Jump to content
hash.bg - биткойн форум

j2002ba2

Members
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by j2002ba2

 1. Ето картинка и от мен. Кафявите линии са от най-първия модел от 2019, сините от по-новия, и двете са S2F, без S2FX което ми се вижда прекалено. Забележете как цената докосва кафявата линийка, нарисувана преди 2 години. Дебелата синя крива е опит да напъхам S2F формулите в куция pinescript. Всички кафяви линии може да се видят тук.

  mcMTacx1.thumb.png.b90beccfb17abf775a8781db34c1728a.png

 2. Bitcoin Core v0.21.1 беше тагнат на github преди 2 дни (29 април), вече не е rc1 (release candidate 1). Обикновено минава седмица преди да пуснат нова версия (release), и още една преди да се публикува на bitcoincore.org. За пуловете и миньорите засега е достатъчно да направят съответния бит в хедъра единица (бит 2), не им трябва нов софтуер.

  Скоро ще видим как ще се справи Speedy Trial. Епохата започна на 24 април, и ще приключи около 11 август. В поне един период 90% от миньорите трябва да флагнат, че са готови да копаят сегвит версия 1, това са 1815 блока от 2016. При успех тапруут ще бъде активен от блок 709632, което е към 12 ноември.

  Първия перод започва нощес някъде около полунощ. Блоковете може да се следят тук https://taproot.watch/

  Taproot носи много, много благинки, със съответните компромиси разбира се.

  EDIT: https://taproot.watch в момента страда от 1-off-error, същото което направи от segwit2x смешка.

 3. 22 minutes ago, ivan said:

  6 поредни месеца на зелено, назад не видях да има нещо подобно стигало е до 5 макс. Няма лошо един месец в червено, след това може да има нови 5-6 в зелено :)

  Има 6 поредни месеца, от април до септември 2012, и по-важния от ноември 2012 до април 2013. През ноември 2012 беше първия халвинг. 

 4. 3 hours ago, vellagio said:

  Здравейте,

  Може ли да ми кажете дали следния биткойн адрес е SegWit?

  3JEh2CULnQApzEW38kkMRWJCc3a2eYeZKL

  Благодаря предварително

  Не можем да кажем. Това е P2SH адрес. Не се знае дали е само P2SH, или P2SH-P2WPKH, или P2SH-P2WSH.

  Ще се разбере ако/когато се направи транзакция от този адрес. Тогава скрипта ще се появи и ще е ясно.

  Ако адреса е генериран от "обикновен" портфейл, тогава е segwit (P2SH-P2WPKH). Иначе следващата вероятност е да е multisig.

   

 5. On 3/6/2021 at 10:28 PM, Гари said:

   

  И на мен ми се иска S2F модела на PlanB да е верен, обаче няма как да е. Не може цената на кой да е актив да зависи само от предлагането, без да се взема предвид търсенето. Дотук моделът горе долу съответства на реалността и цената расте експоненциално защото и търсенето на биткойн расте експоненциално. Но хората на земята са ограничен брой, ресурсите и парите също. От 1 до 100 млрд. капитализация се расте лесно, от 100 млрд. до 10 трилиона пак е 100 пъти увеличение, но е вече съвсем друго нещо. А според модела през 2050 един биткойн трябва да струва 1 трилион долара и да има 20 квадралиона капитализация. При положение, че цялото световно богатство, всички съществуващи активи на земята, се оценяват на 360 трилиона към днешна дата. А когато всичките 21 млн. биткойна бъдат изкопани и новите вече са нула, цената трябва да е безкрайност. Единственият вариант такива прогнози да се доближат до реалността е ако видим хиперинфлация и ликвидация на щатския долар, но това пак ще означава още, че биткойн никога няма да достигне такава покупателна стойност, каквато сега има 1 трлн. долара.

  S2F означава stock to flow. Засега flow е новоизкопаните монетки. В бъдеще обаче flow ще бъде главно mining reward. При 1 BTC / block, според S2F модела цената би била ~$87 милиона. Съответно при 2 - $8.5 милиона, а при 0.5 - $900 милиона.

 6. 1 hour ago, vamp111 said:

  до края на годината бтк трябва да направи още 2х

  По-скоро поне 3x ($150k), например 5x ($250k), със спирачка на $100k (много биха продали част от монетките на тази цена). Ако S2F продължава да е средното, след върха би паднала до $100k, което е 2x.

  Движението на цената прилича много на това от 2013, когато навлязоха много нови играчи (retail). Сега навлизат тези с повече хартийки (institutional), съответно този и следващия цикъл главно те ще разменят едни числа за други.

  Копачите с почти всички ASIC от 2017 насам са на печалба.

 7. 5 hours ago, stanimirbi said:

  След няколко прочетени книги на тази тема,разбирам че всичко е психология и колкото е по-проста системата,толкова е по-печеливша.Без индикатори и пълзящи средни глупости.

  Съществува и още по-проста система - HODL.

 8. 15 minutes ago, Гари said:

  Всеки ден се добиват 1800 биткойна. Дали GrayScale ще поддържат това темпо? Това всъщност не зависи от тях. Ако има инвеститори, които вкарват пари във фонда им - ще купуват, ако инвеститорите им започнат да изкарват повече пари отколкото вкарват - ще продават.  Но колкото повече се качва цената, толкова повече свеж капитал трябва да се излива на пазара, за да я поддържа. При текущите цени - към 65 млн. долара всеки ден. Ако стигне 100 х. долара цената - ще трябват 200 млн./ден. 

  Голяма грешка. От май миналата година се добиват 900 на ден. Съответно $32 милиона на ден. При цена $100k - 90 милиона на ден.

 9. Най-после цената пресече S2F линията. И изглежда, че се е насочила параболично нагоре. Очаквам да има голям стоп около 100k - много ще продадат част от монетките за по-добър живот. Банки заявяват, че цената ще стигне 350k, 400k, 600k. Значи са готови да купуват поне докато стане толкова. Хешрейта не се вдига, копачите продават все по-малка част от изкопаното, монетки на пазара няма.

 10. 9 minutes ago, Facira said:

  "цялата останала информация", сигурно изключва манипулацията от борсите поддържащи цената с чисто нови тетъри, напечатани от тънък слой въздух.

  Долара и всичко останало все едно се появяват от нещо друго.

  MicroStrategy купи 29646 монетки, което е повече от изкопаното за месец - 27394.

 11. 8 hours ago, Facira said:

  Още вярвате във вълшебните приказки

  Парите са измислица - съответно всички видове пари са вълшебна приказка. Хората са готови да свършат почти всичко срещу вълшебните хартийки, а от скоро и срещу вълшебни електрически заряди. До Луната чак стигнаха. И до Марс ще стигнат. Чиста магия. Биткойн вълшебството е ограничено, и съответно магията му става все по-ценна.

 12. S2F таргета за днес е 17100 EUR ($20,300), а за края на декември 21700 ($25,600). Все още сме под S2F линията. Понеже цял свят очаква цената да се вдига, може да стане като през 2013 - да продължи параболично до 100к и да се задържи там, високо над S2F, с нов връх 250к края на 2021. Миньорите вместо да продават, ще си скътаят монетките.

  s2f-2i.png

 13. 9 minutes ago, vamp111 said:

  за тези дето си миксират койните, ползвайте Whirlpool на Samourai, не Wasabi !!

  Samourai още от началото изглеждат като някакъв вид скамъри. Постоянна глупава реклама, граничеща с тъпотия. Нападки към всеки, който посочи каквато и да е грешка от тяхна страна.

  Uninstall.

 14. Квантовите компютри са малко квантови - хем ще ги има, хем хич ги няма. Според мен никога няма да са практични, и винаги ще са по-зле от нормалните компютри. Шумът ги трепе от всякъде, дотолкова, че ако някой кихне на другия край на земното кълбо, генерирания шум е достатъчен да разруши изчислението (за 256-битови крипто проблеми). Всъщност, ако изпълняват програма, шума от собственото превключване би ги прецакал. Енергията на едно неутрино е достатъчна.

  Ако някакси работеха, тогава биха решили ECDLP - намиране на частния ключ от публичния. За тази цел трябва да станат 10 пъти по-добри от най-добрите в момента (по параметри на кубитовете), и да са с повече от 1,500,000 физически кубита (милион и половина), плюс няколко десетки милиарда Toffoli Gates. Всичко това максимално миниатюрно, охладено, изолирано от абсолютно всичко.

  За SHA-256 нямат шанс - най-много да намалят трудността от 256 бита на 128 - наполвина - което пак е прекалено огромно число.

  Най-напредничавия криптографски резултат до сега е факторизацията на числото 21 (5-бита) през 2012. Да, 54-те кубита на гугълския комп не са постигнали по-добър резултат. Всичката quantum-superiority демонстрация до сега беше супер бързо генериране на шум - единственото нещо, в което квантовите компютри нямат равни.

 15. В дългосрочен план флаш-паметите не помнят. Съвременните електронни устройства не живеят толкова дълго.

  Единствено твърд стоманен носител на информацията би помогнал.

  Ето примери от тазгодишни тестове на метални "устройства за съхранение"
   https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test-iv/

  И от предишни тестове
  https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test/
  https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test--part-ii-/
  https://blog.lopp.net/metal-bitcoin-seed-storage-stress-test-round-iii/

 16. 5 hours ago, Facira said:

  всеки един крипто жОрналист трябва да обяви червен флаг и да отразява колко яростно се печата Тетър, който реално не е подкрепен и наполовина с реални долари.

  Доларите са цифри на някакви компютри. Няма "реални долари". Всички долари са въображаеми, и се печатат с такава скорост, че Тетър може само да им гледа пушилката.

  Някой плаща повече от 100 милиона долара на копачите всеки месец. Явно има търсене.

×
×
 • Create New...