Jump to content
hash.bg - биткойн форум

orwell

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Haha
 2. Haha
  orwell reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  бъдещето the internet of things 

 3. Haha
  orwell reacted to NotLikeMe in За цената на биткойн   
  хайдеее, че голяма скука
 4. Haha
  orwell reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  National Bank of Slovakia

 5. Haha
 6. Haha
  orwell reacted to stoko in За цената на биткойн   
  300 милиона за тях е като 3 лева за нас
 7. Haha
  orwell reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  човееек, какви 30 год. тия неща се случват сега и в момента, 2-3-5 год макс, нов финансов актив, нова схема за правене на пари, за правене на ОЩЕ повече пари, хората за които пишеш че имат милиони НЕ им е все тая, защото те имат милиони понеже не спират да намират начнини да правят все повече и повече такива
  не си мислете че хората дето купуха върха на биткойн се набутаха и тяхното време ще дойде
 8. Thanks
  orwell reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  пазара на фючърси е създаде преди 150год. да позволи контрол над пазара със стоките, когато това е било невъзможно
  да не си мислите,че фючърсите дето пуснаха в/у  биткойн, са нещо добро
  CBOE = 1btc contract, CME- 5 btc contract, това са институционните пари дето всички чакат да влязат, те не купуват реално биткойн, те купуват фючърси с които лесно се манипулира пазара на реалния актив.
  това са професионалните трейдъри от уолстриийт или чикаго или където си поискаш, дето играят с/у мен и теб и всички нас, които сме влезли с реални пари в реалния актив
   
 9. Haha
  orwell reacted to stoko in За цената на биткойн   
  Много по-добре е за спестовна сметка да се ползва биткойн от колкото която и да е банка. Свободата и сигурноста, която дава биткойн е безценна. За това да, всичко в биткой и понеже не е с цел бърза спекула  цената е без значение.
  За спекулантите, дали е биткойн, петрол, злато, ценни книжа, акции, форекс е все тая (не че те го осъзнават!) и за тях е много важна цената, но не и за тези който са разбрали какво точно дава биткойн.
  Аз лично не мога да разбера как има все още супер богати хора, който не искат да си вкарат част от парите в биткой и един ден като сгазят лука (всеки го обрулват по един или друг начин, особено в България) и се чудят на кой какво да прехвърлят за да не им го вземат!!!! А биткойн е бил винаги пред очите им.
 10. Haha
  orwell reacted to Dobrin in За цената на биткойн   
  Billionaire Investor Explains Why Bitcoin Price Will Hit $250,000 by 2022
   
 11. Thanks
  orwell reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Гари, първата статия е точно пропаганда. Писана от тролове. И Super Crypto определено НЕ ОТРИЧА балонът на златото, дори напротив, свързва го с контрола и прави аналогия. Защото то също е добро съхранение на стойност, но така и не измества долара който е инфлационно съхранение на стойност. Цялата ти статия е само глупости, и безпочвени твърдения за "недоказано", отвсякъде лъха на поръчков материал. Как намери толкова заблудена статия, чак се чудя.

  Втората статия се опитваш да вкараш камъни в моята градина, че съм некомпетентен, но определено са в твоята. Като оставим настрана статията за Картела, ти явно не виждаш много очевидни факти дори в обикновения живот и политика, а относно "пазара" явно си от роботчетата, които вярват в демокрацията. Аз на тези хора им казвам коне с капаци, не "ЕКСПЕРТИ". "Четенето и следването на такива хора е опасно за вашите финанси"

  И да не забравяме защо всички сме тук - при BTC пилците се броят на есен. Важно е кой как ще затвори годината, независимо от всички теории. Те са само това, с някаква вероятност и очаквания. Аз съм до тук! Пишете каквото искате. Но да игнорирате част от възможните сценарии - Е ТОВА Е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.
 12. Haha
  orwell reacted to Гари in За цената на биткойн   
  Марина, не разбирам какво ти пречи да повдигнеш ти темите, които те интересуват. Нормално е с увеличаването на участниците качеството да падне. Появиха се и маса трейдъри, които чертаят малоумни графики, за да се опитват да се изфукат колко много познават. Дразнещо е, ама какво да ги правиш. Пък и масата се нуждае от някой, който да им казва, че не грешат и всичко ще се оправи. Или дори от някой, който също като тях е загубил пари,  така че те да не се чувстват като най-големите тъпаци на света. Съвсем нормално е хората да развиват конспиративни теории, къде по-лесно е да обвиниш някакви митични велики сили или манипулиращи цените международни картели за загубите си отколкото да признаеш, че си взел тъпи решения. По същия начин 90% от българите смятат, че те са най-умните и работливите на света, но си остават бедни защото срещу тях са се обединили Западът, Изтокът, капитализмът, масоните, евреите и марсианците. Е как да ги пребориш.
  Аз в конспирации не вярвам, вярвам в нерационалността на хората и оттам и на пазарите, знам, че след градиозен бум непременно следва градниозен крах. Продължавам да вярвам, че блокчейнът е велико изобретение, а биткойнът - идеалното средство за  съхранение на стойност, децентрализирано и цензуроустойчиво и по тези причини с много големи шансове след няколко години да се превърне в предпочитана валута за всякакви международни разплащания и трупане на неинфлационни валутни резерви. Някой по-горе питаше дали някой ще купува на 25 хил. или на 30 хил. Да, все още ще е добра сделка, защото вероятността биткойнът да замени златото в ролята му на световно прието парично средство според мен е може би 50/50, а печалбата в този случай би била от порядъка на 10-20 пъти! Залогът пак ще си струва. 
 13. Haha
  orwell reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  https://coinlib.io/global-crypto-charts?theme=dark#global_money_flow
  money flows in crypto
 14. Thanks
  orwell reacted to Wabi in За цената на биткойн   
  В момента цените са на нива достатъчно ниски за влизане, ако имах кеш някакъв, а не гигантски загуби, бих влязал отново... Лошото е, че както го избутаха нагоре за 20x, така и го срутиха, а с тия темпове и манипулации може да си гледаме тоя пазар с години, докато не му дойде времето на широкото ползване на кропто.В момента само професионалните трейдъри правят пари, всички останали духат супата, затова и няма и обороти по борсите. Умряла работа от всякъде, да не кажа, че на Илиенци се въртят повече пари в момента  
  Май форумът ще се закрива юли месец, 30к абсурд да видим за 2 седмици  
 15. Haha
  orwell reacted to Гари in За цената на биткойн   
  Прав си. Инвестиция в злато в дългосрочен план може само да ти компенсира инфлацията, нищо повече. Затова инвестираме в биткойн, а не в злато, заради шанса биткойнът да измести златото като средство за съхраняване на стойност спрямо обезценяващите се фиатни валути. Печатането на пари повишава стойността и на двете, но иначе злато и биткойн трябва да са в обратна корелация защото се конкурират за една и съща роля - хедж срещу инфлация. Сега това не личи защото златото по света е на стойност 7,5 трлн. долара, а биткойна има капитализация само 130 млрд. Биткойнът е като детска лодка в океана фиатни пари и злато - и най-малката вълна го вдига и пуска много нагоре или надолу. Но се надяваме по някое време капитализациите на биткойн и злато да се изравнят, а после златото да бъде изоставено като алтернатива заради по-трудните и бавни начини за акумулиране, съхранение и обмен спрямо други валути. 
 16. Haha
  orwell reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  хората искат ламбота, няма време за дълъг мечи пазар, първия сериозен продължи 2 год. следващоя 1 год. сега този би трябвало да е 6 месеца ако следваме тази логика, въпреки че логика никаде няма :Д
 17. Haha
  orwell reacted to batibon in Свободна тема със свободни коментари...   
  Не мога да ги разбера такива хора, януари получи 10 дни за същия пост, има 5 мнения с този текст. Влиза и тъпо и упорито си пробутва рефералния номер, няма значение в коя тема е. Получава перманентен банн докато биткойн стане 1 милион долара.
 18. Haha
  orwell got a reaction from RSimeonoff in За цената на биткойн   
  А за разхода на ток,нещо да кажеш,виж аз съм за  природата и за Земята и не бих се продал за някакъв си биткойн,ясно ли е .Щом разхищава ток и уврежда земята-биткойна е  провал.Пълен провал-ясен ли съм?
 19. Haha
  orwell got a reaction from Sundy in За цената на биткойн   
  Говоря с друг хомосапиенс,ти като какъв се явяваш,Роджър Вер,Антъни Хопкинс?
 20. Thanks
  orwell got a reaction from Pistolero in Глобални тенденции   
  Един здравомислещ човек във форума!
 21. Haha
  orwell reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  за печатането на хартиени пари, не се ли изсичат дърва и не се ли ползва електроенергия приятелю природозащитник ?
 22. Thanks
  orwell reacted to StanchoBS in За цената на биткойн   
  Един интелигентен човек никога не би използвал такива думи ЯСНО ЛИ Е в който и да е форум. Щом не си пишете на лични , значи разговора не е личен и всеки може да обсъжда каквото си иска.
 23. Haha
  orwell reacted to mcmichael in За цената на биткойн   
  е....ти пък се подиграваш на хората, все едно си извънземен. С плюене срещу биткойна няма нещо да измениш в твоето бъдеще, освен да си запазиш работата в демодиралата банка където се подвизаваш. Освен да му вдигнеш цената и да гризнеш голямата тояга. Разбери, че биткойна  е нещо ново и практично за целия свят и затова ще има бъдеще, за разлика от хартийките наречени пари.
 24. Haha
  orwell reacted to mcmichael in За цената на биткойн   
  Много повече други неща увреждат замята, но ти си се хванал с биткойн......Изтъркани шаблони за екология, наркотици и тем подобни. Все едно ако го няма, биткойна природата ще стане по-чиста и няма да се продават наркотици. Стой си в банките и бачкай като роб до гроб стискайки инфлационните хартийки.......Много ти се изтърка шаблона, светът се променя и лети светкавично напред с новите технологии. Явно ще си загубиш паирте и работата в банката, ама така е в 21-ви век, след като не вдяваш в новото....
 25. Haha
  orwell got a reaction from hjzagf4sb in За цената на биткойн   
  А за разхода на ток,нещо да кажеш,виж аз съм за  природата и за Земята и не бих се продал за някакъв си биткойн,ясно ли е .Щом разхищава ток и уврежда земята-биткойна е  провал.Пълен провал-ясен ли съм?
×
×
 • Create New...