Jump to content
hash.bg - биткойн форум

XiO

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

XiO last won the day on February 26 2017

XiO had the most liked content!

XiO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Reputation

 1. Това, май, не го видях сред условията за ползване на форума, когато се регистрирах. Е, вече знам. Ще се постарая да се въздържам/преустановя писането във форума, докато най-малкото не съм прочел всичко в сайта. Поздрави.
 2. Given, пак погледни дали "енергийният разход" може да бъде част от Intrinsic Value.
 3. Прогнози за 700, прогнози за 1700. Ама кога? Месец, година, един-два живота? Да стигнем 700 можем ли да минем през 1700 преди това? Да стигнем 1700 можем ли да минем през 700 преди това? Само и единствено някакви нива, без дори да е посочен времеви интервал... нужно ли е да се коментират изобщо? Най-малкото една прогноза, за да е такава, трябва да има ниво и времева рамка. dan4o_pra4a, 4uk4e, на всички стана ясно, че имате търкания. Вземете си стая и си оправете проблемите или поне се разберете да не ги показвате пред всички. Има и лична кореспонденция. Едва ли има някой, на който да са му полезни голяма част от репликите насочени към единия и другия. dan4o_pra4a, не е коректно да се злорадства по отношение на някоя прогноза с ясен вече резултат. Лесно е да се критикува за минал момент и по-важното е, че няма никаква ползва от това. Идеята тук не е ли да се споделят възгледите за бъдещи моменти? Твоите прогнози винаги са верни ли? За да не излезе, че адвокатствам на някого... 4uk4e, още с първите си мнения влезе с бутоните напред. Нормално е ответната реакция да е подобна. Освен това да се промени първоначалното впечатление е най-трудно, а с продължаващо влизане с бутоните, няма как да има друг резултат.
 4. Интересно е как се тълкуват понятия в полза на дадено мнение, незачитайки какво всъщност означават.
 5. В Азия са пляскали с ръце или не е било тежко? То ще се окаже, че и криза не е имало, камо ли световна.
 6. Банковата криза в Кипър - локална ли е или обхваща всички пазари по света? Гръцката криза - европейска дилема ли е или повлия на всички пазари по света? Британското излизане - криза ли е изобщо? Избирането на Тръмп - криза ли е изобщо? Това са риторични въпроси и нямат нужда от отговор. Още от това какво е safe haven ни се разминават мненията.
 7. Разбирам, че не приемаш определенията за safe haven, които съм цитирал по-горе и това, което казваш, не се отнася за хедж активите? Да, нямам аргументи, затова и не твърдя нито едното, нито другото. Посочи къде съм казал, че по време на криза цената му ще падне. Все повтарям, че не е преживял и една криза, за да говорим, каквото и да е. От друга страна ти твърдо казваш, че е safe haven. Това провокира любопитството ми на какви аргументи се позоваваш. Изтъкваните децентрализация, свобода, анонимност, равенство... Ще се повторя от темата за биткойн и финансовия свят - човешката природа е причината да не стане. Всеки гениален, идеологичен замисъл в даден момент се превръща в инструмент за силните. Това защо го отричате?
 8. За това не споря. Споря, че след 2008 до днес не е имало турболенции/кризи/рецесии. Пазарът от 7 години насам върви нагоре. П.С. Прегледай разговора ни със stamen от началото, за да не се повтарям излишно.
 9. Ето SP500: Тази от 2008 май не е от най-малките и трудно забележими.
 10. Турболенция/криза е, когато всички големите пазари падат по едно и също време. През последните 7 години няма турболенции/кризи, защото няма такива спадове. Както и да е. Живи и здрави да сме.
 11. Каква пазарна турболенция е имало последните 7 години, след като всичко върви нагоре? Dow: SP500: Ето за справка биткойн: Турболенция е периодът на кризата 2008.
 12. Можеш ли да кажеш от кого е по-добре да чакам отговор?
 13. Натуралната размяна включва ли размяна между виртуален и физически актив? Петрола... точно в неговата търговия има замесени много големи интереси и неслучайно сме в ерата на петродолара. За да започне да се търгува в биткойн, значи, че биткойн е станал разплащателното средство на тези интереси. Под "съхранение на стойност" имам предвид safe haven, а не хедж. А ти? Ще се повтаря от другата тема, в която попитах: "През колко икономически кризи е преминал биткойн и как се е държал през това време?" Как може да се твърди, че е актив за съхранение на стойност, без да е преживял и една икономическа криза? Активът на съхранение на стойност проявява качествата си във времена на криза и тогава показва ценова стабилност и дори покачване на стойността си, а не във времена, когато всичко на пазара върви нагоре. П.С. Още повече, че не са и малко тези, които разглеждат биткойн като рискова инвестиция, което е неприсъщо за трежърите и златото.
 14. С пробив на 1169 (стамп) отвориха вратичка за надолу. Ако решат да минат през нея, имат два начина.
×
×
 • Create New...