Jump to content
hash.bg - биткойн форум

ivan

Administrators
 • Мнения

  2043
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  106

ivan last won the day on Февруари 11

ivan had the most liked content!

4 Последователи

Относно ivan

 • Ранг
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  https://btcgrey.com/

Последни посетители

2285 профилни разглеждания
 1. За мен това ще последният цикъл, нагоре връх лек спад и после плавно катерене с годините. Кои всички ще разпродадат, какво ще си купят с кеша? Старите холдъри нямат чак такива нужди(повече от едни 10 млрд) Няма луди КЕШ комапниии които да разпродадат близо 1млн биткойна за да си налагат лудите идеии. Или всичко или нищо. Аз залагам на всичко.
 2. До края на годината има време. Някога и @Facira викаше подобни неща за декември 3к. а то стана 30к. Аз лично смята, че 200-400к е на масата до края на годината.
 3. Веднъж като ти влезне в главата няма излизане, това е религията сектата биткойн, затова сатоши се е скрил за да стане религия а всяка религия си има бог който никой не го е виждал.
 4. Съчетано и със спряно изкупуване от големите риби и засилват цената стабилно, все пак трябваше да се оберат печалбите от алтовете, след това с тези долари на марджин селл биткойн и после изкупуване на ниската цена и така става фокуса. Не съм твърдя че няма да има корекции и големи резки пропадания... но дългосрочно цената е ясна.
 5. Май вече беше каквото беше с фъда ....
 6. Според мен приключи вчера преди срива с покупките, и заради това борсите изсипаха иглата надолу, за да оберат други играчи каквото има още. Миналият път не го обяви и сега не мисля, че ще го обяви, ще чака да мине време. Интересно е да се разбере, които ще са следващите големи.
 7. Понеже все не съм пишел като пада. Ето пиша биткойна падна срина се до нива не виждани от една седмица, направи игли и до нива не виждани от преди 2 седмици. И така седмица две и ще се възстанови, нали се сещате обемите които се извъртяха, големият опен интерест ги пое и изкупиха и сега плавно с ретейла и дребните инвеститори с по 100-200 млн, пак нагоре. Пък следващият месец като се разберат и новите имена които са купили този с милиарди ще се започне новото рали. Разбирам, че играете на марджин и търсите такива движения. Но това си е хазарт който спечели да печели, който не е играе не печели но и не губи. Така че да приеме моите коментари, че са за дългосрочен поглед а не за дейтрейдъри.
 8. @vamp111 предаваш хопиума, 100к април май, а иначе връх тази година по-малко от 280к не го броя
 9. Първата графика за мен не е вярна тази точност/данни ги няма никъде, никоя борса няма да си каже колко пари $$$ влизат в реално време. Втората е вярна защото все пак тетъра се ползва от дей трейдърите. Дали подкрепям тетъра по скоро да, пък как го правят стига да вдига цената на биткойна ми е ок. Ако тетъра след година се срине не мисля, че ще има последствия. Последствия ще има за тези които имат тетъри. Утре додге койн като падне ще има последствия за тези които го имат. Ако биткойна падне, последствията ще са за притежателите му. Но не вярвам да падне защото тетъра бил с частично покритие. Според мен прекалено голямо значение придаваш на тетъра. Има 30млрд тетър и 10млрд други стейбъи. Скоро ще са 50 на 20 после 60/30, 70/50, 100/100, може и по-рано да се изравнят. Скоро може да се покаже Дием(либра) алтернативи колкото искаш, които му дишат във врата. Доста вероятно тетъра да е 50% въздух, има отпечатани няма долари но тези 50% пак казвам може да са просто за бройката и да си ги притежават ифинекс и просто никога да няма нужда да ходят да се осребряват, да са само а показност колко сме големи. Доста си мисля, че може да са така нещата.
 10. Да, прав си може и половината да не са с покритие вече, може и 75 да са с покритие. За мен е ок 25-50%от дадените пари за тетър да отиват за биткойни като резерв. Не мисля че Паоло и компания искат да съсипят тетър, че искат да да съсипят биткойна. Мисля, че правят нещата с идеята да му расте цената. Банките изпират пари на мафиоти и после отнасят по една глоба и толкоз но няма нито един в затвора от собствениците и. Имайки предвид как USDC нараства, не мисля и че дори в един момент тетър да гръмне ще се отрази сериозно на пазара. Да институциите не купуват тетъри за да отидат да си купят биткойни от борса Х или Р2Р от чайна таун. Но други купуват пращат на борса Ъ която прави арбитражи с борса Койнбейз от която си купуват Микростратеджи. Без значение какъв е пътя, какво е покритието, тетъра съществува и се ползва уж. Но не мисля и че цената на биткойна скача заради тетъра. Едва ли повече от 10% са новите пари които са тетър които идват в системата за да се вдига системата. Така че с 10% повече по малко не мисля, че цената отива от 10к на 50к. За мен много по-големи измами стават с алтовете и бинансе от колкото с тетър. Но въпреки това не пречи цените на безсмислени алтове да летят нагоре с пъм енд дъмп схеми и след това да се обръщат в биткойни. За мен и да гръмне тетъра нищо кой знае какво няма да се случи. По борсите и разни стари холдъри ще се уплашат ще шортят/продават и накрая чакащите институции ще купят на ниска цена. ОК цената ще падне на половина и след половин година ще е пак нови върхове. Но е добре да се знае "винаги сме по средата на нещо" тоест вече колко ? години го заклеймяват тетъра, е поне толкова най-вероятно ще се продължи. Накрая на никой няма да му прави впечатление, просто тези които го ползват ще излязат ще си искат доларите. Паоло тогава ще продаде малко биткойни от резервите и ще го оставят да изчезе. Няма да има умрели крахове и тн. Най-вероятно 20-30% то отпечатаните са в техните джобове и само ги връткат за трафик и какво от това. Нещата стават много по-големи от този тетър... САЩ ще възприеме биткойна като нова спестовна банкова сметка. Компаниите им и хората им които не са малко ще имат големи капитали и това е. И САЩ пак ще си останат лидери. Много по реално ми изглежда от това да го забранят гонят и тн. Ще пуснат стейбъл долар, чрез частните си компании които ще държат резерва във ФЕД и тетъра ще спре да се ползва малко по малко и пак какво от това. https://twitter.com/Bitfinexed даже е станало затворена група.... новият ретейл, не знае какво е тетър даже...
 11. Е как никой, аз колко пъти казвах, че ще се изстреля, само дето всички викахте ти си луд не може само да расте. Всички чакате корекции и евтина цена. Е как ще стане това без фундаментални новини от сорта на САЩ закрива Койнбейз и другите борси, взима им лиценза и казва да го духа биткойна долара е нашето величие. (И тогава като стане 10к ще викате, ще чакем 3к, после ще чакаме 1к) А те биткойн борсите ще се листват публично. Големи компании навлизат. Технически анализ на който разчитате за спад на цената е базиран на валутите, които са в световен мащаб разпространени а не на валута която сега се разпространява. Техническият анализ който е за биткойна е сток ту флоу модела той е съобразен технически/психологически с биткойна, RSI MACD и другите са съобразени с USD EUR и тн, затова се чупят! Спрете да ги гледате! Ако борсите можеха да предсказват цената и да я манипулират както си искат до сега топ 5 те борси да имат на трупани по 1млн биткойна всяка ама то няма как да купуваш повече от продаващите и цената да пада.
 12. Кой ще им го даде? Аз го виждам до края на месеца да расте 60-70к и след това да изпусне пара най-вече заради сезонността март месец бил слаб. Дали до 50к ще видим. И след това от април на ново тренда нагоре, до лятото 100к лятото задържане и на есен с песен ама знае ли се. Иска ми се преди лятото или началото да сме 200-300к. Ако видим ЕТФ по някое време а преди това БлекРок да вкарат едни 10-20млрд и разни други отчети да излязат от FAАNG (поне 2 ма от тях) Това мисля, че доста сериозно ще циментира основите да влязат всички абсолютно всички от сп 500 с поне средно 10% от кеша си, да добавим и пенсионните фондове с поне 1-2%(най-вероятно и повече) от трилионите си. Някой може ли да сметне парите, които биха влезнали, само ще кажа, че капитализацията на златото ще я подминем като бърз влак малка гара. За мен лавината е задействана, доминото ще бута все по-голяма плочка, просто няма да стане за 1 месец. Все пак всеки нов му трябва поне седмица две да купи с милярдите си. Биткойн или ще струва всичко или нищо! Няма среден вариант. Ако някой мисли, че би могъл да стабилизира цена и да държи дълго време тази цена ще ми е интересно да се обоснове. Продават майнъри за да си платят тока, като скоро ще почнат да го плащат директно в биткойни. Продават стари холдъри и не чак толквоа стари за яхта, кола, жена и други играчки. Като колкото е по висока цената продават по малко биткойни. Все пак им трябва една яхта а не 10, или да си поддържат алт проекта или борсата. Продават спекуланти които шортят, тоест осигуряват по ниска цена за големите риби да купят. Едва ли това ще продължава до безкрай. Просто като шортиш 1-2г и все си на загуба накрая HFSP! И трите точки имат нужда от горе-долу константно количество $$$, което на този етап е много по малко от количеството $$$ които влизат за покупки, за това цената расте! Престанете с измислените ви разбирания за тетър за манипулация, за това че борсите рисуват (нещо повече от ден два цената). Много е важно да се знае какво беше предишният бул тренд и защо спря! Колкото повече растеше цената, толкова повече стари холдъри продаваха! И просто ретейла не можа да им смогне! Когато падна на 6к се срина до 3к защото КЕШ компания и техният фалшив сатоши се скараха и продадоха биткойни на пазара за да могат да си помпят тъпите проекти. Сега ще имаме листване на борсите, сега купува ретейла и институциите. един вид покупателната мощ е в пъти повече от предишният път, а тези които продават са в пъти по малко(вече не ги е страх старите холдъри, че видиш ли биткойна ще стане 0)
 13. направо 30к... явно ще си останеш мечка до последно
×
×
 • Създай нов...