Jump to content
hash.bg - биткойн форум

WinSpam

Members
 • Мнения

  84
 • Присъединил/а се

 • Days Won

  1

Скорошна репутация

 1. Like
  WinSpam got a reaction from Pistolero in Корона вирусът и крипто валутите   
  .
 2. Like
  WinSpam reacted to Гари in Корона вирусът и крипто валутите   
  Медиите правят това, което им кажат собствениците им, а те винаги са много богати хора, в тясна връзка с други богати хора, които управляват всичко останало. Отдавна се вижда, че директивата е да се създава паника. Ако им бяха наредили да успокояват хората, щяха да тръбят съвсем други неща,  каквито всъщност ни говореха когато епидемията започна - че е като всеки друг грип, че е опасен само за хората с хронични заболявания и най-възрастните. После се усетиха, че е много изгодно за тях да има паднемия и послушната СЗО я обяви. 
  Забелязвам, че нашата България е винаги много ярък пример в това отношение, защото ние винаги изпълняваме стриктно каквото ни наредят силните. До началото на март ни успокояваха, после преминаха на паник вълна. Какъв е смисълът да се дават брифинги в 1 през нощта, защо кризисният щаб е денонощно по телевизията (кога работят тия хора хич не ми е ясно),  защо ни съобщават всеки ден по три пъти броя на заразените, включителни и тези, които нямат никакви симптоми. В същото време броят на болните в опасно състояние в worldometers си стои нула.
  Относно икономическата криза, която предизвиква пандемията. В рамките на 20 век има три пандемии – 1) Испанският грип от 1918-1919 г., който взима поне 50 млн. жертви или 2-3% от световното население, 2) Азиатският грип от 1957-1958 г., който взима около 2 млн. жертви и 3) Хонконгският грип от 1968 г. с около 1 млн. жертви. През последните две десетилетия има редица изследвания, които моделират потенциална пандемия в световен план и поглеждат в дълбочина развитието и ефекта от големи епидемии в световната история. През 2006 г. например, Бюджетната служба към Конгреса на САЩ, в отговор на въпроси за икономическите последствия от евентуално разпространение на птичия грип, изготвя задълбочен доклад за оценка на макроикономическия ефект от потенциална грипна пандемия. При пандемията има голяма разлика между краткосрочни и дългосрочни ефекти, които са видими в абсолютно всички изследвания по темата. В краткосрочен план ефектът върху икономиката е много дълбок. В тежкия сценарий резултатът е спад от 4-5% на БВП в годината на пандемията. Дългосрочният ефект обаче е по-скоро минимален. На който му е интересно, може да прочете тук https://treasury.gov.au/sites/default/files/2019-03/TWP_01_2006.pdf или тук https://www.morningstar.com/articles/971254/morningstars-view-the-impact-of-coronavirus-on-the-economy.
  Разбира се, световната икономика си имаше проблеми и преди пандемията. Но апокалиптичните сценарии ще се случат само ако тези, които управляват света го искат, а се съмнявам. Те искат най-много такива краткосрочни кризи, които ги правят още по-богати. 
   
   

 3. Haha
 4. Like
  WinSpam reacted to stamen in Корона вирусът и крипто валутите   
  ами не знам какъв смисъл има да пиша в биткойн форум, в  който пишещите не могат да направят разлика между банкова и валутна криза и аз помолих за помощ, но никой не се отзова.
  мнението ми е следното: цивилизацията има страшно ограничено време, за да се спаси от три "удара", всеки от които е невиждан по силата си:
  1. Вирус, който причини такива поражения на гр. Ухан, макар цял Китай да им се стече на помощ. А скоро всички западни държави ще са ударени, така че не очаквайте помощ от никой;
  2. борсова криза, сравнявана с Голямата Депресия, но според мен ще е по-дълбока. Та голямата депресия доведе до 2-та световна война
  3. банкова и валутна криза - 97-ма, с цяла Европа зад нас, някои си спомня какъв зор беше
  Всички тези шокове ще са съпроводени от производствен и потребителски шок едновременно - няма прецедент в историята, някой да ме коригира, ако греша
  Всеки един от тези удари е способен да върне цивилизацията с десетки години назад, 4-те заедно заплашват съществуването ни
  Опитимист съм за оцеляването ни, но се иска много работа. Аз почнах да работя отново, ще се опитам да помогна с каквото мога.
 5. Like
  WinSpam reacted to vamp111 in Корона вирусът и крипто валутите   
  Може би звуча все едно приемам нещата на шега или не ме интересува вируса, за това да изясня малко това което мисля.
  Да се обяви извънредно положение беше адекватна реакция на Бойко, може би трябваше да го направи и по-рано, но все пак изпреварихме страни като САЩ, Франция и Испания и все пак, обявяването на извънредно положение е просто една стъпка към осъзнаването, че има проблем и с това извънредно положение се цели да се ограничи разпространението, което въсщност е ключа към цялата тази епидемия. Най-важно в момента е колко адекватно ще реагира правитеството след като вече обяви извънредно положение. Трябва да има ораганизация и контрол, т.е. да се приложат мерки това извънредно положение наистина да е в сила, хората да си стоят по домовете, за да се ограничи заразата и да не видим срив в здравеопазването от претъпканите болници, да не говорим, че лекарствата и медицинските консумативи и в момента са кът. Компании, които произвеждат такива и фирми, които обслужват болнични заведения трябва да се стимулират, да работят извънредно. Както и производителите на хранителни продукти, МЕСТНИТЕ такива! Трябва да има и режим в магазините и аптеките, защото тълпите в Метро и Била, които бяха в Петък и Събота просто разпространиха вируса повече, такъв неконтролиран хаос и паника, НЕ трябва да се допускат. Всички публини мероприятия трябва да се отменят, всички публични места, като заведения и др. трбват да бъдат затворени. Градския транспорт трябва да спре. Трябва да ами режим и драконови мерки по летищата и границите, да се правят тестове и да има пропускателен режим за хората, които се прибират от рискови райни. Масово народа НЕ трябва да ходи на работа освен ако не са в изключително важна сфера. За да се постигне това, правителството ще трябва да приеме мерки с, които да подкрепи и бизнеса и хората с финансови стимули и облекчения, само така ще накара на 100% хората да са спокойни и да си седят по домовете вместо да се редят по опашки в Лидл и да се презапасяват с ориз за година напред. МНОГО ВАЖНО е Транспорта на вода, храна, медицински консумативи и лекарства ДА НЕ СПИРА и напротив да бъде улеснен. За да не спира транспорта на храна от ЕС към България (ние отдавна сме голям вносител и само с местно производство сме за никаде) ще трябва и адекватна намеса на външно министерство. 
 6. Like
  WinSpam reacted to Гари in Корона вирусът и крипто валутите   
  Определено не са много популярни и обсъждани инвестициите в стейбълкойни. Защо изобщо трябва да прибягвам към тях, мога да си пусна доларите на фундинг в Битфинекс за 10% годишно. DeFi по-сигурни ли са от Финекса?
 7. Like
  WinSpam got a reaction from Pistolero in Корона вирусът и крипто валутите   
  @stamen
  .
 8. Like
  WinSpam got a reaction from Гари in Корона вирусът и крипто валутите   
  @stamen
  .
 9. Like
  WinSpam got a reaction from mcmichael in Корона вирусът и крипто валутите   
  @stamen
  .
 10. Like
  WinSpam reacted to stamen in Корона вирусът и крипто валутите   
  Здравейте на всички след дълго време.  За тези, които не ме познават, казвам се Стамен Горчев и съм основателят на този сайт, на борсата crypto.bg и съм може би най-заклетият биткойн максималист в България. Не писах във форума последните две години, а и не бях активен в социалния биткойн живот, защото нямаше много смисъл - каквото и да говориш на хората, докато не се уплашат за парите си, няма как да им разясниш предимствата на биткойн, да не говорим за други крипто проекти.
  За съжаление (не съм хипокрит, не бих желал да се получи така), корона вирусът ще доведе до апокалиптични развития и е мой дълг и призвание, да помогна на хората както мога, за да се спасят от срутващата се финансова пирамида.
  Ето първата статия, която написах по повода:  Корона вирус: как да се спасим от вероятния банков колапс
  Започнах с най-бързото, елементарно и супер ефективно решение за всеки днес - изкарване на банковите депозити в стейбъл койни. В crypto.bg работим по предоставяне на този мост между банкова система и стейбъл койни, призовавам не само другите колеги с крипто бюра, а всички хора, които имат бизнеси, да почнат да приемат плащания и да обменят пари в  stable coins. Трябва само да си инсталират един портфейл на телефона.
  Моля ви всички за обоснована дискусия и помощ относно предимствата на различните стейбъл койни, добрите и удобни портфейли, най-добрите DeFi компании и т.н.
  Едно от предимствата на тази операция, освен спасението от банковата система, е и възможността за минути да депозираш в която и да е борса по света и да смениш тези стейбъл койни за биткойн, когато той намери дъното и тръгне да заема позицията си на световна резервна валута.
  Знам че ще ме питате за цената на биткойн, затова ще си позволя да отговоря: преди десет дена, когато почнах да чета за корона вируса, продадох (за съжаление много малко) биткойни, защото при финансов крах на пазарите (където шортнах доволно), няма как и цената на биткойн да не пострада. Много приятно изненадан съм, как се закрепи на 7700 долара, и няма да се учудя, ако не пада много повече. В момента огромен мисловен капацитет по света се концентрира над грозящите рискове и много хора ще осъзнаят, че при един financial reset, единственото сигурно нещо ще е биткойн. 
   
   
   
 11. Like
  WinSpam got a reaction from hpz in За цената на биткойн   

   
 12. Like
  WinSpam reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  алтове към долар са добра спекулация, но към биткойн е доста трудно да не се набуташ, то това им е целта, някой да ти вземе биткойнчето...
   
 13. Like
  WinSpam reacted to ivan in За цената на биткойн   
  Алтовете ще ги има, но след 10г. ще има 2-3 алта, които ще се ползват а не 100 или 1000. Но и ако биткойна го развият да има sidechain(не федерация!) където да интегрират всичко, което има по алтовете, не е сигурно много и за тези 2-3 алта...
 14. Like
  WinSpam reacted to Vlad0 in За цената на биткойн   
  Точно така! Каквото и да си говорим алтове са нужни и винаги ще ги има колкото и да са те. 'Dash'-а си се справя безпроблемно за сега във Венецуела например, а биткойна си е биткойн. Както се изпозлва сребро и други метали със висока приложимост, златото си остава злато само по себе си, точно така можем да съдим и по биткойн. 
 15. Like
  WinSpam reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Ако знаеше тайните, нямаше да си тук и да ги споделяш... това са само твои предположения... 
 16. Like
  WinSpam got a reaction from hpz in За цената на биткойн   
  .
 17. Thanks
  WinSpam got a reaction from Vlad0 in За цената на биткойн   
  .
 18. Haha
  WinSpam got a reaction from AdamKadmon in За цената на биткойн   
  .
 19. Like
  WinSpam got a reaction from hpz in За цената на биткойн   
  .
 20. Like
  WinSpam reacted to ivan in Биткойн новини от света   
  CZ е марионетка на китайските миньори. Продължава да НЕ ползва сегвит адреси, написа най-тъпият туит как Джихан му е баща учител ментор.....и че нямало да реогранизира веригата!?!?! видиш ли защото той му казал.
  Жалкото е че много хора нямат мозък и кълват много лесно на пропаганда(на водача на борсата, която листна всички шиткойни и насъбра последователи/поклонници търсещи новият биткойн). Добре че в туитъра има много хора, които повтарят правилното по хиляда пъти.... Та дано вземат да се образоват медиите и че и там колко глупости пишат.
  пс. И аз някога бях необразован в темата.... и съм писал глупости, може и да продължавам от време на време...
  пс2. Още време ще трябва да мине (поне 2-3години) докато хората разберат, че бтк е децентрализирано, и още 5-6 докато почнат да го ползват масово.
 21. Like
  WinSpam got a reaction from Vlad0 in За цената на биткойн   
  .

 22. Haha
  WinSpam reacted to Pistolero in За цената на биткойн   
  Да, големи коментари излязоха относно "full stop"-a.... ето и една прогноза за цената: 
   
 23. Like
  WinSpam reacted to rippleche in Биткойн новини от света   
  Мен ми харесва как мислиш инразсъждаваш защо трябва да спираш. Продължавай си на някой ше му хареса на някой няма. Но пък мисля, че финансовата систма е скапана. Някой има други нямат. Ама някой ще иимат биткойн други ще имат овце, крави и зеленчуци. Тоя с биткойн ше им дава биткойни и така вече всички имат.
 24. Like
  WinSpam got a reaction from rippleche in Биткойн новини от света   
  @vamp111
  Новини не чета !!!  Да можеш да използваш огъня , но в мига от създаването му започват да се дават най-много средства за използването върху контрола над хората нали така .Оръжия , бомби  и т.н  И сегашната финансова система, всеки може да си ползва хартите ,както си иска и свободно от създаването им . Обаче към този етап какво става ...зад всеки ъгъл те дебне разход , пречка която ти налага контрол  и просто вече толкова много хора искат да вземат този контрол че избива на някъде . Просто ако по пътуваш , огледаш спреш и помислиш за секунда разбираш че балона на тая финансова система ще се спука  и ако това е вярно и аз съм се досетил то тези които са 'босовете ' в тази среда вече са разработили алтернатива .  Интернет - За мен най големият показател за + и - . Знаем добрите страни нали така . Какво става обаче  той дава достъп така че да се разбере какво точно и специфично иска по голямата част от човечеството . Абсолютен пълен достъп до главите на хората. Какво искат , какво желаят  от какво се нуждаят какво могат и какво не могат , дори тези новини които ти ми пращаш вече са събрани в дата и се знае че ти се интересуваш от това и започнат ли повече хора да се интересуват и стане пречка веднага се финансира алтернатива че да ти се спре т мисълта . Значи такива новини мога да почна да ти подхвърлям за засекретени  проекти които могат с лекота да наложат контрол на биткойн че ще  те шокират .  Още примери айнщан , тесла , нютон ,опенхаймер  и т.н  най големите открития които са направени в човечеството са направени на добра воля и да улеснят живота на хората . Обаче разбира се минуса  заработва взимат се най добрите в света дава им се каквото искат, разработват алтернатива да се обуздае и се елиминират .   Най - много средства(не само финанси ) се дават и винаги да се давали за да държи  този контрол над хората .  Биткойн хубаво е създаден както интернет да речем , но още в мига на създаването му се започва да се финансират най добрите хора в бранша да се разработи система за този контрол ако вече не е създаден като алтернатива от сегашните , защото и за това има достатъчно новини в интернет Ако аз имам възможност и силата да наложа контрол на биткойна , първата ми идея няма да се опитам да го разруша а далече по интелигентни методи  . Ще го направя така че никой никога да не разбере .  Значи търгувам всеки ден по 10 часа в продължение на две години , като единствените пари които съм вложил са 2хил .През цялото това време съм 12 дни на минус . Адаптация . Ползвам ежедневно децентрализирани и централизирани по десетки пъти . Още в създаването на децентрализираните борси , още за самата идея вече се работи за централизирането и . Виждам контрола над всички валути които така или иначе указват влияние на Биткойн  Никой не го интересува дали аз и ти разбираме това .. важно е процента на хората с среден капацитет какво искат ,желаят , търсят и ги интересува .Те са целта и те движат сегашните темпове на живот не осъзнавайки го ! Няма как ако искаш вкарай леджер нано 20000 , допре ли се до мрежата влизаш в контрола по един или друг начин . Елементарно нима американското правителство например ,не може да наложи контрол на определените хора , които разработват този застрашаващ за тях продукт не могат да им наложат контрол ?  Всеки на тая земя има нужда от нещо , и биха направили размяна за това дори и не по тяхна воля . Дори ако Биткойн се задържи следващите двайесет години и е все още стабилен то той ще се регулира и контролира по един или друг начин . Дори повечето методи на сегашната финансова система да ги приложиш върху него пак ще имат  масов контрол . Значи примери как да се наложи контрол мога да дам десетки .  Там вече децентрализацията я няма .  Децентрализацията за мен е много силно понятие което съм го виждал на някои места , но не може да се приеме във нищо като масова употреба . Това което казвам е че винаги е имало минус , обратна страна на всичко до сега . И ако приемем теорията на сегашните мечтатели във този форум например за пълна децентрализация например  , нека помислят какъв ще бъде минуса на тези  , защото той е неизбежен . Може  и да стане като в този филм дилъри на времето например . Станала е революция и биткойн е водещ . Какво ще стане с тези които нямат и тези които имат . Изобщо спирам до тука и ако искаш още подробности за това че децентрализация никога няма да има пиши на лично да пием кафе и да обменим по подробно случващото се
 25. Like
  WinSpam got a reaction from Pistolero in Биткойн новини от света   
  @vamp111 
  Всичко е + и -  ! 
  Ако вземе за пример крипто и по конкретно Биткойн . Дори при самото му създаване огромна част са задържани при адрес на самия създател .Всичко създадено до момента , цялата структура на този скелет, който  е улеснил  почти всеки да влезне с лекота в крипто са от някой, който иска да държи малка част от кранчетата .Всеки иска да държи юздите и това е било при всичко познато досека в човечеството . Битката е вечна и въпроса е  + или - ще преживеем ние .
   Но ако дискутираме че ще бъде 100% децентрализиран това просто няма как да стане . 
  За да достигне до масова употреба и да постигне доверието и при най големия скептик, някой трябва да се постарае това да стане 
  Наистина огромна тема ако се задълбочим и просто не искам да изпадам в нея . Образно и просто казано го обяснявам така че хората с поне малко въображение да го разберат . 
   Биткойн си е чудесна  алтернатива за момента и това е така защото просто по добра няма а сегашната е боклук  
×
×
 • Създай нов...