Jump to content
hash.bg - биткойн форум

petget

Members
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by petget

 1. Струва ми се, че много неправилно разсъждавате за бъдещето. Първо - банките, политиците и власт имащите ще направят всичко възможно биткойн и други криптовалути с фиксирано количество да не се използват масово за разплащане в ежедневието. Защото иначе няма да могат да налагат инфлационен данък върху хората. Може да допуснат друго крипто като ripple да речем или криптоевро, които да могат да се произвеждат в неограничени количества и съответно да се обезценяват. Второ - тия същите политици никога няма да забранят напълно биткойн защото той е необходим на тях дори повече отколкото на нас. Наред с безбройните технически възможности за в бъдеще, които засега остават само хубави идеи, най-ценната му характеристика е, че остава идеалното средство за укриване на пари. И не става въпрос само за наркокартели и наемни убийци, а за многото крадливи политици, банкери и мошеници с бели якички, които винаги имат много пари за криене.
 2. Беър маркета ще започне чак когато спрат да излизат такива статии. Да помниш някакви такива да си чел през 2007 г., преди балона с ипотечните облигации да се спука? Zerohedge излиза с такива черни предсказания от 2011 г, когато стартира първия QE. И вече седма година чакаме да се сбъднат.
 3. Най-простата стратегия е - поддържаш отношение кеш:крипто от 50:50 като стойности. Така като пада цената на криптото - купуваш. Като се качва - продаваш. И печелиш от волатилността.
 4. Bear The Fuck Down. Или Buy the Failed Dip. Което си избереш.
 5. Станчо, всички знаем, че като се плати висока такса ще пристигне нормално. Много са полезни тия сайтове като https://bitcoinfees.earn.com/. Обаче не навсякъде дават възможност да си настроиш сам таксата. А и не всеки желае да плаща по 0,001 за всяка транзакция. В Jaxx нямаш кой знае какви възможности да настройваш таксата. Може и високата за тях да се окаже ниска. Electrum е много по-добър вариант в това отношение.
 6. Вече ми писва от тия постоянни проблеми с транзакциите. Каква световна валута може да е биткойн с тия мега скъпи и мега бавни транзакции??? LN ще стане ли факт в близките месеци? Ако не, май трябва да се преориентираме към други криптовалути.
 7. Същата волатилност я има и сега на криптоборсите. И много хора играят, включително и на маржин. Но с пускането на фючърсите тази волатилност ще пада. И съвсем не е задължително да "играеш". Купуваш си ДРЗ върху ETF за крипто с цялата сума кеш, без маржин и си следваш стратегията HODL. Но така не вкарваш и стотинка за реална покупка на криптовалута. За това говоря.
 8. Нищо ми няма на логиката. Пускането на фючърсите намалява рязко покупката на реални биткойни на криптоборсите. не си ли съгласен? Масата трейдъри няма защо да се ръгат там, могат да си спекулират на CME и CBOE. Да, в момента ако продадеш на борсата и купиш фючърс, реализираш моментална загуба, но няма винаги да е така. Винаги можеш да продадеш един фючърс и да си купиш следващия, за да останеш в играта, всички брокери дават възможност да избереш функцията "Auto futures rollover", така че не е проблем. В момента контангото е убиец, но всеки който е търгувал с фючърси знае как при корекция нещата се обръщат и става дори отрицателно. А деривативите върху биткойн и криптовалутите се множат с бясно темпо. Ето примерно нашият ИП Делтасток дава възможност да купуваш на маржин BTC, ВСН, ЕТН, да купуваш ДРЗ върху два шведски ETF-a - тракери за биткойн и етер. Всичко това отклонява реалните пари от криптоборсите към традиционните и ограничава потенциалните инвестиции в криптовалути.
 9. Фючърсите определено оказват силно влияние, макар че в момента цената им е по-висока отколкото на борсите. Обаче, както писах и в темата за фючърсите, стартирането им е силно негативна новина за цената. Сега вероятно маса хора продават биткойни на борсите, за да си купят фючърси. Много по-удобно им е отколкото да рискуват някой да им хакне акаунта, да разбие борсата, транзакцията му да увисне и да я чака с месеци и да се разправя с регулатори, които го питат защо финансира тероризма. Повечето хора купуват биткойн, за да печелят долари от поскъпването му, ето сега фючърсите му дават тази възможност. На регулиран и много по-безопасен пазар. В резултат, купувачите на реални биткойни по борсите оредяват и цената пада надолу.
 10. https://bivol.bg/jim-bell-assassination-politics.html Какви ултра радикални и плашещи идеи взе да ражда бумът на криптовалутите...Твърде рано ги рекламират криптоанархистите, сега ефектът ще е само обратен. Представям си как всеки политик ще скърца със зъби докато чете това.
 11. Cboe XBT Bitcoin Futures Trading Data Symbol Expiration Last Change High Low Settlement Volume GXBT 16659.68 +409.67 16922.00 0.0 XBT/F8 01/17/2018 17500.00 +2040.00 18850.00 15420.00 15460.00 2794 XBT/G8 02/14/2018 18880.00 +880.00 19140.00 18000.00 18000.00 13 XBT/H8 03/14/2018 19040.00 +2610.00 19330.00 14710.00 16430.00 48 http://cfe.cboe.com/cfe-products/xbt-cboe-bitcoin-futures
 12. Отрязаха и XChange. Вече ми се струва, че това не може да е решение на ПИБ, има някакво нареждане отгоре да се блокират сметките на всички търговци на крипто. Тъкмо вчера управителят на БНБ обяви, че биткойнът е спекулативен актив и посъветва инвеститорите да внимават да не загубят парите си. Сега ще обявят, че почват да ги разследват за пране на пари. Стамен не е писал скоро май - да не са го привикали в ДАНС?
 13. 30 потребител(и) четат тази тема​...Такъв интерес не бях виждал.
 14. www.xchange.bg пишат, че работят с ПИБ и не им е блокирана сметката. За тях явно може. Но таксите им са убиец.
 15. Както писах в една друга тема, листването на фючърси върху биткойн на официалните борси е негативна новина за биткойн. Дори силно негативна. Поне по 4 причини: 1. Рязко ще паднат покупките на реални биткойни на сега действащите борси. Огромното мнозинство спекуланти, купили биткойн, за да печелят от покачването на цената му, ще предпочетат да го правят на СМЕ и да си спестят главоболията с разните не много сигурни борси, които първо много често ги хакват и второ - от които не е толкова лесно да се излезе в кеш. Пък и няма опасност да го потърсят от ФБР, за да го питат защо финансира тероризма с биткойни. Такива играчи по-скоро ще продадат реалните си биткойни, за да ги заменят с много по-удобните фючърси. Оттук може би рязко ще падне използването на цялата биткойн мрежа, което ще намали стойността й, а оттам и цената на самия биткойн. 2. За фючърсите винаги има повече реални продавачи, отколкото реални купувачи (които искат сами я актив). Това беше много добре обяснено по-горе. 3. Цената става много по-лесна за манипулиране от някой, който има много фиатни пари, а такива играчи бол. И те всички по условие са противници на биткойн. 4. НАЙ-ВАЖНОТО - пускането на фючърси на официалните борси легитимира биткойн като спекулативен АКТИВ. Нещо като златото, петрола или опциите върху S&P500. Не и като валута и разплащателно средство. Ясно е, че такова нещо никога няма да го допуснат. Да си признаем, че всички прогнози как биткойн ще стане 1 млн. долара и т.н. почиват единствено на надеждите, че някой ден ще замени долара, еврото, юана и другите като световна резервна валута. Е, няма да стане. Поне аз не виждам как ще стане. Каква е стойността на биткойн като актив? Не знам, но със сигурност не е 1 млн. долара. Джон Макафий ще трябва да си изяде патката в ефир. А з лично ще съм доволен, ако биткойн се приеме за легитимен актив. По-добре да имаме някакво средство за съхранение на стойност, което по всяко време можем лесно да обърнем във фиат (като златото). Отколкото правителствата да го забраняват, да не мога да го продавам срещу фиат и да ми правят всякакви въртели.
 16. Cryptobank.bg: ПИБ ни блокира достъпа до банковата сметка под предлог, че ще извършват промени в акаунта ни и до края на работният ден ще ни пуснат сметката. Никой от банката не ни се обади и сметката ни остана недостъпна. По късно разбрахме, че и колегите от crypto.bg са в същата и ситуация. Предполагаме, че банката е рещила да се отърве от неудобните биткойн търговци. За момента пускаме сайта да работи само с Epay и изипей разплащания. Поръчките за продажба които са с изплащане по банков път и са потвърдени след блокирането на сметката ни ще бъдат изплатени в първия възможен момент.
 17. Аз пък съм анархокапиталист. Което мисля включва в себе си и криптоанархист Един от основополагащите стълбове на тази философия е, че парите, също както всички други стоки и услуги, се предлагат от частни конкурентни финансови институции в условията на свободен пазар.
 18. Не разбрах кое противоречи на логиката. И колкото повече долари се наливат във фючърса, толкова по-малко ще наливат реални долари в BTC. Мислех, че е пределно ясно това.
 19. Tokyo Financial Exchange Takes First Step Toward Bitcoin Futures https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-05/tokyo-financial-exchange-takes-first-step-toward-bitcoin-futures Ето това е добра новина. Японците явно са решили да не оставят американците да манипулират цената на биткойна. Сега ще е интересно да видим дали ще има големи разминавания между цените на двата фючърса. Както беше много време с цените на златото в Лондон и Хонконкг.
 20. Не е задължително CBOE и CME да имат и едно сатоши - те са само посредник между купувачи и продавачи. Тази еуфория от пускането на фючърса аз не я разбирам. Новината ми се струва по-скоро негативна. Първо - нови пари в реалните биткойн борси няма да влязат, напротив - много потенциални инвеститори в биткойн ще се насочат не към Bitstamp, Krakek, Gdax и т.н., а към CBOE и CME. Повечето хора всъщност не искат да притежават биткойни, а да печелят долари от поскъването на биткойн. Тези инвеститори вече ще са загубени за реалния пазар. Второ - цената става лесна за манипулиране. Големите банки изсипват стотина милиарда в тях и цената на фючърса пада много под тази на спот пазара. Сега на 18 декември излиза фючърса за март и хората гледат - спот цена 12 000, а цена за март - 9000. И почват да продават защото се очаква корекция. Има стотици милиарди долари за такива игри, а дори да се наложи да затворят на загуба - губят само хартиени долари, каквито централната банка печата колкото иска и им ги дава ей така. Никой няма им иска реални биткойни.
 21. https://medium.com/@BambouClub/are-you-in-the-bitcoin-1-a-new-model-of-the-distribution-of-bitcoin-wealth-6adb0d4a6a95
 22. Ако след този драстичен скок с 600% от началото на годината не последва една корекция от порядъка на 50% надолу, това ще е първият такъв случай в историята на финансовите пазари. Но биткойн е особен актив, който не се поддава на оценка по традиционните способи. Така че знае ли човек.
 23. Роджър Вер – една много известна фигура в биткойн обществото – заедно с предприемача и криптовалутен ентусиаст Оливие Янсенс има намерение да основе чисто нова страна. Ето я обаче уловката: тази страна няма да има правителство и държавно управление, а вместо това ще се придържа към принципите на философията на анархо-капитализма. https://ekipbg.com/is-bitcoin-country-a-bubble/ Ето къде ще си харчим биткойните.
 24. Дубай вече си има собствена криптовалута https://money.bg/economics/dubay-veche-si-ima-sobstvena-kriptovaluta.html
 25. По света и у нас: Корпулентният депутат Делян Пеевски, чрез своята медия „Монитор“, вече навлиза с пълна сила в света на биткойн и криптовалутите. Оказва се, че интернет сайта на вестник „Монитор“ ”краде” от мощността на компютрите на всеки, който посети сайта. Това разкрива живеещият в Канада българин Красимир Гаджоков, който разкри действията на медията на Пеевски. https://frognews.bg/novini/peevski-krade-kompiutrite-kopae-kriptovaluti.html
×
×
 • Create New...