Jump to content
hash.bg - биткойн форум

XiO

Members
 • Мнения

  78
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

Всичко публикувано от XiO

 1. Това, май, не го видях сред условията за ползване на форума, когато се регистрирах. Е, вече знам. Ще се постарая да се въздържам/преустановя писането във форума, докато най-малкото не съм прочел всичко в сайта. Поздрави.
 2. Given, пак погледни дали "енергийният разход" може да бъде част от Intrinsic Value.
 3. Прогнози за 700, прогнози за 1700. Ама кога? Месец, година, един-два живота? Да стигнем 700 можем ли да минем през 1700 преди това? Да стигнем 1700 можем ли да минем през 700 преди това? Само и единствено някакви нива, без дори да е посочен времеви интервал... нужно ли е да се коментират изобщо? Най-малкото една прогноза, за да е такава, трябва да има ниво и времева рамка. dan4o_pra4a, 4uk4e, на всички стана ясно, че имате търкания. Вземете си стая и си оправете проблемите или поне се разберете да не ги показвате пред всички. Има и лична кореспонденция. Едва ли има някой, на който да са му полезни голяма част от репликите насочени към единия и другия. dan4o_pra4a, не е коректно да се злорадства по отношение на някоя прогноза с ясен вече резултат. Лесно е да се критикува за минал момент и по-важното е, че няма никаква ползва от това. Идеята тук не е ли да се споделят възгледите за бъдещи моменти? Твоите прогнози винаги са верни ли? За да не излезе, че адвокатствам на някого... 4uk4e, още с първите си мнения влезе с бутоните напред. Нормално е ответната реакция да е подобна. Освен това да се промени първоначалното впечатление е най-трудно, а с продължаващо влизане с бутоните, няма как да има друг резултат.
 4. Интересно е как се тълкуват понятия в полза на дадено мнение, незачитайки какво всъщност означават.
 5. В Азия са пляскали с ръце или не е било тежко? То ще се окаже, че и криза не е имало, камо ли световна.
 6. Банковата криза в Кипър - локална ли е или обхваща всички пазари по света? Гръцката криза - европейска дилема ли е или повлия на всички пазари по света? Британското излизане - криза ли е изобщо? Избирането на Тръмп - криза ли е изобщо? Това са риторични въпроси и нямат нужда от отговор. Още от това какво е safe haven ни се разминават мненията.
 7. Разбирам, че не приемаш определенията за safe haven, които съм цитирал по-горе и това, което казваш, не се отнася за хедж активите? Да, нямам аргументи, затова и не твърдя нито едното, нито другото. Посочи къде съм казал, че по време на криза цената му ще падне. Все повтарям, че не е преживял и една криза, за да говорим, каквото и да е. От друга страна ти твърдо казваш, че е safe haven. Това провокира любопитството ми на какви аргументи се позоваваш. Изтъкваните децентрализация, свобода, анонимност, равенство... Ще се повторя от темата за биткойн и финансовия свят - човешката природа е причината да не стане. Всеки гениален, идеологичен замисъл в даден момент се превръща в инструмент за силните. Това защо го отричате?
 8. За това не споря. Споря, че след 2008 до днес не е имало турболенции/кризи/рецесии. Пазарът от 7 години насам върви нагоре. П.С. Прегледай разговора ни със stamen от началото, за да не се повтарям излишно.
 9. Ето SP500: Тази от 2008 май не е от най-малките и трудно забележими.
 10. Турболенция/криза е, когато всички големите пазари падат по едно и също време. През последните 7 години няма турболенции/кризи, защото няма такива спадове. Както и да е. Живи и здрави да сме.
 11. Каква пазарна турболенция е имало последните 7 години, след като всичко върви нагоре? Dow: SP500: Ето за справка биткойн: Турболенция е периодът на кризата 2008.
 12. Можеш ли да кажеш от кого е по-добре да чакам отговор?
 13. Натуралната размяна включва ли размяна между виртуален и физически актив? Петрола... точно в неговата търговия има замесени много големи интереси и неслучайно сме в ерата на петродолара. За да започне да се търгува в биткойн, значи, че биткойн е станал разплащателното средство на тези интереси. Под "съхранение на стойност" имам предвид safe haven, а не хедж. А ти? Ще се повтаря от другата тема, в която попитах: "През колко икономически кризи е преминал биткойн и как се е държал през това време?" Как може да се твърди, че е актив за съхранение на стойност, без да е преживял и една икономическа криза? Активът на съхранение на стойност проявява качествата си във времена на криза и тогава показва ценова стабилност и дори покачване на стойността си, а не във времена, когато всичко на пазара върви нагоре. П.С. Още повече, че не са и малко тези, които разглеждат биткойн като рискова инвестиция, което е неприсъщо за трежърите и златото.
 14. С пробив на 1169 (стамп) отвориха вратичка за надолу. Ако решат да минат през нея, имат два начина.
 15. Основна особеност на активите, смятани за съхранение на стойността, е, че имат стабилни цени. Тук 10-20-30% промяна в цената за ден е далеч от стабилност.
 16. 27.02 (по-спокоен ден) - 14:26 buy stop 1175, 18:51 closed 1195 Гледаш за локално дъно/връх на едночасова, гледаш на 5 мин. за по-голям обем на същото, на 1 мин. прецизираш вход/изход. Не са чак толкова малко възможностите, особено при хоризонтални движения на дневна и 4 часа.
 17. Таргет 20$, стоп 5$. Имаш 20$-2$(средно спред)-2,88$(такса, макар може и по-малко от 0.24%)=15.12$ печалба при 5$+2$(спред)+2,88$(такса)=9,88$ загуба. Остава стратегията, при която дори 50/50 успешни/неуспешни сделки, пак ще е + накрая. Излиза, че няма ли устойчива стратегия, то борсата няма значение.
 18. Дните с движения в цената, които са >=20$, съвсем не са един-два в месеца. При важни новини с големи движения във всяка борса и на всеки пазар спредът се разширява + слийпидж. В началото на годината при големите разпродажби се видя на всяка борса колко е "гъст" order book-a. Както казах при резки спадове/ъпове разликата в цената между финекс и стамп се запазва в обичайните граници 10-20$ почти винаги. Можеш да видиш дали днес разликата в дъната на финекс и стамп е 50-70$, можеш да видиш и предишните дъна. Дали има акула и цаца, чиито пари някой обира, мен не ме интересува. Гледам си моята паничка. Както и да е. Попитах те, защото говореше за технически проблеми при търговията с Кракен. Спомена и стамп и останах с впечатлението, че също имаш забележки от техническа гледна точка, и ми стана любопитно.
 19. Не съм съгласен относно order book-а. Движенията са почти идентични с тези на финекс, като има обичайната разлика в цените между двете борси. Изключително рядко има шипове в стампа, а в другите борси да липсват. Всеки ден търгувам там и постоянно сравням цените с финекс, btc-e, okcoin CNY/USD WK.
 20. Какви са ти конкретните оплаквания от стампа? Само там търгувам и нямам забележки. Маркет ордерите са ми около 1% от всичките ми ордери (стоп ордерите са ми основните).
 21. Има направена прогноза за дадената цена. Любопитно ми е каква е времевата рамка. Като се прави прогноза, обикновено този, който я прави, има предвид някакъв времеви хоризонт, а не неопределеност във времето.
 22. $25 000 за колко време ще стане, ако дадат зелена светлина на фонда? Няколко месеца, година, години?
 23. Ако мнението е насочено към мен, то позициите са ми дълги, но съм готов за корекция идната или последващата седмица.
×
×
 • Създай нов...