Jump to content
hash.bg - биткойн форум

nashap

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nashap

 1. Вижте трудно се прави децентрализирана валута в централизиран свят.Може малко да отклонявам нещата от крипто ,но тука става въпрос за икономически теории и философия.Сатоши Накамото,за да роди такава революционна идея според мен доста е размишлявал по тези въпроси.Много хора казват той разбира от кодиране, но това е икономика.Аз съм завършил финанси и харесвам материята ,но се опитвам да правя иновации ,ДА СЕ РЗБЕРЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ Света се развива от най-върховната форма на интелект-въображението,визионерството,креативността(да не изборявам личности), всичко останало само помага на основното(Айнщайн - логиката може да те откара от точка А до точка Б , а въображенито навсякъде) В този ред на мисли ,за да разберат хората крипто трябва да се бреборят с отношението си към етатизма и разширяването на държавното управление във всяка една посока (разбитайте Държавно - Корпоративно- държавен капитализъм).Онзи ден млади момчета добре облечени с костюми си говорят на улицата-Държавата не прави нищо за по- добри заплати,не усигурява работни места.Ама държавата нищо не е създала от времената на уседналост до сега.Силно се надявам блокчей да върне нещата в нормата, тези леви политики на държави на благосъстоянието могат да работят само при силна централизирана и увеличаваща се власт,те да казват кое е правилно и кое не е взимайки решения вместо нас.Така,че си представете манипулациите и механизмите ,който Китай и другите държави по цял ден се опитват да приложат.Лошото,е че с Вер и компания Китай са най-близко до целта.
 2. Еми не знам за мен децентрализирано означава да няма лидери аз така ги разбирам нещата.Ако лидери означава прикрити CEO както са Вер и компания тогава найстина кеш бяга от идеята за децентрализация.Идеята на всяка една либертарианска основа е общата екосистема да не може да бъде компрометирана от шепа индивиди от друга страна това важи и за биткойн ,който е превзел изцяло крипто света разликата ,е че е на принципа на търсенето и предлагането.
 3. Има достатъчно статистически ред ,който показва,че по време на дефлация общия икономически растеж може да се увеличи,а относно златото това си е паричен съвет ,за да има емитиране на долари трябва да има нови залежи на злато и няма как да има парично предлагане затова постепенно започват да намаляват съотношението залато за един долар.Започва политиката на монетаристите начело с Милтън Фридмън ,коятотогава е била може би наложителна ,но отдавна на икономиката не се гледа като на точна наукаи както е казал един от големите мозъци на миналич век (може би по добър философ отколкото икономист) Кейнс ,когато обстоятелствата се променят променям се и аз.А относно един друг твой пост за как ще копуваме хляб не знам дали си забелязъл с каква скорост се увеличават ежедневните покупки с кредитни карти каква е разликата,а разликата, е че хлебаря трябва да плаща тежки проценти на банката и да има ликвидност на парите след някакъв период от време и още много други проблеми ,но няма смисъл сега да се развиват.Иначе да проблема е с волативността цена нагоре и надолу и едната от двете страни може да е прецакана
 4. Понеже съм нов и се опитвам да разбера следните неща: доколкото разбирам визиите на двете страни са - едните гледат на биткойн като на инвестиционен инструмент-биткойн,а другите Вер и компания искат биткойна да е крипто валута затова правят кеш.Като изключим факта ,че голяма част го използват за натрупване на стойност с него си купуваме алткойни,което го прави хем едното хем другото.За ежедневни покупки не виждам как толкова волативни инструменти биха били ползвани масово,винаги едната страна ще е прецакана аз не бих си купил нищо с биткойн или биткойн кеш при положение,че цената се вдига и не виждам търговец как продава,ако цената пада.От друга страна ,ако кеша е по бърз и евтин защо да не е по-добрия вариант, просто не мога да разбера тази мантра около биткойн като цяло.Гениалното на Накамото не е биткойн а блокчейн и тепърва ще се появяват уникални проекти,каква стойност въобще има биткойна.И последно много ме изумяват изказвания от сорта биткойна е непобедим,абе повечето хора от елементарна икономика май не разбират. Във възможно най-свободния пазар на този свят(крипто) конкуренцията важи с най-голяма сила.А да припомням за гиганти като яху,нокиа,банки и доста автомобилни компании и в Европа и Сащ няма смисъл и то в условия на приятелски или крони капитализъм терминологията няма значение.Също защо всички искат да има само един гигант ,при който при най-малкото сътресение се разказва играта на целия сектор.
 5. Така е въпрос на време е аз смятам,че китайците добре си изиграха картите първи регулират другите ще поседват,затова се чудя дали да не се огледам в китайски монети редпулс например много ниска цена в момента,но кой знае
 6. За коя брадва говориш или по принцип
 7. Здравейте, кои алтове мислите са добра инвестиция след форка?Мисля,че доста нови монети пострадаха от форка и не можаха да направят добър пъмп,като чейн линк,ред пулс,рекуест,стриимър още не се търгува ,но смятам ,че е добър проект.Вие как мислите?
 8. Разбрах какво мислят тези,които не вярват в техническия анализ, ако може тези ,които го ползват да изкажат мнение,лично аз не виждам защо да не се комбинират двата и фундаментален и технически.
 9. Здравейте,нов съм в треидинга с крипто валути и бих ви помолил за съвет относно най-добрите индикатори ,когато става въпрос за криптовалути.Гледам клипчета в ютюб за индикатори и до сега разбирам,че RSI,MACD,CCI са доста популярни,но като доста по-опитни от мен ,можете ли да ме насочите кои са най-полезните като става въпрос за крипто света.
 10. Ако държа биткойн в джакс ще мога ли да взема голд
 11. Благодаря полезно
 12. Препоръчайте начини за намиране на добри ICO та.Нов съм ,но доколкото разбирам в едно ICO е хубаво да се влезе на присейл,а за повечето настъпва хайп след присейл.Знаете ли някаква група в телеграм или някъде другаде ,където се обсъждат ICO.Не ме разбирайте погрешно винаги ще си правя собствените проучвания, но поне да се насоча кои да проверявам обстойно,просто те излизат всеки ден нови и нови.
 13. Здравейте, какво мислите за https://stormtoken.com/ доста сериозен екип и доста сериозни адваизери,но хард кап 50м и се говори ,че са имали доста голям пресейл и се чудя дали да участвам.
 14. Сега прочетох,че всъщтност ще ми дадат стойност от нояия биткойн ,равна на стойността на истинския биткойн правилно ли съм разбрал. Ако имам един биткойн ще получа един биткойн голд, но къде е хубаво да си държа биткойна,за да получа новия токен,прочетох,че не е хубаво да е на борса ,защото може да не иска да работи с биткойнголд, в jaxx става ли?
 15. Здравейте, искам да ви попитам какво точно ще се случи с segwit2x.Понеже съм нов, и до колкото разбирам това е някакъв ъпгреид ,който ще се въведе ноември.Означава ли,че ако не се приеме (дали от копачи дали от хората) ще се появи нов биткойн като кеш и дали не е добре да сменя биткойни във фиатни пари.Възможно ли е цената на биткойна да падне драстично,защото от чисто икономическа гледна точка инвеститорът е едно от най-страхливите животни и масата ще започне да обръща във фиат.Очаквате ли сериозно сътресение на пазара като се има на предвид ,че участвам и в няколко ico, на който токените ще могат да се търгуват точно ноември месец.
 16. Здравейте, можете ли да ми кажете кои youtube канали да следя, например този добър ли е ? David Hay
 17. Благодаря на всички, 10 дена найстина са много малко като се има напредвид,че информацията е доста , но ще четем и ще се информираме.Няма да бързаме ,защото едно е сигурно грешки ще правим по-добре постепенно да навлизаме в нещата отколкото да се оприм сериозно.
 18. Аз по принцип съм нов и във форум пространството и затова се извинявам предварително, ако нарушавам правила и пускам постове не където трябва.
 19. Много ви благодаря за информацията.Относно стратегията дали ви се вижда правилна? -50% сигурни, 30% перспективни и двата портофейла на холд и с останалите 20% по рискови с ниска цена с възможност за 10,20,30х.Например наблюдавам един алткойн BURST дали е възможно да нарастне 10-20 пъти или SONM ? Общо взето какво да се наблюдава при един алткойн ,който може да направи бум?Чета за waves,iota,siacoin добри неща и ми харесват като проекти ,но имат голям circulating supply и се чудя възможно ли е такива проекти да стигнат след време 100$?Каква е корелацията supply и market cap?Биткойн има 16,547,775 а ripple 38,343,841,883 не означава ли това , че проект като ripple горе -долу е в нормалната си цена, а и все пак биткойна е с ограничен лимит,аз това го разбирам все едно не може да има повече от 21 000 000 акции ,които да бъдат емитирани и това е? Извинявам се,ако въпросите са малко неясни,но толкова много информация трябва да поема ,че трябва бързо да наваксвам след като другата седмица ще купуваме.Просто няма време за губене, щеше да е добре да се задържи още малко спада за да купим евтино ,но какво да се прави криптовалутите не спят.
 20. Здравейте, какво мислите е бъдещето на етериум?Аз съм нов в материята,но доколкото разбирам етъра е платформа,която седи добре,заради бума на ico ,който е меко казано балон в тази му форма,доколкото разбирам при листване на ico всички купуват токени, които дори не са акции ,а право на ползване на платформата в бъдеще време, и то само при вариант,че не е измама или проекта успее,което ми се струва доста абсурдно.Ясно е ,че ще има регулации и те вече се случват в страни със доста силен етатизъм и абсолютна никаква изгода от дерегулиран пазар какъвто и да е той.Аз разбирам ,че етериума е силна платформа,която тепърва ще намира приложение и за други неща не само ico (ако се сещате за някое дайте пример) но да не стане като дотком балона. Всеки започна да инвестира в айти компании,естествено 85 процента не издържаха и две години ,спука се и нещата станаха сложни.Какво имам предвид по сложни.Ясно беше за тези,който разбират,че това е бъдещето както е и сега е ясно за блокчейна, но много айти компании изгоряха, инвеститорите се оплашиха и 5-6 години за сектора беше изключително трудно да намира пари.После естествено се видя какво стана както казах беше ясно за доста хора,че това е бъдещето ,но имаше сериозно зацикляне ,докато се върне репутацията в сектора.Мисълта ми е да не стане и сега така - бъдещето е блокчейн, това е ясно и не е някакъв майтап цялата работа,но много голям бум ,бързи капитализации и от хиляда валути и всеки ден излизащи нови, да не останат само 10 . То всъшност така ще стане това е ясно, защото има доста ясен сатистически ред какво става при такива бумове после корекции на пазара, но това няма значение една, две или повече години ще се правят пари.После крах,за да се изчисти пазара от зомбита,които винаги се появяват при наливане на пари при превъзбудено състояние и ще останат добрите, които ще са новите гугъл.фейсбук,амазон и тн. и после пак растеж, но този път постепенен и дългосрочен,докато не дойде новата голяма революция.Какво мислите? Другия ми въпрос към по-вещите е дали при положение,че правителствата ще въвеждат тепърва регулации, няма ли това да доведе до реално търсене на анонимни валути като монеро.Например от една година на китайците им доста трудно да изнасят пари,което води до търсене на алтернативи.Но доколкото знам биткойна не е анонимен и лесно могат да проследят транзакциите.Смятате ли, че това дава възможност на анонимните валути да станат найстина търсени не само заради бума на криптовалути? Съжалявам за дългия пост,но другата седмица ще инвестираме на пазара и имаме нужда от емпирично изградени мнения.Просто 50% от потофеила ни смятаме да е във възможно най-сигурни проекти.Биткойн,етериум,монеро.
 21. Здравейте на всички, аз съм доста нов в цялата революция,буквално преди десет дена ме запли един приятел и започнах да чета като преди това имах съвсем бегла представа какво точно е биткойн, за блочейн само бях чувал.В тези няколко дни чета доста,но информацията е много и бих искал да ви попитам от къде да започна като имате предвид ,че обедих един приятел и заедно се мислим да влезем в играта.Аз не съм много добре с технологиите,но той е доста в час и заедно се хвърляме.Аз гледам на блокчейна като на революция като метод за съхранение на данни и найстина вярвам,че дори не е бъдеще ,а настояще в ранен етап на развитие.Доста ме е яд, че навлизаме толкова късно ,но по - добре сега от колкото никога.Гледаме на криптовалутите като на дългосрочна инвестиция в лицето на сериозните играчи, но искаме да пробваме и със спекула от day-to-day операции. Можете ли да ми препоръчате - сайтове за новини за криптовалути - доколкото разбрах за тези дни coinmarketcap е добър за следене на процесите - регистрирах се и в bitcointalk форум (какво мислте за него) - ако си харесам някой алткойн (за биткойн не говорим той е ясен) как е най добре да следя какво се се случва с него.От техния сайт или има сайтове, в които мога да следя развитието им. - как да разбера дали един проект е добър или измама, в смисъл само заради технологията,екипа,идеята на платформата или има и други индикации. Ако се сещате за нещо важно,което ще ми е от полза моля споделете. Благодаря предварително.
×
×
 • Create New...