Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Sven Biorg

Members
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Sven Biorg

 1. Забелязах, че от известно време Алианц ми начисляват такса от 2лв. всеки път като топъпвам в Револют (Основание: Транзакция от тип паричен трансфер или залагания). Обадих се в банката и казаха, че са си актуализирали тарифата и се плаща такава такса към небанкови институции. Излиза, че тарифата не е обвързана с договора който съм подписал - go bankless!

  На въпроса, защо след като револют имат банков лиценз взимат такса не можаха да ми отговорят (аз не съм приел револют банк, не мисля и да го правя). Служителката спомена, че май и други банки правят същото или ще го правят. 

  Ако има някой с подобен проблем с банка различна от Алианц нека сподели.

 2. 16 hours ago, ivan said:

  В допълнение и VOICE.com август го пускат който ще генерира NFT-та от съдържанието си. Та може и торбата да се отплати в един момент, че е като камък завързан за врата в язовир :D 

  Иначе в бъдеще от алтовете ще са супер централизирани и да ли ще се наложат във времето самото време ще покаже, но ще има 2-3 макс и 2-3 стейбъл койна.

  Явно затова изпомпи толкова. Аз обърнах моите в btc малко по-ниско, но карай - все пак целта ми беше да си увелича стака и успях. Нека не бъдем алчни :)

 3. 2 hours ago, MrFantastic said:

  Колеги, 

  имам въпрос относно Binance. По съвет на съфорумец смених CB заради по-ниските такси. Сега обаче дойде време да правя първия си депозит към тях и виждам, че таксата към банката ми (Пощенска) е 10 евро - предполагам защото банката на получателя е в Англия. Тъй като залагам на по-малки, по-чести депозити, исках да попитам дали това е нормално и дали всички плащате тази такса при депозит на fiat? 

  Тъй като не желая да плащам такси в размер 20-25% от седмичния ми депозит, засега вариантите според мен са да премина към по-едри, например месечни депозити, или да пробвам с трета платформа. 

  Някой размишлявал ли е върху това и намерил ли е решение?

  Това май не е точната тема. Иначе, май повечето хора на този етап размишляват как да изкарват, а не как да вкарват ;)

 4. 20 hours ago, Гари said:

  Цяла седмица вървят яки разпродажби на борсите. Цените на акции, облигации, суровини стремително падат. С тях пада и биткойн. Но твоят въпрос си е валиден. Хубаво продават, но какво ще купят с кеша?

  Същото, на по ниска цена. Или от хубавото (бтк) отново на по-ниска цена.

 5. On 2/26/2021 at 1:51 AM, bersi said:

  За Бг са те :) Пак напомям, че говорим за след година две три, за  цена 100к, 200к, 300к $ за btc, следователно говорим за трансфери от по 100-200-300 к. Банки, които да приемат такива трансфери няма и вероятно никога няма да има (говоря за БГ) :) Даже си мисля, че вероятно ще има още по як бан и дори пари за семки няма да минават, Банките няма да "пуснат" криптото, понеже това ще означава край за тях във вида в който оперират в момента...(лично мнение) 

  Този род изказвания бяха модерни около 2017. 

 6. 12 minutes ago, Facira said:

  ако и това не отвори очите на хората, че има два отделни "свободни" пазара, за богати и всички останали... значи няма спасение за него:unsure:

  Ще отвори на очите на малка част. Масата както винаги ще бъдат коне с капаци, чакащи пастира да ги води напред към нови тучни пасища. 

  Света като цяло не върви на добре за обикновения човечец.

 7. @ivan пазиш ли си още торбата? Чисто спекулативно еос ми се струва на супер ниски нива спрямо всичко, най-малкото биха му ударили една помпа по някое време. Лично аз обмислям дали да не спекулирам малко. Предвид поредния quit на Ларимиер, още ли си фен на проекта?

 8. 3 hours ago, olivar said:

  скандален песимизъм и то във всичките видеа ,лексика на махленски тарикат хейт на макс...човек ,който публично твърди ,че биткойн и блокчейн са едно и също...без коментар

  аз не разбирам защо има хора които си губят времето с гледането на такъв тип видеа. 

  Time is precious, use it wisely.

 9. On 9/3/2020 at 10:26 AM, vamp111 said:

  общо взето това ми е впечетлението, принципно ликуид е за борсите да си трампят койни бързо и сигурно, за сега не виждам за обикновения потребител файдица да подкарва такъв нод

  Да то самите блокстрийм си го казват май. 

 10. @vamp111 Видях в другия тред, че тестваш Liquid. Би ли споделил впечатленията си? Честно казано бях изпуснал какво се случва с ЛН по едно време, но сега наваксвам. Тествах eclair и се изкефих супер мн, като имам едно на ум, че може би не е най-доброто.

  И още нещо, какво би препорчал за най-бърз и лесен сетъп да си рънваш собствен ЛН нод. Може и на raspberry.

  Данке.

 11. 4 hours ago, Geop said:

  Знаете ли кои са актуалните банки в БГ тази година, от които мога да пратя евро в Coinbase? От Fibank ми отказаха(но от картите им става)
   

  Revolut <-> Coinbase работи, за чисто български банки не знам, ама то изобщо ползва ли ги някой още за преводи.

 12. On 4/22/2020 at 9:18 AM, vamp111 said:

  проблема е, че масата като чуят биткойн и си представят нещо супер скъпо, бавно и сложно, за това си купуват шиткойни като етереум, рипъл и т.н.

  до тук освен хакове и измами в етереум не съм видял нищо 'smart' но не се заблуждавайте и ерата на смартконтрактите в биткойн ще настъпи, въпрос на време е блокстрийм да пуснат в пълна сила Simplicity но преди това кода ще е написан и проверен така както в етереум никога няма да стане...

  Дори и да е така, няма как да има само Биткойн, както няма само Фейсбук (има LinkedIn, Pinterest, Instargram и т.н). Няма само злато (има сребро, платина и тн.), няма само Гугъл, има и Бинг. Няма само google maps, има и here maps, apple maps и т.н.

  Да, може бтц да е първенеца, но няма да е единствен. 

×
×
 • Create New...