително и BTG и BCH(BCC) - виж. Как си прехвърлил биткойните си към Ledger-а, като си направил транзакция изпращайки ги от стария портфейл (block.io) към новия адрес (Ledger-a) или си импортнал в Ledge-a частния си ключ (фраза)? Ако е втория вариант, сигурно заедно с биткойните, вече BTG и BCH са ти налични в Ledger-a. В списъка на валутите, които поддържа Ledger-a вдясно има препратки към Tutorial (Documentation) за всяка една от тях - прочети и ще намериш решение на твоя проблем. Ако е първия вариант: ето ти линк към твоето питане: How to get BCH if my BTC were on another wallet during the fork? и още. Успех.
 10. FreeBit.co.in - безплатни BTC | Uulotto.com - безплатни BTC | Coinbase.com - безплатни XLM

 11. Можеш да си ги получиш без проблем. Освен Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) ще получиш и Bitcore (BTX) - всичко в портфейла Coinomi - чети тук. П.П. Обяснение за добавяне на монетите в портфейла Coinomi.com и конкректно как да добавиш Bitcore (при BCH и BTG е идентично) - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!!
 12. А защо не ги обърнете направо в Coinomi - през вградения Exchange: Changelly (тук го поддържат вече). Като се извади таксата на борсата и за транзакцията и ще се получи почти същия резултат, а тук става без допълнителни занимавки?
 13. Какво се случва с DOGE и DASH? Защо DASH-a се изстреля толкова високо и дали ще расте още, има ли някакви предпоставки за този скок? П.П. Между другото портфейла Coinomi.com поддържат тази нова шитня Bitcore - добавяте я с "+COINS" - и задължително проверете в ADVANCED SETTINGS да бъде: Derivation path (BIP32): M/44H/0H/0H, а не M/44/160H/0H - 0 са нули, а не буквата О!!! След което, ще ви се добави автоматично в баланса стойността, която ви се полага, ако койните Ви са били в техния портфейл в деня на сплита - Блок #492820 Гледам, че цената на Bitcore в момента е около 17лв. ... да му се чуди човек, кой ли пък го купува това "нещо" )
 14. Coinomi.com днес пусна монетата, вече е налична в техния портфейл. Информация как да я получите - тук. А всеки, който е имал биткойни в деня на сплита при тях (блок 491407) получава автоматично съответното количество BitcoinGold. Ако не ви се чака по другите портфейли, процедурата тук е същата както при BitcoinCash. Това са всички борси, портфейли и басейни, които поддържат BTG - тук.
 15. Някой може ли да каже какъв точно може да бъде проблема ако оставим биткойни в blockchain.info? Каква е опасността и кой портфейл или борса евентуално като алтернатива бихте препоръчали? В сайта bitcoincore.org, на позиция #48 пише, че Blockchain.info e готов и поддържа SegWit. Стамен какво има впредвид с това, че няма имплентиран такъв? П.С. Извинявам се, че питам за такива неща, но напоследък не ми остава време да следя нещата, а и с толкова много форкове, станахме луди да местим напред-назад монетки
×
×
 • Създай нов...