Jump to content
hash.bg - биткойн форум

StanchoBS

Members
 • Posts

  212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by StanchoBS

 1. Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма
 2. Това момче биткойна го ухапа коня и литна за 5 минути от 7000 до 8000$
 3. Един интелигентен човек никога не би използвал такива думи ЯСНО ЛИ Е в който и да е форум. Щом не си пишете на лични , значи разговора не е личен и всеки може да обсъжда каквото си иска.
 4. Да шефе, ясен си ми и на мен ! Bitcoin never die ! Паднал с 50...100...150% много бързо го отписват някои хора. Тъй като гледам тук в форума хората, които вярват в биткойна са не повече от 5. Останалите гледат да го купят примерно на 5000$ и да го продадат на 10 000$ и ще са доволни. Аз мисля че цената ще падне още до към 5 -5500$ , но не продавам и дори на 1000$ пак няма да продам. Достатъчно съм се набутвал от такава лакомия и за това
 5. Стой далече от такива примамливи оферти. Много вече плакоха от измами
 6. Никога не бих рискувал да купя от такива места биткойни. Има си сигурни сайтове от където да се направи това, а от там мисля че ще изгориш.
 7. Пускайте го където искате нп
 8. Едно видео лично от мен правено
 9. Това се опитвам да ти обясня какво като се вижда и къде пише че този адрес на който си пратил тези биткойни са на негово име? Помисли малко защо спориш за такива неща. И аз мога да пратя биткойни на някакъв адрес и какво после мога да твърдя че адреса е твой и т.н. помисли. Наистина това не е за темата да те уча на такива неща и админа може да ги изтрие тези последните на мен не ми трябват
 10. Няма значение че се виждат , най много да си ги гледаш докато не се влеят в някой фалшив акаунт в някаква борса и до там. после може да си ги смени за нещо непроследимо и си до там с гледането. Нито закон или нещо друго може да ги спре. За това по добре да избегнеш главоболията не се занимавай с очи в очи сделки.
 11. Мисля че се бъркаш и не знаеш какво е портфейл/уолет , защото и да го изтрие биткойните ще му останат и ще може да си ги получи, когато си поиска след това.
 12. Примерно срещате се ти като продавач и измамник, като купувач на биткойни. Първо ти му даваш биткойните на стойност да кажем 5000лв , а той си хване пътя и си замине , защото има момчета които няма как да надбягаш и така оставаш без пари. Дори и да го хванеш не може да докажеш пред закона какво си му пращал и въобще за какви пари става дума, защото уолета където си пращал може да се изтрие от телефона на измамника с 2 клика Второ да кажем че ти е дал парите 5000лв , и ти му преведеш биткойните на адрес от телефона предполагам. До тук всичко точно, но след като си ги пратил измамника веднага си изтрие уолета от телефона и изкочи с някакъв друг празен уолет и се развика че си го ограбили и си объркал адреса , какво ще направиш в тази ситуация. ще доказваш на полицаите че си изпратил биткойни на някакъв адрес , който даже го няма в телефона на измамника , защото той много лесно може да докаже че днес примерно е изтеглил 5000лв от банката си с извлечение и властите ще повярват на него не на теб. И в двата случая изгаряш, е кажи ми кое му е по лесното очи в очи и доверието да е по голямо тогава ? Дано не се навъдят още измамници след като прочетат този пост , но да си знаете, че никога такива сделки не се правят с непознати освен, ако не е някоя нищожна сума без която можете. И на такива обяви купувам/продавам биткойни на цена по висока от реалната да знаете че ще попаднете в схема на измамници. Ползвай си сайта на крипто и си свиркай , защото те знаят какво правят.
 13. Значи правиш си акаунт в сайта и в него имаш личен биткойн адрес, както във всяка борса. Превеждаш си примерно в него 1 биткойн и го продаваш на момента по курс 20 000 крипто лева (или както там ще се казва койна) и си ги имаш в сметката и оставяш тях за продажба, а не самият биткойн който е с плаваща цена. Този който иска пък да купи - купува крипто лева и колкото по бързо направи трансфера към ИБАН и колкото по бързо получателят ги потвърди толкова по бързо ще си смени крипто левовете към биткойни. Поне така ги разбрах аз нещата. Още е много рано да говориш за децентрализация и премахване на посредници за биткойна. Докато не започнеш да си купуваш храната с биткойни ще ги има тези неща. идеята е много добра , защото на теб ако банката не ти прави проблеми за теглене и изпращане на пари от/към борси , да знаеш че много хора имат тези проблеми и заради тях се прави всичко това. Не съм му адвокат на Стамен , но помисли малко защо е всичко това и после пиши такива неща.
 14. Задължително трябва да има крипто лев , защото веднага може да се смени на минутата по курса на биткойна , а не да чакаш някой да ти прати пари за да ти го купи на по нисък курс да речем. Точно това се чудих вчера къде е ролята на крипто лева но ето, че днес разбрах (бавно загрявам )
 15. Следва опит за измама може да направи само купувача на криптолева , защото няма какво да губи , а ако го направи продавач и го хванат то сметката му ще бъде закрита и силно се надявам и койните които има да му изгорят. Пак повтарям опит за измама , защото пълна измама няма как да стане. Да приемем, че мошеник се регистрира с Иван Драганов с измислен ИБАН в сайта. Иска да купи криптолева и сайта го праща на реален ИБАН на който трябва да преведе пари. Продавача от сайта казва на админа не съм получил нищо от този Иван Драганов и админа се свързва някак си с него и го кара да му изпрати някакъв документ, който да потвърждава изпращането на парите. Иван вече е подготвен с фалшив документ който представя на админа , а продавача показва някакво извлечение че няма нищо постъпило по сметката му. От тук следва и двата акаунта да се замразят до доказване на спора кой е прав и кой крив. Разбира се продавача е от Варна и няма време да се занимава да ходи до София за да доказва в офиса на крипто.бг и е възможно да се направи някаква връзка по скайп с шернат десктоп примерно , че това наистина е така. Само трябва админа да се убеди, че сайта не е кеширан на компютъра, а е лайв версия. След това разбира се когато всичко е наред и се установи че в действителност няма получен превод от Иван Драганов то неговата сметка ще бъде закрита. Така всичко е добре и идеята вече ми се изясни и съм с две ръце за нея и мисля че е същата както биткойн.де
 16. Това извлечение не може ли да се фалшифицира понеже сме в България и мошениците са на всеки завой. И как крипто.бг деиствително ще разбере кой казва истината и кой не, след като нямате достъп до личната му сметка. Сигурно на ден поне по един опит ще има за измама и ще се трупат с всеки ден, защото не могат да се разрешат за толкова кратко време и от там ще започнат оплаквания и жалби и проблемите с властта може и да дойдат. Дано не съм прав.
 17. И на мен точно това ми убягва как ще стане с доверието, но май не си зададох въпроса правилно още първият път със схемата
 18. Нещо много ми убягва цялата схема , ако може направи една понеже я разбираш най добре. Как примерно аз искам да си купя биткойни за 5000лева и какво следва да правя. трябва да си сваля на телефона портфейл криптолева после трябва да си купя криптолева от изипей предполагам най лесно за 5000лева после ми се губи вече и къде е ключовата роля на криптолева , а не си остане просто биткойна. Дори и да направите нещо като борса в сайта не те ли е страх че може да ви хакнат сайта и всичко да се обърка. Мисля че става много сложно , но това е може би най правилният начин за България да се избегнат преводите към криптоборсите. Много работа ви очаква до колкото разбрах проекта
 19. Горе долу я преправих снимката , но не мисля че е много точна , защото някои неща ми убягват
 20. Искаш да кажеш, че Петър трябва да има портфейл с предварително заредени крипто лева, но от къде трябва да ги купи и как?
 21. Всичко е много хубаво замислено и не знам до колко разбрах , но един въпрос само ми избягва. Мисля че с една примерна скица хората ще разберат по лесно за какво става дума , а въпроса ми е там в червеното квадратче.
 22. Защо биткойна да стане отживелица? Много скоро ще се превърне в монетата с най бързите и почти безплатни транзакции. До сега такава монета не е имало с толкова напреднало развитие, ще има и умни договори след време и какво повече ти трябва от една монета?
 23. Ако на някой не му харесва форума - никой не го задължава да пише коментари или въобще да влиза в него. Тук има теми в които сигурно никога няма да вляза , но да вляза и да я оплюя едва ли ще го направя някога. Влизам пиша коментар какво пишете в тази тема само разваляте форума с тези безинтересни теми. Не знам какво пушиш , но е много силно.
 24. Тук съм съгласен с теб и това е така на по прост език - цената на биткойна не я определят миньорите, а борсите , но до сега винаги е имало баланс. Цената на биткойна расте еднакво ,като проценти с покачването на трудността му за добиване с изключение на няколко ATH , които продължават няколко дни. Това съм забелязал , че през миналите 8 години се движат ръка за ръка. Пример 1 август (форка на кеша си спомням) цената на биткойна беше около 3000$ - мрежата му беше 7000PH Днешна дата цена на биткойна 9000$ - мрежата му е 22 000PH Направих справка и за началото на 2017 година мрежата му е била около 2500PH а цената му беше , както всички си спомнят около 1000$. На всеки 6 месеца се утрояват и двете стойности за последната година. Ща видим и за в бъдеще как ще продължи този баланс По тази логика (скоростта на мрежата) след 6 месеца цената на биткойна ще е 27 000$ а мрежата му ще бъде 66 000PH и около 2020г цената му ще стигне милион - дай боже
×
×
 • Create New...