Jump to content
hash.bg - биткойн форум

ivan

Administrators
 • Мнения

  1606
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  87

Всичко публикувано от ivan

 1. Поетапното обемите нарастват. Отвореният интерес респективно също. И не мисля, че това ще доведе до спадане в цената...
 2. Според мен 14 ще сме още септември а дек може и 20к
 3. Събота срещу неделя, когато банките спят.... Просто нещата вече са коренно други за мечките.....
 4. Аз го виждам 12+ следващата седмица и задържане евентуално охлаждане до 11
 5. 12 думички и на твой портфейл. Прочети повече за това как да съхраняваш при теб койните си. Какво представляват портфейлите и тн. Койни се държат на борсите само за търговия и спекула.
 6. Хора споко, печатането на тетър все още е в малки мащаби... Централните банки къртят.
 7. И си мисля, че ще задържим този рейндж 10-12к(+-1к) до края на август и началото на септември...
 8. Тетъри се печатат когато някой иска да си купи биткойни не само от борсите които ползват $$$ но и от борси като бинансе и други подобни, където не може с фиат. Също така през OTC търговия по алабала канали. Поне това е на теория.
 9. Точно това не разбирам горното на @vamp111 ми е ясно. Тетъра осигурява ликвидност, да пести от данъчно събитие, но за да причинява падане трябва Тетръ трежърито да издаде 50% от сумите без покритие след това тези суми да ги закара на борсите. С някакъв стек биткойни да се опита да задейства тренд надолу. Примерно те да продадат 10к койни и това да увлече други продажби. Като с тези 50% които са си напечатали без покритие да успее да си купи обратно 2-3к койни те които ползва за задействане на разпродажбите. И после да купи поне 7-8к на по-ниска цена с тетърите без покритие. Все пак има и много други играчи на пазара. След това тези които са продали за тетъри на 100% (никой от тях да не се опитва да ги обръща в $$$) да се паникьоса като се вдигне цената и тези купили на по ниско с фалшивите тетъри да продадат койни 7-8к койна на по висока цена от първоначалната преди да я съборят. Или казано Пешо има БТК и листа, Милен има БТК. Пешо почва да продава БТК за още листа. Милен вижда че цената на листата се показва(цената на БТК пада). Решава да продаде и после с листата да си купи на още по ниска цена повече БТК за листата които е взел. В същият момент Пешо си мисли как вече е продал достатъчно и започва с листата да си ги изкупува обратно. Ама Пешо знае кога ще почне и кога ще обърне а Милен трябва да му се начертае графиката първо (когато вече е късно). Та Пешо почва да купува с листата и после като вдигне цената на по висока продава БТК взима си листата и накрая остава с пак колкото листа е имал или с 10-20% по малко но с по вече БТК. Сега остава тези с листата да не искат да ги обръщат във хартийки или поне да дойда нови от които да вземем хартийки. В общи линии аз си го представям така че си го представяте да се манипулира цената. Но това на мисля, че може повече от 5-10%% да манипулира цената надолу, за нагоре мисля, че може да стане повече до 10-20% но за кратки периоди и а усредената за месеца не мисля, че може да мръдне с по-вече от 5%. 2017 бума не беше от тетъра а от влезнал фиат по борсите. Пак казвам ако някой може да ми обясни как така с тетъра се сваля цената, да опише неговото виждане. Освен с FUD и FOMO тогава ефекта от новините може да е доста по-голяма но пак за кратък период от време.
 10. Ако тръгнат да разтоварват с камиони и са подготвили тетъри, няма ли точно с тях да се нарпавят покупки и да се поеме разтоварването. На мен не ми става ясно каква е схемата с печатане на тетъри и това да бута цената? Та дори и без покритие да са.
 11. Привет, Представям ви проекта BTC Grey, който дава възможност да се проследяват визуално движенията на биткойните. Все още в alpha версия но скоро ще предостави повече услуги и ще премине в beta версия. Идеята ми е да го тествате, кой както намери за добре и да кажете да ли се ориентирате лесно в сайта. Става ли ясно за какво е, как се ползва, графиките достатъчно добре ли се разбират. Ще съм доволен на всякака обратна връзка, най-вече критикуващата за да може да се подобри и да бъде представвен на широката публика. Идеата е сайта да разполага с две основнни бази - борсите/всякакви и разни казина и лотарии(в процес на попълване) и друга която е за знаещите се откраднати, за сега втората още не е попълнена(скоро и това ще се случи). https://btcgrey.com/
 12. Халвинга започва да се усеща и намаленото предлагане от копачите или по скоро от повечето пари влизащи в системата И от големият дъмп март месец в когато който беше на зор разпродаде на евтино....
 13. Изгърмяха много ликвадциии....10+ Вчера имаше нови 150 млн тетърса а сб нд по принцип печатницата не работи.... Предстои интересна седмица. И се замислям ако една граница се минава бавно и трудно да ли бързо ще се върнем назад. Да ли ще видим отново под 10к хаха веченият въпрос...
 14. Еми така ще е Хубаво е да имаме и двете гледни точки, дори и от различни хора, две години бях бичи а пазара не беше.. но нищо не продължава вечно.
 15. В бичи пазар познават бичетета, в мечи мечетата и крайностите са много странни невъзможни според това колко сте бичи/мечи настроени. Признавам моя грешка когатобиткойна почна 10-15-20к$ ще отиде на 100к$ 200к$ след седмица... бях млад и зелен. след 2018 и 2019 се пооравновесих и вече си мисля, че уж виждам нещата по неутрално а дано ама на дали.... Напомняш ми на точно този момент когато всички бичета опианени от хопиума през 217 през цялата 2018 вярваха "това е последното пропадане сега тръгва нагоре" та от 20 на 10 на 8 на 6 и на 3к$.... и 2019 бяхме във взъторг, като стигна 13-14к и си викаме е сега ще отиде на 20... Сега ти си опианен от тези пропадания където бяха 2018 - 3к сега от кризата 4к (моментното) и вярваш, че сега ще разбие всички представи за пропадане, за да можеш явно да купиш(друга причина не се сещам) Просто виждам едно огледално настроение към пазара спрямо хората(включително и аз), които се надяваха 2018 и 2019 да стане чудото... 100к По нищо не се различаваш от тях/нас/мен, замисли се те познаха ли, ти ще познаеш ли!? Всеки си прави преценка на ситуацията и пазара... но знай, че не знаеш много неща както ние не знаехме и продължаваме да не знаем. Тогава ние бичетата не погледнахме трезво на нещата...мисля, че сега и ти не гледаш трезво. Това не означава, че ние гелдаме вече трезво. Просто няма как, само с поглед отгоре може да имаме трезва преценка, сега сме водени до голяма степен от желанията ни..... основна грешка на дейтрейдъра, трейдара новак, и всякакъв друг вид трейдър.
 16. Хаха забранено като платежно , че рублата ше умре за секунда две... Но и те гледат да не изпуснат влака... Отлагаха 3 години.. ама вече започват да узряват..
 17. Разбирам гелдната точка и съм силно за всеки сам да може да си съхранява и пази парите. Изобщо да не ти се налага да внасяш нещо в пенсионен фонд, да можеш да си купиш акции чрез токъни в децентралзииран пазар, да осъществяваш галсуване в компанията в която имаш токъни/акции, да гласуваш на избори пак по същият начин... Но това няма как да стане за еидн ден, до сега е извървяло 11 години най-вероятно ще трябва още толкова да извърви. Вярвам че това е пътят на властта да премине в ръцете на хората. Еди път стоя мисля и си коменитрам (преди доста време, млад бях) защо трябва да имаме правителство, не можем ли да се движи тълпата някак си без правителство. Тогавашната ми приятелка вика не сме еволюирали до такава степен, трябва някой да ни управлява. Може би е било някъде 2009-10 година тогва, (явно съм мислил като Сатоши ) просто няма как цялата система изведнъж да се промени за година две. Както няма как за напред да започнат да се произвеждат/търсят само ел.мобили(а всички занят и са убедени че това е бъдещето) а ще трябва време да се подменят бензиноколнки, автомобили, батериите да се развият още(в това число и технологията при биткойна). Така че стъпката е супер + банките да предлагат съхранение на крипто + пей пал да го продава и да го видиш във всяка финансова институция...редом с долар, евро, акции, злато. Как мислиш, че ще се стигне един ден централните банки да го държат като злато 2.0? Ние тука не можем да махнем ДС-то 30 години ти света да си смени идята за парите.
 18. Самата иде я е безумна, но голямата част от населението за следващите 10 години би предпочело този вариант, просто ги е страх и най-вече ако си шев някъде би предпочел да прехвърлиш отговорността на друг. Примерно един инвестиционен фонд би предпочел да стоят бтк-атата някъде където пазят още 100 пъти толкова. А не ти като управител и още двама трима да имате достъп и вие да носите отговорност. И едва ли някой би искал да се знае че имаш ключове за 100ци или хиляди биткойни... инстуционалните пари не се пазят в чекмеджето на хартийка с думички. Ще мине още бая време докато се научат...
×
×
 • Създай нов...