Jump to content
hash.bg - биткойн форум

j2002ba2

Members
 • Мнения

  73
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

j2002ba2 last won the day on Октомври 8 2020

j2002ba2 had the most liked content!

Относно j2002ba2

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

574 профилни разглеждания
 1. По-скоро поне 3x ($150k), например 5x ($250k), със спирачка на $100k (много биха продали част от монетките на тази цена). Ако S2F продължава да е средното, след върха би паднала до $100k, което е 2x. Движението на цената прилича много на това от 2013, когато навлязоха много нови играчи (retail). Сега навлизат тези с повече хартийки (institutional), съответно този и следващия цикъл главно те ще разменят едни числа за други. Копачите с почти всички ASIC от 2017 насам са на печалба.
 2. Голяма грешка. От май миналата година се добиват 900 на ден. Съответно $32 милиона на ден. При цена $100k - 90 милиона на ден.
 3. Най-после цената пресече S2F линията. И изглежда, че се е насочила параболично нагоре. Очаквам да има голям стоп около 100k - много ще продадат част от монетките за по-добър живот. Банки заявяват, че цената ще стигне 350k, 400k, 600k. Значи са готови да купуват поне докато стане толкова. Хешрейта не се вдига, копачите продават все по-малка част от изкопаното, монетки на пазара няма.
 4. Долара и всичко останало все едно се появяват от нещо друго. MicroStrategy купи 29646 монетки, което е повече от изкопаното за месец - 27394.
 5. Парите са измислица - съответно всички видове пари са вълшебна приказка. Хората са готови да свършат почти всичко срещу вълшебните хартийки, а от скоро и срещу вълшебни електрически заряди. До Луната чак стигнаха. И до Марс ще стигнат. Чиста магия. Биткойн вълшебството е ограничено, и съответно магията му става все по-ценна.
 6. Нещо се бъгна сайта, и постна два пъти.
 7. В този цикъл биткойн ще отиде до €150-250k (края на 2021), преди да се сгромоляса за пореден път до 30-45k, средна цена след 3 години - 100к.
 8. Samourai още от началото изглеждат като някакъв вид скамъри. Постоянна глупава реклама, граничеща с тъпотия. Нападки към всеки, който посочи каквато и да е грешка от тяхна страна. Uninstall.
 9. Квантовите компютри са малко квантови - хем ще ги има, хем хич ги няма. Според мен никога няма да са практични, и винаги ще са по-зле от нормалните компютри. Шумът ги трепе от всякъде, дотолкова, че ако някой кихне на другия край на земното кълбо, генерирания шум е достатъчен да разруши изчислението (за 256-битови крипто проблеми). Всъщност, ако изпълняват програма, шума от собственото превключване би ги прецакал. Енергията на едно неутрино е достатъчна. Ако някакси работеха, тогава биха решили ECDLP - намиране на частния ключ от публичния. За тази цел трябва да станат 10 пъти по-добри от най-добрите в момента (по параметри на кубитовете), и да са с повече от 1,500,000 физически кубита (милион и половина), плюс няколко десетки милиарда Toffoli Gates. Всичко това максимално миниатюрно, охладено, изолирано от абсолютно всичко. За SHA-256 нямат шанс - най-много да намалят трудността от 256 бита на 128 - наполвина - което пак е прекалено огромно число. Най-напредничавия криптографски резултат до сега е факторизацията на числото 21 (5-бита) през 2012. Да, 54-те кубита на гугълския комп не са постигнали по-добър резултат. Всичката quantum-superiority демонстрация до сега беше супер бързо генериране на шум - единственото нещо, в което квантовите компютри нямат равни.
 10. В дългосрочен план флаш-паметите не помнят. Съвременните електронни устройства не живеят толкова дълго. Единствено твърд стоманен носител на информацията би помогнал. Ето примери от тазгодишни тестове на метални "устройства за съхранение" https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test-iv/ И от предишни тестове https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test/ https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test--part-ii-/ https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test-round-iii/
×
×
 • Създай нов...