Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Sven Biorg

Members
 • Мнения

  56
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

Скорошна репутация

 1. Haha
 2. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  този Уикенд миньорите заключват Тапруут, което ще рече, че може да очакваме активация през Ноември.
  Знаете ли кое е преди Ноември ?  Октомври 

 3. Like
  Sven Biorg reacted to ivan in Schnorr Taproot - Поредният технологичен ъпгрейд   
  Reduced transaction fees. The transaction data size for making complex Bitcoin transactions is dramatically reduced. That means transaction fee costs for using more complex Bitcoin wallet features (such as multisig, or time-locking) will decrease significantly. It will be much cheaper to send a transaction from your Bitcoin multisig wallet!
  Increased privacy. With Taproot and Schnorr signatures, Bitcoin wallets with more complex spending conditions, like a multisig wallet or one that uses time-locking, will no longer be distinguishable from simple single signature wallets unless they spend the funds using their "uncooperative / recovery" spending conditions. This will let more complex wallets "blend in with the crowd" better from the perspective of on-chain analytics.
  More wallet functionality. Developers can work on creating vaulting logic that is better protected against permanent loss by having multiple timelocked redemption conditions. As an example of this, you could create a 3 of 5 multisig wallet that "gracefully degrades" to a 2 of 5 wallet if you don't move funds from that wallet for 5 years. This would allow you to recover your Bitcoin even if you lose 3 of your 5 keys! In a situation like this, the privacy benefit of Taproot is important - you wouldn't want someone else knowing that this is how your wallet is set up simply by looking at your on chain data.
  + New LN
  Payment Points Part 1: Replacing HTLCs with PLTC https://suredbits.com/payment-points-part-1/ 
  Payment Points Part 2: “Stuckless” Payments
  Payment Points Part 3: Escrow Contracts
  Payment Points Part 4: Selling Signatures
  Често задавани въпроси от Елън и други умни и не чак толкова умни хора:
  В: Защо се прави всичко това, като може просто да ползваме по-голям блок и по на често?
  О: Защото трябва да използваме максимално ефективно мястото в блокчейна.
  пс. Ако някога ДВГ-тата не им бяха слагали подобрения като турбо, интеркулер, инжекционно впръскване и тн. сега щяхме да караме коли с ДВГ-та като на влак(локомотив), и да си мъкнем по една цистерна като ремарке с гориво.
  пс2. Колкото и ефективно да използваме ДВГ-тата и да ги подобряваме е нормално да имат физически лимит, който да не може да се надмине, както и при блокчейна(записани транзакции на мегабайт). И за тази цел не е необходимо да се увеличава блока на блокчейна а да се изнесат микро транзакциите и не чак толкова само микро на друго място, това място се нарича LN и SideChain, транзакциите се записват на друго място и не стоят във блокчейна, което позволява милиони мигновени плащания в секунда с нищожна такса! Нещо което не предлага никой Алткойн!
 4. Thanks
  Sven Biorg reacted to vamp111 in Lightning Network - Какво е и кога ще се появи.   
  https://taprootactivation.com/
 5. Like
  Sven Biorg got a reaction from MrFantastic in Данъци върху печалби от продажба на криптовалути   
  Това май не е точната тема. Иначе, май повечето хора на този етап размишляват как да изкарват, а не как да вкарват
 6. Thanks
  Sven Biorg reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Няма как да стане, каквото и да милсят ще си има централен орган. Децентрализирана и без ясен създател и да има идеята на религия, явно може да е само една.
 7. Haha
  Sven Biorg reacted to hpz in За цената на биткойн   
 8. Thanks
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  значи просто не сме се разбрали, аз съм на мнение, че сме в средата на този цикъл и до края на годината бтк трябва да направи още 2х, просто това 2х няма да дойде от днес за утре и без да има друсане на клона 
 9. Like
  Sven Biorg reacted to Tzveto99 in Биткойн новини от света   
  Да влизат, ще влезем и ние. 
 10. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  https://www.microstrategy.com/en/resources/events/world-2021/bitcoin-summit 
  https://chinesenewyear.net/
  https://lists.linuxfoundation.org/pipermail/bitcoin-dev/2021-February/018380.html
   
  после пак някой ще ми каже, че съм "познал" 


 11. Haha
  Sven Biorg reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  Не знам, но според мен ни лъжат. Никой от тези институции с милиарди долари кеш в портфолиото си гледайки ги как се стопяват спрямо твърдите активи благодарение на мегаинфлацията, която мегапринтера предизвиква, няма интерес да купи нещо, крайно спекулативно, но пък утвърдило се във времето дефлационно, дигитално средство за пренос на стойност, без ограничения в пространството и времето. Наговорили са се и ни лъжат, да си купуваме от тази пирамида, Беткойн ли е какво е това не знам. От 2015-та год. пиша в този форум, до ден днешен нямам никакъв интерес да притежавам такива измами, създадени от сатаната и комунистите.
 12. Haha
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  във Фейсбук има един актуален инфлоенцър сега, намери го МИцикулев нещо такова, той вижда вътре в свещите и свещите му говорят, таксува по 50е на месец, него го питай къде точно да влезеш здраво
 13. Thanks
  Sven Biorg reacted to Гари in За цената на биткойн   
  По-скоро е заради догитата. Някой голям им наду цената и ги обърна в биткойн.
 14. Like
  Sven Biorg reacted to ivan in EOS - информация за може би новият блокчейн, който ще измести ETH   
  Пазя торбата от цена 5 пъти по висока към биткойна..., А съм влезна средно поне на 7 пъти по висока. Все си викам това е дъното ама то все имало по-надолу.
  Вече ми остана само надеждата уж имат 240к биткойна и да земат да купят нещо голямо или тях да купи някой голям и това да вдигне цената на еос. Иначе като технология е най добро от всички алтове, но то никой не гледа технологията само където има спайкове, които са от манипулация на борси и собственици на алта.
 15. Like
  Sven Biorg got a reaction from Facira in Глобални тенденции   
  Ще отвори на очите на малка част. Масата както винаги ще бъдат коне с капаци, чакащи пастира да ги води напред към нови тучни пасища. 

  Света като цяло не върви на добре за обикновения човечец.
 16. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  Биткойн блок  666 666 от вчера съдържа следното съобщение:

 17. Like
  Sven Biorg got a reaction from Гари in Биткойн новини от света   
  аз не разбирам защо има хора които си губят времето с гледането на такъв тип видеа. 

  Time is precious, use it wisely.
 18. Thanks
  Sven Biorg got a reaction from ivan in Биткойн новини от света   
  аз не разбирам защо има хора които си губят времето с гледането на такъв тип видеа. 

  Time is precious, use it wisely.
 19. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in Глобални тенденции   
  “There is an infinite amount of cash in the Federal Reserve.” – Neel Kashkari, President of the Federal Reserve Bank of Minneapolis, March 22, 2020
  цялата икономика на света е базирана върху нуждите на шепа идиоти да натискат "0" на клавиатурата 
 20. Like
  Sven Biorg reacted to THX1138 in За цената на биткойн   
  От 2017 следя форума и умишлено не се регистрирах, за да избегна такива като теб, но след подобна арогантност не успях да се въздържа. Във форума има много хора, с чиито мнения съм съгласен и много с които не съм, но ти си един от тези които без значение на каква позиция е оставя изключително неприятно впечатление. И точно ти  пишеш за чаткане, разбиране, старши итн....Тонове недостъпна информация За ДАНС ли работиш? Сигурно си много важна личност в твоята паралелна реалност, но в интернет форумите хората съдят по теб по това което пишеш, а то определено не е в твоя полза.
  По темата - аз излязох напълно малко преди 30. В едно нещо се убедих след толкова четене - краткосрочните движения са чист хазарт и чертаенето на графики може да действа успокояващо за някои, но е толкова полезно колкото рисунка на спасителен пояс помага на удавник.
 21. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  ето предния бул рън, само тези дето гледат фейсбук и слушат ютуб как да търгуват си мислят, че в момента се случва нещо неочаквано, невъзможно или изобщо нездравословно 

 22. Like
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Според маниаците във Фесйбука, тренда се е изхабил (каквото и да значи това) повечето от тях обаче (подобно на Факира) не знаят какво е тренд, някой силно вярват, че като тръгне нагоре и върви само нагоре без корекции (колкото и математически невъзможно да е това) 
  Аз нищо не разбирам от ТА, но по маркет настроенията на хората си мисля, че това е ДИП, който си заслужава да бъде изкупен и е добре да заредим за новия стимул, който Байдън ни е приготвил и това ще ни изстреля до нов ATH, но както казах вече аз нищо не разбирам от финансови пазари и други подобни неща, а и повечето маниаци като и напишеш пада или се качва очакват да се случи от днес за утре...
   

 23. Haha
  Sven Biorg reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Ми продавай... пак чисто информативно...
 24. Like
  Sven Biorg reacted to enether in Глобални тенденции   
  Намерих една много обширна и добра статия написана от българин - много добре описва текущата макроекономическа ситуация и представя как Биткойн е страхотна инвестиция вмомента (той винаги си е, де ;))

  Мисля, че ще ви хареса:
  https://medium.com/@stanislavkozlovski/bitcoin-is-the-move-5fd5c6cfbe0c
 25. Haha
  Sven Biorg reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  "няма да има бул рън"  това от 5К до 18К какво е, магаре рън ?
×
×
 • Създай нов...