Jump to content
hash.bg - биткойн форум

petget

Members
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

petget last won the day on December 29 2017

petget had the most liked content!

Recent Profile Visitors

754 profile views

petget's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

51

Reputation

 1. Струва ми се, че много неправилно разсъждавате за бъдещето. Първо - банките, политиците и власт имащите ще направят всичко възможно биткойн и други криптовалути с фиксирано количество да не се използват масово за разплащане в ежедневието. Защото иначе няма да могат да налагат инфлационен данък върху хората. Може да допуснат друго крипто като ripple да речем или криптоевро, които да могат да се произвеждат в неограничени количества и съответно да се обезценяват. Второ - тия същите политици никога няма да забранят напълно биткойн защото той е необходим на тях дори повече отколкото на нас. Наред с безбройните технически възможности за в бъдеще, които засега остават само хубави идеи, най-ценната му характеристика е, че остава идеалното средство за укриване на пари. И не става въпрос само за наркокартели и наемни убийци, а за многото крадливи политици, банкери и мошеници с бели якички, които винаги имат много пари за криене.
 2. Беър маркета ще започне чак когато спрат да излизат такива статии. Да помниш някакви такива да си чел през 2007 г., преди балона с ипотечните облигации да се спука? Zerohedge излиза с такива черни предсказания от 2011 г, когато стартира първия QE. И вече седма година чакаме да се сбъднат.
 3. Най-простата стратегия е - поддържаш отношение кеш:крипто от 50:50 като стойности. Така като пада цената на криптото - купуваш. Като се качва - продаваш. И печелиш от волатилността.
 4. Bear The Fuck Down. Или Buy the Failed Dip. Което си избереш.
 5. Станчо, всички знаем, че като се плати висока такса ще пристигне нормално. Много са полезни тия сайтове като https://bitcoinfees.earn.com/. Обаче не навсякъде дават възможност да си настроиш сам таксата. А и не всеки желае да плаща по 0,001 за всяка транзакция. В Jaxx нямаш кой знае какви възможности да настройваш таксата. Може и високата за тях да се окаже ниска. Electrum е много по-добър вариант в това отношение.
 6. Вече ми писва от тия постоянни проблеми с транзакциите. Каква световна валута може да е биткойн с тия мега скъпи и мега бавни транзакции??? LN ще стане ли факт в близките месеци? Ако не, май трябва да се преориентираме към други криптовалути.
 7. Същата волатилност я има и сега на криптоборсите. И много хора играят, включително и на маржин. Но с пускането на фючърсите тази волатилност ще пада. И съвсем не е задължително да "играеш". Купуваш си ДРЗ върху ETF за крипто с цялата сума кеш, без маржин и си следваш стратегията HODL. Но така не вкарваш и стотинка за реална покупка на криптовалута. За това говоря.
 8. Нищо ми няма на логиката. Пускането на фючърсите намалява рязко покупката на реални биткойни на криптоборсите. не си ли съгласен? Масата трейдъри няма защо да се ръгат там, могат да си спекулират на CME и CBOE. Да, в момента ако продадеш на борсата и купиш фючърс, реализираш моментална загуба, но няма винаги да е така. Винаги можеш да продадеш един фючърс и да си купиш следващия, за да останеш в играта, всички брокери дават възможност да избереш функцията "Auto futures rollover", така че не е проблем. В момента контангото е убиец, но всеки който е търгувал с фючърси знае как при корекция нещата се обръщат и става дори отрицателно. А деривативите върху биткойн и криптовалутите се множат с бясно темпо. Ето примерно нашият ИП Делтасток дава възможност да купуваш на маржин BTC, ВСН, ЕТН, да купуваш ДРЗ върху два шведски ETF-a - тракери за биткойн и етер. Всичко това отклонява реалните пари от криптоборсите към традиционните и ограничава потенциалните инвестиции в криптовалути.
 9. Фючърсите определено оказват силно влияние, макар че в момента цената им е по-висока отколкото на борсите. Обаче, както писах и в темата за фючърсите, стартирането им е силно негативна новина за цената. Сега вероятно маса хора продават биткойни на борсите, за да си купят фючърси. Много по-удобно им е отколкото да рискуват някой да им хакне акаунта, да разбие борсата, транзакцията му да увисне и да я чака с месеци и да се разправя с регулатори, които го питат защо финансира тероризма. Повечето хора купуват биткойн, за да печелят долари от поскъпването му, ето сега фючърсите му дават тази възможност. На регулиран и много по-безопасен пазар. В резултат, купувачите на реални биткойни по борсите оредяват и цената пада надолу.
 10. https://bivol.bg/jim-bell-assassination-politics.html Какви ултра радикални и плашещи идеи взе да ражда бумът на криптовалутите...Твърде рано ги рекламират криптоанархистите, сега ефектът ще е само обратен. Представям си как всеки политик ще скърца със зъби докато чете това.
 11. Cboe XBT Bitcoin Futures Trading Data Symbol Expiration Last Change High Low Settlement Volume GXBT 16659.68 +409.67 16922.00 0.0 XBT/F8 01/17/2018 17500.00 +2040.00 18850.00 15420.00 15460.00 2794 XBT/G8 02/14/2018 18880.00 +880.00 19140.00 18000.00 18000.00 13 XBT/H8 03/14/2018 19040.00 +2610.00 19330.00 14710.00 16430.00 48 http://cfe.cboe.com/cfe-products/xbt-cboe-bitcoin-futures
 12. Отрязаха и XChange. Вече ми се струва, че това не може да е решение на ПИБ, има някакво нареждане отгоре да се блокират сметките на всички търговци на крипто. Тъкмо вчера управителят на БНБ обяви, че биткойнът е спекулативен актив и посъветва инвеститорите да внимават да не загубят парите си. Сега ще обявят, че почват да ги разследват за пране на пари. Стамен не е писал скоро май - да не са го привикали в ДАНС?
 13. 30 потребител(и) четат тази тема​...Такъв интерес не бях виждал.
 14. www.xchange.bg пишат, че работят с ПИБ и не им е блокирана сметката. За тях явно може. Но таксите им са убиец.
 15. Както писах в една друга тема, листването на фючърси върху биткойн на официалните борси е негативна новина за биткойн. Дори силно негативна. Поне по 4 причини: 1. Рязко ще паднат покупките на реални биткойни на сега действащите борси. Огромното мнозинство спекуланти, купили биткойн, за да печелят от покачването на цената му, ще предпочетат да го правят на СМЕ и да си спестят главоболията с разните не много сигурни борси, които първо много често ги хакват и второ - от които не е толкова лесно да се излезе в кеш. Пък и няма опасност да го потърсят от ФБР, за да го питат защо финансира тероризма с биткойни. Такива играчи по-скоро ще продадат реалните си биткойни, за да ги заменят с много по-удобните фючърси. Оттук може би рязко ще падне използването на цялата биткойн мрежа, което ще намали стойността й, а оттам и цената на самия биткойн. 2. За фючърсите винаги има повече реални продавачи, отколкото реални купувачи (които искат сами я актив). Това беше много добре обяснено по-горе. 3. Цената става много по-лесна за манипулиране от някой, който има много фиатни пари, а такива играчи бол. И те всички по условие са противници на биткойн. 4. НАЙ-ВАЖНОТО - пускането на фючърси на официалните борси легитимира биткойн като спекулативен АКТИВ. Нещо като златото, петрола или опциите върху S&P500. Не и като валута и разплащателно средство. Ясно е, че такова нещо никога няма да го допуснат. Да си признаем, че всички прогнози как биткойн ще стане 1 млн. долара и т.н. почиват единствено на надеждите, че някой ден ще замени долара, еврото, юана и другите като световна резервна валута. Е, няма да стане. Поне аз не виждам как ще стане. Каква е стойността на биткойн като актив? Не знам, но със сигурност не е 1 млн. долара. Джон Макафий ще трябва да си изяде патката в ефир. А з лично ще съм доволен, ако биткойн се приеме за легитимен актив. По-добре да имаме някакво средство за съхранение на стойност, което по всяко време можем лесно да обърнем във фиат (като златото). Отколкото правителствата да го забраняват, да не мога да го продавам срещу фиат и да ми правят всякакви въртели.
×
×
 • Create New...