Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ludman

Members
 • Мнения

  111
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

Скорошна репутация

 1. Thanks
  Ludman reacted to Alt in За цената на биткойн   
  Не съм чел да са пускали тия ускорители на практика, говореше се само . Искаш да кажеш, че биткойнчето няма на къде повече да се ускори?! Ако това е така, то толкова по-зле, значи хептен не го виждам тогава.
  Реално, обективно погледнато, не виждам и една причина, заради която някой голям инвеститор би инвестирал в ВТС, освен с чисто спекулативна цел - да издърпа повече фиат от тълпата. Биткойнчето като практическо приложение - не го виждам. Но даже и спекулативно, също не е много перспективен - и сега е твърде, ама твърде скъп, на фона на много добри и като перспектива за практическо приложение, а да не говоря като цена- алткойни, които струват центове или няколко долара. Не виждам логиката - финансова и ннвестиционна, един голям инвеститор, който тепърва иска да влезе тук, да влезе от кота $3000, "разчитайки" на 100 хилки, примерно, или 1 млн. Едно е когато се движиш в зоната на "малките числа", друго е психологически, когато видиш "нулите" отзад да растат... кой е тоя дето ще купува "нещо" с по 3-4 нули, вместо да купи нещо, което е с "нули" след "запетайката", а не преди нея.  Биткойна е обречен! Като казвам "обречен", имам напредвид "обречен на НЕръст", естествено няма да изчезне, но не му виждам "галактическия" ръст, който всички чакат. Е няма да има такъв ръст
 2. Confused
  Ludman reacted to Alt in За цената на биткойн   
  Ами няма такова нещо - не са му добавяли никакви "ускорители" на биткойна, повечето майнери бяха против.
  Всички алткойни са по-добри от ВТС във всяко отношение - и в мащабируемост, и в скорост и ако щеш в защитеност. Конкретни имена естествено не бих назовал, защото ако "всички купят, на кого после ще продам" ?! ) Според мен обаче, познатите монети от топ 20-30 няма да дадат голям ръст ...
 3. Like
  Ludman reacted to Reloaded in За цената на биткойн   
  Стори ми се интересен този пост във facebook -> 
   
  "Не веднъж съм казвал, че усредняването е начина. Ето и нагледен пример.
  Ще се наложи да свалите картинката и да увеличите, за да видите резултата. Резолюцията е такава, че във Фейсбук цифрите няма да се виждат. 
  Показано е нагледно как при инвестиране от само $500 всеки месец, може да се преборите с мечите пазари. Е, стига да имате търпението.
  (1) Най от дясно са датите. Тук се вижда, че числото е 15-ти на всеки месец.
  (2) Следва цената на BTC на тази дата. Виждате, че първата инвестиция е била направена през 15.01.2014 когато цената на BTC е била $874,71. Не беше най доброто време за инвестиране. Но все пак..
  (3) След това следва колонката с закупеното количество за тези $500
  (4) Общото закупено количество.
  (5) Средната цена. Събирате цените на които сте закупили BTC и ги разделяте на броя месеци. Усредняване.
  (6) И последната колонка, най-интересната. Показва нарастването/намаляването на портфейла ви.
  Забележете, че дори и след като първоначалната инвестиция е била малко след пика на цената, на предишния Биткойн балон. Нещата пак не бяха толкова зле. През пика на този балон 15.12.17-та, стойността на портфейла беше достигнала $872,816
  При инвестирани $24,000 до тогава. По $500 всеки месец.
  Разбира се и загубата, между първата инвестирана сума, и най-ниската точка на тогавашния балон 15.01.2015-та, беше -50%
  Вие си направете изводите. Дали тази стратегия е за вас.
  П.С. Резултатите от този пример не са мои."
  https://www.facebook.com/andcapital/  <- линк към страницата му , която обсъжда финансови пазари 


 4. Like
  Ludman got a reaction from vamp111 in Предстоящи форкове на Bitcoin   
  От 3 дни няма връзка с блокчейна на това лайно ГОД ? Само при мен ли е ?
 5. Thanks
  Ludman reacted to ivan in Предстоящи форкове на Bitcoin   
  @Ludman
  Май този масов рестарт на win-a е прецакал мрежата. Нека да видим да ли ще може да се синхронизира, ще трябва да се изчака ден два. 

 6. Like
  Ludman reacted to dodoto in За цената на биткойн   
  Понеже съм лаик и не разбирам от ТА и онея ММ. Според мен просто няма пари. Всеки е инвестирал каквото е имал на някави нива когато е смятал, че е някакво дъно и сега всичко е блокирано някъде между етажите.  Онея дето са ММ ли, #кой ли? искат да продават защото цената ги кефи. Обаче баланса много бързо се губи защото няма оборот. ММ ли, #кой ли? и те не искат цената много да пада и се спират. Играят едни сценки дето им викат ТА .... малко FUD ... две три таблички и така. Чакат да влязат нови агънца и да ги изядат и тях, обаче с тоя пазар нови инвеститори след края на 2017 и цялат 2018 , трудно може да има. И ако не влязат малко свежи пари, нивата може и да отидат на нива първото полугодие на 2017г, една- две години затишие и после пак големия бум.
 7. Like
  Ludman reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  National Bank of Slovakia

 8. Like
  Ludman reacted to peername in Lightning Network - Какво е и кога ще се появи.   
  Представете си, че LN се е развил до такава степен, че първо ниво се използва само за отваряне и затваряне на канали.

  При това положение, ако някой направи fork на Bitcoin, реално във fork-а няма да има никакви пари, защото те ще са заключени в канали, които не важат за новата мрежа.

  Реално network ефектът на LN прави така, че става безсмислено да се правят fork-ове, подобни на Bcash и Gold-a. И това според мен е много хубаво

  Относно fud-а за малкия капацитет на каналите, той е ограничен по протокол, за да не губят хората много пари в началото. Аз на два пъти щях да загубя всичко в тази ранна фаза на LN. Възстановявал съм средствата ръчно и мъчително на ниско ниво. Ограничението пази, докато не се избистри BOLT протоколът. Всеки може да си го махне на своя отговорност.
 9. Haha
  Ludman reacted to vamp111 in Вицове и смешки   
  и на мен ми казаха от къде да го пусна, иначе даже не го пуснах да го гледам! всяко произведение на планета, което съм чул е убило поне една мозъчна клетка у мен
 10. Thanks
  Ludman reacted to vamp111 in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  да, това е на базата на биткойн кор портфейла, постоянно трябва да е онлайн, за да е уп ту дейт
 11. Thanks
  Ludman reacted to vamp111 in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  POS mining, на Bitcoin God (GOD)
  два варианта до го вземете, ако сте имали биткойн на ваш портфейл на 25-ти Декември (блок 501225) свалят GOD core портфейла от тук: https://www.bitcoingod.org
  около 2 седмици се сваля блокверигата около 150гб, клеймвате си ги и си ги оставяте в портфейла ежедневно превежда дивидент
  или си го купувате от http://gate.io слагате си го пак на същия портфейл, активирате Mining-a и почвате да жънете и къпете в пари
  ето малко повече инфо
  https://blog.bitcoingod.org/index.php/2018/05/17/bitcoingod-pos-automatic-mining-feature-officially-released/

 12. Thanks
  Ludman reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Само един последен пример за нещата, които натяквам. Графиката по минутни интервали от току що:

  жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.
  Т.е. да речем 2 минути преди събитието, гледайки синята линия с голяма доза точност се знае след 2 минути къде ще бъде тя (защото тази стойност е определена заради изминалите 25 минути и трудно се помества рязко), освен ако не стане огромен срив или спад, примерно на 50К или $100, което никога не става, може да се предвиди къде с голяма доза вероятно временният ръст ще спре. И хоп той спира точно там (като се опре в синьото). Тръгва надолу, там пък идва жълтата. Тя е по-маловажна, защото по-рядко играе роля на спирачка но ето и тук става същото опира се в нея и тръгва нагоре.
  Тези неща се смятат от ботовете и се гледат от хората. Една част са се вторачили в минутните, друга в 5-минутните трета в часовата и т.н. Когато има съвпадение в повече от една, вероятността пък се увеличава в геометрична прогресия, тези линии да са повратни (примерно има ръст, на 30 минутната идва преграда от червената линия, на двучасовата от синята - е тогава 95% ще спре в тях и ще обърне; така човек знае кога да продаде и после кога пак да купи). Разбира се, ако няма смут от някаква грандиозна новина за трета световна война, или че Сорос купил или продал, или че хакнали Binance.
  И всичко това служи не да се познава като врачка, че ще стане точно така в 100% от случаите, а да дава дори леко преимущество във вероятностите (т.е. да се познава в 55% от случаите и да се греши в 45% от случаите), следва че след достатъчно голям брой опити (и само тогава), този който го прави ще е на + винаги. Също така е полезна за краткосрочни (минута до 10) предвиждания, но на ден в такива интервали има поне по 100 промени нагоре надолу с по 0.5-1%. От 100 опита, като се тегли чертата резултатът е с 10-20 повече да са уцелените случаи и се получава 5-10% на ден почти сигурен +.
 13. Haha
  Ludman reacted to hjzagf4sb in Вицове и смешки   
 14. Haha
  Ludman reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  @rippleche Август месец 2015 год. във гр. Варна, квартал Аспарухово, на 100 Кила баща му чичо Митко, ме води при една чародейка. Тя ми прави отвара от първия мензис на девствена циганка от рода Рудари. Влизаш в двора на текстилената фабрика (пак в кв. Аспарухово) намираш там един Чинар (огромно дърво няма как да не го разпознаеш), това е най-старото дърво в България. Има легенда, че самия Аспарух, точно там е основал нашата държава и посадил този чинар (прикачил съм ти снимка) та при Новолуние, се покатерваш на това дърво, събличаш се гол и започваш да си мажеш вълната с тази отвара и да виеш като вълк. Ако отсреща ти отговори друг вълк, значи ще прозреш истината. На мен ми отговориха два, знахарката не можа да каже какво означава това, но от тогава знам истината дали Биткойн ще стигне $1 000 000 или $0.
  като направиш този ритуал, 100% се изкъпи и търкай яко, че не се знае тези циганки колко са чистоплътни...


 15. Like
  Ludman reacted to Гари in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  Един Decred струва 89 долара, а за да стейкваш трябва да платиш за един тикет пак близо 88 DCR към днешна дата. Ако 8000 долара са дребни пари за теб, за да ги пробваш в нещо такова, давай. Доходността за този месец се чака да е 1,46, което не е зле. Синхронизирането на портфейла е голяма мъка, все зацикля и трябва да го рестартирвам, за да продължи. Абе часове си го чаках някой път. Накрая ми писна и вече нямам Decred.
 16. Thanks
  Ludman reacted to Гари in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  Според прочутият американски инвеститор Уорън Бъфет, ние трябва да „открием начин да печелим пари докато спим или ще ни се наложи да работим докато не умрем.“ На мен тази мисъл винаги ми е харесвала, а и обичам да поспивам. Разбира се, Бъфет има предвид само инвестирането в акции, но можем да приложим принципа и в сферата на криптовалутите. Почвам аз с надеждата полезни идеи да дадат и други. За повечето хора тук няма да кажа нищо ново, но мисля, че е добре да има такава тема където тези идеи са систематизирани.
  Някои общи забележки. Първо - ще разглеждам само дефлационни криптовалути. Тези, които  могат да се стейкват, но количеството им нараства с някакъв инфлационен коефициент, според мен са безсмислени за дългосрочни инвестиции и не се занимавам с тях. Второ – трябва да се има предвид, че пасивните доходи трудно могат да надхвърлят няколко процента годишно и няма да ни направят богати ако и цените на койните не вървят нагоре. Така че ако имате 4-5 биткойна, които ще ви направят милионери в зелено след десетина години, когато биткойнът дай боже стане световна валута, може би рисковете не си струват.
  Метод първи – Crypto Lending
  Можете да отдавате основните криптовалути под наем на тези, които искат да търгуват с тях на маржин. За което те ви плащат ежедневно лихва, от която за борсите остават 15%, а за вас – останалите 85%. Това може да се прави на две борси:
  -          Poloniex. Може да давате назаем BTC, ETH, DASH, XMR, LTC и др. Минимумът е 0,01 от валутата. Лихвите варират, като за БТС в момента са 0.011% на ден или 3,4% годишно.
  -          Bitfinex. По-голям избор на крипто за лендинг, включително такива като IOTA и EOS, които ги няма в Poloniex. Минимум за отдаване под наем – равностойността на $50. 
         KuCoin   Избор между 15 криптовалути за Lending, които могат да се отдават за 7, 14 и 28 дни.
  Плюсове: Можете да си направите настройките криптото да се преотдава до безкрайност, а само да го наглеждате от време на време. Койните се увеличават без никакъв риск за вас стига борсата да продължава да работи.
  Минуси: Койните не са под ваш контрол. Може хакери да разбият борсата и да ги откраднат, може тя да затвори скоропостижно или да въведе някакви правила, които да направят изваждането им невъзможно. Обичайните рискове за всяка борса.
  Метод втори – Покупка на борсови криптовалути
  На този етап има две възможности (за които знам) – Kucoin и COSS:
  -          Борсата KuCoin има своя валута Kucoin Shares. Таксата за търговия е твърдо 0.1% и половината от всички събрани такси от всичките 199 търгувани валути всеки ден се разпределят пропорционално на притежателите на Kucoin Shares. За ежедневните дивиденти трябва да имате поне 6 KCS.  Количеството Kucoin Shares е ограничено и на всяко тримесечие борсата изгаря някаква част от тях, така че доходността би трябвало да се увеличава. По-голям оборот също означава по-големи дивиденти, но при достигане на някакви прагове процентите от таксите, които се разпределят за KCS притежателите ще намаляват.
  -          Плюсове: Инвестирате на практика в целия криптопазар. Получавате множество койни, някои от които могат да се окажат бъдещи ракети.  
  Минуси: Наред с утвърдените валути и потенциални ракети трупате множество шиткойни, от които не е лесно да се освободите.
  Метод трети – Crypto Deposit
   BlockFI. Това е сайт, където могат да се депозират няколко криптовалути срещу лихва и да се теглят кредити срещу лихва. Има прекалено много мошеници в тази сфера, но тези са легитимни и работят от 2016 г., сред акционерите им е Coinbase Ventures, а криптовалутите се съхраняват от Gemini като 3rd party depository trust. Gemini досега май никой не ги е пробивал, а и са застраховани, така че се използват за депозитар и от много други в този бизнес. Но регистрацията изисква верификация, предоставяте лични документи и ви снимат лицето с камерата.
  Могат да се депозират BTC, ETH, LTC, USDC, GUSD и PAX, а лихвите са доста добри. За под 5 BTC в момента е 6% годишно. Лихвите се изплащат на първо число всеки месец. Няма минимум за депозита, предоставят едно безплатно теглене без такса месечно. Имат и реферална програма, с която печелите бонус 10% от лихвите, които получат рефералите ви. Така че ако решите да се регистрирате, моля използвайте този линк. 
  И за финал, както се полага на такъв пост – всичко написано не е препоръка за вземане на инвестиционни решения.
 17. Thanks
  Ludman reacted to vamp111 in OmiseGO (Омисе Го) - $OMG   
  отваряш линка през гугал хром, като зареди статията даваш дясно копче с мишката и " превод на български" 
  пише, че омис започват да си сътрудничат с много сериозна компания във финансовия сектро, прочети последния абзац, добре звучи
 18. Thanks
  Ludman reacted to ivan in RSK - rootstock - Ethereum функционалността при BTC   
  Който иска да научи повече по темата.
  http://forklog.net/rsk-labs-says-smart-contracts-and-masternodes-to-bring-more-value-to-bitcoin/
 19. Like
  Ludman reacted to stamen in Lightning Network - Какво е и кога ще се появи.   
  Според този туит, скоро ще има мобилно приложение за Lightning. Ако работи добре, нещата ще почнат да се случват:
   
 20. Like
  Ludman reacted to ivan in Ethereum   
  Защото eth беше най-обещаващата смарт крипто валута с подкрепа на банки и консорциуми. Много пари за реклама, много манипулации, екипи работещи върху нея......
  Изведнъж ако от твърдо 2-ро място стане 3 то а после 4 то, ще бъде ясно че новите 2 ри и 3 ти и те ще бъдат изместени и после следващите и тн.. И алтовете ще спрат да бъдат толкова привлекателни и обещаващи.
  @vamp111 Виталик, ще пусне POS и ще направи следващият блок да дава по 1 eth и етера ще скочи да кажем от 0.04-5 до 0.1-15 и после ще започне пак да залязва... Не мисля, че дългосрочно ще оцелее, ако имаше как сега да вкарат sharding, Raiden network и Plasma щеше да има голяма шанс. Но докато ги вкарат размера на блокчейна ще мине 2-3TB, докато на BTC ще бъде малко над 200GB.
  LN ще се яви като заместител на Raiden network, до голяма степен алтернатива на sharding
  RSK - ще изнесе всички смарт договори+транзакциите им извън блокчейна на BTC, отделно ще предостави on-chain транзакции с голям капацитет, ще се яви и като конкурент на LN. И след време предполагам ако там блокчейна на RSK стане голям, ще могат да пуснат RSK2 който да започне от 0-та с подобрения и тн., без да се губят койни и смарт договори.
   
 21. Thanks
  Ludman reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Не намерих някой някога да е правил следното - "напечатаните" USDT винаги отиват в една сметка на Bitfinex. Изтеглих почти всички транзакции назад от omni и се получи картинка и плеснах отгоре цената на BTC. Според мен печатането на нови USDT има връзка със спад на BTC:
  - жълтото е BTC (цената е отдясно)
  - синьото е баланса на въпросната сметка (милионите са отляво)
  - колонките са вкараните в нея USDT, има едно червено, защото на 29.01 връщат 200М, които после пак ги получават на 22.02
  (балансът става отрицателен отвреме навреме, защото не дочаках да се изтеглят дните преди септември, т.е. картинката е преместена малко надолу).
  Двете графики са си направо огледални с редки изключения, а на повечето места, където има нови USDT има и по-сериозен спад. Така че тези нови 300М които се задават...

 22. Like
  Ludman reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Хоп хоп. Със следващата графика, която е:
  - синьо = баланс на основната USDT сметка на Binance
  - червено = цена на BTC
  се забелязва очевидната обратна връзка - т.е. балансът се увеличава - цената намалява и с вчерашната графика от сметката на Bitfinex, където се виждаше същото. Освен това USDT се "печата" на порции, когато онази сметка се опразни. Правим (правя) следния извод:
  1. USDT се печата не защото някой си е поръчал XXX милиона, а защото сметката се е опразнила, а тя се е опразнила, заради повишеното търсене на USDT заради продажба на BTC и други валути и спасяване в USDT.
  2. Цената на BTC пада = натрупването на USDT по сметките на борсите се увеличава.
  3. И без да се следят сметките, напечатването и по-специално пускането в обращение на USDT е по-скоро знак за повишено търсене на USDT и следващ спад на BTC, а не за покачване, заради мистериозен купувач на много милиони
  Ето сметката на Binance съпоставена с BTC (отново има отрицателни стойности, защото не започва от начало, не съм дочакал да се свали всичко, т.е. реално е изместена нагоре с 330 милиона).
  :
   
 23. Like
  Ludman reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  THE REAL FLIPPENING:


 24. Like
  Ludman reacted to Dinko in За цената на биткойн   
  Bitcoin has never been stronger:
  In 2017 we learnt how to scale, handle hard forks, improve privacy, innovate off-chain & became world reserve currency for all crypto currencies.
  In 2018 we implement what we learnt.
  In 2019 all assets are traded against BTC
  In 2020 we half
 25. Like
×
×
 • Създай нов...