Jump to content
hash.bg - биткойн форум

ivan

Administrators
 • Мнения

  947
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  35

ivan last won the day on Януари 18

ivan had the most liked content!

4 Последователи

Относно ivan

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

724 профилни разглеждания
 1. ivan

  Глобални тенденции

  Това ще може да работи чрез sidechain. Всичко което го има пуснато в монеро или етериум или еос или каквото и да е друго е на 100% приложимо чрез sidechain. На този етап още няма одобрен механизъм за 100% независим sidechain, сега работи в обратната посока sidechain->btc само чрез "федерация" и Liquid и RSK... Има предложения, но според мен чакат да видят кое ще е най-подходящо и когато падне влиянието на Джихан. Спред мен, ще има няколко sidechain-a които ще се наложат и ще станат популярни, може би един за масови транзакции(редом с LN), един за непроследими MW може би и един за смарт договори. Не че няма да има варианти за тези неща и върху главният блокчейн на BTC, предстои да видим. Също така си мисля, че има 2 фактора които още спъват нещата за следващ soft fork който да позволи всички тези неща... КЕШ компания, все още имат много голям процент от хашрейта. И приемането на биткойна по легално в повече страни. Като цяло дори и да имат готово всичко за непроследими транзакции това няма да го промотират пред правителствата, ще го забавят да е постфактум.
 2. ivan

  Биткойн новини от света

  Казаната статистика е за адреси с койни в тях, празните не се броят. Според мен има смисъл да се гледат адресите с на 100$ които са около 6 милиона(при тази цена). Но има и много клиенти на борси които са в един общ адрес и койните са им там. Да предположим че са още 6 милиона а и може и да е нещо много по различно. Но ме съмнява да са повече от 20 милиона собственици на койни. А колко са тези на шитовете аз съм 1... да вземем да се преброим... и до колко се дублират с биткойн собствениците...
 3. ivan

  Глобални тенденции

  Няма как да се случи, Китай се опитват да всеят по голям фъд и Русия и тн за да почне по-малко да се ползва долара. Те еврото едва успяха да го закрепят и развият и то страните в алианса се отказаха от националните си валути. Тук Китай предлага да има нова валута ама да не се ползва от хората ами само за международни разплащания и резерви по банките... щуротия... бяха се опитали да създадат един език универсален преди време.. а сега даже никой не го знае... fud срещу долара... но хубавото е че ако долара следващите една две години изгуби позиции на водеща резервна валута едва ли рублата лирата или юана ще станат по привлекателни, та даже и еврото си мисля, че няма да стане. Според мен в следващите 5-10 години еврото ще доближи долара(еврото ще се популяризира долара ще отслабне). А биткойна ще се стабилизира и ще се разпространява все повече и повече.
 4. ivan

  Ethereum

  Facts: It took approximately a month to sync to block 6,700,000 (the block height at that time). At block 6,700,000 the disk usage for my archive node is 1.8 TiB. Total written to my SSD: 74 TiB (computed from the Total_LBAs_Written SMART counter).
 5. ivan

  Биткойн новини от света

  като гледам как пада трудността да не се окажат старите домашни компютри
 6. ivan

  За цената на биткойн

  Бика е истински и идва...
 7. Явно е имало фалшиви новини и слухове.
 8. Аз линчно, мисля, че в движение има около 2млн койна, и 8-10млн които много трудно ще се движат или някога ще се преместят и то най-вече към борсите. Именно заради това с 1млрд свеж капитал капитализацията би трябвало да се вдигне не с 1млрд(както го приемат финансистите) ами с поне с 10млрд. И поне 3млрд ако не и повече от оборота по борсите на бтк е в следствие от ботове само заради статистики.
 9. Ами поевтиня спрямо биткойна, а докато падаше биткойна задържа цена спрямо него. По скоро другите алтове ги помпят доста за да задържат цена към бтк, знаят че сега ако изпуснат влака ще си заминат. Иначе очаквах повече от битфинекс да го понапомпат този еос. Но за сега действат само чрез развиването на еко системата. Дано скоро пуснат DEX-а базиран върху EOS, каза ли са ноември. Това трябва да го бутне нагоре.
 10. @Ludman Май този масов рестарт на win-a е прецакал мрежата. Нека да видим да ли ще може да се синхронизира, ще трябва да се изчака ден два.
×