Jump to content
hash.bg - биткойн форум

diablodh

Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by diablodh

 1. Този пич много ясно обяснява какво представлява децентрализацията при Биткойн, децентрализацията като глобално историческо явление, защо миньорите и периферния бизнес нямат интерес от децентрализиран Биткойн и т.н. ( https://medium.com/@mo6e.nathanim/%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-fa95cbb92f88). 

   

  За мен също така ми е интересно защо има компании, чийто интерес е именно развиването на децентрализиран втори слой. Lightning Network и други (малко на брой) проекти се разработват със сериозно участие на компании, които по принцип са доказали интерес от развитието на децентрализиран крипто свят - освен конкретни проекти, захранват с пари един куп събития не само в тяхната екосистема, а дори и конкуренти.

   

  Много е просто защо има всичко опира до това кой ще прибира таксите от транзакциите.

  Миньорите искат да ги прибират чрез по-голям блок щото след 2г като стане по 6.25 биткойна на блок и си остане 1МБ блока им пада дохода, а трудността се вдига всеки 14 дена.

  ЛН от друга страна не става за миньорите понеже това не е да наблъскаш в едно хале Асици, а трябва да подържаш софтуерен сървър да го апдейтваш и мониторираш 24/7 за да не ти избяга печалбата от таксите.

 2. Не знам за хлебарницата как точно ще стават нещата, но виждам, че тук се разиграват същите схеми с подобни играчи както на фиат пазарите - едни богати момчета правят врътки на пазара за да приберат парите на бедното стадо. На всичкото отгоре, изглежда трудността при копаенето естествено централизира една децентрализирана по идея система. И имайте предвид, че онези баш големи момчета от световните банки все още не са се захванали те да играят тази игра. Не виждам как шепа независими миньорчета ще се противопоставят на инвеститори, които имат една ядрена централа зад гърба си (примерно) :)

   

  Миньорите следват профита както се случи вчера в момента в който цената на БКЕШ стана неизгодна за копаене се върнаха обратно в БТЦ. В китай копането е индустия за милиарди цели провинции се изхранват от него. Защо мислиш китайското правителство не се опита да забрани копането на крипто?

   

  "Пазара винаги е прав" Това е основното правило на свобдния пазар. В момента в който Вер се опита да заплаши биткойн срещу него скочи цялото комюнити. Понеже в момента мрежата е задръстена все още не виждаме колко пари са на път да се излеят в биткойн, но до няколко дена очаквам да се върнем на нивата от $7500.

 3. Това е класиката на жанра подгрява се стадото, пускат се статии за 1000% печалба разиграва се драма как един шиткойн с открадната марка ще замени оригинала. И народа вярва и си продава оригиналните койни за шит койни за да направи хедж на риска което е малоумно все едно да си взимаш сам пари от дългосрочната си инвестиция.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=DWumnhLQowA

   

  Но за сметка на това такива страсти се разиграват 50 shades пасти да яде.

 4. Всъщност BTC в момента тества долната част на параболата, която аз @Pirosog качих преди седмици тук. Ако се пробие с тяло, ще видите BTC пермабул има ли / кон боб яде ли.

   

  Чисто теоритичното дъно на BTC е ~430 долара, предполагам сега се е вдигнало от последния път в който го чартвах, но като цяло е под 100

   

   

  Мойте биткойни съм ги купувал на $300 никаква парабола не може да ме уплаши.

  Ако Вер беше изчакал една седмица да почне корекция на цената и тогава да тръгне да помпа кеша тогава можеше да има много по сериозни последствия. Сега обаче всички разбраха и бъди сигурен има дотатъчно хора с пари които ще му натрият носа.

 5. Bithumb се върна в играта, но и там бързо падна цената на Бкеш.

  Интересно ми е хакерите коя борса ще ударят следващия път като цената на Биткойна почне да пада.

  Те хората си държат парите в биткойн, а Вер решил да им ги вземе как да не му сложат палка в колелата.

 6. Вер и ко имат такова влияние, че ако искат могат да направят Биткойн и 300 долара.

   

  За Вер и неговите шортове не се притеснявай.

   

  Като отворят банките - така напвремето се успокояваха хората като ETH падаше от 420. Пък и е veterans weekend.

   

  Както казах - 4 поредни доста червени дни, тук-таме трябва и да има зеленичко, да захапят дълги позиции.

   

  Вер отдавна изгуби влианието си върху биткойна за това и си направи шит койн, а след днешния ден ще научи една важна поговорка: не се ебавай с колектива за да не ти го сложат колективно.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=sJAXH2FN9Dc&list=PLN0RF11rNdP0kkklAiif2pBLvbp2Y2Ap3&index=2

 7. Ще ти дам един безплатен съвет никога не търгувай биткойн най-добрата стратегия с него е ХОЛД. Когато имаш свободни пари си купуваш още. Когато ти трябват пари обръщаш малко в ФИАТ и гледаш да възстановиш това което си похарчил възможно най-бързо. 

 8. Всъщност БКЕШ не е лошо нещо за еко системата, колкото повече хора привлече толкова по-добре, това че Вер не разбира разликата между консенсус и централизирана система си е негов проблем. Техническото решение с увеличаването на блока е неизбежно независимо дали има Сегуит и офф чейн ЛН. Платежните канали може да решат проблема с плащанията, но търговията на Алтовете която минава през биткойн няма да я решат.

 9. Цялото представление днес беше организирано от Вер и Джихан, а кулминацията ще е в неделя или понеделник в зависимост от това кога ще е форка на кеша.

  Не мога да не му призная, че беше гениално организирано сега остава в неделя с шиткойните си да си напазарува Биткойни и след няколко дена ще пусне клипче в тубата как е събрал пари да си купи Остров за свободата на крипто индустриата.

×
×
 • Create New...