Jump to content
hash.bg - биткойн форум

olivar

Members
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reputation Activity

 1. Thanks
  olivar reacted to Гари in За цената на биткойн   
  ФЕД пое курс към увеличение на лихвите и съкращаване на баланса, много други централни банки ги изпревариха (АЦБ), други ги следват. Това ще се отрази негативно и на биткойн, нищо чудно да се повтори ситуацията от 2018 г.  Разбира се, тази антиинфлационна политика на централните банки ще е само до време, за залъгване на населението, че имат и такава цел - да запазят стойността на валутите. Истинската им цел е да печатат пари като ги дават първо на най-богатите, за да станат те още по-богати. А най-богатите са вкарали вече доста милиарди в биткойн и крипто, така че в дългосрочна перспектива нещата са ясни.
 2. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Как би изглеждало, ако глобални, цифрови, твърди, програмируеми пари с отворен код се монетаризират от абсолютна нула
  https://allenfarrington.medium.com/wittgensteins-money-7cac8d0635cf

  Биткойн е пари, не технология! - според последният доклад на Fidelity
  https://www.fidelitydigitalassets.com/bin-public/060_www_fidelity_com/documents/FDAS/bitcoin-first.pdf


 3. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Някой хора ме питат, защо съм зарязал форума. Бих могъл да попитам същото и за тях. И все пак като оправдание ще кажа най-банално, че нямам толкова време. Играта се промени. Стана по-динамична, по бърза и много по-скъпо струваща. А единственото нещо по-оскъдно от Биткойн, е времето! Може би и другите като мен са започнали да ценят времето си повече. Времето, времето, времето прекарано във форума обаче си остава безценно. Седем години прекарани тук ме научиха на много и понеже темата е цената на биткойн, ще започна с нея.
  Цената на Биткойн няма да спре да расте. В свят на постоянен излишък, Биткойн е абсолютна оскъдност. Непрестанно нарастващо търсене, срещу все по-намаляващо предлагане. Най-простото математическо уравнение. Когато цената расте, притежателите на биткойн се радват на увеличващата им се покупателна способност, когато цената пада, се радват на "промоцията" и възможноста да натрупат повече сатошита. Наречето го култ ако щете, може би религия или просто притежателите вече знаят отговора на математическото уравнение. 
  Веднъж щом вземеш оранжевото хапче, светът ти се променя. Всички са гледали филма "Матрицата", направиш ли избора с хапчето се случва точно това. Изключваш се от матрицата и започваш да виждаш през всичката глупост, която света ти поднася. Колкото по-надълбоко ровиш в заешката дупка, толкова по фалшиво ти се вижда, дъно няма, но има един момент в, който осъзнаваш, че до сега си живял целия си живот в лъжа. Точно този повратен момент не само променя възгледите ти, променя теб самия по такъв начин, че отключваш съзнанието си и като черна дупка започваш да извличаш информация от вселената, започваш да задаваш правилните въпроси и стигаш до правлните отговори, тези, който се крият под повърхността на ежедневието. 
  И от там както казах, въпросте започват и никога не свършват. В стремежа си да намериш отговори на всички тях, задълбаваш все по-дълбоко, а там те чакат още повече въпроси. Защо въпреки излишъка от храна има гладни? Защо въпреки излишъка от пари има бедни? И точно излишъка е отговора. В свят на безкрайно, необезпечено принтиране на пари, излишъка от такива, прави всичко останало оскъдно. От там почваш да четеш Мизес, Ротбард и Хайек и стигаш до извода, че щом поправиш парите, може да поправиш всичко счупено и развалено в този свят!
  Миналата година Ел Салвадор прие биткойн като официално платежно средство. Тази година още 2 държави ще я последват. В следващите 10 години Ел Салвадор ще се првърне в един модерен Сингапур на Централна Америка.  Все още сме в зората на Биткойн. Не пилейте времето си, имате само един живот за живеене! Моя съвет към всички е да започнат да четат и най-важното да третират биткойн като дигитална спестовна сметка в джоба ви. По този начин ще се предпазите от шума и ще се фокусирате върху сигнала!

  2022-ра ще бъде още по-вълнуваща. Успех на всички!
   
 4. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  The Times 03/Jan/2009  Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks

  Честит 13-ти Рожден Ден, Биткойн!
  210 екзахаша изчислителна мошност осигуряващи 99.99% сигурност и достъпност на мрежата
  80 милиона потрбители по целия свят извършили 700 милиона транзакции
  1 трилион долара капитализация
  Биткойн предефинира значението на думата частна собственост, истински чист капитализъм в суров вид. Дигитална Швейцарска сметка в джоба ви. Не конфискуем, неудържим, безграничен, не подлежащ на ценузра.
  Всеки сам си заслужава цената на, която влиза, но рано или късно всички ще влязат! 
  bbbbbbbbbbbbbbbbbbEqyeRSbXMAEyLPJ.jfif

 5. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Весели празници на всички, не забравяйте да си купите царевица докато е евтина и НЕ убеждавайте роднините си да го правят и те 
 6. Thanks
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Райфайзен към Кракен (Фидор), отказан!
   
 7. Haha
  olivar reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  90% от всички биткойни, които някога ще съществуват вече са изкопани. Това вероятно е сигнал да си продадете биткойните и да си купите алткойни, чиито предлагане е неограничено 
   

 8. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  93% от хашрейта се възстанови след Чайна бана. Биткойн е безсмъртен ⚔️

 9. Thanks
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Icard получиха банков лиценз тази година, може да забравите да ги ползвате, блокираха ми 75 сметки с карти при тях
 10. Like
  olivar got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Bitcoin.de към Icard отказан превод!
 11. Thanks
  olivar got a reaction from Wabi in Български банки и крипто валути   
  Битстамп към ЦКБ отказан превод!
 12. Like
  olivar got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Битстамп към ЦКБ отказан превод!
 13. Like
  olivar reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  изглежда съм бил прав
 14. Like
  olivar got a reaction from vamp111 in Биткойн новини от света   
 15. Like
  olivar got a reaction from ivan in Биткойн новини от света   
 16. Like
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  какво те кара да мислиш, че класическите активи ще продължат да вървят нагоре 
  имат по-голям шанс да баннат пчелите да летят от колкото биткойн, явно не си осъзнал каква е идеята зад него
   
  защо "до сега" ? какво се промени ?
   
  Ако не си удобен на управляващата партия, със сигуност могат да ти вземат къщата, но пък със сигурност не могат да ти вземат биткойна, ако не си разбрал имунизационните паспорти, които сега ни рекламират ще се превърнат в дигитално ID обвързано със банковите ти сметки и социални дейности. Парите ти ще бъдат под контрола на централната европейска банка и подобно на Китай в Европа ще се въведе система за социален кредит. Ако ти е интересно за бързо настъпващата диктатура, последвай този профил във ФБ: https://www.facebook.com/VampiraSiTyrsiRusa/
  първия актив с абсолютна математическа оскъдност, непрестано нарастващо търсене и все по-малко предлагане 
 17. Like
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  братле само компаньонката ми е 3К на вечер, за профукване на пари от крипто аз съм човека, вярвай ми.
  + не е нужно да имаш нищо на твое име, можеш да си наемеш най-голямата къща, да си лизинговаш най-скъпата кола и да ги плащаш с кеш на гише, без дори да имаш банкова сметка. Живота в БГ не е толкова сложен.
 18. Like
  olivar reacted to skd in Български банки и крипто валути   
  Това може да е само допълнителен бай сигнал!
  Абе то алтернативи има, ето има вече криптобанкомати в големите градове, има български брокери, но за последните KYC верификация и по-висока комисионна. После трябва да се плати 10% ДДФЛ към НАП. Но и данъците трябва винаги да се плащат. Така е по закон, а и е по-добре, защото доходът е напълно законен и никой копче не може да ти каже. Дори в момента да няма много алтернативи, това е предизвикателство към криптообщността, на което ще се намери още реакция и отговори в един момент по един или по-друг начин. Никой не може да спре Биткойн. Дори и Г20 да се съберат и и да решат да го забранят, ще бъде все едно такова решение, че от утре забраняват на  Слънцето да изгрява от Изток и да залязва на Запад.
 19. Like
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  p2p срещу кеш, както всъщност Биткойн е бил проектиран да бъде използван
 20. Like
  olivar reacted to batibon in Български банки и крипто валути   
  ...биеш си сондаж в двора, плащаш 140 лева на линеен метър, парите никой няма ти ти ги върне ако излезе суха дупката...имаш вода, почваш да Се поливаш...и тук идва Държавата и ти слага Водомерче и иска да и плащаш за водата...защото тя не е твоя...
  ...станахме прекалено големи и статуквото иска да си вземе десятъка, крипто ще го има, но ще е под контрол,  вход-изход, и не само там...всеки който има биткойн ще бъде принуден да го декларира...това е нова ниша за съществуващия финансово - икономически октопод и той иска контрола...
  Биткойн е най-разрушителното изобретение от Интернет и сега се води идеологическа битка между крайните утописти и основния капитализъм.... цитат отнякъде... бих добавил и икономическа и хибридна и всякаква...
 21. Like
  olivar reacted to vamp111 in Bitcoin Energy Fud   
 22. Haha
  olivar reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  най-хубавото е, че така е само в България 
 23. Like
  olivar reacted to r.lazarrov in Биткойн новини от света   
  https://www.analyticsinsight.net/germanys-new-cryptocurrency-law-welcomes-us415-billion-bitcoin-investments/
 24. Like
  olivar reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  @AdamKadmon 13 институции, които искат да предложат на клиентите си продукти, които включват Биткойн като базисен актив.
  мисля, че тази година, ще видим първия одобрен ETF в САЩ. Много инвестиционни фондове (вкл. пенсионни такива) инвестират САМО в ETF-и (например в злато)
  традиционните пазари и участниците в тях са твърде наплашени, да рискуват инвестиция директно в актив като биткойн и крипто като цяло, но в един TRUST или ETF не биха се поколебали.
  NYDIG работи по въпроса https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2021/06/30/6-billion-ncr-opens-bitcoin-purchases-to-650-banks-and-credit-unions/?sh=3c421a913f82
  *всичко това е без никакво значение за Биткойн мрежата като цяло, тези "институции" рядко купуват актива, освен ако не са принудени, обикновено се търгуват продукти       в/у биткойн като база, деривативи например, но според изискванията на продукта, който предлагат на клиентите си, МОЖЕ да трябва да го държат като актив в кошницата си.
 25. Like
  olivar reacted to map6283 in Биткойн новини от света   
  Топки има ! 
  Докато го слушам как коментира, оставам с впечатление, че не е " изтървал козити " след тая случка ! 
×
×
 • Create New...