Jump to content
hash.bg - биткойн форум

skd

Members
 • Posts

  366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

skd last won the day on May 24 2020

skd had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,194 profile views

skd's Achievements

 1. Това може да е само допълнителен бай сигнал! Абе то алтернативи има, ето има вече криптобанкомати в големите градове, има български брокери, но за последните KYC верификация и по-висока комисионна. После трябва да се плати 10% ДДФЛ към НАП. Но и данъците трябва винаги да се плащат. Така е по закон, а и е по-добре, защото доходът е напълно законен и никой копче не може да ти каже. Дори в момента да няма много алтернативи, това е предизвикателство към криптообщността, на което ще се намери още реакция и отговори в един момент по един или по-друг начин. Никой не може да спре Биткойн. Дори и Г20 да се съберат и и да решат да го забранят, ще бъде все едно такова решение, че от утре забраняват на Слънцето да изгрява от Изток и да залязва на Запад.
 2. Доста позитивно ми изглеждат нещата в началото на тази седмица. Много индикатори днес светят "щастливо" на седмичния чарт, преминахме дори седмичната sma20 и дневната sma200 към момента, в който пиша, но все пак трябва да затворим днес в UTC 0.00 часа над нея за потвърждение. Ако не стане, значи такова нямаме, а и имаме все още непотвърден беариш дайвърджънс на дневната, който в един момент може да даде някаква корекция, която едва ли ще е кой знае колко съществена, но ще има сигурно. Но като цяло от тук нататък е много вероятно трендът да се връща като главна посока нагоре, което би следвало да се потвърди или да не се потвърди до дни. Днес погледнах пак за ревизия S2F модела също накъде е, и макар че по-малко вярвам на такива неща, той също показва нещо интересно. Може пък и да се докаже, ще видим. Сега-засега нещата изглеждат булиш, но да не урочасваме повече ситуацията.
 3. Така е, близо 50% са офлайн в момента. За който има хардуер ресурса и финансовите резерви да чака. По този въпрос предлагам още едно интересно четиво с детайлни данни за това какво точно се случва в блокчейна по време на "Великата миграция". Същевременно с образователен характер как работи ъджасмънта, как да разбирате Пюел Мултипъл и други интересни данни. https://insights.glassnode.com/the-week-on-chain-week-27-2021/
 4. Неуспешен тест тази нощ. Оставих го на лонг, понеже нямаше как да го чакам до първи петли дали ще потвърди и имам ударен лимит стоп на 34900. Може би ще продължа да играя на вход и изход с това ниво, докато се изясни. Много трудна за трейдинг среда, но може да се окаже поредната манипулация и в двете посоки, нали трябвда да съберат стоповете на хората. Положителното в цялата работа е, че на ниския 4-часов фрейм засега прави higher highs и се опитва да се отскубне от канала с моментен съпорт на средната пълзяща. От другата страна на нещата стои фактът, че не се забелязва някакъв волюм и ликвидност поне към момента. Освен това отгоре е дневният GC, който ще оказва допълнителен резистънс. Уайкофф, Майкофф... явно така ще е бъмпи райд. Опити за пробив навътре с намаляващ момент, трудна работа. Не е ясно дали и 34К може да удържи след пробива на 35. ПП Докато кажа, и то се срина под 34. Дано поне не пада под предишния дип, ама...
 5. Над тази чертичка или при успешния й ретест не е лошо вече да сте изцяло или частично лонг със стоп под 35К с процент в зависимост от личната ви политика. Ако консолидираме над нея известно време и твърде завоюваме съпорта, шансовете за булиш развитие са значително по-високи. Успех.
 6. Да, случайно или не - факт. Аз имам и една друга лоша червена чертичка на чарта, която ще я бием
 7. Трудно е за просто обяснение, но s2fx е модификация на първия, като са включени други ценни активи с модифицирана формула. Който го интересува, може да чете дълбоки детайли например тук. Цели се уж да се постигне по-точна оценка, като се отчитат други фактори и пазари. Оригиналният S2F модел показва прожектираната средна стойност на цената, а не точна такава и затова тя има вариация около нея. Много хора не го разбират това и смятат, че едва ли не показва точно 100К или някакво друго число. В момента имаме извънредна ситуация с мигриращите миньори от Китай и настоящата ситуация е разбираема. Поради тази причина Facira по-горе писа, че на теория колкото повече е отклонението надолу, толкова повече ще е отскачането като ластик в един момент отгоре. Ако този модел не е счупен и работи, съчетан с теорията за намаляващата възвращаемост и удължения цикъл, то един истински връх може да е доста над осреднената му проекция и колкото по-напред във времето е, толкова по-висок може да се окаже. Тоест може да е нещо по-скоро като втория модел, отколкото първия, ако работят. Дори при втория може да не е точно. Например през предходния цикъл е изчислена средна стойност пет-шест хиляди долара, но всички знаем каква е била времевата вариация с екстремни отклонения за кратко време. Разбирам, че е объркващо, но който иска, може да чете и да спекулира. Аз не го защитавам този модел, нека да е пределно ясно. Само искам да внеса малко яснота за съмишлениците от общността, които се интересуват, че все още няма доказателство дали работи или не работи за този цикъл или ще работи за бъдещите. Доказателството тепърва предстои и чакаме с интерес да видим. Засега имаме отклонение, което не е чак толкова необичайно. Ако проработи, би трябвало да видим средносрочни движения нагоре. Ако се дъмпим до 20-14К и прочие нива, които ютуб пишман-разбирачите сочат, тогава може да го обявим за неработещ. Този модел е просто теория, която практиката ще трябва евентуално да потвърди или отхвърли. Никой модел не е панацея и напълно верен, но всеки модел дава някаква добра ориентация и насока. Обикновено търсим комбинация от модели, индикатори и техники и ги съчетаваме, за да стигнем до някакъв по-комплексен извод.
 8. Зад тези шарени картинки стои красотата на математиката и анализа и те не са просто картинки от пъзел. Ние не можем да твърдим още в момента, че не е работещ за този цикъл. Много хора, които не го разбират, коментират неверни неща и хвърлят объркващи твърдения в публичното пространство, което заблуждава хората, че вече е неработещ. Ще можем да твърдим такова нещо след време, едва след като се счупи тази структура и не се отклони от средните си стойности по начин достатъчно голям, за да го обявим за неработещ. Всъщност в последното си изречение се самоопровергаваш, без вероятно да го осъзнаваш.
 9. S2F моделът наистина също има добри индикации в момента, но ние не сме сигурни дали всеки отделен индикатор би работил коректно. Не е тестван достатъчно, създаден е едва през 2019 г. Но по същия начин е създаден и Пи цикълът, а той проработи доста добре. Също така от булиш страната на нещата стои фактът, че в момента сме над голдън покет екстеншъна на замерването от предишния топ до дъното на беър маркета, а историята показва, че на предишните цикли никога не е падал отдолу, нито пък някога сме тествали предния АТН. Тук ще ползвам за застраховка клишето "Минали постижения не гарантират бъдещи резултати", но каквото-такова. Ако падне, ще е прецедент и ще разруши цялата макро структура досега, което лично за мен би било притеснително. Но който иска институции, това е. В момента ми се струва, че мнозинството от пазара е беариш настроен и китовете много обичат обратните неща. Относно S2F модела, обръщайте също така внимание къде сме на вариацията долу под модела, а в момента сме в доста интересна зона. Скоро ще стане ясно дали този модел наистина работи.
 10. В един момент стана някаква пресилена еуфория и беше очевидно ненормален растеж без корекции навреме и както трябва. Бях споделил преди време за това, като беше прието доста неохотно и с прекалено булиш възгледи, което за мен само по себе си беше сигнал. Разбира се реалността винаги ни връща на здравите ни основи с резултатите от по-горе. Сега ни чака като минимум нормална здравословна консолидация или още малко корекция, за да поправим ненормалността. През месец юли за мен вододелът е 35К. Ако сме над тази цена, нещата биха изглеждали малко по-добре, отколкото да не сме.
 11. Тия са пълни нещастници. Само български банки може да се държат по този ретрограден и unfriendly начин. Ако въобще можем да ги наречем "български". Както винаги, сме някъде далеч от съвременните концепции. Да не говорим, че се държат супер нагло и от позиция на силата по много други въпроси. Щели да блокират. Блокирайте ги и вие тях тогава и да си гледат работата. Накрая може да останат да работят само с пенсионери по дебитни карти. Не са единствените на света.
 12. Мисля, че това не изглежда чак толкова зле в момента: Това също прилича на "световен рекорд":
 13. Главно надолу, но и нагоре по-рядко. А на нас ни пробутват тука някакви си корекцийки и тинтири-минтири. Я слагайте следващия път направо на 500К сел ордери и да не се занимаваме повече с глупости.
 14. "Разпечатка" от една малка борса. Не си играят хората и направо са изкъртили Луната на първо четене
 15. Продали сме вече в краткосрочен план. Нахъсал съм се да купувам на около 21 до 24К на DCA, ако я докараме до там. Това ме удовлетворява. Освен ако не е нещо драстично под 20К.
×
×
 • Create New...