Jump to content
hash.bg - биткойн форум

skd

Members
 • Мнения

  328
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

skd last won the day on Май 24

skd had the most liked content!

1 Последовател

Относно skd

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

549 профилни разглеждания
 1. Нещата са си все същите. Добре е още при подаването на декларацията да се приложат разпечатки за цената на придобиване и продажната цена по всяка сделка срещу фиат, както и платежни нареждания и извлечения от платежни операции, защото още тогава ще си ги доказал и няма какво повече да се проверява впоследствие.
 2. Според мен можем да видим още един-два волатилни хода, преди да минем в choppiness фаза. Фракшълът до момента се развива поразително подобно. Ако реалното ценово действие го приближи до края, то в момента да речем, сме някъде тук на жълтия кръг. При положение, че направим още един тест на нивата от 11К или малко по-долу, то би трябвало това да е около дъното. Ако не е така, значи сценарият е други. А сценарий винаги има от кукловодите. Биковете се борят за съпорта на отварящата месечна свещ на 11 400 и е важно да се задържи. Ако не го направи, можем да тестваме месечния съпорт от 10850-11000, преди нова помпа. Още по-беариш сценарий би бил да запълним CME дупката на около 9800-9900. Тя обаче, поглеждайки откъм тетър, беше вече запълнена веднъж, но не в щатски долари засега. В момента това, което се случва, е опит за пробив на седмичния съпорт доскоро, сега резистънс. В случай че не успее, горният сценарий е вероятен: Това е само мое мнение и виждане на ситуацията и не ангажирам никого с нея.
 3. Това е германецът Крис от ММ Крипто, който би трябвало още да е в Тайланд, но явно не е много наясно и той къде е точно Банкок. То там всичко изглежда китайско. Разбира се, че това е корекция само. При това фракшъла, който извадих в другата тема, засега доста добре се следва като посоки. Ама трябва да има и малко ФЪД така
 4. People are fomoing into gold, silver and Bitcoin... Хората правят опашки пред магазини и помпи по борси. Значи балонът се е надул, sell!
 5. Хм... фейкаутът от първия фракшъл и той се проектира днес или поне подозрително го копира, само че в по-малък мащаб. Сега остава да завъртим един дъмп до 10,5-11К и нещата ще съвпаднат 1:1. Наблюдавам развитието с интерес...
 6. Не съм наясно как точно работят, но ако има някъде сайт поне с общи и условия и процедури, ползвай тях + конкретните транзакции. Трябва да докажеш някак с писмени материали, че е кредит. В противен случай рискуваш да го приемат за печалба, която трябва да обложиш с 10% ДДФЛ другата година до 30-и април. За тях такива сложни определения като умни договори не съществуват.
 7. Ако визираш графиката, тя е само илюстративна за примерния модел, който би могъл да се получи. X оста за времето не е казано, че ще е така. Може да е по-кратка фаза, още повече че съпротивата на 12К, макар и силна, не е чак толкова силна колкото беше на 10.5К. По-интересно е да проследим как ще стане. Моля четящите съфорумници да не приемат това като съвет 1:1, а като възможен сценарий. А кога? Божа работа...
 8. Въпреки че съм убеден в появата на новия макро булрън в дългосрочен план, в краткосрочен всички знаем, че не върви директно нагоре по права линия. Беше ми отдавна ясно, че ще се въртим сигурно пак около последния съществен резистънс на 12 000, но се чудех как. В тази връзка гледах един анализ преди малко, който ме накара да се замисля. Показаха как този фракшъл от последната консолидационна фаза започва да прилича на сегашната, каквито неща обикновено ги приемам с доза съмнение, но все пак дали не може да излезе нещо от сорта...
 9. Нашата нормативна база официално в закон не третира криптовалутите. Но в указания на НАП нееднократно се подчертава, че търговията с криптовалути не се третира по-различно от търговията с валути по общата презумпция. Който е чел писмата им и е подавал декларация предишни години, знае това. По линия на аналогията от собствените им тълкувания кредит в криптовалута не би следвало да се третира различно от кредит във фиатна валута и не виждам кое му е трудното да го разберат или да им се обясни. Всеки може да декларира каквото пожелае, друг е въпросът, ако му направят последваща проверка или ревизия. Само че в момента едва ли някой ще се занимава с това в НАП. Все пак, ако ви направят проверка, тежестта на доказването лежи върху вас, че това е кредит и следователно трябва да разпечатате формулярите на всички онлайн договори или общи условия и конкретната сделка, доказващо, че това е кредит. Добре е кредитодателят да има възможност да прати на хартиен носител евентуалните документи при поискване /знаете колко е архаична администрацията ни/. Ако сумата е над 30 хил.лв., подлежи и на регулация по ЗМСИП. Интересно, защо само по този закон някои охранители на шкафчета и антуражите им вече не са в затвора, но май всички знаем защо. Тръгнали да се занимават с нормални честни хора като нас, които са изтеглили кредит или честно купили или продали валути. Всичките ни закони са такива - архаични, но за сметка на това объркани и неясни.
 10. 5% печалба в биткойн, доволно. Очаквана корекция, не може само да расте. Сега малко ще поохлади и така. Интересното е, че в Тетър е стигнало до двата CME gap-а, което отново отключва броженията трябва ли задължително биткойн да ги запълва.
 11. Общо взето сме на едно мнение. Твърде възможно е и над 12 да се спрем за корекция, но ще е леко свръх усилия. За мен 11700 беше почти сигурен таргет, вече отгоре колкото повече, толкова повече.
 12. Стигнахме краткосрочния таргет. Можем да се напънем още малко да затворим зорлем cme дупката на 11700-12000, но после може да има краткосрочна корекция до съпорта от 11000/10600 или до долната cme дупка, което не е задължително за второто. Леко сме прегряли и е нужно охлаждане. Не мога да виждам големи детайли от телефона, но така ми изглежда поне на пръв поглед.
 13. Досега равен брой бикове и мечки ни обясняваха как цената отива за на ма... си. Помпите винаги ще свършват, както и дъмповете. Ако прилагаш правилен риск мениджмънт, няма защо да те е страх от UTAD test във фаза дистрибуция или пробив след реакумулация. Важното е да хванеш тренда. В момента всички се правят на факири, че ги разбират нещата и знаят в каква фаза се намираме, а истината е, че никой не знае каква е, освен ако не е мега кит, който може да срине утре пазара и да ви направи каквито искате фази. Гонете си тренда, не вървете срещу него, докато го има и се опитвайте да печелите, и в двете посоки може да се печели. Какво толкова ще се пирува и ще бъде кърваво червено, ако въобще го има? А и не забравяйте, че силният резистънс винаги се превръща в силен съпорт след потвърждение. Дори и да има дъмпове, хората влезли на и под 9К ще са излезли на печалба отдавна и ще пазаруват по-евтино надолу. А може и да не паднем под 9.6К-10К. Да му мислят ходлърите при идването края на света.
 14. Този ти пост за пореден доказва, че изцяло си нямаш хал хабер за какво става въпрос.
×
×
 • Създай нов...