Jump to content
hash.bg - биткойн форум

StanchoBS

Members
 • Posts

  212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by StanchoBS

 1. Преди 1 час, arcsales написа:

  Вече има на пазара асици, но от етереум планират да променят алгоритъма, за да извадят от строя тези асици и да не позволяват централизирането на валутата.

  Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма

 2. преди 7 минути, orwell написа:

  Говоря с друг хомосапиенс,ти като какъв се явяваш,Роджър Вер,Антъни Хопкинс?

  Един интелигентен човек никога не би използвал такива думи ЯСНО ЛИ Е в който и да е форум. Щом не си пишете на лични , значи разговора не е личен и всеки може да обсъжда каквото си иска.

 3. преди 19 минути, orwell написа:

  А за разхода на ток,нещо да кажеш,виж аз съм за  природата и за Земята и не бих се продал за някакъв си биткойн,ясно ли е .Щом разхищава ток и уврежда земята-биткойна е  провал.Пълен провал-ясен ли съм?

  Да шефе,  ясен си ми и на мен ! Bitcoin never die ! Паднал с 50...100...150% много бързо го отписват някои хора. Тъй като гледам тук в форума хората, които вярват в биткойна са не повече от 5. Останалите гледат да го купят примерно на 5000$ и да го продадат на 10 000$ и ще са доволни. Аз мисля че цената ще падне още до към 5 -5500$ , но не продавам и дори на 1000$ пак няма да продам. Достатъчно съм се набутвал от такава лакомия и за това :)

 4. Това се опитвам да ти обясня какво като се вижда и къде пише че този адрес на който си пратил тези биткойни са на негово име? Помисли малко защо спориш за такива неща. И аз мога да пратя биткойни на някакъв адрес и какво после мога да твърдя че адреса е твой и т.н. помисли.

  Наистина това не е за темата да те уча на такива неща и админа може да ги изтрие тези последните на мен не ми трябват 

 5. преди 9 минути, cryo13 написа:

  е да, виждат се в блокчейна, няма как да се измъкне това имах предвид, знам какво е уолет :))))))

  Няма значение че се виждат , най много да си ги гледаш докато не се влеят в някой фалшив акаунт в някаква борса и до там. после може да си ги смени за нещо непроследимо и си до там с гледането. Нито закон или нещо друго може да ги спре. За това по добре да избегнеш главоболията не се занимавай с очи в очи сделки.

 6. преди 8 минути, cryo13 написа:

  за да изтрие уолета трабва да ги е пратил койните на друг адрес и транзакцията е проследима, така че не може дасе скрие нищо в блокчейна всичко е видимо, а на полицията не можеш да се оплачеш защото те нямат задължение да ти помагат в случай от такова естество, друг е въпроса че са тъпи и не разбират още... Т аз а тва не се ходи на среща сам и не се развъртат такива суми наведнъж...

  Мисля че се бъркаш и не знаеш какво е портфейл/уолет , защото и да го изтрие биткойните ще му останат и ще може да си ги получи, когато си поиска след това.

 7. преди 49 минути, cryo13 написа:

  даже по-лесно е на лична среща очи в очи, доверието е същото

  Примерно срещате се ти като продавач и измамник, като купувач на биткойни.

  Първо ти му даваш биткойните на стойност да кажем 5000лв , а той си хване пътя и си замине , защото има момчета които няма как да надбягаш и така оставаш без пари. Дори и да го хванеш не може да докажеш пред закона какво си му пращал и въобще за какви пари става дума, защото уолета където си пращал може да се изтрие от телефона на измамника с 2 клика

  Второ да кажем че ти е дал парите 5000лв , и ти му преведеш биткойните на адрес от телефона предполагам. До тук всичко точно, но след като си ги пратил измамника веднага си изтрие уолета от телефона и изкочи с някакъв друг празен уолет и се развика че си го ограбили и си объркал адреса , какво ще направиш в тази ситуация. ще доказваш на полицаите че си изпратил биткойни на някакъв адрес , който даже го няма в телефона на измамника , защото той много лесно може да докаже че днес примерно е изтеглил 5000лв от банката си с извлечение и властите ще повярват на него не на теб. 

  И в двата случая изгаряш, е кажи ми кое му е по лесното очи в очи и доверието да е по голямо тогава ? Дано не се навъдят още измамници след като прочетат този пост , но да си знаете, че никога такива сделки не се правят с непознати освен, ако не е някоя нищожна сума без която можете. И на такива обяви купувам/продавам биткойни на цена по висока от реалната да знаете че ще попаднете в схема на измамници. 

  Ползвай си сайта на крипто и си свиркай , защото те знаят какво правят.

 8. преди 15 минути, Гари написа:

  Курсът е този, по който се сключва сделката на платформата на крипто.бг. Това не е проблем, но сега ми хрумна друг. Купувам 1 БТС на цена 15 000 лева, но имам примерно 24 часа да направя превода. А след 20 часа аз виждам, че цената е вече 14 хил. лева и отказвам сделката, като не правя никакъв превод. Явно трябва да има някаква санкция и за такива тарикати. Но освен да му се прекрати регистрацията, не виждам какво друго. 

  Значи правиш си акаунт в сайта и в него имаш личен биткойн адрес, както във всяка борса. Превеждаш си примерно в него 1 биткойн и го продаваш на момента по курс 20 000 крипто лева (или както там ще се казва койна) и си ги имаш в сметката и оставяш тях за продажба, а не самият биткойн който е с плаваща цена. Този който иска пък да купи - купува крипто лева и колкото по бързо направи трансфера към ИБАН и колкото по бързо получателят ги потвърди толкова по бързо ще си смени крипто левовете към биткойни.  Поне така ги разбрах аз нещата.

   

  преди 13 минути, hadzhiev4347 написа:

  Здравейте,
  накратко - идеята е зле!

  Без да изброявам многото недостатъци с доверие и проблеми от некоректни ползватели, държава и прочие, накратко защо е зле - всички ние (или поне аз, като програмист и човек занимаващ се професионално с копане и криптовалути), освен че го правя заради пари, го правя заради убежденията ми и начина ми на мислене, а именно - ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ и ПРЕМАХВАНЕ НА ПОСРЕДНИЦИ!!! Тук имаме централизация и посредник... В дългосрочен план сте обречени...

  Още е много рано да говориш за децентрализация и премахване на посредници за биткойна. Докато не започнеш да си купуваш храната с биткойни ще ги има тези неща. идеята е много добра , защото на теб ако банката не ти прави проблеми за теглене и изпращане на пари от/към борси , да знаеш че много хора имат тези проблеми и заради тях се прави всичко това. Не съм му адвокат на Стамен , но помисли малко защо е всичко това и после пиши такива неща. 

 9. Задължително трябва да има крипто лев , защото веднага може да се смени на минутата по курса на биткойна , а не да чакаш някой да ти прати пари за да ти го купи на по нисък курс да речем. Точно това се чудих вчера къде е ролята на крипто лева но ето, че днес разбрах (бавно загрявам :) )

 10. Следва опит за измама може да направи само купувача на криптолева , защото няма какво да губи , а ако го направи продавач и го хванат то сметката му ще бъде закрита и силно се надявам и койните които има да му изгорят. Пак повтарям опит за измама , защото пълна измама няма как да стане.

  Да приемем, че мошеник се регистрира с Иван Драганов с измислен ИБАН в сайта. Иска да купи криптолева и сайта го праща на реален ИБАН на който трябва да преведе пари. Продавача от сайта казва на админа не съм получил нищо от този Иван Драганов и админа се свързва някак си с него и го кара да му изпрати някакъв документ, който да потвърждава изпращането на парите. Иван вече е подготвен с фалшив документ който представя на админа , а продавача показва някакво извлечение че няма нищо постъпило по сметката му. От тук следва и двата акаунта да се замразят до доказване на спора кой е прав и кой крив. Разбира се продавача е от Варна и няма време да се занимава да ходи до София за да доказва в офиса на крипто.бг и е възможно да се направи някаква връзка по скайп с шернат десктоп примерно , че това наистина е така. Само трябва админа да се убеди, че сайта не е кеширан на компютъра, а е лайв версия. След това разбира се когато всичко е наред и се установи че в действителност няма получен превод от Иван Драганов то неговата сметка ще бъде закрита. Така всичко е добре и идеята вече ми се изясни и съм с две ръце за нея и мисля че е същата както биткойн.де

 11. Това извлечение не може ли да се фалшифицира понеже сме в България и мошениците са на всеки завой. И как крипто.бг  деиствително ще разбере кой казва истината и кой не, след като нямате достъп до личната му сметка. Сигурно на ден поне по един опит ще има за измама и ще се трупат с всеки ден, защото не могат да се разрешат за толкова кратко време и от там ще започнат оплаквания и жалби и проблемите с властта може и да дойдат. Дано не съм прав.

 12. Преди 1 час, illuminati написа:

  На мен ми убягва едно нещо. Боби получава IBAN на Ани и изпраща 10000лв. Тази транзакция е видима само от Боби, Ани и техните банки. Как crypto.bg ще разбере за тази транзакция, за да генерира криптоЛева за Боби. Да речем, че crypto.bg борави с потвърждения от потребителите. Има два варианта - едностранно потвърждение и двустранно.

  • Едностранно потвърждение:
   • Боби не изпраща парите и по някакъв начин показва на crypto.bg, че парите са изпратени (screenshot, факс, т.н.). Боби получава 10000клв., но Боби е симулирал доказателството - Боби сега има 10000лв. + 10000клв. Ани няма нищо + включително и биткойни. Ани се оплаква, крипто-сметката на Боби е блокирана.
   • Боби изпраща парите и по някакъв начин показва на crypto.bg, че парите са изпратени. Боби получава 10000клв. Ани получава 10000лв., но заявява пред crypto.bg, че не е получила парите. Криптосметката на Боби е блокирана.
  • Двустранно потвърждение - Боби изпраща 10000лв. на Ани. Боби е нотифициран, че ще получи 10000клв., когато Ани изпрати доказателство, че е получила парите. Ани не изпраща такова доказателство, заявяйки, че не е получила парите.
   • Ани лъже, така че Боби не получава 10000клв., докато Ани получава 10000лв.
   • Боби лъже, така че Ани не получава 10000лв., докато Боби получава 10000клв.

  Както се вижда ясно, при всички ситуации има вариант, в който няма гаранция на средствата. Проблема е в липсата на конкретна информация на левовите транзакции. Докато вие контролирате криптоЛевовете, левовете са изцяло в контрола на Боби и Ани, така че единствения начин е Боби и Ани да си имат достатъчно доверие помежду си, тъй като няма диспечър между тях. В този случай това няма да е кой знае колко по-успешно от localbitcoins, може би само по-сложно? Или аз нещо пропускам?

   

  И на мен точно това ми убягва как ще стане с доверието, но май не си зададох въпроса правилно още първият път със схемата

 13. Нещо много ми убягва цялата схема , ако може направи една понеже я разбираш най добре. 

  Как примерно аз искам да си купя биткойни за 5000лева и какво следва да правя. 

  трябва да си сваля на телефона портфейл криптолева  

  после трябва да си купя криптолева от изипей предполагам най лесно за 5000лева 

  после ми се губи вече и къде е ключовата роля на криптолева , а не си остане просто биткойна.

  Дори и да направите нещо като борса в сайта не те ли е страх че може да ви хакнат сайта и всичко да се обърка.

  Мисля че става много сложно , но това е може би най правилният начин за България да се избегнат преводите към криптоборсите. Много работа ви очаква до колкото разбрах проекта

 14. Всичко е много хубаво замислено и не знам до колко разбрах , но един въпрос само ми избягва. Мисля че с една примерна скица хората ще разберат по лесно за какво става дума , а въпроса ми е там в червеното квадратче.

   

   

   

  bnbnb.jpg

 15. Защо биткойна да стане отживелица? Много скоро ще се превърне в монетата с най бързите и почти безплатни транзакции. До сега такава монета не е имало с толкова напреднало развитие,  ще има и умни договори след време и какво повече ти трябва от една монета?

 16. Ако на някой не му харесва форума - никой не го задължава да пише коментари или въобще да влиза в него. Тук има теми в които сигурно никога няма да вляза , но да вляза и да я оплюя едва ли ще го направя някога. Влизам пиша коментар какво пишете в тази тема само разваляте форума с тези безинтересни теми. Не знам какво пушиш , но е много силно.

 17. Преди 1 час, stamat написа:

  В този смисъл ако дадена цена на борсата води до лимит на разходите за копане, за да е рентабилно, не е вярно обратното - разходите за копане, да водят до лимит отдолу на цената на борсата.

  Тук съм съгласен с теб и това е така на по прост език - цената на биткойна не я определят миньорите, а борсите , но до сега винаги е имало баланс. Цената на биткойна расте еднакво ,като проценти с покачването на трудността му за добиване с изключение на няколко ATH , които продължават няколко дни. Това съм забелязал , че през миналите 8 години се движат ръка за ръка. 

  Пример 1 август (форка на кеша си спомням) цената на биткойна беше около 3000$ - мрежата му беше 7000PH

  Днешна дата цена на биткойна 9000$ - мрежата му е 22 000PH

  Направих справка и за началото на 2017 година мрежата му е била около 2500PH а цената му беше , както всички си спомнят около 1000$. На всеки 6 месеца се утрояват и двете стойности за последната година. Ща видим и за в бъдеще как ще продължи този баланс

   

  По тази логика (скоростта на мрежата) след 6 месеца цената на биткойна ще е 27 000$ а мрежата му ще бъде 66 000PH и около 2020г цената му ще стигне милион - дай боже :)

×
×
 • Create New...