Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Sundy

Members
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  Sundy reacted to axl100 in Данъци върху печалби от продажба на криптовалути   
  Kрипто счетоводителката на живо:
   
 2. Like
  Sundy got a reaction from AdamKadmon in Данъци върху печалби от продажба на криптовалути   
  Здравейте скъпи приятели/крипто ентусиасти. Имам следният казус и моля за информация/съвети.
  Един приятел разполага с 1 BTC закупен от Coinbase и иска да го продаде тук в БГ. В момента е тук, но живее и работи в Хамерика. Каза, че ако продаде BTC през Coinbase трябвало да заплати около 35% данък (това вярно ли е). В случай, че го изтегли от Coinbase и го прати към wallet и се направи п2п продажба трябва ли да попълва някаква декларация за данъчните в САЩ? Ако реши да го продава тук в БГ посредством CRYPTO.bg как ще е по добре на части или на веднъж и подлежи ли на някакво деклариране пред НАП? Предложете някакъв вариант за "разкешване"
  Също така някой, ако се занимава с п2п покупко-продажба и има интерес да си закупи 1 BTC на цена по-ниска от Борсите в момента на сделката моля да ми пише на лично (без нелепи предложения и хора регистрирани преди няколки дни, предполагам разбирате какво имам на предвид). Благодаря и бъдете здрави!
  HODL
 3. Haha
  Sundy reacted to ivanszbg in Дебитни карти за обмен на криптовалути   
  Здравейте,
  Revolut предлага покупко-продажби на крипто валути и дебитна карта. Можете да си поръчате безплатна Mastercard карта Revolut тук: bit.ly/2qIdiF8
 4. Like
  Sundy reacted to Facira in Ethereum   
  накратко

 5. Thanks
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  @Sundy така е по-добре и без това не му беше мястото тук  
  за Биткойн има еднa опция (в някой портфйели) наречена fee bumping която ти позволява да си добавяш някой сатоши към миньорската такса и така да ти мине по-бързо транзакцията, чрез два метода, RBF (replace by fee) или CPFP (child pays for parent)  
  ако портфейла няма такава опция (повечето нямат) може да се ползва централизирана миньорска услуга наречена transaction accelerator
  като например тази: https://pushtx.btc.com/  (има и други) 
  но като цяло, човек винаги може сам да се ориентира колко такса според потребността си да сложи ползвайки mempool explorer-и като този: https://jochen-hoenicke.de/queue/#1,24h
   
   
   
 6. Like
  Sundy got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Нещо не мога да разбера тази драма с Тетъра. Как така постоянно нараства, а не пада "circulation supply"? Това са много пари по банки и никой да не тегли, а само да се наливат? Може да звучи глупаво, но ми е странно.
 7. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  на хората, които изпитват двоумение в тези трудни времена дали Биткойн ще оцелее искам да кажа следното:
  2017-та година Финекс с помоща на Тетър успяха да вдигнат биткойн от $1000 на $19 891, тогава капитализацията на Тетър беше около $800 милона
  сега капитализацията е над $ 5 милиарда ..... не подценявайте ситуацията, изкарайте си карантината вкъщи и просто доживейте момента!
 8. Like
  Sundy got a reaction from olivar in За цената на биткойн   
  https://www.coindesk.com/mt-gox-trustee-may-sell-off-some-crypto-assets-says-draft-repayment-plan
 9. Like
  Sundy reacted to stamen in За цената на биткойн   
  Ето много добър анализ относно Bitcoin ETF:
   
   
 10. Like
  Sundy reacted to Wabi in За цената на биткойн   
  Вероятността нещо от $0.10 да стане $1 е по-голяма отколкото нещо от $6000 да стане $60000 Пак е 10x, но психологически е по-лесно и бързо при стотинките. 
   
 11. Like
  Sundy reacted to vamp111 in Глобални тенденции   
  аз вече търся да си букна почивка в Турция, овнешки шиш кебап на плажа и студен Ефес, какво друго му трябва на човек
 12. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Bitcoin exponential frowth

  credits to: то си пише
 13. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  обемите които се наблюдават са фалшиви, генерирани са от ботове, в момента реално се търгуват фючърси, никой не иска да си продава реалния биткойн, а цената се манипулира, за да се оберат левъридж търговиите
  така се правят пари на финансовите пазари
 14. Like
  Sundy reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Добре, за 4-5-6 дни капитализацията падна с 70... от 297  до 228.... тези 70 милиарда изтеглени,  само при чиста печалба от два долара са  140 милиарда,  сто процента отгоре -  слагаш единица платена хартийка - взимаш две... /визирам качването до 8К и цената днес/ Но маржа не е 2 долара... Някой или Някои умни схемаджии  много-много конструктивно и методологически правилно изнасилват биткойн , доят крава , без да са я пасли, хранили, поили,  били ваксини и Чесали....  Чувствам се омерзен от факта, че най- вороятностната еволюционна технология  в света се ползва за манипулирано  финансово обогатяване и на без това богатите, за сметка на останалите. Останалите сме ние...богатите са неизвестни...  Чистата технология прави мазни доларчета потъващи в нечии джобове! С/нощи без малко да направя тема за щурави мнения, прогнози и контриране на манипулативните действия. Но в такива времена най-ползваните теми  са за Цената и Новини от света......Така, че давайте .... 
 15. Like
  Sundy reacted to Гари in За цената на биткойн   
  От 2011 г. досега няма такъв момент, в който покупката на копачка за биткойн да е била по-добра инвестиция отколкото покупката на самия биткойн. И винаги е имало хора да ги купуват, както има и сега. Затова Битман прави милиарди печалба, а не тези, които купуват копачките на Битман. Така че няма нужда да намесваме пак митичния картел, който копаел на загуба, за да дъмпи цената. Има достатъчно хора, които инвестират глупаво, без да правят никакви сметки. 
  Иване, няма нужда от такива таблици. Достатъчна е формулата за сума на безкрайно намаляваща геометрична прогресия S=a1/(1-q). a1 ти е добивът за първите 2016 блока, т.е. за 14 дни. Ако трудността се увеличава всеки път с 4-5%, добивът пада с малко повече, но да речем с 5%, така че q=0,95. Вземаме най-изгодния в момента ACICminer 8 Nano Pro, който към днешна дата носи $12,62 на ден. https://www.asicminervalue.com/miners/asicminer/8-nano-pro По формулата той ще ни донесе 3563 долара, а цената му е $11 600. 
  Най-забавното е, че дори да няма промяна на трудността ROI на този ACIC e 918 дни, а след 650 дни имаме халвинг дей.
 16. Like
  Sundy reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Реших да направя една бакалска сметка...
  Та сега еидн нов 7nm ASIC  има изчислителна мощ 24TH/s с цена 2000$ и харчи близо 2KW
  1000TH = 1PH & 1000PH= 1EH => 1EH = 1000*1000/24 = 41666 бройки 7nm ASIC
  Сегашният период на трудност ще скочи с 10% 
  Според сметнатият хашрейта на мрежата за юли мецес е скочила от 40EH на 50ЕH - разбира се данните са приблизителни няма как да се сметнат точно, но тези данни едва ли са грешни с повече от 10%. Тоест имаме +10EH за месец Юли което прави 10*41666*2000$=833 милиона долара, игнорирам възможните отстъпки в цената на техниката (да приемем, че тази цена която ще отстъпка ще отиде за изграждане на рафтове, сгради и тн..)
  В същият момент в топ борсите има заредени около 40к BTC за продажба на цена от 7к$ до 8к$. Да предположим, че някой влезне и изкупи тези 40кBTC X 8K$ = 320 милиона долара. Не знам да ли си представяте какво ще стане ако някой изкупи тези 40 000 BTC на пазарна цена. Реално ако някой купи само 1000 BTC на пазарна цена цената ще скочи с с поне 1000$.
  Така, продължавам със сметките...

  Така това прави 90 500 BTC При някакви предположения как ще нараства мрежата в следващите 2 г. 
  Инвестиция 833 милиона долара за техника, която за следващите две години най-вероятно ще изкара може би около 107 000 BTC
  Но трябва да сложим и тока който е 2KW/h * 41666 * 0.1$ за KW(мисля, че е повече ама знам ли) = 8333$ на час * 2г. = 146 милиона долара(може да се разиграе с цената на тока). Тук няма да смята поддръжка и тн..
  Общо инвестиция май излиза около 1млрд за техника 1месец и ток за 2г. която ще изкопае може би 90 500 BTC, което прави цена на 1 BTC = 11050$, 1BTC = 11 050$ себестойност с новата техника инвестирана през месец Юли и 2г. ток
  Едва ли някой играч, който иска да вкара повече от няколко десетки милиона не си е направил тази сметка. Честно казано мисля, че парите които влизат в хашрейта на мрежата са доста повече на месец в момента и сметките са ми нещо без кръчмаря. Но идеята ми е чрез тези сметки да се види, защо големите риби няма да влезнат с кеш да купуват а ще се опитата да влезнат по по-умен начин. 
  Няма как за 6 месеца от тук нататък да влизат всеки месец с 1млрд$ и да купуват все на 7-8к$ просто с първият 1млрд ще изстрелят цената много нагоре. Разбира се, във всеки един момент това  могат да го направят за да му вдигнат цената но едва ли ще им се наложи... Но мисля, че става ясно, че не е никакъв проблем да му вдигнат цената ако просто пожелаят, но действат разумно, бавно и внимателно...
  Също така забелязва те ли, че никой не знае кой стои зад копачките и фермите уж някакви фирми но, четох в една статия, че и зад BITMAIN стоят външни инвеститори, които си чакат забогатяването и заради това ще е IPO-то. А зад новите ферми може би стоят разни други...които наливат много фиат.
  Една груба сметка също така ми показва че след следващият халфдей себестойността ще е някъде около 60 000$+ на биткойн, като вземем предвид, че преди ATH достигна може би х10 производствената цена, ако на следващият е по х5 то най-вероятно ще види 300к$ при/покрай следващият халфдей.
  Ако някой забелязва грешки да казва да оправя бакалската сметка...
  Редактирах някой сметки...(че имаше грешка)
   
 17. Haha
  Sundy reacted to vamp111 in Глобални тенденции   
  ALL HAIL THE MIGHTY US DOLLAR
 18. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  храна за душата

 19. Like
  Sundy reacted to vamp111 in изгубени mnemonic фрази, пароли и липсващи думи   
  през последните месеци се сблъсках с доста хора, които в миналото са държали биткойн на хард диск, хартиен портфейл или стар портфейл  с вече невалиден формат и които порарди ред други причини  са изгубили достъп до тях
  с един от разработчиците на samourai wallet тестваме java скрипт ползващ един безплатен сайт за генениране на bip39 думички, чрез който успешно се възтановяват непълни mnemonic фрази и др. Лично го тествам и работи, на мен ми възтанов фраза от 12 думи с липващи две и само един успешно генериран, подчетавам segwit адреса! (повечето подобни скриптове все още не подържат segwit!
  в момента се работи по създаването на безплатен сайт, където всеки ще може сам да опита да си възтанови думите
  тъйкато самия процес изисвка много индивидуални настройки, моля който има подобен проблем да ми пише, дали ще може да му помогнем успешно и разбира се безвъзмедно!
   
   
 20. Like
  Sundy reacted to Reloaded in За цената на биткойн   
  интересен клип от вчера 
 21. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  ето пресен пример от тази седмица с ЯВНА маркет манипулация извън крипто от същите тези медии, защо ли ? защото зад тези медии стоят точно същите хора, които имат всичките пари на света, без вашите, но пък много искат и тях!  И това може би да отговори на въпроса #КОЙ на колегата @hpz  
  в Сряда по CNN MOney казват: TECH акциите никога не са били по-високи и здрави, съответно предизвикват много хора да влязат в пазара, само че дни преди някой от ФБ е продал доста сериозна част акции (това го пропъскат да го кажат) на следващия ден акциите на ФБ падат -23% (около 130 милярда долара) 
  Вчера по CNCB казват, ФБ падaна, но Туитър е железен и, никога не с били по здрави акциите му и хората трябва да хеджират в тях и какво следва  днес ? БАМ - 18% спад в акциите на туитър, после по CNBC казаха че това се дължало на много фейк акаунти..... 
  прсота ЯВНА пазарна манипулация, ето така се правят пари, същото беше и с Рипъл по CNBC ......
  достатъчно грамотни хора има тука сами да си потърсят в ГУГАЛ линковете към тази информация, не ми се постват в момента, Петък е АЙ НИйД РАКИЯ!
 22. Like
  Sundy reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Горе-долу и аз това имам предвид, купилите на 10к ще излязат на 100к но не с всичко вложено, поне половината ще ги оставят....
  И така по борсите и частните портфейли, ще има все повече $ тоест в играта ще влизат повече играчи и $ а биткойни все по-малко(понеже те идват от изкопаните и от предишните влезна ли).
  Иначе за програмиста, той мисли така защото не е търговец, няма визионерски поглед, така са 99% от хората, както казваш дайим хляб, сол и зрелища и друго не им трябва, такъв е народа от римско време а и от преди това.
  Да, баба ми едва ли някога ще си пазарува с биткойни, най-вероятно и баща ми, но аз мисля, че ще почна да пазарувам - от начало по рядко, после по често... Следващите поколения още по често.
  Представи си, че след 10г няма да има кеш, целият фиат, ще бъде цифри в онлйан порфейли на банките или виза или мастер кард. Това е супер възможно или по поне на 90% за света, вече в Швеция и Дания май беше супер изявено..  На тези хора нищо не им пречи да си държат 1% после 2% от спестяванията при тях на компа или на листче хартия веднъж почнали да го правят малко по малко ще започнат все повече и повече. И накрая ще диференцират 1/3 фиат 1/3 имущество 1/3 бтк
  Определено смятам, че предстои едно силно навлизане на биткойна в ежедневието. Сега ФБ има 1.5млрд активни ползватели поне веднъж месечно. От тези поне 500млн ще се технически грамотни да могат да си инсталират портфейл, да пращат и да получават. Което прави поне още х30 повече ползватели на крипто (като адреси, като хора, като институционални инвеститори)
  Далече съм от мисълта, че фиата ще бъде изместен скоро, но смятам, че след 2020 нещата ще започнат да изглеждат по различен начин, Токио, Олимпиада, Китай вс Япония. Има много народи които са по слаби и може би единственият им шанс е да избягат от хегемонията на долара, за да бъдат малко по-добре... Специално Япония и Китай според мен ще имат все по вече проблеми заради влиянието на Китай и ще искат да се противопоставят по някакъв начин.
  А за "пари при пари отиват" така е не и на 100%... Никоя империя не е вечна, никоя страна не е най велика вечно, никой няма власт за вечни времена или цял живот.... Май няма императори, владетели или господари умряли от естествена смърт, винаги е насилствена от нещо ново някой по силен и тн...
  За хляба и зрелищата на които са доволни малките душици, които уж друго не ги интересува, те също така лесно могат и да се подлъжат, както декември, така и при следващият ATH. Не подценявай овцете - една като тръгне и всички я следват  Представи си какво би станало ако борсите бяха подготвени да издържат на всичко регистрации, които се подаваха. Тогава може би щяхме да видим 50-60к връх. Колко регистрации бяха отложени и не осъществими.
  Лично аз си мисля и съм на мнение, че след 2024 банковата система, ще започне да кляка пред биткойна и няма да има банка която да не предлага крипто поддръжка.
  @vamp111Преди казваше че банките ще спрат да обслужват борсите и сега Binance си прави собствена банка в Малта... Тези които имат биткойни се грижат да развият системата с всичко прилежащо и така да стане една голяма еко система(разбира се не безкористно). Има и такива като КЕШ които забавят развитието на БТК, но вече си мисля, че всичко това ще се отрази и положително на цялата еко система на биткойна, - всеки провален изстрел срещу БИТКОЙНА го прави по-силен! Така че да отлагат ЕТФ, да рекламират КЕШ всичко това след месец или година ще затихва и ще отшумява и BTC ще се утвърди като единствен и по добър срещу фиата. Ако я нямаше тази война от банки/правителства/телевизии/манипулации тн... биткойна нямаше да достигне тези висоти.
  Все едно САЩ да обяви война на Антарктида и накрая да не може да убие Антарктида  да не може да разтопи/потопи. Какво ще си каже света ебахти мамаму, те щом сащ не успяха никой няма да успее. 
  Аз затова влезнах в криптото, защото след MtGox цената се възстанови до 1к и разбрах щом оцеля след тази кражба и хак явно за напред ще прави нови върхове и нови падове но винаги ще се възстановява. Сега ако до края на годината пак стане 20к и тези които слушаха че е стигнало 20к и после паднало и как е умряло и си мислят мина му модата умря замря потъна погребахме го и видят възкръсването - поне половината от тях ще влязат от ново. В една банка и правителство работят ХОРА с мераци да забогатеят. Когато половината от тях си купят и после спечелят в тези институции ще започне да се мисли и гледа по друг начин. 
  Варианта в който да го движат само на 10к 20к и обратно и нагоре и надолу в рейндж е невъзможен... може да направят едно 2 движения но след това ще трябва да отиде на някъде. 
  Пък и толкова задкулисни играчи има и си мислят какво ли не имат и влияние върху копачи борси пари КЕШ...., че може да си плямпам разни глупости които до нищо да не доведат.
   
   
 23. Like
  Sundy reacted to hpz in За цената на биткойн   
  vamp111 напълно съм съгласен с другите.
  Има обаче едно нещо, дето май повечето не искат да разберат. Има една приказка, че "пари при пари отиват". Отдавна големите риби са се капитализирали. И се броят на пръстите на едната ръка. Всичко останало е дъщерни корпорации, или корпорации с 90% акции на същите тези хора.
  От друга страна "тези дето печатат" са същите тези хора, как иначе би могло да бъде. А както знаем монополите и олигополите определят правилата и решават кого да пуснат като "конкуренция". Обикновено това са "магарета", дето да вършат черната работа, да създават усещане за свободен пазар, и да вземат 5 или 10 процента - напълно заслужено. Разбира се и да се отчитат.
  Това върви на всички нива, не само за парите. Пример - петрол, фармация, аптеки, партии, абе почти всичко за което се сетиш. С времето богатите стават по-богати и по-малко, бедните повече, а средната класа изчезва.
  Това в развитите страни отдавна е станало, и който е ходил навън може би го е усетил, че има "усещане за свобода". Всъщонст капиталистическият строй е финансов строй. Т.е. финансова империя, където контрола не става с милиция, лагери, партийни комитети и т.н. Става просто с пари. А който е успел да прогледне, ще разбере, че финансовата "система" е много финно настроена робска система. Тя е всичко друго, но не и свободно движение на парите. Ето тук се включва крипто, което се чудат как да забранят и убият. И както дявола създава стотици "вероучения" за да отклони колкото се може повече от истинската вяра, така и се създават множество нови "крипто" валути (кавички, защото те не отговарят на първоначаната и основна идея за криптовалута - децентрализация и дефлация), като целта им е да отклонят повече хора от BTC. Затова и го подтискат. Изобщо не става въпрос за свободни играчи, както и всички "експерти" в медии, телевизии и сайтове не са купени от "китове". Същото важи и за операция MtGox, целта на която беше кражба на голямо количество BTC (на тях им трябва за да могат да контролират цената) на цена от 400-500$.
  От всичко това искам да кажа, че #КОЙ не искат BTC. Те не искат и златото. Релно дори петрола им пречи, защото не се манипулира лесно като парите. Трябваше им да събарят кули, да създават ислямска държава, да правят войни и т.н., за да могат да контролират петрола и икономиките.
  Въпроса е дали наглостта им ще стигне да го вкарат в регулация, или ще се мъчат с официални държавни крипто-валути. При всички положения веднъж прогледнал, човек никога не би се отказал от BTC. И наистина е нещо което се е доказало като дигитално злато. Та интереса ще расте. Докато има интерес - цената ще расте. Може да правят гадни манипулации с копането и кражбата от борсите, но и това ще е до време. Робът веднъж вкусил от свободата, никога не би се върнал в робската финансова система.
  Относно проследимостта и престъпността - това е пропаганда. Едва ли дори 0.1% от BTC се ползва за престъпна дейност. По същата логика би следвало на момента да забранят хартиените пари. Истината е, че грубо нарушава добре смазаната им финансова месомелачка. Не стига печатането, контрола чрез лихви, ами и данъци. Средно в БГ харчим към 39% от реалните пари за които работим. От 100% които струваме на фирмата, примерно 80% е брутна заплата, 50% чиста, 39% реално за стоката която купуваме без ДДС, защото 20% от цената й отива пак в държавата. Всички проценти освен 39% са примерни, че не им се изчислява точно сега. Разбира се от тези 39% трябва да се плащат данък сгради, пътен, за колата, за ток, за вода (монополи, където цената не е това което струва на държавното дружество) и т.н. Не коментирам за храната, примерно големите чужди вериги продават на 200% от покупната цена на производителите. И това ако не е кражба от народа за сметка на корпорацията (или под-под-корпорацията). Парите винаги отиват пак горе, при същите хора. И истинския свободен пазар би означавало абсолютен край за тяхната финансова империя. Тези 39% разбира се не са случайни. Идеята парите винаги да не стигат, колкото и да работиш. И винаги да ти трябват повече, няма понятие като максимално висок стандарт за живот. Цялото мислене се манипулира и измяна, да се мисли за парите като за щастие и единствена цел. Общо взето като в матрицата. Разбира се предлагането на стоки и услуги няма нищо общо с комунизма, има от пиле мляко и безкрайно много прослойки на цени и стандарти на живот. Нивата клонят към безкрайност, така пирамидата няма връх. Общо взето хората трябва да желаят парите, къщи, коли, хотели, барове, скъпи бижута и джаджи и да са готови да жертват 2 години от живота си за "ПО-ХУБАВА" кола, отколкото да ползват това време в планината или на плажа с палатка от 20 лева. И роботчетата си мислят, че са щастливи. Не! Те са част от една финансова, робска система. И да, BTC не се вмества в нея по никакъв начин.
  Като изключим кпирто и златото няма друга форма за запазване на пари. Валутата е ясно, че се губи от обезценяването й (т.н. инфлация). Земи и сгради - нали затова е измислен данък-сгради. В Ню Йорк за 60 години си плащаш апартамента пак, под формата на данък, т.е. долу горе колкото инфлацията. Нищо от тези неща не са случайни. И сега идва крипто. Това е краят на една ера. Но тези дето контролират света, няма да се дадат без бой. Може би дори биха спряли интернета (който ползват за тоталното следене на всички хора, затова в последните 10 години стана "без пари" и навсякъде), само и само да спрат крипто.
   
  vamp111, затова не мога да се съглася нито че са "китове манипулиращи с цел печалба", нито че тези хора ще се радват BTC да замени финансовите им робски инструменти, наречени валути. Тези дето контролират сега имат толкова много пари... Всъщност имат всичките пари. Не им трябва печалба, а контрол. И затова казах, че не изкупуват, обогатявайки привържениците на BTC – създавайки по-силен враг. НЕ! Те копат на загуба, така фалират BTC, фалират нас, фалират и копачите. А загубата за тях е едно много имагинерно понятие, на практика не съществува, те държат света. Загубата за тях би било само загубата на контрола.
   
  Ето тук е момента да спомена думата HODL. Надявам се сега разбирате същността й.
 24. Like
  Sundy reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Тези дето публикуват такива картинки щяха да са милионери ако познаваха. И вярвате ми, нямаше да го споделят с всички. Особено с индикатори и детайли, по начина по който "познават". Аз бих казал, че някой хора се правят на много умни, и правят 2 в едно - 1. Избиват комплекси 2. Опитват се да убедят другите, с което и себе си, колко са прави. Търсят потвърждение и одобрение.
  От друга страна, тези дето печелят си мълчат. Току пуснат някой лаф, без съдържание. При добра воля понякога споделят маловажни детайли, с което показват грешките на новобранците. И никога не споделят основната си техника на печелене.
 25. Like
  Sundy reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  и аз съм на мнение, че не трябва да си емоционален, в момента това е ФОМО заради ЕТФ-а, пари които отиват от Алтовете в Биткойн, аз оставам мечка за сега, ще видим какво ще стане на 27-и като изтекат фючърсите, за мен по-вероятното движение е надолу, всички новинарски сайтове и крипто туитър гърмят че отиваме на луната, точно обратното би се случило, корекцията ще ни свали според мен под предишното дъно, когато трябва вече да видим капитулация на миньорите, защото холдърите не ги бърка да си холдват, но миньорите трябва да продават за да си погасят разходите, тогава ще е последния дип, обемите просто ги няма.
  колкото до етф-а скиптично настроен съм, че ще бъде одобрен и все пак аз съм просто един вампир, акво разбирам от всичко това...
  това всичкото го пиша въпреки, че TA показваше, че на 7.8 ще има много профит тейкинг, също и че няма да пробием 8-8.1 и въпреки всичко днеска наблюдаваме сериозен обем заявки които се изпълняват и в двете посоки и успя да пробие резистънса
×
×
 • Create New...