Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Imperator

Members
 • Мнения

  131
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  10

Скорошна репутация

 1. Like
  Imperator got a reaction from metaflute1 in За цената на биткойн   
  До 2-3 месеца трябва да обърне. Аз се надявам Април да е много силен. Иначе и аз като теб се чудя напоследак дали да не обърна и да чакам дъното. Но е доста рисково като цяло. Биткойна има тенденцията много бързо да се изстрелва нагоре
 2. Like
  Imperator got a reaction from Ageorgiev in Списък на български търговци, приемащи Биткойн   
  Ако искате да си отворите хазартен бизнес, ние приемаме биткойни:

  http://ultraplay.co
 3. Like
  Imperator got a reaction from petbita in За цената на биткойн   
  Време е да презаредим с евтини монети. 
 4. Like
  Imperator got a reaction from stoko in За цената на биткойн   
  Мен ме тревожат 2 неща - количество транзакции и стойност на количеството транзакции. Ако погледнем последните 3 години, са се качили двойно, най-много тройно. Това не е кой знае какъв разтеж за революционна технология. 
 5. Like
  Imperator got a reaction from aloizien in Бъдещето на биткойн   
  Добър пост алойзиен.
   
  Ще добавя само един мем от редит днес:
   

 6. Like
  Imperator got a reaction from Cryptos Voskrese in Бъдещето на биткойн   
  Добър пост алойзиен.
   
  Ще добавя само един мем от редит днес:
   

 7. Like
  Imperator got a reaction from stoko in Бъдещето на биткойн   
  Добър пост алойзиен.
   
  Ще добавя само един мем от редит днес:
   

 8. Like
  Imperator reacted to aloizien in Бъдещето на биткойн   
  Голяма спекула, голямо чудо. Много не вярна информация и малко вярна. Лошите статии се прочитат от много повече хора. Нормална тенденция - не разбираш нещо - не го харесваш. Има риск, пирамиди ала бала портокала....
   
  Щом има търсене, ще има предлагане. Може би липсата на търсене е единственото нещо, което би имало шанс да прекрати живота на биткойна, но аз лично не смятам, че това е възможно. Има хора с пари, които биха поели риск. Има други хора с още повече пари, които биха поели още по-големи рискове и биха купили рисковете на тези с по-малкото пари.
   
  Напоследък броя на борсите за търговия се увеличава. Появяват се сериозни играчи с различни цели, възможности, капитал и тн. Но голямо впечатление прави факта, че измежду тези борси има такива, зад които стоят стабилни банки. Има поне по няколко във всеки континент. Щом Германия, САЩ, Китай и Япония са в играта и не са забранили биткойните(което няма как и защо да стане), значи всичко е наред.
   
  След копачите, търговците, борсите и правителствата, сега дойде ред и на застрахователите. И те искат парче от баницата. В момента предлагат застраховка на биткойни от двойно изхарчване, кражба, загуба или друг риск свързан с биткойните. Тоест, освен, че програмистите не спят и са забили поглед в крипто шифрите с цел подсигуряване на системата, застрахователите пък добавят още един слой на сигурност за предприемачи. В допълнение на това, както прочетох в предишен пост, bitpay си бачка с пълна сила и всеки онлайн търговец, който приема плащане с биткойни е едно рамо напред пред другите. Като търся онлайн услуга или да си поръчам нещо, търся по опцията дали е възможно плащането в бтц, защото по този начин подкрепям обществото. 
   
  Друго съмнение е, че правителствата ще убият биткойна. Това също няма как да стане. Първо защото биткойна по идея си е децентрализирана анонимна крипто валута и Второ, защото правителствата имат полза от това да има биткойн, колкото и да звучи странно. Русия ще съжалява ако започне да прилага новоприетите закони. Няма начин САЩ да забрани биткойна, защото тяхната силно инфлирана валута и принципа на цялата им икономика се подчинява на капитализма, големите обороти и сегменираните сектори, който се крепят един друг. Бойко Борисов има хубаво сравнение - "Всичко е скачени съдове"
   
  Хипотетично има вариант правителствата да убият биткойна и това е само ако всички правителства по света решат да забранят биткойните като забранят на банките да финансират такава дейност както да оперират с парите на фирми с такава дейност. Тук се нарушава интереса на банките а както знаете те движат света в момента (за съжаление). Но в случай, че всички над 300 държави задружно забранят биткойн и приложат законите си, което е трудно и изисква пари, то тогава първата държава, която се противопостави и реши да не се съгласи, ще има най-големи ползи, С други думи, ако другите са вътре и ние участваме. Третата причина е: Може да звучи странно, но и правителствата имат биткойни или ще имат в бъдеще. Правителството на САЩ в момента има десетки милиони долари в конфискувани биткойни. 
  Правителствата също харесват анонимността и бързината на разплащане чрез биткойни.
   
  Биткойн е волатилен, странен, труден за разбиране, изглежда не сигурен за тези, които не разбират.
  Биткойна не актив, нито инвестиция. Както може да стане 2000$ така може и да стане 200$, но това няма никакво значение, защото графиките вече мърдат, банките са влезли в позиции, копачите копат, търговците търгуват. Създадохме нов пазар от нулата и тепърва ще променяме света. 
   
  Warren Buffet може да ходи да яде баници в буфета. Аз се качвам на doge ракетата, пък от там следваща спирка звездите
   
  Радвам се, че открих този сайт. Успех на всички !
   
   
 9. Like
  Imperator got a reaction from Cryptos Voskrese in Биткойн новини от света   
  Тук последните 2-3 дни само големи събития:

  Xapo Ltd., a provider of secure online storage for Bitcoins, has raised $20 million in a first round of funding led by venture capital firm Benchmark.
  http://www.bloomberg.com/news/2014-03-13/benchmark-backs-bitcoin-storage-provider-xapo.html
   
   
  Perseus, Atlas Launch Global Bitcoin Trading Platform Venture Seeks to Facilitate Trading in Bitcoin by Institutional Investorshttp://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303795904579433222564439410
 10. Like
  Imperator got a reaction from stamen in Биткойн новини от света   
  То май че точно така се получава, виж колко е стабилна цената последните 2-3 седмици. Нещо забавно от Конан: 

  http://teamcoco.com/video/bitcoin-explaination
 11. Like
  Imperator got a reaction from danisapfirov in Биткойн новини от света   
  То май че точно така се получава, виж колко е стабилна цената последните 2-3 седмици. Нещо забавно от Конан: 

  http://teamcoco.com/video/bitcoin-explaination
 12. Like
  Imperator got a reaction from stoko in Откриха (май) Накамото   
  Сатоши го няма от 3 години. Призрака му ли поддържа и развива протокола? Или Господ може би... Никой не е казал че го е пренаписал сам, пренаписали са го кор девелоперите които са поели след Сатоши между които Гевин е главния. Ето ти сорс по който можеш да провериш колко от стария код на Сатоши е останал и колко не: https://github.com/bitcoin/bitcoin/commits/master?page=1
   
  Дори само версиите да сравниш без да гледаш измененията по кода ще видиш че само в гитхъб има 10 версии, а откакто е спрял да се занимава има общо 35 нови версии на протокола. Последната версия на протокола в която Сатоши е участвал е Bitcoin 0.3.19 от 12/12/2010.  А ако сравниш и измененията ще видиш колко много се е променило всичко.
   
  Но реално за какво да го правиш като и така можеш да плюеш безпочвено и да се правиш на всезнайко  
 13. Like
  Imperator got a reaction from Cryptos Voskrese in Биткойн новини от света   
 14. Like
  Imperator got a reaction from stoko in Биткойн новини от света   
 15. Like
  Imperator got a reaction from stamen in Биткойн новини от света   
 16. Like
  Imperator got a reaction from stoko in Недостатъци на биткойн   
  А как, ето ти теоретическа ситуация, единия измамник е на касата, втория в колата, в мига в който първия плати, втория пуска дублиращата транзакция. Първия си излиза със стоката от магазина, касиерката доволна, а парите ги няма. Дай я тази далавера на българските картаджии които са хиледи, и ще запалят целия свят. 
 17. Like
  Imperator got a reaction from stamen in Откриха (май) Накамото   
  Значи със сигурност е той. След 3 години мълчание при къде къде по-сериозни проблеми, изведнъж като се появи информация за него, и тоя изчезналия се появи да каже че не е той. Ако не беше нямаше да му пука
 18. Like
  Imperator got a reaction from Cryptos Voskrese in За цената на биткойн   
  Биткойна вече е напълно легален в Англия! Нека и други държави се включат и цената да избухне!
 19. Like
  Imperator got a reaction from Cryptos Voskrese in OFFtopic   
 20. Like
  Imperator got a reaction from stamen in OFFtopic   
 21. Like
  Imperator got a reaction from petbita in MtGox   
  Това което може да направят евентуално е, понеже имат 20ина милиона налични, да обявят че всички настоящи юзери стават сток холдери или нещо от сорта, спрямо кой какъв баланс е имал, и един вид да ги отпишат от сметките. А с парите дето ги имат да преправят сайта и да го пуснат наново от нулата и да набичат силна реклама и да се надяват че пак ще тръгне. А хората с балансите...те ще имат да вземат дивиденти от бъдещите печалби. Само че кой нормален ще им се довери някога повече... Може това да им е идеята, но не ми се струва реалистична. Като цяло не мисля че някой някога ще си види парите от тях вече.
   
  Само се надявам Карпелес да го издумкат властите, защото начина по който си е мълчал 2-3 години, комбиниран с действията на Гокс си е чисто Понзи от типа на Мадоф, и като се има предвид сумата...говорим си за 200-300 години затвор в Америка. 
 22. Like
  Imperator got a reaction from petbita in MtGox   
  Ами това се подава с цел никой да неможе да те съди докато се реорганизираш и най-вече докато намериш някоя по-голяма фирма да те глътне и спаси защото нямаш пари...или пък някаква държавна субсидия, както при авиокомпаниите. Само че нали се сещаш че никой няма да им даде 500 милиона (тея 65-70 милиона били само фиат парите без биткойните) за скапания им бизнес само задълженията им да покрие. Абсурдно е просто. Интересното е че цената не мърда вече 2 часа. Явно хората са го очаквали и са се примирили с факта. 
 23. Like
  Imperator got a reaction from stamen in За цената на биткойн   
 24. Like
  Imperator got a reaction from stamen in Биткойн новини от света   
  http://www.mediaite.com/tv/stewart-if-bitcoin-wants-to-avoid-feds-they-should-normalize-fraud-like-the-big-boys/
 25. Like
  Imperator got a reaction from St0ky in MtGox   
  Ето още малко:

  http://i.imgur.com/xMeW43a.jpg
   
  и 
   

×
×
 • Създай нов...