Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ani

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Ani reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Биткойн и блокчейн са измислени като средство за съхранение на стойност след ипотечната криза през 2007 г. В основата си идеята е чиста,  подпечатана с непипнатите биткойни по сметките на създателя си, алтернатива на съществуващата монетарна и финансова система. Едно и също ли е да си милионер в крипто или такъв в евро в банка? Защо на първите биткойн миньори сметките още са им пълни, без изход към фиат? Едно нещо дали ако е скъпо ще бъде масово прието и ползвано от типичния израз - широките народни маси?Отправили сме поглед в бъдещето, но живеем в настоящето. Цената е пряко отражение на светлината на прожектора насочена към блокчейн, чистилището на приемането и стъргата към узаконяването,  видя се възможност за правене на пари от всякакъв вид и род инвеститори, корпорации, борсови хиени, спекуланти и други такива, тоест - всичкия инструментариум на съществуващия финансов модел се наместват в криптосвета, Водени от алчността, се опитват да претопят идеята и да да я сегментират като - сектор Крипто-печалба  еди-колко си процента за първите 6 месеца на 2018-та година....... Но в крайна сметка криптовалутите и криптопроектите започват да се вписват навсякъде където има искане за печалба .... Цената не ме вълнува чак толкова, нямам големи възможности, но искам да имам по-голям избор, искам да съм по независим, искам да съм си своята банка, а не да я избирам според рекламата по телевизора...
 2. Thanks
  Ani reacted to Гари in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  Според прочутият американски инвеститор Уорън Бъфет, ние трябва да „открием начин да печелим пари докато спим или ще ни се наложи да работим докато не умрем.“ На мен тази мисъл винаги ми е харесвала, а и обичам да поспивам. Разбира се, Бъфет има предвид само инвестирането в акции, но можем да приложим принципа и в сферата на криптовалутите. Почвам аз с надеждата полезни идеи да дадат и други. За повечето хора тук няма да кажа нищо ново, но мисля, че е добре да има такава тема където тези идеи са систематизирани.
  Някои общи забележки. Първо - ще разглеждам само дефлационни криптовалути. Тези, които  могат да се стейкват, но количеството им нараства с някакъв инфлационен коефициент, според мен са безсмислени за дългосрочни инвестиции и не се занимавам с тях. Второ – трябва да се има предвид, че пасивните доходи трудно могат да надхвърлят няколко процента годишно и няма да ни направят богати ако и цените на койните не вървят нагоре. Така че ако имате 4-5 биткойна, които ще ви направят милионери в зелено след десетина години, когато биткойнът дай боже стане световна валута, може би рисковете не си струват.
  Метод първи – Crypto Lending
  Можете да отдавате основните криптовалути под наем на тези, които искат да търгуват с тях на маржин. За което те ви плащат ежедневно лихва, от която за борсите остават 15%, а за вас – останалите 85%. Това може да се прави на две борси:
  -          Poloniex. Може да давате назаем BTC, ETH, DASH, XMR, LTC и др. Минимумът е 0,01 от валутата. Лихвите варират, като за БТС в момента са 0.011% на ден или 3,4% годишно.
  -          Bitfinex. По-голям избор на крипто за лендинг, включително такива като IOTA и EOS, които ги няма в Poloniex. Минимум за отдаване под наем – равностойността на $50. 
         KuCoin   Избор между 15 криптовалути за Lending, които могат да се отдават за 7, 14 и 28 дни.
  Плюсове: Можете да си направите настройките криптото да се преотдава до безкрайност, а само да го наглеждате от време на време. Койните се увеличават без никакъв риск за вас стига борсата да продължава да работи.
  Минуси: Койните не са под ваш контрол. Може хакери да разбият борсата и да ги откраднат, може тя да затвори скоропостижно или да въведе някакви правила, които да направят изваждането им невъзможно. Обичайните рискове за всяка борса.
  Метод втори – Покупка на борсови криптовалути
  На този етап има две възможности (за които знам) – Kucoin и COSS:
  -          Борсата KuCoin има своя валута Kucoin Shares. Таксата за търговия е твърдо 0.1% и половината от всички събрани такси от всичките 199 търгувани валути всеки ден се разпределят пропорционално на притежателите на Kucoin Shares. За ежедневните дивиденти трябва да имате поне 6 KCS.  Количеството Kucoin Shares е ограничено и на всяко тримесечие борсата изгаря някаква част от тях, така че доходността би трябвало да се увеличава. По-голям оборот също означава по-големи дивиденти, но при достигане на някакви прагове процентите от таксите, които се разпределят за KCS притежателите ще намаляват.
  -          Плюсове: Инвестирате на практика в целия криптопазар. Получавате множество койни, някои от които могат да се окажат бъдещи ракети.  
  Минуси: Наред с утвърдените валути и потенциални ракети трупате множество шиткойни, от които не е лесно да се освободите.
  Метод трети – Crypto Deposit
   BlockFI. Това е сайт, където могат да се депозират няколко криптовалути срещу лихва и да се теглят кредити срещу лихва. Има прекалено много мошеници в тази сфера, но тези са легитимни и работят от 2016 г., сред акционерите им е Coinbase Ventures, а криптовалутите се съхраняват от Gemini като 3rd party depository trust. Gemini досега май никой не ги е пробивал, а и са застраховани, така че се използват за депозитар и от много други в този бизнес. Но регистрацията изисква верификация, предоставяте лични документи и ви снимат лицето с камерата.
  Могат да се депозират BTC, ETH, LTC, USDC, GUSD и PAX, а лихвите са доста добри. За под 5 BTC в момента е 6% годишно. Лихвите се изплащат на първо число всеки месец. Няма минимум за депозита, предоставят едно безплатно теглене без такса месечно. Имат и реферална програма, с която печелите бонус 10% от лихвите, които получат рефералите ви. Така че ако решите да се регистрирате, моля използвайте този линк. 
  И за финал, както се полага на такъв пост – всичко написано не е препоръка за вземане на инвестиционни решения.
 3. Haha
  Ani reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Не мисля, че някой би искал да те купи.
 4. Like
  Ani reacted to stamat in Български банки и крипто валути   
  @outsider - да.
  И добра новина - още една банка добавих в http://banki.link - bunq
  Също само през телефон се работи но супер лесно, реална банка в Холандия с гарантиран влог до 100,000EUR, месечна такса = 0, такси за SEPA преводи от и към нея - безплатни, проверено че работи и с Kraken, и с Coinbase, дневен лимит 50,000EUR. Проверката на идентичността става само с паспорт, не става с лична карта (използват за целта IDNow, а те искат паспорт за България). Имат супер поддръжка чрез онлайн чат.
  По този начин методите за покупка на валути и изтегляне на реални пари стават достатъчно много, за да не ни пука за измишльотината на българските банки да не позволяват преводи.
  https://www.bunq.com
 5. Like
  Ani reacted to tinchev54 in Идеята зад новото crypto.bg   
  Ето как можете да продадете биткойни и парите да достигнат до банковите ви сметки: https://community.crypto.bg/t/topic/2106
 6. Like
  Ani reacted to stamen in Идеята зад новото crypto.bg   
  Here we go again....за сега само с покупки през КешТерминал....
  https://community.crypto.bg/t/topic/2077
   

 7. Thanks
  Ani reacted to stamat in Български банки и крипто валути   
  Събрах си каквото имам инфо за банките в една страница:
  http://banki.link
  Вижда се и на телефон.
  Ако някой има инфо за клетките с въпросителна, нека сподели.
  Преводът, който отказаха в Coinbase от Mistertango се върна успешно в Mistertango.
 8. Thanks
  Ani got a reaction from Sundy in Предстоящи форкове на Bitcoin   
  @vamp111 Благодаря, взех ги още с биткойн голд. Извинявам се за повторението.
  @Sundy След голд са излязли много, виж линка на vamp1111 по-горе. Това, което може да се клеймва (без претенции за изчерпателност) е: 
  Bitcoin Gold и Bitcore -  Coinomi
  Bitcoin Diamond, Super Bitcoin и Bitcoin World - Bither -> Bitpie 
   
 9. Like
  Ani got a reaction from MBB in Идеята зад новото crypto.bg   
  Криптолева е вързан с лева. Ако аз съм продала един биткойн за 20 000 клв и след един месец Боби иска да си купи биткойни на стойност 20 000 лв, но цената за биткойн вече е 40 000лв, то той ще получи половин биткойн за криптолевовете, които ще получи от мен. Right? 
 10. Like
  Ani reacted to batibon in Предстоящи форкове на Bitcoin   
 11. Like
  Ani reacted to vamp111 in Предстоящи форкове на Bitcoin   
  потвърджавам написаното по-горе от @Ani bither->bitpie->gate.io простата схема за клеймване работи, а за тези които ползват iOS изисква малко повече труд, ето как го направих аз, тъйкато нямам андроид, нито таблет, но пък лаптопа ми от 98-година още работи, стъпка по стъпка:
  1-во инсталирате си на десктоп-а на PC-то програмата Bluestacks ( PC емулатор за Андроид), подкарвате го, теглите от google play Bither, там имате възможност да вземете: bitcoin cash, bitcoin gold, bitcoin diamond, super bitcoin и bitcoin world (това последното не го знам какво е и не намирам къде се търгува)
  така в Bither влизате в settings->advanced options->import private key (вкарвате си частните ключове от адреса където по време на форк-а, сте имали биткойни , като преди това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  сте си преместили биткойните на друг адрес!)
  2-ро инсталирате си на телефона Bitpie, след инициализирането на портфейла, горе в дясно от баланса има тикер btc, натискате го от него пада меню (coin switcher) и от него си избирате биткойн форка, който желаете, после давате receive и ще ви се покаже бар код+ текстов адрес.
  3-то  връщате се пак на pc-то, влизате в bither, пак advanced options и има Get BCH, Get BTG и т.н. натискате форка, който желаете и ще ви излезе лист с адресите и сумите налична по тях койни. Натискате в/у адреса и ще ви излезе меню за въвеждане на адрес/сканиране на баркод и парола (тази по-рано ще сте я задали при инициализирането на портфейла) ентер и готово след няколко секунди баланса се прехвърля в адреса на bitpie който сте задали
  4-то (ако имате регистрация в Gate.io) давате депозит и пращате директно там, изисква 10 потвърждения (от сутринта, едно не е минало...) 
  от тук на сетне вариантите са два, да се продаде с/у биткойн на момента ако цената ви устройва или да чакате по-добра цена, когато форковете (ако) бъдат листнати в други борси, както е SBTC, в Gate.io се търгува за ~$20, в Binance.com за ~$120 (с/у биткойн) премия, от която за съжаление към момента не може да се възползваме, защото депозитите са забранени!
  и така Весело Клеймване на всички! благодарете на @Ani за информацията и на @ivan за темата!
   
   
 12. Like
  Ani got a reaction from skd in Защо се бъзикат така банките с нас?   
  Имам сметка в Дойчебанк, без никога да съм живяла в Германия. 2014, като гражданин на ЕС. Регистрирана съм с данните от личната карта. Даже ми изпратиха с обикновена поща картите със все пинове и танове...в различни писма поне.
×
×
 • Create New...