Jump to content
hash.bg - биткойн форум

vseznaiko

Members
 • Мнения

  136
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2
 1. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  Напълно съм съгласен с теб.
 2. vseznaiko

  Биткойн новини от света

  https://twitter.com/richiela/status/934133787008548864 Битрекс е под ддос атака
 3. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  Моля ви колеги без обиди и нападки от стила на данчо пръча...
 4. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  https://twitter.com/Bitfinexed/status/933433006337003523 In roughly 48 hours Bitfinex has had over 30,000 BTC withdrawn from their wallets.
 5. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  Стамене, никой не оспорва, че обемът на транзакциите е в пъти по-голям от преди няколко месеца само. За това и маркет капа на всички криптовалути прави нови върхове, както и самият бтк. Факт е и, че за това играят важна роля тетърите. Нормално е при сравнително константно предлагане и повишено търсене да се увеличава цената. Ясно е и, че постоянно ще има всяване на различни фудове в пазара с цел да свалят цената. Въпросът е до кога битфинекс може да продължава да "печата" тетъри и най-вече ме интересува дали е вярно, че от месеци не изплаща кеш аутове. Това би значило, че й липсва ликвидност въпреки големите нови постъпления на пари. Не виждам нищо лошо хората да имат план б ако евентуално (дано не) се случи гореспоменатото.
 6. vseznaiko

  BTG fork - 23.10.2017 г.

  Битрекс раздаде ли бтг?
 7. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  И двете ли са надеждни? А там ако обърна в евро/долар има ли как да стоят по борсата или трябва да се прехвърлят към банка?
 8. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  Моля ви колеги без обиди и нападки. Притеснително е, че някъде от април до сега няма доказателства за кеш аутване от битфинекса. И ако тогава маркет капа на тетърите е бил към 50$ милиона, сега е близо 700, или 14 пъти повече. Това значи ли наистина, че финекс имат някъде в банка депозирани 700милиона долара, въпреки че нямат задължение да изплатят усдт на хората? Единственият начин хората да продължават да инвестират нови пари (свеж фиат) е да се вдига доста цената. И както питах в началото на темата, ако такава криза се случи как може да се предпази човек и няма усдт?
 9. vseznaiko

  Bitfinex / Tethers драма

  Здравейте, Не желая да вкарвам никакъв FUD, а по-скоро да видя вашето мнение как бихме могли да се приготвим за евентуален крах на Битфинекс и Тетърите. Последно време все повече се говори за повторение на Mt Gox сценария от началото на 2014та година поставило началото на дълъг мечи период след АТХ тогава в следствие на фалита на борсата и губене на доверието в криптовалутите като цяло. В анализите на различните валути често се гледат историческите данни за да се предвидят бъдещите движения на пазара, ето защо не е невъзможно историята да се повтори. Моля обърнете внимание на следните линкове: https://medium.com/@bitfinexed/the-bitfinex-dilemma-blow-up-now-or-try-a-hail-mary-to-retain-in-business-10b9d989359f https://cointelegraph.com/news/bitfinex-struggles-with-money-withdrawal-community-observers-predict-mtgox-scenario https://twitter.com/ToneVays/status/931971972879323136 Ето и моите въпроси свързани с казаното по-горе: 1) Какъв според вас би бил ефектът върху пазара? Или по-скоро, колко зле би се отразило? Ако влезем в нов мечи период, дали би продължил отново около 3 години или по-малко? 2) Това до каква степен би ефектирало тетърите (usdt)? Дали всички включително и тези по другите борси биха изчезнали? 3) Виждате ли други начини на хеджиране освен фиат ако се срине пазарът и тетърите изчезнат? 4) До колко считате това за възможно и приготвили ли сте си план б? Очаквам вашите мнения по темата надявайки се всичко това да не се превърне в реалност. EDIT: https://twitter.com/CryptoLain/status/932336938316697600 Според битфинекс максималното количество на усдт е почти стигнато. Как това ще се отрази на пазара?
 10. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Най-накрая намерих статия за тези тетъри и битфинекс (някой помни ли спууфи?)... https://medium.com/@bitfinexed/the-bitfinex-dilemma-blow-up-now-or-try-a-hail-mary-to-retain-in-business-10b9d989359fшантава работа...
 11. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Може ли някой да ми разясни какъв е проблемът с тези тетъри? Най-големият им обем е в трекс, а не финекса е на 8мо място чак. Има ли нещо общо с това, че все повече хора ги ползват и се увеличава маркет капа им? Тоест има несигурност дали са бакнати с истински долари? Но това пък не е дискусия от вчера...
 12. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Уникален човек... един час вече го слушам. На кратко: според него най-вероятно е да се ревърсне на 5000$ (към 17ти ноември). Второто най-вероятно е да ревърсне на 1300$. Разбира се няма как да знае човек, но това са за него вероятности. ПП. фактът, че толкова показно може да се манипулира пазарът наистина ще откаже някои хора от света на крипто.
 13. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Нали за това е форумът - хората да обменят идеи. Дали ще са прави или не няма как да се знае. Всеки трябва сам да си прецени на какво да вярва. ПП. и на мен ми се струва нереално да се изравнят и да стане така нареченият флипенинг, но знае ли човек, на теория всичко е възможно...
 14. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Всъщност до 5400 бяха 32%, което е близо до 4-те други пъти от тази година (33-40%). Нека да видим 6000 дали ще издържи сега. И все пак този път доста по-бързо потегли надолу. Защо още ползваш кракен? От носталгия ли? Инче щом А стигна до 5400, наистина 5000 ми се вижда малко като за Ц. Интересно ще е при 5000, ако не 4600$ би трябвало да издържи.
 15. vseznaiko

  За цената на биткойн

  Не знам, но ако А стигне до 5400$, то до колко ще е Ц? Така погледнато 5000 е малко за мен...
×