Jump to content
hash.bg - биткойн форум

olele

Members
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Haha
  olele reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Да преговорим подред:
  1. 100 милиона е доста изхвърляне, но абсолютно реални при срив на долар->евро->лев (лев за какво ли изобщо го слагам?!?)
  2. Има как да стане и то много бързо. Дори без BTC долара ще се срине до 1-4 години, поне така се говори в доста среди.
  3. Всички големи ферми са на САЩ в момента, ако не броим Русия и Китай, но САЩ имат солиден дял.
  4. САЩ няма какво да се договарят със собствените си пионки. Просто ще им кажат какво да правят.
  5. Няма такова нещо като тотален контрол. Изтърват ли се малко в този крехък за тях момент, цялата система още по-бързо ще се срути.
  *. САЩ не владеят целия свят и всички пазари. Може да искат, но нямат влияние в Русия и Китай. Влиянието им е доста ограничено извън Европа. А Европа вече се превръща в третокласна зона, няма това международно геополитическо виляние като преди 20-30 години, реално се движи в посока колония на САЩ.
 2. Like
  olele reacted to doc in За цената на биткойн   
  Всичките не сте много наред с главата тук.
  Въобразявате си, че има такъв начин да си седиш на дупето и да трупаш пари като "инвестираш" в "идея за нов обществен ред". 
  Ама хич не се и замисляте какво точно символизира тази идея и какво би означавало ако вземе, че се осъществи.
  Не се замисляте, че колкото и да плюем по банки, правителства и и нституции, без тях няма да просъществуваме и година (ако сме късметлии).
  Бърборкате, че банките не могат да покрият депозитите ако решат да се дръпнат в един същ момент, и че печатат фиат и обезценяват паричките ви, че правителствата ви крадат, че сте заробени от системата, че не е честно, че заслужавате повече. Ама не се замисляте и за минута какво би било ако не правеха така.
  Ако всички банки раздаваха заеми само на база направени депозити това ще означава нулева инфлация и ТОТАЛНА СТАГНАЦИЯ И ДЕТОРИАЦИЯ на жизнения стандарт. Растежът в строителството ще стане отрицателен. Никой няма да може да си позволи да си купи или наеме жилище. Никой няма да може да почне собствен бизнес освен ако не е наследствен милионер. Демографската криза ще ескалира в рамките на месеци дотам да трябва да фалира държавата.
  Ако правителствата паднат ( каквато е идеята на криптото в дългосрочен план, ако помислите 1 минута) как мислите - по-добре или по-зле ще ви се стекат животчетата? Хм? Проведете мисловен експеримент само за минута какво би станало ако всички хора по света зарежат всичко друго и си седнат на задниците и почнат да копат или да трейдват крипто. С идеята "аз на теб, ти на мен, данъци йок, производство йок, важното е freedom-а и гадните правителства да не ни знаят и да не ни таксуват". Какво става? 1 минута размисъл ви стига ако сте с повече от 2 мозъчни клетки. Всички сте МЪРТВИ в рамките на 1-2 години. Това става.
  Ама "криптото, то решава проблеми, то е бъдещето, то е в основата на следващата индустриална революция...". Хора. Вие тамън ли сте?
  Проблемите така ли се решават? Следващата индустриална революция така ли ще дойде? Или ще дойде след като милиони хора вложат ум и време и ресурси в развитието на AI, роботика, интернет на вещите и т.н. ? Какво има тука общо тая простотия крипто? Дигитална валута има от десетилетия и ще има и занапред, кой ви излъга така жестоко, че криптото има или ще има нещо общо в сегашния му вид?
  Седнали да ми бистрят колко щял да стане биткоина, момчета и 100к да стане в даден момент тва не ви решава проблемите. Вие няма да сте от печелившите. Криптото е неволна (а дали?) пирамида. 99.5% от ентусиастите тука ще загубите в дългосрочен план. Другите ще спечелят само и единствено поради късмет, а не поради умения или дългосрочна визия. Това е суровата истина.
   
 3. Like
  olele reacted to KhanValentin in За цената на биткойн   
  Според мен, всички са тук за парите. Няма никой за технологията. Ако човек е  тук за технологията, няма да се коментира цената.

  Дори Стамен каза, че смята да капитулира. Каква капитулация на 5к, ако си влезнал на двуцифрени числа?

  Нали фиата няма значение?

  Дори и да приемем формата за електронни разплащания ( макар че картите / банките са точно такива), то пак се мисли за фиат.

  Фиатът няма да изчезне, няма да изчезне в близките 100 години, просто защото няма да го позволят. Ние няма да сме тук, а нали все пак живеем днес, не след 100 години.
 4. Haha
  olele reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Въпроса е колко още КЕШ 1 и КЕШ 2 ще разпродават за да водят войната си... и кога ще се откажат, тоест капитулират, те че няма да се откажат няма, въпроса е колко още койна ще разпродадат преди да им свършат или намалеят до толкова, че да си кажат стоп стига...разгромихме се...
 5. Like
  olele reacted to KhanValentin in За цената на биткойн   
  Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън.


   
  Може би си искал да кажеш, че всички, които този път искаха да бъдат на клона бяха. Но това е валидно за всеки пик, във всеки пазар. 8% от американците са имали Крипто - https://www.cnbc.com/2018/03/16/why-just-8-percent-of-americans-are-invested-in-cryptocurrencies-.html

  Идва още по-модернистично настроено поколение от нашето. Ако ние познаваме парите кеш, сегашните 10 годишни, вече увредени и без ценности деца плащат само с карта, свързана към сметката на родителя. Те ще порастнат и ще търсят свои инвестиции.

  От 2013 умират алткойните, ама все още не са умрели. Няма и да умрат. Причината е проста - всеки търси голям ROI, които Биткойн не може да ти даде.

  Целта нали е да се купува, тогава когато никой няма интерес.

  С разразяваща се криза обаче, не мисля, че близкото минало от 2014 ще се повтори. по време на несигурност, хора без работа и покрив на главата, никой няма да инвестира във волатилно нещо като корна. Според зависи колко е тежка кризата (2008 ще ни се стори като полъх, според мен), Биткойн ще може да се пазари и на 500-600 долара. Тъй че, надявайте се кризата да не се разрази сега, а де доотложи до към 2021.

  Предполагам, много хора ще ми се смеят, че Биткойна в такъв случай може да падне до 500 гущера. Те обаче вероятно ще са и тези, които казваха "Последен шанс да се влезне под 15 000 долара"....
 6. Like
  olele got a reaction from olivar in За цената на биткойн   
  Оливар Съжаления  ...
  Бил съм там болезнено е знам. Иска се смелост да постнеш тая картинка. Успех следващият път.
 7. Like
  olele reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Да сравняваш реални валути със спекулативни такива (които въобще не може да се наричат "валути"), които не зависят от нищо друго, освен от текущото състояние на пирамидата е много самоманипулативно (да си мислиш, че си даваш парите за нещо различно от вноска в пирамида). BTC по нищо не се различава от онези хартиени бележки по 100 лева в началото на 90те, които разни хора разнасяха насам натам. Истината е, че дадените реални пари отдавна са изхарчени за реални неща (ламборджини, вили, плажове и коктейли) и са изтекли от системата и ако (а както се вижда такава е тенденцията) не идват нови, които да заменят дупката, се отива в определена посока.
  И както някой писа "1000000%" - BTC е най-грандиозната финансова пирамида, възможна благодарение на интернет и достъпността на комуникациите (съответно ловене на шарани с голи ръце в порядки по-големи обеми от едновремешните пирамиди).
  Така участниците в системата са два вида - балъци (внасящи свежи пари) и спекуланти (които много добре знаят в каква система участват), надцакващи се едни други като игра на покер, в което няма нищо лошо. Едни губят, други печелят. Общо взето на последните не им пука каква е точно текущата стойност, защото за тях е важно да ходи нагоре надолу, от което да се опитат да спечелят, проблем е само за първите, които са купили на някаква цена (право на участие в пирамидата) и само седят отстрани и или се вайкат колко била паднала или се кефят, колко се била увеличила цената.
 8. Haha
  olele reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Изобщо не е добре, порок си е от всякъде. Поне да имаше жени в криптото ама тях ги влече само вече ако си стакнал достатъчно 
 9. Like
  olele reacted to hjzagf4sb in Ethereum   
  Лични впечатления от EOS:
  1) Отне ми буквално цял следобяд една събота, за да си създам акаунт само и само да мога да им използвам blockchain-a.
  - Да изтегля и инсталирам някакъв tool, с който да създам ключовете
  - Трябваше да създам две двойки active и owner keys
  - Да инсталирам Scatter
  - Да клеймна identity чрез Scatter
  - Да променя owner ключа, така че да не се повтаря с по-горния
  - Да изтегля някакъв портфейл към който да изпратя някакъв EOS, който пък трябваше да стейкна, за да мога да имам достатъчно ресурси да използвам мрежата.

  има и лесен вариант - Lynx, за който плащащ 1 евро(???).
  2) Тая работа с тея китайски BPs много взе да вони напоследък. В момента 8 от всичките 21 BPs са базирани в Китай(като очевидно най-нагло китайците си менкат гласове в полза един за друг). В "конституцията" на EOS това пише, че е ИЗРИЧНО забранено, но...
  3) Какъв POS е това като не получавам никакъв incentive за stake-натите ми token-и? Единствените ми ползи са 1) 3 дена lock-in период като мярка за сигурност 2) Някакви airdrops, които не струват нищо (към момента).
   
  Единствено бързината(нормално като търгуваш децентрализация за скорост), с която се изпълняват транзакциите и че адреса ми не е random string от цифри и букви ми хареса доста.

  Както EOS, така и Ethereum в момента нямат dApps, които да си струват да се използват. Тези с най-много трафик са понзита или gambling такива, нищо съществено. А относно факта, че EOS имал много повече юзъри и транзакции... еми има заради фейк транзакциите и ботовете.
  Лично не виждам защо сериозен играч би избрал EOS пред IBM blockchain или Microsoft Azure Blockchain Solution що се отнася до централизирано blockchain решение.

  Никой не знае кога(ако въобще) ще видим такъв рън като през 2017. Но дотогава имам предчувствието, че Виталик и компания, ще са излезнали с първоначално scaling решение(или поне ще бъдат близо).
   
   
 10. Haha
  olele reacted to ivan in Ethereum   
  Провалът на Виталик. Няма как всичко да е в L1. Нито шардинг, нищо няма да го спаси. 
  През следващите година две ще видим децантрализиран биткойн и централизирани шиткойни. Година две след пускане на sidechain коренно ще се промени крипто пазара. Но ще му трябва време на пазара да го разбере.
 11. Haha
  olele reacted to ivan in За цената на биткойн   
  PoW единственият смислен метод за поддръжка на децентрализирана мрежа. В психологията на човек е заложено нещо което е лесно да се вземе да не е ценно а това за което трябва да се постараеш и да се напънеш и да си скъсаш задника за да го получиш е по-ценно и най-ценно. 
  Именно хашрейта ще стабилизира цената и ще поддържа нарастващата стойността на биткойн. Всички POS методи след 2-3-4 години ще започнат да умират. Икономиките които имат достъп до евтина енергия ще разполагат с повече биткойни, тези икономики които успят да развият ядреният синтез, чипове с все по-малки нанометри и тн...
  Големите пари не влизат в биткойна просто ей така. Те ще влизат чрез инвестиции в компании, които копаят или чрез директна покупка в зависимост кой метод е по-изгоден.
  Именно сега ми се струва, че ще се налеят малко пари и в директна покупка на биткойни, понеже доста се наляха в копаенето. 
 12. Like
  olele reacted to Гари in За цената на биткойн   
  Всички които търгуват акции и финансови инструменти, отдавна могат да търгуват с БТК и не само. Всички наши посредници предлагат такава опция. Чуждестранните също защото нашите минават поръчките през тях. Но това пак не са реални биткойни, а договори за разлика. Според мен прекалено много надежди се залагат на тия ETF-и. Не мисля, че интересът към тях ще е голям. 

 13. Thanks
  olele reacted to Гари in Глобални тенденции   
  По време на криза рисковите активи падат най-много, а кешът е цар. Криптото е още много далеч от статута на убежище при финансови трусове. 
 14. Like
  olele reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  дискутираме цената, не виждам нищо лошо
  м/у временно, за активните търговци може да ползват ето това изобретение за следене на търговии над $100К във всички борси
  https://tucsky.github.io/SignificantTrades/#
 15. Thanks
  olele reacted to Pistolero in За цената на биткойн   
  На Финекса им намаляха УСДТтата им добавиха в уолета 100 милки: https://omniexplorer.info/address/1KYiKJEfdJtap9QX2v9BXJMpz2SfU4pgZw/1 което ме кара да си мисля че голямото пазарене тепърва предстой! 
 16. Like
  olele reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Тези дето публикуват такива картинки щяха да са милионери ако познаваха. И вярвате ми, нямаше да го споделят с всички. Особено с индикатори и детайли, по начина по който "познават". Аз бих казал, че някой хора се правят на много умни, и правят 2 в едно - 1. Избиват комплекси 2. Опитват се да убедят другите, с което и себе си, колко са прави. Търсят потвърждение и одобрение.
  От друга страна, тези дето печелят си мълчат. Току пуснат някой лаф, без съдържание. При добра воля понякога споделят маловажни детайли, с което показват грешките на новобранците. И никога не споделят основната си техника на печелене.
 17. Like
  olele reacted to KhanValentin in За цената на биткойн   
  Аз съм съгласен за холд. Биткойн има почти нулева дневна потребност, за да бъде популярен сред масата. Масата беше привлечена от печалбите. Масата плаче. 

  Дори и да приемем,  че е имало нарастване на популярността и употребата му е ежедневието, то това означава, че сега виждаме точно обраното. (Ако цената се определя от това) А нещо, което бива изхвърляно толкова бързо и така с лека ръка, значи не е имало никаква полза за своите ползватели.

  За съжаление трябва за пореден път да съм с рогата напред, и да си държа на моето, че този бул рън беше породен от алчност, силно манипулирана такава,  а друга голяма част от него беше благодарение на ICO-тата. На 99.5% от хората (както и такива от този форум) - не им дреме за Биткойн, за идеята,  а за кешовата печалба. Така ще бъде още дълго време (вероятно дори и за децата ни).
   
  Бъдещето е светло, просто идните няколко месеца са с с по-мъгляво време.

  Успех на всички.

  EDIT : Малко граматически грешки и уточнения.
 18. Like
  olele reacted to Igrachat in За цената на биткойн   
  Съвсем е явно е, още от миналата седмица поне че тренда със сигурност е сменен и движението вече е низходящо. И съвсем очаквано. Тия близо 20 хиляди долара за 1BTС бяха върха на един дълъг възходящ тренд в продължение на повече от година. Сегашните спадове в цената не са коректив надолу след което да има скок, а напротив, движенията нагоре са коректив след който следва още по голям спад. Очакванията ми са че се влиза в низходящ тренд за месеци напред, може би дори година. Положението е аналогично на съществуващото през 2014, до началото на 2015 г. Къде ще е сегашното дъно е безсмислено да се гадае, никой не може да го предвиди точно. Както и върха от близо 20 хиляди нямаше как да се предвиди с точност. Във всеки случай очаквам спад в пъти през следващите месеци. Ако играете на форекс късите позиции ще са по често печеливши от дългите. Ако се купува за инвестиции лично аз не бих влязъл в близко време, докато  не видя сигнали за нов възходящ тренд, което не очаквам до няколко месеца. Разбира се и тогава трябва да се прецени дали точно биткойните имат най голям потенциал сред криптовалутите. Засега естествено всички вкупом ще падат, защото алтовете са до голяма степен вързани с цената на BTC.
 19. Haha
  olele got a reaction from Sundy in ЩЕ ГО БЪДЕ ЛИ БИТКОЙНА? за всички песимисти моля пишете тук.   
  Тъй шии тя, едни Оруел други Карл Май, няма какво да се случи. Добре че са умните глави да бдят над нас. Тази вечер ще заспя доста по спокоен
 20. Like
  olele got a reaction from pktodorov in Ethereum   
  За загуби и дума неможе да става. Просто съжалявам че недооцених някой аспекти на човешката природа. Имам време ще се науча.Дано де. Инак като гледам ще приключа годината със 6 цифрен профит. Дай боже всекиму поне по толкова.Наздраве!
 21. Like
  olele reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  аз мисля, че роджър койн, може да излезе напред (не разбирайте пред Биткойн, прост пример) само ако се приеме в модерна Азия като средство за масово разплащане, което изисква, ниски/нулеви такси, светкавично бързи транзакции
   
  със тези спекулации и алчни изяви, не мисля, че технологията е узряла към момента за подобни мечти....не само за роджър койн, но и за който и да е койн, тука говорим за първобитна човешка природа, да консумира и унищожава да живее за деня, в това са се превърнали най-влиятелните фигури в тази сфера... (изключвам разработчиците разбира се)
   
  за такова нещо може да говорим в близките 4-5 години, може би да греша, технологиите се развиват много по-бързо от колкото си мисля, но аз пак залагам на това, че 2020-2022 ще бъде бум-а на криптовалутите и технологиите в/у които са построени
   
  Япония, може би най-хай тек страната, 2020 хост на олимпийските игри, маса народ от цял свят, отивам да ям Дюнер при Накамото-Кебап-Сан, плащам с телефона през мобилно приложение, бам 1000 JPY за няколко секунди потвърдени, без никакви такси, ето тогава би ми станало интересно, ето това е пряка конкуренция на Visa и прочие..
   
  докато не дойде този момент на функционалност на криптовалутите, няма да има мас адобшън, а без адобшън няма да има БУМ, само ще гледаме във борсите кой как спекулира с цените....
   
  не всички хора са дошли да търгуват та това да ги вълнува, но не мисля и, че са много тези които си купуват биткойн (например) заради идеята на децентрализация и т.н., а не заради рязкото и постоянно покачване на цената му
 22. Like
  olele reacted to Tronald Dump in Ще има ли драстични спадания в цената за напред?   
  не е необходимо да идентифицираме причината поради която този път е имало над 30% корекция. Просто в Биткойн винаги е имало, и винаги ще има, дори и по-големи корекции. Исках да направя поинт да не си мислите, че изведнъж волатилността ще спре, и това е хубаво, защото си знаем с какво си имаме работа. Не искам да се "кича" с нищо и не смятам че съм "спечелил" защото Биткойн за мене е базовата валута, гейтуей към алтовете ми, така че със сигурност ще съм по-щастлив да не пада с 30%, но искам да направя услуга на всички, припомняйки че биткойн ще бъде волатилен още дълго време и това не е лошо по никакъв начин.
 23. Like
  olele reacted to pirosog in За цената на биткойн   
  Вер и ко имат такова влияние, че ако искат могат да направят Биткойн и 300 долара.

  За Вер и неговите шортове не се притеснявай.

  Като отворят банките - така напвремето се успокояваха хората като ETH падаше от 420. Пък и е veterans weekend.

  Както казах - 4 поредни доста червени дни, тук-таме трябва и да има зеленичко, да захапят дълги позиции.
 24. Like
  olele reacted to Ludman in За цената на биткойн   
  Много сте лабави, ако ще си сипвате при всяка вариация , която при криптото е ежедневие.... приключилисте!
 25. Like
  olele reacted to pirosog in За цената на биткойн   
  На бас на по бургер, че до 8ми декември ще сме видяли под 5к?
   
  То и 500 долара бяха психологическа граница след скока до 1к, пък седяхме на 200-300 маса време.
   
  Технически анализ, погледни EW и какво се случва там, в момента на пета вълна до 8к, според зависи как го въртиш може и до 10. Ама после това тръгва по същия път надолу.
   
  В момента volume на 1д е средно висок, скоковете след 6к на 6 часа са направо на никакъв волюм, поне на GDAX. По другите предполагам е пропорционално.
   
  Не съществува permabull.
×
×
 • Create New...