Jump to content
hash.bg - биткойн форум

metaflute1

Members
 • Posts

  597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by metaflute1

 1. Някой знае ли колко LN транзакции могат да бъдат обединени в една ончейн транзакция?
 2. От известно време ме мъчи въпроса какво ще стане, след като новоемитираните койни свършат. Отговорът на пръв поглед е прост - цената ще компенсира миньорите, но как се отразява това на потребителите и таксите им. Колкото по-скъп е биткойн, при пълни блокове, което се случва и сега, таксата трябва да расте доста екстремно, а това няма да направи възможно ползването на мрежата от всички. Дори ако приемем, че LN влезе на пълни обороти, дали това ще успее да направи ончейн таксите толкова големи (за сметка на екстремно ниски в LN такси), че да се върже сметката. Транзакциите при пълен блок са около 2200. .... Излиза, че прекалено голямата цена на биткойн, всъщност може да смачка именно миньорите, защото те ще печелят по-малко така.
 3. Както и преди май споменах, добре е глобалните тенденции да се разглеждат и в контекста на крипто: https://hackernoon.com/this-bull-run-is-fundamentally-different-than-the-previous-one-heres-why-tdr03vxg
 4. Има логика да са активни и в пика, но според мен момента да се активизират е удобен, защото много разочаровани от продажби на загуба лесно биха се запалили за да компенсират. В случая става дума за една група, която вербува персонално потребители в редит. Ласкаят ги и им обясняват, че проучват и гледат да хванат качествени проекти във фаза EIO или ICO. Мен също ме заговориха, но не стана работата. Друг човек публикува историята си. Превел е 5 етера и чак тогава се усетил. Преди това му пускат някакви транзакции към адреси на бинанс в които има тонове боклук като доказателство, че токена е леджит и така се хващат хората. Като огласиха този случай, много хора потвърдиха, че са заговаряни по същия начин. Дано не е имало много "щастливци", но аз си мисля, че все пак са изгоряли хора, защото част от номера е да направят превод от над 1000 Етера за достоверност. Едва ли тези етери са купени с пари от закуски.
 5. Много хора са на мнение, че скамърите са необичайно активни, а това би могло да се тълкува, че вече като цяло сме на дъното. Усещат и те м*м*цата им и като някои лешояди гледат да оглозгат някой капитулирал я пенсионер, я тинейджър или просто неопитна рибка.
 6. Някакъв нов хардуерен портфейл се задава. Състои се от две части. Държиш ги в левия и десния джоб и като ги съединиш, става магията https://keevowallet.com/
 7. Мисля си, че тази тема вече си е за закриване. Какви инвестиции в алткойни, кви пет лева ... в най-добрия случай - шест &pla4a;
 8. Bittrex: "USDT will be swapping to an ERC20-based token at 10:00 AM PST on August 5, 2019. Trading will continue as normal." Само казвам
 9. Не, само някои Доста неща стават и за тераса. (цитирания линк не е мой, а на някакъв колекционер, от който съм купувал смена)
 10. Здравейте селяни. Ако някой ден някой от вас неслучайно забогатее, но реши да запази връзка с майката земя, използвайки мотика и лопата ... да гледа черни, бели, зелени и жълти домати, люти чушки от които боли глава само като се наведе на храста, лилави картофи, японски краставици, тикви големи колкото каляска, жълти и бели дини, пъпеши твърди като краставици и други екзотики, да разгледа този линк: https://hobi-semena.com/
 11. За повечето ходлери истинската причина е да си толкова напред, че да можеш да си позвилиш да харчиш без да се притесняваш, че цената утре може да е двойна. Колко ще са тези хора към цялото след още два халвинга? Според мен това може да се окаже проблем ... психологически. Няма спор, цената ще продължи да се покачва, но дали ще има масово пазаруване, или по-точно кога ще се достигне прага да с еизползва масово като пари
 12. Едно е ясно. Ако има кой да смачкат, ще го направят веднага. Изслушане на фейсбук пред сената от вчера:
 13. Аз го възприемам за FUD като цяло, но може и да греша.
 14. В офисите на Трон (едит: не са добре нещата според мен. уж други някакви пирамидални схеми ... ама знае ли човек: https://cryptonews.com/news/tron-s-justin-sun-faces-backlash-due-to-scam-in-china-4178.htm):
 15. Беше умопомрачително и все още е. Този проект ме накара да разбера, че правилото инвестирай, колкото можеш да загърбиш работи само първите 5 минути от инвестирането.
 16. От днес за широката публика отвори врати Go.Exchange (моят реферал или без реферал). Борсата е създадена като звено от реструктурираната наскоро Omise/OmiseGO в Omise Holdings. Това реструктуриране има единствено за цел да направи реалност OMG Network. Omise Holdings включва три звена : Omise Payment - стандартно опериращия процесор за разплащания с много голям оборот основно в Югоизточна Азия OmiseGO - разработваща в момента OMG Network - децентрализирана мрежа за разплащания с DEX Layer, оперираща върху Етериум, Layer 2 имплементация на Plasma за скорост, eWallet SDK GO.Exchange - борса, предназначена да стане първия доставчик на ликвидност за OMG Network. С доста голямо закъснение, проектът OmiseGO набира скорост и е на път да пречупи разочарованието. На изключително достъпен език може да бъде прочетен The Official Guide.
 17. Поне в 49 щата на САЩ ще може да се търгуват няколко актива включително USDC. Nash е DEX със скоростта на CEX. Таксите се обират от PoS участниците. Много атрактивно и провокативно ... и май ще отворят наистина.
 18. Прясна и полезна трактовка от професионалисти: СЧЕТОВОДНОТО ТРЕТИРАНЕ НА КРИПТОВАЛУТИТЕ В КОНТЕКСТА НА РЕШЕНИЕТО НА КРМСФО ОТ 12.06.2019 Г.
 19. милион - билион (милиард) - трилион ... не знам откъде идва този "милиард" в езика ни, но е едно и също с билион.
 20. Подир дъжд - качулка, но все пак. На 30 - 31 Май се проведе DigiTalk в София с участието на Андреас Антонопулос: https://www.digitalk.bg/news/digitalk-track-unlock-the-blockchain-future
 21. Догодина по това време ще е халвинга. Обикновено пик има една година след това, но наесен, както стана последните два пъти. Ако има пик догодина, значи периодите между халвингите ще се скъсяват. Мислех си дали нама да стане така по едно време и реших, че е възможно. А колко сототин алта ще се сринат завинаги след това ... жал ми е като си помисля.
 22. Историята на Хал Фини накратко от самия него: https://mobile.twitter.com/bitcoin4als/status/1123209833375850496 Хал Фини е първият, работил със Сатоши. Първата транзакция в мрежата е била към него.
 23. Използвай първия вариант. Това мога да те посъветвам.
 24. Само това, че Bruce Fenton (един от авторите на white paper-a им) всеки ден предава в Туитър на живо. https://twitter.com/brucefenton Иначе добре се качва, дано се получи нещо.
×
×
 • Create New...